پیام مازند

آخرين مطالب

قالیباف: زمانی در جواب دشمنان می‌گفتیم نفتمان را به روی شما می‌بندیم؛ کدام نفت؟ گفتگو

قالیباف: زمانی در جواب دشمنان می‌گفتیم نفتمان را به روی شما می‌بندیم؛ کدام نفت؟
  بزرگنمايي:

پیام مازند - رئیس مجلس گفت: ما در حوزه گاز در زمستان 1402، 250 میلیون متر مکعب ناترازی انرژی پیدا کردیم، آن هم در شرایطی که صنعت را تعطیل کرده و افت فشار داشتیم. زمانی بود که در مواجهه با تهدیدات دشمنان می‌گفتیم نفت را روی شما می‌بندیم و اهرم تهدید ما بود، اما امروز و با این وضعیت کدام نفت را می‌بندیم و کدام بازار را داریم؟
به گزارش مهر، محمدباقر قالیباف در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی و در جمع‌بندی گزارش کمیسیون انرژی مجلس در خصوص قطعی برق در فصل سرد و تأمین سوخت نیروگاه‌های حرارتی کشور، گفت: باید همه نخبگان جامعه، مجلس شورای اسلامی و دولت به موضوع انرژی توجه کرده و برای آن چاره‌اندیشی جدی و اساسی داشته باشند.
وی بیان کرد: الان دو وزارتخانه نفت و نیرو به نمایندگی از دولت و مجلس وظیفه انجام دو کار را دارند که یک کار تأمین پایدار انرژی کشور برای استفاده مردم است. همه به خوبی می‌دانیم که امروز در بحث انرژی مهم‌ترین پیشران ما نفت، گاز و فرآورده‌ها است و این‌ها مهم‌ترین ثروت ما هستند، چراکه ما در اینجا تولید انجام نمی‌دهیم و انفالی هستند که خداوند به ما داده و ما باید از آن به بهترین شکل ممکن استفاده کنیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: وظیفه دوم این دو وزارتخانه آن است که بتوانند ارزش افزوده ایجاد و رشد اقتصادی کشور را تضمین کنند و جی دی پی کشور را بالا ببرند. در تابستان 1403 بیش از 15 هزار مگاوات ناترازی در مصرف انرژی داشتیم که طبق گزارش مرکز پژوهش‌ها در همین زمان، صنایع ما یک و نیم درصد افت در تولید و در رشد اقتصادی داشتند و این به معنای خسارت به تولیدکننده و دولت است و خسارت به دولت از این لحاظ است که دولت در این شرایط نمی‌تواند مالیات از محل سود بگیرد، لذا تولیدکننده و دولت زمین خوردند.
قالیباف یادآور شد: ما در حوزه گاز در زمستان 1402، 250 میلیون متر مکعب ناترازی انرژی پیدا کردیم، آن هم در شرایطی که صنعت را تعطیل کرده و افت فشار داشتیم. زمانی بود که در مواجهه با تهدیدات دشمنان می‌گفتیم نفت را روی شما می‌بندیم و اهرم تهدید ما بود، اما امروز و با این وضعیت کدام نفت را می‌بندیم و کدام بازار را داریم؟
وی ادامه داد: طبق گفته وزیر حتی اگر تولید هم داشته باشیم معضل ما حمل و نقل است، لذا موضوعات ما پیچیده‌تر از آن است که الان در این مورد حرف بزنیم که مازوت سوزانده شود یا نشود. البته دوستان قول دادند که با هماهنگی بین وزارت نیرو و نفت قطعی برق نداشته باشیم.
رئیس مجلس تاکید کرد: باید مجلس، دولت و مردم، عزم و اراده جدی برای حل مشکل ناترازی انرژی داشته باشند، البته مردم همواره نشان دادند که اگر دولتمردان پای کار باشند، همراهی می‌کنند و سختی را در کوتاه مدت تحمل می‌کنند.
قالیباف با بیان اینکه باید مشکل نهادی در حوزه انرژی را حل کنیم، گفت: باید مرکز پژوهش‌های مجلس، دولت و مجلس با استفاده از نظرات کارشناسی نخبگان جامعه، به طور اساسی به این بحث نهادی توجه کرده و بپذیریم که بین دو وزارتخانه نفت و نیرو تعارض منافع وجود دارد و آنقدر این دو وزارتخانه توسعه پیدا کرده‌اند که هماهنگی آن دیگر دست مدیران ارشد و مسئولان عالی این وزارتخانه‌ها نیست.
روزانه بین 25 تا 30 میلیون لیتر فرآورده از کشور قاچاق می‌شود
وی در ادامه، گفت: روزانه بین 25 تا 30 میلیون لیتر فرآورده از کشور قاچاق می‌شود که تردید نکنید این قاچاق سازماندهی شده است و مراکز تولید و مصرف‌کننده‌های اصلی، اولین تهیه‌کننده‌های این قاچاق هستند.
رئیس مجلس اظهار کرد: برق را از بخش خصوصی خریداری می‌کنیم، اما پول آنان را نمی‌دهیم و تبدیل به مشتری بد حساب می‌شویم. همچنین در بودجه سال آینده 60 همت اوراق برای تسویه دیون وزارت نیرو پیش‌بینی شده است. طبق قانون، باید از این رقم 20 درصد بابت نوسازی شبکه فرسوده داده شود، 10 درصد برای هوشمندسازی شبکه و 10 درصد بابت شرکت‌های صنعتی داده شود.
وی گفت: در قانون برنامه هفتم یک درصد از صادرات نفت خام و میعانات گازی، پنج درصد از سود شرکت‌های تابعه و تمام دریافتی از گازهای فلر آمده است. دولت مکلف شده برای ایجاد هماهنگی‌های فرابخشی و مدیریت کلان و متمرکز در حوزه بهینه‌سازی مصرف انرژی اقدام کند.
قالیباف تصریح کرد: زمانی که مصرف رشد 5/5 درصد و رشد تولید چند دهم درصد است، نتیجه‌ای به جز ناترازی ندارد، پس باید مدیریت بهینه ناترازی انرژی را در طرح‌های بهینه‌سازی انرژی در بخش‌های عرضه و مصرف انرژی دنبال کنیم. همچنین سازمان بهینه‌سازی و مدیریت راهبردی انرژی باید زیر نظر رئیس جمهور تشکیل شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: هیچ پیشرانی در کشور برای معیشت مردم و رشد و ثبات اقتصادی مهم‌تر از انرژی نیست. در پنج سال برنامه هفتم می‌توان هر سال حداقل 7 تا 8 میلیارد دلار در حوزه بهینه سازی درآمد بدون فعالیت تولید و فقط با کنترل هدر دادن و با جلوگیری از بی‌عرضگی‌ها داشته باشیم تا به چرخه تولید برگردد. باید دولت و مجلس با مدیریت و حمایت درست همین یک پیشران را به درستی پیش ببرند.
وی بیان کرد: ظرفیت معدن حداقل به اندازه نفت است. باید در مجلس و دولت برای رفع مشکلات وفاق و همت کنیم و دست به دست هم دهیم. نظارت‌ها نباید از جنس مچ‌گیری باشد، البته اگر در جایی قانون اجرا نشد، حتماً ما وظیفه پیگیری داریم ولی نگاه ما ابتدا باید کمک و حل این مشکلات باشد.

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/845547/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تفکر بسیجی بُن‌بست‌شکن است

96 درصد روستاهای مازندران گازرسانی شده است

نظر سه مرجع تقلید درباره پایان‌نامه‌های تقلبی دانشجویان

سناریو‌های پیش‌روی شاخص کل / عرضه امروز بورس، نشانه شروع اصلاح بود؟

تدارک مفصل بین المللی برای گرامیداشت ایام الله میلاد نور

اختتامیه مسابقات قرآن بسیج خرم‌آباد برگزار شد

عباس نژاد: انتقال پسماند از مازندران به آرادکوه ممنوع شد

برخورد قطار با 2 عابر در قائمشهر و گلوگاه

سارق خودرو‌های جاده چالوس به دام افتاد

اتفاق ناگوار در مازندران؛ دومین تصادف مرگبار با قطار به فاصله چند ساعت

برخورد مرگبار قطار با عابران پیاده در گلوگاه و قائمشهر

افراد نتانیاهو چمدان‌هایی پر از دلار را برای حماس می فرستند!

کشتارگاه سنتی رامسر با چالش های بسیاری روبرو است

برخورد مرگبار قطار با یک دستگاه خودرو در گلوگاه مازندران

کسب 2 عنوان برتر سپاه کربلا در جشنواره ملی مالک اشتر بسیج

قالیباف: زمانی در جواب دشمنان می‌گفتیم نفتمان را به روی شما می‌بندیم؛ کدام نفت؟

پزشکیان: انتقادها را با جان و دل می‌پذیریم

خودروهای کمپر و کاروانینگ در راه کیش

سفر به لبنان با گذر از «جاده کالیفرنیا»

ترجمه عربی «یک آسمان پرستو» عرضه شد

عرضه ترجمه صربی «فرنگیس» در صربستان

دو کتاب جذاب از شهدای ارتش و نیروی دریایی و سپاه

سریال «روز شغال»؛ داستان یک آدم‌کش حرفه‌ای

بهترین انیمه‌های سال 2024 که مخاطب را به «دنیای دیگر» می‌برند

آینده مالی، بانکداری و پول چگونه خواهد بود؟

شروع بارش‌های سیل آسا از امشب برای این استان

این استان به حالت آماده باش درآمد

معرفی آموزه‌های امام علی(ع) از اهداف برنامه های ایام میلاد نور است

حضور دانش‌آموزان دبیرستان شهیده معصومه قزوینی در اردوی راهیان نور جنوب

سیل در راه مازندران + هشدار جدی هواشناسی به شهروندان

ورود دستگاه قضائی به کشتارگاه سنتی رامسر و مشکلات شرکت کنسانتره مرکبات شمال کشور

برداشت 88 درصدی برنج رتون از شالیزارهای مازندران

خداحافظ کارت بانکی | موبایل شما کلید جدید کیف پول شما می‌شود

مدیرکل تبلیغات اسلامی مازندران مطرح کرد؛ ضرورت شناخت و نقش آفرینی در جبهه فرهنگی

ثبت 26 هزار تخلفات اضافه تناژ ناوگان باری در سامانه های هوشمند مازندران

همایش تاسیسات 25 آذر در تهران برگزار می‌ شود

اعلام محدودیت‌ های ترافیکی جاده‌ های کشور

پیش‌بینی بارش‌های سنگین و خطرناک در این استان‌ها

برداشت نارنج در خیابان‌های این شهر برای مردم آزاد شد

قانون اجازه افزایش سهمیه ایران در صندوق بین‌المللی پول ابلاغ شد

ابلاغ قانون افزایش سهمیه درصندوق بین‌المللی پول توسط قالیباف

ابلاغ قانون افزایش سهمیه ایران در صندوق بین‌المللی پول

چه عواملی بر ارزش ارز یک کشور تأثیر می‌گذارند؟

بشنوید | جلسه چهاردهم تفسیر سوره حمد آیت الله جوادی آملی

هشدار هواشناسی / سیل در راه است

هشدار هواشناسی به این استان

دیدار و تکریم خانواده معظم شهید دانشجو محمدحسن براهویی

کودک 5 ساله خرم‌آبادی قاتل شد/ او خاله‌ 14 ساله‌اش را کشت!

ضرب‌العجل تعریض پیچ حادثه خیز در جاده ساری

ترکیه به دنبال معافیت از تحریم‌های روسیه