پیام مازند

آخرين مطالب

طعنه سنگین روزنامه اعتماد به صداوسیما: هر سال بودجه بیشتری می‌گیرید تا مخاطبان بیشتری را به سمت رسانه‌های خارجی پاس بدهید؟ سیاسی

طعنه سنگین روزنامه اعتماد به صداوسیما: هر سال بودجه بیشتری می‌گیرید تا مخاطبان بیشتری را به سمت رسانه‌های خارجی پاس بدهید؟
  بزرگنمايي:

پیام مازند - آیا بودجه‌های هنگفتی که هرساله به صدا و سیما و سایر مراکز خاص تخصیص می‌یابد، واقعا در راستای تأثیرگذاری بر فرهنگ عمومی، بهبود وضعیت فرهنگی جامعه و مقابله با تهدیدات نرم‌افزاری است؟! 
روزنامه اعتماد نوشت: هر سال در فصل بودجه، بحث و جدل‌ها پیرامون بودجه‌های تخصیصی به نهادهای فرهنگی فرادولتی، به ویژه سازمان صدا و سیما، بالا می‌گیرد.
در حالی که بخش‌های مختلف کشور، به ویژه پروژه‌های عمرانی و توسعه‌ای، با کمبود منابع مالی دست و پنجه نرم می‌کنند، ارقام نجومی به بخش‌هایی اختصاص می‌یابد که تأثیرگذاری آنها در جامعه، محل تردید جدی است.
آیا بودجه‌های هنگفتی که هرساله به صدا و سیما و سایر مراکز خاص تخصیص می‌یابد، واقعا در راستای تأثیرگذاری بر فرهنگ عمومی، بهبود وضعیت فرهنگی جامعه و مقابله با تهدیدات نرم‌افزاری است؟! 
این وضعیت لابد زمانی دردناک‌تر می‌شود که می‌بینیم وضعیت فرهنگی کشور و باورهای نسل جدید به‌طور مستمر در شرایط نگران‌کننده‌ای قرار می‌گیرد. نهادها و سازمان‌های فرهنگی کوچک و بزرگ، با رویکردهای بعضا سلیقه‌ای و جناحی، از بودجه عمومی به شکل فزاینده‌ای استفاده می‌کنند، اما نتیجه آن هرچه باشد، بهبود وضعیت فرهنگی جامعه نیست. 
درخواست رهبر انقلاب از صاحبان فکر و هنر و دانش و رسانه و جوانان و مسوولان مبنی بر اینکه در مقابل تهدید نرم‌افزاری دشمن، تولید محتوا و اندیشه کنید، موضوعی است که بارها از سوی ایشان مطرح شده و همواره مورد تأکید قرار گرفته است. این درخواست که در شرایط کنونی اهمیت و ضرورت بیشتری یافته، به وضوح نشان‌دهنده اولویت‌های استراتژیک کشور در مواجهه با تهدیدات پیچیده و نرم‌افزاری است، اما رسانه ملی، به عنوان مهم‌ترین رسانه کشور، تا چه اندازه در این زمینه موفق بوده است؟ 
صداوسیما، روزگاری رسانه‌ای پُرمخاطب و مرجع خبری بود، اما امروز مخاطبانش را به رسانه‌های فارسی‌زبان خارجی و شبکه‌های اجتماعی واگذار کرده است. کارشناسان رسانه بارها هشدار داده‌اند که صداوسیما نیازمند تغییرات اساسی است، اما این هشدارها بی‌پاسخ مانده است. به نظر می‌رسد اراده‌ای جدی برای اصلاح و تغییر در ساختار و عملکرد صدا و سیما وجود ندارد.
رسانه ملی از اهمیت بسیاری در دفاع نرم‌افزاری برخوردار است و وضعیت فعلی آن، حاصل توأمان انحصار و ناکارآمدی است. تغییرات اساسی در این سازمان عریض و طویل با موانع جدی روبروست.
ضعف عمده صدا و سیما، فقدان فعالیت حرفه‌ای است. رویکرد کارمندی و نبود رقابت در این سازمان، موجب کاهش کیفیت برنامه‌ها و عدم پاسخگویی به نیازهای مخاطبان شده است. وابستگی شدید صدا و سیما، باعث شده است تا این سازمان از استقلال لازم برای اتخاذ تصمیمات حرفه‌ای برخوردار نباشد و به جای توجه به نیازها و خواسته‌های مخاطبان، بیشتر به دنبال تأییدات باشد.
برای برون‌رفت از این شرایط و ایفای نقش بایسته در دفاع نرم‌افزاری، لازم است تغییرات اساسی در ساختار و عملکرد صدا و سیما ایجاد شود. این تغییرات باید با هدف افزایش حرفه‌ای‌گری، مخاطب‌محوری و رقابت‌پذیری صورت گیرد. تغییر ساختار، افزایش رقابت، مشارکت بخش خصوصی، توجه به مخاطبان و به‌روزرسانی فناوری، از جمله راهکارهای پیشنهادی برای بهبود وضعیت صدا و سیما است. 
این سازمان باید از یک سازمان دولتی به یک سازمان رسانه‌ای حرفه‌ای تبدیل شود. ایجاد رقابت بین شبکه‌های مختلف صدا و سیما و همچنین با رسانه‌های دیداری و شنیداری مستقل، به بهبود کیفیت برنامه‌ها کمک می‌کند. ورود روزنامه‌نگاران مستقل و حرفه‌ای به عرصه رسانه ملی، یقینا به افزایش تنوع و کیفیت برنامه‌ها می‌انجامد. برای مثال، این سازمان می‌تواند برای مشاهده نحوه فعالیت حرفه‌ای و جلب نظر مخاطب، یکی از شبکه‌ها را برای مدت مشخصی به یک رسانه حرفه‌ای مستقل واگذار کند و ببیند چه تغییرات بزرگی رخ می‌دهد. قوانین و مقررات مربوط به رسانه ملی باید به گونه‌ای اصلاح شود که امکان فعالیت آزادانه و حرفه‌ای روزنامه‌نگاران کاربلد در آن فراهم شود.
بهبود وضعیت صدا و سیما نیازمند یک رویکرد جامع و همه‌جانبه است. رسانه ملی در اصل باید به سمتی حرکت کند که با مخاطبان خود ارتباط موثر و دوطرفه برقرار کند، نه آنکه صرفا یک‌سویه و از بالا به پایین، پیام‌های خود را منتقل کند. بودجه سازمان هم باید به صورت شفاف و دقیق منتشر شود و نحوه هزینه‌کرد آن تحت نظارت درست قرار بگیرد. با اتخاذ تدابیر مناسب و همکاری همه‌جانبه، می‌توان امیدوار بود که صدا و سیما بتواند به عنوان یک رسانه ملی قدرتمند و تأثیرگذار نقش خود در جامعه را ایفا کند. 
صدا و سیما نیازمند یک تحول اساسی و ساختاری است و وقت آن رسیده که سازمان، ساختار خود را از نو بازنگری کرده و به سمت حرفه‌ای‌گری و رقابت‌پذیری پیش رود. این تحولات نیازمند تغییر در سیاست‌های مالی، مدیریتی و محتوایی سازمان است. به ویژه اصلاح روندهای انتصاب مدیران که تا به حال بیشتر بر اساس روابط جناحی و نزدیکی به محافل خاص صورت می‌گرفته، باید به سمتی حرکت کند که شایسته‌سالاری و حرفه‌ای‌گری را در اولویت قرار بدهد. 
در آخر باید گفت که آینده صدا و سیما به تصمیمات مسوولان و اراده آنها برای تغییر بستگی دارد. شاید تعطیلی و راه‌اندازی مجدد این سازمان با ساختاری چابک، حرفه‌ای، کارآمد و منعطف، بتواند راهکاری موثر برای بهبود وضعیت رسانه ملی باشد. یک طرح سه‌مرحله‌ای برای اصلاح ساختار سازمان شامل رفع انحصار، تشکیل نهاد رگولاتوری محتوا و بازنگری در سیاست‌های رسانه‌ای، لازم و ضروری است. تأکید رهبری بر دفاع نرم‌افزاری در فضای رسانه‌ای، لابد زمانی محقق می‌شود که این سازمان بتواند از انحصارگرایی و ناکارآمدی دست بردارد.

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/872974/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

«بازی مرکب» علت خودکشی سلبریتی‌های کره‌ای است؟

اهدای هدیه به نمایندگان مجلس برای صرف‌نظر از استیضاح همتی

پزشکیان: حل مشکلات مملکت توسط کسانی انجام خواهد شد که درد مردم دارند، می‌فهمند و اراده حل مسئله را دارند

آقای پزشکیان به داد بیت‌المال برسید

کیش نگین خلیج فارس است و امیدوار به درخشش بیش از پیش این جزیره هستیم

عشق یعنی چی؟

چه شب و روزایی داشتیم من و تو

حریفان نساجی و شهرداری نوشهر در جام حذفی مشخص شدند

غرب مازندران بر مدار بارش برف سنگین و رانش کوه

الهه کولایی: نیروهای امنیتی نباید بدون نشان مشخص در میان دانشجویان حاضر شوند

زمان و مکان برگزاری نمایشگاه کتاب تهران اعلام شد

شعرخوانی زیبای دکتر کاکاوند

تنوع خدمات بیمه دی پاسخگوی نیازهای جامعه ایثارگری است

نهمین جشنواره ملی «تئاتر ایثار» 6 تا 10 اسفند در تهران برگزار می‌شود/ اجرای 17 نمایش در بخش خیابانی و صحنه‌ای

ممنوعیت تردد در محور هراز

صدور هشدار قرمز در مازندران؛ بارش سنگین برف و کولاک در شمال

خواندن قسمتی از شعری که درباره رنج مردم شالیکار بیان می‌کند

شاعرانه/برد از من قرار و طاقت و هوش

مادر شهیدان والامقام «نعمت و محمدرضا کلول» آسمانی شد

کشف عجیب کهکشان «هدف‌گیری» 9 حلقه‌ای توسط تلسکوپ هابل ناسا

طعنه سنگین روزنامه اعتماد به صداوسیما: هر سال بودجه بیشتری می‌گیرید تا مخاطبان بیشتری را به سمت رسانه‌های خارجی پاس بدهید؟

بزرگداشت شهدای مقاومت در مصلاهای مازندران

رشیدی کوچی: مردم به فکر نان شب هستند، آقایان در مجلس به فکر هزینه‌تراشی!

اهمیت و تأثیر شعر تجربی

تأکید بر تکریم جانبازان در مراکز درمانی

اینفوگرافی/ 6 ویژگی مشترک مهندس‌های موفق به بهانه روز مهندس

حمله جمعی از روحانیون به مدرسه علمیه آیت الله اشرفی اصفهانی

روزنامه جمهوری اسلامی: برخی سخنرانان حرف‌هایی می‌زنند که خلق خدا با خانه خدا قهر می‌کنند، مسجد جغرافیای سیاسی یک جریان خاص نیست

پوشش 100 درصدی جامعه هدف واکسیناسیون فلج اطفال در جزیره کیش

کیش می تواند بخشی از رسالت اقتصاد دریا محور را بر عهده بگیرد

ماجرای شروع به نویسندگی و اولین کتاب‌هایی که یک نویسنده شروع به نوشتن آن کرد

تشدید بارش‌ها و یخبندان در مازندران

انسداد کامل هراز

گوزن در قاب برفی

تأکید استاندار مازندران بر خاموشی گرمایشی مراکز آموزشی

مناسبت روز/ یکشنبه، 5 اسفند ماه

سقوط پی‌در‌پی بهمن در محور کندوان

حادثه برای 15 دستگاه خودرو درپی سقوط بهمن در جاده چالوس

به شادی مردم اعتماد مکن برف

22 برنامه برای بزرگداشت «روز شهید» در ایلام برگزار می شود

کشیک برفی در مازندران

راهنمای کشف جین آستن

اعلام برندگان جشنواره فیلم برلین 2025/ خرس طلایی برلین به «رویاها» رسید

تیراندازی گروه تروریستی جیش الظلم به سمت کارمند بنیاد مسکن سیستان و بلوچستان

مدارس و دانشگاه‌های مازندران تا پایان هفته غیرحضوری شد

عبور استقلال از سد نساجی با درخشش دو بازیکن؛ باد به پرچم آبی‌ها وزید

شعری زیبا از قیصر امین پور

شاعرانه/ شیرین دهنی دارد دور از لب و دندانم

کتاب سید عزیز

برکت و رحمت خانواده‌های شهدا و ایثارگران را دربیمه دی شاهد هستیم