حکم شرعی برداشتن پول از جیب شوهر بدون اجازه
اجتماعي
بزرگنمايي:
پیام مازند - قبل از بررسی حکم برداشتن پول، لازم است بدانید که نفقه به زن، حق شرعی اوست که بر عهده شوهر قرار دارد. نفقه شامل تمام نیازهای متعارف زن همچون خوراک، پوشاک، مسکن و دیگر موارد ضروری برای زندگی است که شوهر باید تأمین کند. در صورتی که شوهر از پرداخت نفقه امتناع کند، زن حق دارد برای تأمین نیازهای خود اقدام کند.
نظر مراجع تقلید در مورد برداشتن پول از جیب شوهر نظرات مراجع تقلید در مورد حکم برداشتن پول از جیب شوهر بدون اجازه وی به شرح زیر است:
آیتالله فاضل لنکرانی : اگر شوهر نفقه را به زن ندهد، زن میتواند بدون اجازه از مال شوهر، نفقه خود را بردارد. در غیر این صورت، برداشتن پول از جیب شوهر بدون رضایت او جایز نیست.
آیتالله صافی گلپایگانی : برداشتن پول از جیب شوهر برای زن جایز نیست مگر اینکه از مجتهد اجازه بگیرد.
آیتالله خامنهای : هرچند نفقه بر شوهر واجب است، اما زن نمیتواند بدون اجازه از جیب شوهر پول بردارد. اگر شوهر نفقه را نپردازد، زن میتواند برای دریافت نفقه از حاکم شرع کمک بگیرد.
آیتالله وحید خراسانی : اگر شوهر از پرداخت نفقه امتناع کند، زن میتواند پس از مطالبه نفقه و عدم پرداخت آن، بدون اجازه از مال شوهر پول بردارد. با این حال، باید از حاکم شرع اجازه بگیرد.
آیتالله مکارم شیرازی : اگر شوهر نفقه را به طور متعارف پرداخت نکند، زن میتواند به اندازه نیاز روزانه از مال شوهر بردارد و در این صورت احتیاط واجب آن است که از حاکم شرع اجازه بگیرد.
آیتالله نوری همدانی : اگر شوهر نفقه را پرداخت نکند، زن میتواند برای تأمین نیازهای خود از مال شوهر پول بردارد.
حضرت امام خمینی (ره) : در صورتی که شوهر نفقه را نپردازد، زن میتواند از مال شوهر برای تأمین نفقه خود به مقدار ضروری بردارد.
سوالات رایج در مورد حکم برداشتن پول از جیب شوهر آیا زن میتواند بدون اجازه از جیب شوهرش پول بردارد؟ در صورتی که شوهر نفقه را نپردازد، زن میتواند از مال شوهر به اندازه نفقه روزانه خود بردارد. در غیر این صورت، برداشتن پول بدون اجازه شوهر جایز نیست.
آیا برای برداشتن پول از جیب شوهر رضایت وی لازم است؟ بله، برای برداشتن پول از جیب شوهر، رضایت او ضروری است، مگر در مواقعی که شوهر از پرداخت نفقه امتناع کند.
آیا مادر، خواهر یا دختر میتوانند از جیب پدر، برادر یا پسر خود پول بردارند؟ غصب اموال مردم، حتی برای نزدیکترین افراد مانند پدر، مادر یا فرزند، بدون رضایت آنها حرام است. تنها در موارد خاص مانند نفقه واجب، میتوانند در صورت امتناع فرد از پرداخت نفقه، از مال او بردارند.
نتیجهگیری به طور کلی، تصرف در اموال دیگران بدون اجازه، حرام است و برداشتن پول از جیب شوهر نیز از این قاعده مستثنا نیست. اما اگر شوهر از پرداخت نفقه امتناع کند، زنان میتوانند برای تأمین نیازهای خود از مال شوهر پول بردارند. نظرات مراجع تقلید در این باره متفاوت است و هر شخص باید بر اساس مرجع تقلید خود عمل کند.
-
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۷:۲۳
-
۹ بازديد
-
-
پیام مازند
لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/845595/