افق های تازه برای احیا و بازسازی باند فرودگاه بین المللی ساری
اجتماعي
بزرگنمايي:
پیام مازند - تین نیوز |
همزمان با برنامه افزایش خطوط پروازی در فرودگاه شهدای ساری(دشت ناز) به عنوان تنها فرودگاه بین المللی مازندران، دولت چهاردهم تلاش دارد با انجام اقدامات زیرساختی برای بهسازی و نوسازی باند این فرودگاه بعد از حدود چهار دهه ایمنی پروازها را تضمین کند.
به گزارش تین نیوز به نقل از ایرنا، مازندران با داشتن یک فرودگاه بین المللی شهدای ساری و 2 فرودگاه نوشهر و رامسر در غرب استان از استان های برخودار کشور از سیستم حمل ونقل هوایی به شمار می رود به طوری که با انجام بیش از 6 هزار پرواز در این فرودگاه ها در یکسال اخیر بیشتر از 600 هزار مسافر از طریق این سیستم حمل و نقل به مقاصد مختلف در سراسر کشور جابه جا شدند.
در چند سال اخیر اداره کل فرودگاه های مازندران راه اندازی خطوط پروازی در مسیرهای مختلف را کلید زد که از آن جمله مسیر ساری به چابهار، افزایش پرواز ساری به کیش از2 به چهار سورتی پرواز، افزایش پرواز اهواز از یک به چهار سورتی پرواز و همچنین افزایش پرواز به مشهد از هشت به 16 سورتی پرواز در هفته از جمله اقداماتی است که در برخی برهه های زمانی انجام شده است.
تلاش برای رونق بخشیدن به فعالیت فرودگاه های مازندران با راه اندازی خطوط پروازی جدید بر روی باند حرکت قرار گرفته است و امروز شاهد افزایش تعداد جابه جایی مسافران در این فرودگاه ها هستیم. بطوریکه بنا به اعلام اداره کل فرودگاه های استان میزان جابه جایی مسافران از طریق سیستم حمل و نقل هوایی استان افزایش یافته است.
همسو با افزایش فعالیت فرودگاه های مازندران، برنامه ریزی برای بهینه سازی و مناسب سازی فرودگاه بین المللی استان نیز کلید خورده است؛ اقدامی که بنا به اظهارنظر استاندار به عنوان مسول ارشد مازندران بعد از 38 سال قرار است عملیاتی شود.
بهسازی و مرمت باند فرودگاه دشت ناز ساری عملیات عمرانی که براساس نظر کارشناسان فنی هوایی می تواند از چالش های پیش همچون وقوع سوانح هوایی جلوگیری کند.
در این زمینه استاندار مازندران روز سه شنبه در این باره اعلام کرد که طرح مغفول مانده بهسازی باند فرودگاه بین المللی شهدای ساری پس از 38 سال عملیاتی می شود که از مدت زمان استاندارد کشوری نیز گذر کرده است.
مهدی یونسی رستمی افزود: مدت زمان استاندارد برای بهسازی باند فرودگاه ها از نظر کارشناسان بین 10 تا 15 سال است و اغلب فرودگاه ها در این بازه زمانی اقدام به بهسازی باندهای پرواز می کنند.
وی با تاکید بر اینکه فرودگاه شهدای ساری تنها زیرساخت فرودگاهی بین المللی این خطه از شمال کشور است، ادامه داد : این درحالی است که بعد از سالها فعالیت تاکنون هیچ اقدام عمرانی و بهسازی برای باند این فرودگاه صورت نگرفته و اگر تا ماه های آینده مرمت نشود، بحث های ایمنی پرواز تحت شعاع قرار خواهد گرفت.
استاندار مازندران تصریح کرد: با توجه به این شرایط عملیات بهسازی و مرمت باند فرودگاه دشت ناز ساری در دستور کار قرار گرفته است تا مشکلات ایمنی پرواز در مسیر فعالیت آن بوجود نیاید.
وی زمان اجرای عملیات بهسازی و مرمت باند فرودگاه دشت ناز ساری را بعد از پایان عملیات پروازهای حج امسال عنوان کرد و گفت: با اجرای این عملیات احتمال وقوع سوانح هوایی در این فرودگاه از بین خواهد رفت.
یونسی رستمی ادامه داد: با شروع کار ممکن است فرودگاه ساری چند ماه به لحاظ عملیاتی در دسترس نباشد، ولی تمهیدات لازم برای خدمات پروازی از فرودگاه های دیگر پیش بینی شده است و تلاش می شود با کمترین مسئله این کار انجام شود.
در همین ارتباط مدیرکل فرودگاه های مازندران به تعریف چهار طرح بزرگ زیرساختی برای فرودگاه بین المللی شهدای ساری اشاره و خاطرنشان کرد:یکی از این طرح ها از ابتدای تابستان امسال به منظور بهسازی و ارتقای کیفیت باند پرواز فرودگاه با برآورد هزینه یک هزار میلیارد ریالی آغاز می شود و به همین دلیل نیز از اوایل تیر تا روزهای پایانی پاییز امسال به مدت حدود 6 ماه پروازهای این فرودگاه متوقف می شود.
اکبر حسنی با تاکید بر ضرورت بهسازی باند فرودگاه ساری از نظر ایمنی، ادامه داد: برای فرودگاه های استان به ویژه فرودگاه ساری پروژه های بزرگی تعریف شده که با پشتیبانی و راهبری استاندار مازندران مسیر اجرای این طرح ها به خوبی پیش می رود.
وی افزود: باندهای پرواز فرودگاه ها با توجه به نشست و برخاست مستمر هواپیماها و اثرگذاری شرایط اقلیمی معمولا هر 10 سال یک باید بهسازی شوند، اما باند فرودگاه ساری مدت زیادی است که بهسازی نشد. کارشناسان ایمنی شرکت فرودگاه های کشور از چند سال پیش تاکید داشتند که بهسازی این باند باید در دستور کار قرار گیرد و ادامه پرواز روی این باند بدون انجام طرح بهسازی به صلاح نیست.
این مسئول خاطرنشان کرد: مطالعات طرح توسط یک شرکت معتبر مهندسی در سال گذشته انجام شد و اکنون نیز در مرحله مناقصه قرار داریم. ارزیابی فنی، بازرگانی و کیفی پشت سر گذاشته شده و چند شرکت ارزیابی شدند. طبق برنامه ریزی ها در چند هفته آینده شرکت برنده مناقصه مشخص خواهد شد و از یکم تیر امسال عملیات بهسازی آغاز می شود.
مدیرکل فرودگاه های مازندران با بیان این که هزینه اجرای این طرح بهسازی باند فرودگاه ساری دست کم یک هزار میلیارد ریال برآورد شده است، گفت: با اجرای این طرح که شامل بهسازی باند و افزایش چراغ های اپروچ می شود، ایمنی در نشستن هواپیماها بیشتر می شود و ضریب ایمنی باند فرودگاه ساری به صورت قابل ملاحظه ای افزایش می یابد.
-
سه شنبه ۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۳۳:۴۵
-
۱۲ بازديد
-

-
پیام مازند
لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/889150/