پیام مازند

آخرين مطالب

«کهکشان نیستی»، کتابی برای زندگی اقتصادی

«کهکشان نیستی»، کتابی برای زندگی
  بزرگنمايي:

پیام مازند - ایسنا /«آدم مگر چه می خواهد؟ نانی و آبی و جایی برای خواب! اما گویا آدم‌ها معنای زندگی را نفهمیده بودند. نان بیشتر، آب بیشتر و جای بیشتر. آدم‌هایی که هر روز از کنار حرم می‌گذشتند، هرکدام برای خود دنیایی ساخته بودند و در آن زندگی می‌کردند. چقدر عالمشان حقیر بود. وقتی به من می رسیدند، دست ته جیبشان می‌کردند و دنبال خرده فلس هایشان می‌گشتند؛ تازه اگر به این نتیجه می‌رسیدند که به گدایی آس و پاس چیزی ببخشند.»
این جملات بخش‌هایی از کتاب «کهکشان نیستی» بود، داستان زندگی آیت‌الله سید علی قاضی، که در این یادداشت به آن نگاهی خواهیم داشت.
در نگاه عموم کتاب خوب کتابی است که نتوانی آن را زمین بگذاری، کتابی که لاجرعه آن را سربکشی و بعد مست از شیرینی آن ساعت‌ها و بلکه روزها در داستان بگردی در این بین کتاب‌هایی هم هستند که مخاطب را آرام آرام در دل خود تاب می‌دهند، مثل بستنی هایی که کودکان آرام آرام مزه می‌کنند تا شیرینی آن را دیرتر از دست دهند، خواننده کتاب را جرعه جرعه می‌نوشد و از شیرینی زندگی لابه‌لای ورق های آن محظوظ می‌شود. کتاب «کهکشان نیستی» از این دست کتاب‌ها است؛ کتابی نه برای خواندن که برای زیستن و زندگی در کوچه پس کوچه‌های نجف در کنار مردی که در افق‌هایی بالاتر از دنیا و ناسوت سیر می‌کرد و چیزهایی متفاوت از زندگی طلب می‌کرد. 
کهکشان نیستی نوشته محمدهادی اصفهانی بر اساس زندگی آیت الله سید علی قاضی طباطبائی است که برای اولین بار در سال 1399 منتشر شد. این کتاب روایتی است از زندگی این عارف کامل که نویسنده داستان را از جوانی و سفر آقای قاضی به نجف آغاز کرده و تا پایان زندگی ایشان در ششم ربیع‌الاول 1366 قمری ادامه می‌دهد.
«کهکشان نیستی» بیش از آن که یک رمان باشد، در واقع یک داستان تاریخی است که سعی می‌کند علاوه بر روایت زندگی آیت الله قاضی مارا با فضای نجف‌اشرف تقریباً در آن سده _ و حتی چند سال قبل‌تر از به خوبی آشنا کند. این اثر شامل 75 بخش است که هریک از آنها با آیه‌ای از قرآن آغاز می‌شود و هر فصلی از قول یک گوینده بیان می‌شود.
فصل‌ها از قول خود ایشان، همسر و فرزندشان، مخالفین و علمای مختلف و حتی داستان‌هایی از قول یک کافه‌دار یا یک شرخر و یا مرده شور و یا گوینده‌های در زمان‌های قبل و بعد طی سال زندگی مرحوم قاضی روایت می‌شود. گفتار هر یک از راویان به مثابه تکه‌های پازل، جزئیات زندگی یکی از قله‌های عرفان شیعه را در نزدیک به یک سده از اوضاع و احوال سیاسی و فرهنگی و اقتصادی نجف روایت می‌کند تا خواننده را با خود به قلب تاریخ ببرند و او را سر دوراهی‌ها و انتخاب‌های سیدعلی‌ قاضی بنشانند.داستان از حدود 27 سالگی مرحوم قاضی و هجرت او از تبریز به نجف همراه همسرش رخشنده سادات و سه دخترش آغاز می‌شود.
از این آغاز تا پایان کتاب که به ماجراهایی پس از وفات او اشاره دارد، خواننده از رهگذر نگاه و ضمیر بسیاری از عرفای بزرگ نیز به زندگی این عالم و عارف وارسته نگاهی می‌اندازد و بعد از خواندن کتاب متوجه خواهد شد که با بسیاری از اولیاء الهی و ظرائف فکری و شخصیتی آن‌ها نیز آشنا شده است. اگر چه داستان ساختۀ ذهن نویسنده‌ است، اما تلاش شده است تا مستندات و وقایع حقیقی زندگی آیت الله قاضی طباطبائی حفظ شود و تصویر درستی از زندگی، دستاوردها و ارزش‌های بزرگ و مهم خلق شده توسط ایشان به مخاطبین نشان داده شود. در انتهای کتاب، بخش‌هایی تحت عنوان سفارش‌ها، دستورات و منابع و مستندات آورده شده است. این بخش‌ها به خواننده کمک زیادی در شناخت ایشان خواهد کرد.
محمدهادی اصفهانی، نویسنده کتاب «کهکشان نیستی» درباره مستند بودن این کتاب این‌گونه می‌گوید: «برای هر فصل در انتهای کتاب و در بخش ارجاعات به ترتیب از شماره 1 تا 75، هر مطلبی که مستند بوده عنوان خورده و قید شده است.در انتهای کتاب تقریبا نزدیک به 10 هزار کلمه درباره استنادات نوشته شده است.»
بزرگان دین و قله‌های عرفان و توحید به خاطر جایگاه معنوی که دارند از دسترسی و پیروی دور به نظر می‌رسند. نویسنده این اثر خواسته خواننده را به این نتیجه برساند که رفتن این راه ممکن و شدنی است: «رسالت این کتاب صرفاً تعریف داستان نیست، رسالت آن این است که خواننده از ابتدا که با این کتاب هم‌نفس می‌شود، وقتی کتاب را به اتمام می‌رساند، فکر یک حرکت معنوی جدی و عملی داشته باشد و رگه‌های برنامه‌ریزی این امور در او شروع به قوت گرفتن کند، لااقل انگیزه‌ای برای ورود به سرزمین حقیقت در او ایجاد شود.»
بخش‌هایی از کتاب «کهکشان نیستی» را در ادامه می‌خوانید: 
سید علی به سمت ورودی باب القبله، مقابل شارع الرسول علیه‌السلام رفت. چشمش که به ورودی حرم مطهر افتاد، نزدیک شد، عبایش را جمع کرد، خم شد و زمین را بوسید. در همان حال، با طنین باطنیِ اشعاری که قلبش آن را می‌خواند، متوجه ساحت جهاندارِ حقیقت شد:
«همه‌کس کشیده محمل به جناب کبریایت، من و خجلت سجودی که نکرده‌ام برایت/ نه به خاک در بسودم، نه به سنگش آزمودم، به ‌کجا برم سری را که نکرده‌ام فدایت
قلبش پر از درد و آه بود و نمی‌توانست رها کردن نجف را بپذیرد. کنار ورودیِ باب القبله، در حال سجده و آستانبوسی، اشک از چشمانش جاری شد و در همان حال، برای باقیماندن در نجف، شروع به نجوای باطنی و التماس خاضعانه به سلطان ولایت کرد: یا علی! 
هوس دماغ شاهی چه خیال دارد اینجا، به فلک فرو نیاید سر کاسهٔ گدایت
بدنش از شدت گریه به لرزه افتاد. مدت زیادی کنار همان در، به حال سجده باقی ماند و سپس از جا بلند شد. چشمش به سمت چپِ ورودیِ باب القبله افتاد و متوجه مزار شیخ انصاری رحمه‌الله‌علیه شد. به سوی مزار او رفت و دستانش را دور شبکه‌های چوبی و نورانیِ مزار شیخ حلقه کرد...»

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/836096/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تصاویر/ دیدار مدیرکل حفظ آثار دفاع مقدس مازندران با شهردار و رئیس شورای اسلامی شهر ساری

زباله‌گردی؛ از معضل تا فرصت اقتصادی در شهر خرم‌آباد

افتتاح کتابخانه روستایی در مناطق محروم مازندران

مازندران؛ سرزمین افسانه‌ای شیعه با تاریخ مقاومت

مرکز فرهنگی دفاع مقدس حماسه مردم مازندران را زنده می کند

آیت الله العظمی جوادی آملی: ایرانی‌ها بزرگ زاده اند و این افتخار است نه تکبر

بزرگداشت روز مازندران با حضور حاجی بابایی برگزار شد

سرگردانی بازار سهام در کف ابر کانال

قاضی دادگاه: ایلان ماسک مجاز است به رای دهندگان پول بدهد

حادثه در آمل؛ خودروی ساینا واژگون شد

پرداخت کامل مطالبات گندمکاران مازندرانی

اینفوگرافی/ بزرگ‌ترین سونامی‌های تاریخ در کدام کشورها رخ داد؟ به بهانه روز جهانی آگاهی از وقوع سونامی

از آدم ها کمک بخواهید!

«مولانا» در میدان محمدیه تهران!

پرتاب دو ماهواره «هدهد» و «کوثر» به فضا

تردد در راه های مازندران عادی است

زیان 8 درصدی تا سه‌شنبه بزرگ

آسیب‌ها و چالش‌های موجود در تبلیغ شناسایی و در راه حل آن گام برداریم

تقویت ارتباطات اجتماعی و رشد معنوی دانش‌آموزان با الگوگیری از اخلاق طلاب

پایداری موقتی هوا در مازندران

صدور اخطاریه هواشناسی برای مازندران

استخدام 3 شرور برای تنبیه پسر آرایشگر

مشارکت فعالانه شهرداری ساری در ساخت و تکمیل مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس مازندران

آغاز برداشت طلای سرخ در چهاردانگه ساری

مقاومت شاخص‌های بورسی در نیمه دوم معاملات سهام!/ پیش‌بینی بازار سهام امروز 15 آبان 1403+ نمودار

این خودرو فقط با نور خورشید کار می کند

رفع تصرف از اراضی ملی در شهرستان نور

مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس مازندران سمبل رشادت‌های مردم این استان است

چرا یاغی کشتی در ساری غایب بود؟

لیگ کشتی آزاد؛ دانشگاه آزاد مازندران سوم شد

کشف و ضبط چوب آلات قاچاق جنگلی در شهرستان آمل

هشدار دریایی در مازندران

لحظه‌شماری برای ثبت جهانی 2 روستای مازندران

هشدار روزنامه جمهوری اسلامی بدنبال سخنان فرمانده نیروی زمینی سپاه: اتباع افغانستانی غیرمجاز را جدی بگیرید

آغاز بزرگترین گردهمایی اقتصادی کشور در کیش اینوکس 2024 جزیره کیش

آغاز شانزدهمین همایش معرفی فرصت های سرمایه گذاری در جزیره کیش

حاکمیت یکپارچه در منطقه آزاد کیش، ضامن تسهیل و تسریع در اجرای طرح های پایلوت

شعری زیبا از حسین منزوی

مرگ پایان کبوتر نیست

شعری زیبا از شمس لنگرودی

فراخوان کنگره بین‌المللی راه‌کار‌های گسترش فرهنگ غدیر و ترویج نهج‌البلاغه اعلام شد

همایش ملی روز مازندران در کجور

مهار حریق در 11 هکتار از اراضی بهشت پرندگان

تداوم سامانه سرد و بارشی پاییزی در مازندران

مدیرکل بنیاد استان قزوین به سوالات ایثارگران پاسخ گفت

آموزش آشپزی / طرز تهیه «کئی انار» غذای مفید مازنی‌ها برای رفع کم ‌خونی

خانه ارواح کلاردشت؛ ترسناک ترین خانه در شمال ایران

حرکت پاکستان به سمت قانونی شدن رمزارزها / آغاز پذیرش CBDCها به عنوان پول قانونی

پای شکارچی و سحابی سر جادوگر

پیام تبریک نماینده ولی فقیه در مازندران در پی افتخار آفرینی قاری ممتاز مازندرانی