پیام مازند

آخرين مطالب

پشت‌پرده سانسور کتاب‌ها در آمریکا سیاسی

پشت‌پرده سانسور کتاب‌ها در آمریکا
  بزرگنمايي:

پیام مازند - ایسنا /بر اساس یافته‌های یک تحقیق جدید، 72 درصد از درخواست‌ها برای سانسور کتاب‌ها در آمریکا از سوی گروه‌های فشار، نهادهای دولتی و مدیران کتابخانه‌ها صورت گرفته است.
انجمن کتابخانه‌های آمریکا (ALA) گزارش داده است که 72 درصد از درخواست‌ها برای سانسور کتاب‌ها از سوی گروه‌های فشار، نهادهای دولتی، مقامات منتخب، اعضای هیئت‌مدیره و مدیران کتابخانه‌ها مطرح شده‌اند و تنها 16 درصد از تلاش‌ها برای ممنوعیت کتاب‌ها توسط والدین و 5 درصد نیز توسط کاربران انفرادی کتابخانه‌ها صورت گرفته‌اند.
در گزارش سال 2025 با عنوان «وضعیت کتابخانه‌های آمریکا» که به تازگی منتشر شده، آمده است: «این درخواست‌ها برای حذف یا محدود کردن کتاب‌ها و سایر منابع کتابخانه‌ای، ناشی از احساسات مردمی یا خودجوش نیستند. اغلب تلاش‌های سانسور کتاب اکنون از سوی گروه‌ها و جنبش‌های سازمان‌یافته و ثروتمندی صورت می‌گیرند که مدت‌هاست در پی محدود کردن دسترسی به اطلاعات و اندیشه‌ها هستند.»
بسیاری از سازمان‌هایی که رهبری این حرکت سانسور کتاب را بر عهده دارند، گروه‌هایی تحت عنوان «حقوق والدین» هستند؛ برجسته‌ترین آن‌ها گروه «Moms for Liberty» است که پیوندهای محکمی با حزب جمهوری‌خواه دارد و به عنوان «افراطی» توصیف شده است.
پل باورز از اتحادیه آزادی‌های مدنی آمریکا (ACLU) در اواخر سال 2023 نوشت: «آن‌ها همیشه مادر نیستند، همیشه فرزندی ندارند، و قطعاً به آزادی برای دیگران اهمیتی نمی‌دهند.»
سهم کارزارهای سازمان‌یافته در تلاش برای سانسور کتاب‌ها در سال‌های اخیر به‌شدت افزایش یافته است. بین سال‌های 2001 تا 2020، گروه‌های فشار، اعضای هیئت‌مدیره، مدیران و مقامات منتخب به‌طور متوسط سالانه 46 عنوان را به چالش می‌کشیدند. اما در سال 2024، این رقم به 4٬190 عنوان رسید.
رایج‌ترین دلایل برای به چالش کشیدن کتاب‌ها شامل اتهامات مرتبط با محتوای مستهجن، وجود مضامین یا شخصیت‌های اقلیت‌ جنسیتی و بحث در مورد نژاد، نژادپرستی و عدالت اجتماعی بوده‌اند.
به گزارش گاردین، دبورا استون، مدیر دفتر آزادی اندیشه‌ انجمن کتابخانه‌های آمریکا گفت: «جنبش ممنوعیت کتاب‌ها، جنبش والدین نیست، بلکه جنبشی حزبی است که هدفش محدود کردن آزادی خواندن ماست.»
در این گزارش، فهرستی از 10 کتابی که در سال 2024 بیش از همه به چالش کشیده شده‌اند نیز منتشر شده است؛ از جمله آثار تونی موریسون و جان گرین. بیشترین چالش مربوط به کتاب «همه پسرها غمگین نیستند» است؛ کتاب خاطراتی نوشته‌ جورج ام. جانسون که درباره‌ تجربه‌ او به عنوان مردی سیاه‌پوست و متعلق به یک اقلیت جنسیتی در نیوجرسی و ویرجینیا است.
در ماه اوت سال گذشته، گروه «Moms for Liberty» دادخواستی به دادگاهی در نیویورک ارائه داد و خواستار صدور دستور قضایی برای حذف این کتاب از کتابخانه‌ یک مدرسه شد. در این دادخواست آمده بود که این کتاب «حاوی الفاظ رکیک و محتوای زننده» و «چندین مورد از جمله سوءاستفاده جنسی» است.
تعداد تلاش‌ها برای سانسور کتاب‌ها و دیگر منابع کتابخانه‌ای از سال 2023 تا 2024 کاهش یافته و از 1٬247 به 821 مورد رسیده که باعث کاهش تعداد کل کتاب‌های به چالش کشیده‌شده از 9٬021 به 5٬813 عنوان شده است.
به گفته انجمن کتابخانه‌های آمریکا، این کاهش ممکن است ناشی از گزارش‌نشدن موارد باشد یا به خاطر «سانسور از طریق حذف ضمنی»؛ بدین معنا که مثلاً کارکنان کتابخانه به دلیل ترس از جنجال، کتاب‌ها را در بخش‌های کم‌دسترس قرار می‌دهند.
همچنین، ممکن است این کاهش به دلیل محدودیت‌های قانونی جدید در مورد کتاب‌هایی با «مضامین بحث‌برانگیز» باشد که باعث شده این عناوین به‌طور کامل از کتابخانه‌ها حذف شوند.

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/883439/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

باد و گلر ملی‌پوش علیه گلزنی ستاره یزد

سرآسیایی: ما هم جوان داریم، بدون شو آف!

انگاپت در تیم والیبال فولاد؛ لئون از دست عطایی پرید

قوی‌ترین شواهد وجود حیات فرازمینی در فاصله 124 سال نوری زمین کشف شد

پول مهمانان تلویزیون را چه کسی می دهد؟

کمبودی در بازار روغن نباتی مازندران وجود ندارد

حسینی: بازیکنان آلومینیوم فقط 57 درصد پول گرفته‌اند و بی‌انگیزه هستند

برد مقابل نساجی را به روح هوادار نوجوانمان تقدیم می‌کنم

ماجرای فوت هدیه فلاح 18 ساله در جنگل های بهشهر چیست؟

خیبر در لیگ‌برتر ماندنی شد؛ پایکوبی لرتباران + ویدئو

نساجی یک قدم دیگر به سقوط نزدیک شد/ 3 امتیاز برای ذوب‌ آهن با درخشش مجدد قاضی‌پور

پزشکیان: می‌توانیم به بیمار بگوییم چون پول کافی برای درمان ندارد از بیمارستان بیرون برود؟

فوری: خداحافظی ساکت از بازیکنان نساجی!

پزشکیان: برای رفع ناترازی‌ها راهبرد جامع تدوین شده است

تفاوت تنگی کانال نخاعی با دیسک بیرون زده

داستانک/ حکایت زندگی

عیادت مدیرکل بنیاد مازندران با سه خانواده شهید در نکا

مادر شهیدان والامقام «پسندی» به فرزندان شهیدیش پیوست

کارتال: فردا برای بردن به زمین می رویم

کارتال: در بعضی بازی ها از قضاوت برخی داوران رضایت ندارم

سرمربی پرسپولیس: فردا با 11 نفر به میدان می رویم و با 11 نفر هم تمام می کنیم

سرمربی پرسپولیس: از بازی دادن بازیکنان جوان نمیترسم

کارتال: خیلی خوب برای بازی مقابل سپاهان آماده شدیم

کارتال: درباره بازیکنان مورد نیاز فصل آینده با باشگاه صحبت کردیم

خیبر 1 – نساجی 0: جشن بقا در خرم آباد

خیبر 1 - نساجی 0: جشن بقا در خرم آباد

خیبر برد و نساجی را به سقوط نزدیک کرد/ هشتمین پیروزی ذوب‌آهن

خلاصه بازی خیبر خرم آباد 1 – نساجی مازندران 0

عزم دستگاه قضایی مازندران در برخورد با هرگونه فساد جدی است

بازگشت الهامی هم فایده نداشت؛ نساجی به سقوط نزدیک‌تر شد!

ماجرای فوت هدیه فلاح 18 ساله در جنگل های بهشهر چیست>

رسمی؛ خیبر خرم آباد در لیگ برتر ایران ماندنی شد

خیبر برد و نساجی را سقوط نزدیک کرد/ پیروزی ذوب‌آهن تلخ شد

ببینید | خلاصه بازی خیبر خرم آباد 1

نساجی در چند قدمی سقوط!/تساوی میانه جدولی ها در اراک

خیبر 1 – 0 نساجی: در خرم آباد جشن بقا برپا شد

نساجی به سقوط نزدیک شد / پیروزی ذوب‌آهن با درخشش قاضی‌پور

نساجی در خرم‌آباد باخت/ ساکت الهامی به نشست خبری نیامد

امید بقا در لیگ برتر قطعی شد/ برد خیبر در بازی حساس

گزینش نفس‌گیر در آزمون هول‌هولکی استخدام معلم

نمک‌های رنگی دشمن کبد و کلیه هستند و پوست را نابود می‌کنند

سخنان ارزشمند دکتر قمشه ای

نونس گلر ذوب آهن را ناکار کرد!

ریشه‌یابی حذف بایرن؛ کمپانی هنوز مربی بزرگی نیست!

گل‌محمدی: تا روز آخر برای سهمیه آسیا می‌جنگیم

برد یک‌نیمه‌ای خیبر خرم‌آباد در نبرد بقا

اعمال محدودیت ترافیکی ویژه رژه ارتش در ساری

مراسم تحلیف شهردار ساری با حضور استاندار مازندران برگزار شد

تصاویر/ بازدید نماینده ولی فقیه در مازندران از کارخانه بازیافت و الیاف در شهر جویبار

تصاویر/ بازدید نماینده ولی فقیه در مازندران از کارخانه برنج پردیس جویبار