پرداخت کامل مطالبات گندمکاران مازندرانی
گفتگو
بزرگنمايي:
پیام مازند - ایسنا / مدیرکل شرکت غله و خدمات بازرگانی مازندران، ایجاد یک سازوکار مناسب برای همپوشانی کامل جامعه و برطرف کردن دغدغه کشاورزان را یک امر ضروری برشمرد و گفت: مازندران 115 هزار کشاورز دارد که گندم تولید میکنند و مجموع کل وجوه کشاورزان در سال جاری 1840 میلیارد تومان بوده است که کل رقم آن پرداخت شد.
عباسعلی وفایی نژاد، مدیرکل شرکت غله و خدمات بازرگانی مازندران رسالت اداره کل غله و خدمات بازرگانی مازندران را ذخیره استراتژیک کالاهای اساسی و خرید تضمینی محصولات کشاورزی برشمرد و اظهار کرد: چند قلم کالا که ذخیره کاربردی دولت است با هماهنگی بین بخشی ادارات تامین و توزیع میشود.
وی با اشاره به اینکه هدف دولت و شرکت بازرگانی ایران در تامین کالاها از منابع داخلی است، افزود: دولت ذخیره استراتژیک را با نگاه خودکفایی دنبال میکند.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی مازندران تولید و تامین آرد واحدهای خبازی را مهمترین رسالت ادارات کل استانها دانست و بیان کرد: مازندران در تولید گندم خودکفا بوده و مازاد تولید دارد.
وی با اذعان اینکه در چندسال اخیر روند تولید گندم در مازندران تقریباً رو به رشد بوده است، خاطرنشان کرد: همچنان یک استان نیازمند هستیم و با وجود اینکه مازندران در 13 قلم کالا رتبه نخست کشور را در بخش کشاورزی دارد اما کشت گندم ما نسبت به سایر استانها پایینتر است.
کشت گندم در 58 هزار هکتار از مزارع مازندران در سال جاری
این مسئول از کشت گندم در 54 هزار هکتار از مزارع مازندران در سال گذشته خبرداد و تاکید کرد: این رقم در سال جاری به 58 هزار هکتار افزایش یافت و 70 هزار تن متوسط برداشت در سالهای گذشته بوده است.
وفایی نژاد تصریح کرد: در سال گذشته بالغ بر 118 هزار تن و امسال 105 هزار تن گندم از مزارع استان مازندران برداشت شد.
او سیلوی شهید میرزاپور مازندران را یکی از مهمترین سیلوهای کشور که بیشترین گردش گندم را در خود دارد، اعلام کرد و گفت: دولت نرخ خرید را در سال گذشته 12 هزار و 500 تومان، در سال جاری 17 هزار و 500 تومان و برای سال آینده 20 هزار و 500 تومان برای هر کیلوگرم گندم اعلام کرده است.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی مازندران با بیان اینکه 80 درصد گندم کشور با کیفیت متوسط است، گفت: این نوع گندم برای پخت نانهای سنگک، لواش و تافتون استفاده میشود.
این مسئول با اشاره به اینکه 80 درصد نان مصرفی کشور بربری است، ذکر کرد: برای پخت این نان باید از گندم باکیفیت و با پروتئین بالا استفاده شود.
وفایی نژاد با اعلام اینکه تاکنون سعی کردیم 70 درصد از گندمها را از استانهای خوزستان، گلستان، ایلام و بخش کوچکی از آن را از طریق واردات تامین کنیم، اظهار کرد: کردستان، کرمانشاه، زنجان و مرکزی گندمهای معمولی دارند و از آنها در پخت نانها به جزء نان بربری استفاده میشود.
-
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۰:۳۴
-
۹ بازديد
-
-
پیام مازند
لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/836543/