صیادی در دریای مازندران تا 20 روز آینده ادامه دارد
گفتگو
بزرگنمايي:
پیام مازند - به گزارش بازار، قاسم کریم زاده با توضیح این که به دلیل شرایط نامساعد جوی طرح کمک به تکثیر طبیعی گونه های سفید و کپور دریایی تکمیل نشده است، ادامه داد: این طرح با هدف حفظ و بازسازی ذخایر دریای خزر امسال با 65 مرکز تکثیر طبیعی و با ظرفیت 33 میلیون قطعه در حال انجام است.
وی با ذکر این نکته که به دلیل نبود رودخانه های شیلاتی در شرق مازندران سازمان شیلات ایران با ادامه ماهیگیری در این منطقه و همچنین استان گلستان تا پنجم اردیبهشت ماه موافقت کرده است، اظهار کرد: ماهیگیران این منطقه ماهیان مولد را برای تکثیر طبیعی در هفت استخری که در بندر امیرآباد ایجاد شده است را رها سازی می کنند.
مدیرکل شیلات مازندران گفت: طبق برنامه ریزی انجام شده طرح کمک به تکثیرطبیعی در قالب سه محور با مشارکت تشکلهای صیادی پره استان شامل ساخت استخر در اراضی جایگاههای تعاونیهای صیادی پره، ساخت استخر در مجاورت رودخانه مهم شیلاتی و اجرای طرح حفاظتی کمک به مهاجرت ماهیان رودکوچ به مناطق بالادست رودخانه در حال انجام است.
کریم زاده تاکید کرد: موافقت مدیریت صید شیلات ایران به درخواست اتحادیه تعاونی ماهی گیران پره مازندران مبنی بر ادامه صید فقط با هدف تامین ماهیان مولد برای تکثیر طبیعی است.
طبق قانون طبیعت، تخم ریزی ماهیان مولد در رودخانه ها و بازگشتشان به دریا حدود یک ماه زمان می برد. این ماهیان در مناطق امن اقدام به تخم ریزی می کنند و بچه ماهیانی که از تخم ها بیرونی می آیند در فاصله حدود 45 روز پس از رسیدن به وزن یک تا 2 گرمی به سمت دریا می روند.
از آن جایی که رودخانه های مازندران نقش مهمی در آبیاری 460 هزار هکتار اراضی زراعی و باغی استان مازندران دارند و در واقع عمده کشاورزی بویژه 230 هزار هکتار زمین شالیزاری از طریق سردهنه ها و ایجاد بندهای مختلف در مسیر رودخانه ها انجام می شود، همواره مسیر کوچ ماهیان به سمت بالا دست رودخانه با چالش مواجه می شود که با تدابیر شیلات و با همکاری شرکت آب منطقه ای مسیر کوچ رو در رودخانه های شیلاتی استان ایجاد شده است.
وی با بیان این که از 15 مهرماه سال گذشته تاکنون حدود چهار هزار تن ماهی استخوانی از دریای خزر صید شده است که در مقایسه با مدت مشابه پارسال 8 درصد بیشتر است، ادامه داد: ارزش اقتصادی ماهیان صید شده نیز یک هزار و 230 میلیارد تومان بوده است که 11 درصد افزایش را نشان میدهد.
او ادامه داد: 65 درصد ماهیان صید شده از دریای خزر ماهی سفید، 30 درصد کفال و 5 درصد کپور بودند که صید ماهی سفید 5 درصد، ماهی کپور 21 درصد و ماهی کفال نیز 10 درصد افزایش داشته است.
مازندران با توجه به در اختیار داشتن بیشترین ساحل جنوبی دریای خزر و وجود رودخانههای متعدد یکی از استانهای پیشرو در آبزیپروری و فعالیتهای شیلاتی است، سالانه حدود 30 هزار تن انواع آبزیان تولید شده در این استان به سایر نقاط کشور و صادرات 12 تا 20 هزار تنی محصولات شیلاتی به ارزش 20 تا 25میلیون دلاری نیز انجام می شود.
همسایگی با دریای خزر در نوار ساحلی به طول بیش از 400 کیلومتر و وجود 54 شرکت تعاونی صیادی پره در این استان با اشتغال حدود چهارهزار و 200 نفر و همچنین فعالیت بیش از سههزار و 800 مزرعه آبزیپروری سبب شده که مازندران بیشترین سهم را در فعالیتهای شیلاتی جنوب دریای خزر داشته است.
صید و ماهیگیری در سواحل دریای خزر به روش " پره " است به این صورت که تورهایی با ارتفاع هفت تا 10 متر و به طول یک هزار و 200 متر به کمک یک قایق به صورت نیم دایره در فاصله مشخصی از ساحل دریا (14 متری عمق دریا) ریخته و پس ازانباشته شدن از ماهیان استخوانی شامل گونه های کفال، سفید و کپور، به وسیله تراکتور به ساحل کشیده می شود.
سر صیاد، فوکا پوش (صیادان باچکمه های بلند) تور ریز، چینت چی (مرمت کار تور) قایقران و تراکتور ران از نیروهای اصلی در انجام صیادی پره هستند.
-
يکشنبه ۱۷ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۲:۲۱:۱۴
-
۱۰ بازديد
-

-
پیام مازند
لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/882349/