آفتاب سوختگی چیست؟ + عوارض، پیشگیری و درمان خانگی سوختگی با آفتاب
اجتماعي
بزرگنمايي:
پیام مازند - با فرا رسیدن فصل گرما عارضه آفتاب سوختگی نیز افزایش پیدا کرده و باعث التهاب و تیرگی پوست بدن می شود.
به گزارش خبرگزاری ایمنا، آفتاب سوختگی یکی از مشکلات رایج در فصلهای گرم سال به ویژه تابستان است. دلیل اصلی بروز آفتاب سوختگی قرار گرفتن طولانیمدت در مقابل نور خورشید است که باعث التهاب و تیرگی پوست می شود.
آفتاب سوختگی چیست؟ آفتاب سوختگی نتیجه قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید یا مشابه آن (مانند تخت برنزه یا سایر منابع اشعه UV) است. این عارضه در تابستان که پرتوهای خورشید از هر زمان دیگری قویتر هستند، شایعتر است. علائم آفتاب سوختگی شامل موارد زیر است:
قرمزی پوست: پوست ناحیه آسیب دیده قرمز و ملتهب میشود. درد و سوزش: پوست ممکن است دردناک و سوزاننده باشد. گرما: پوست ناحیه آسیب دیده گرم میشود. تاول: در موارد شدید، تاولهای پر از مایع روی پوست ظاهر میشوند. پوستهپوسته شدن: پس از چند روز، پوست شروع به پوستهپوسته شدن میکند.

عوارض آفتاب سوختگی پیری زودرس پوست بروز چینوچروکهای عمیق خشک و خشن شدن پوست صورت و دستها نمایان شدن ککومک روی صورت و شانهها تغییر رنگ پوست یا ظاهر شدن لکهای تیره روی صورت، پشت دستها و مناطقی که بیشتر در معرض نور خورشید بودهاند. ضایعات پوستی پیشسرطانی تماس طولانیمدت با نور خورشید حتی اگر باعث آفتاب سوختگی نشود، خطر ابتلا به سرطان پوست (از جمله ملانوما) را افزایش میدهد. تماس با نور ماوراء بنفش خورشید میتواند به قرنیه یا عدسی چشم آسیب بزند. انواع آفتاب سوختگی آفتاب سوختگیها بر اساس شدت آسیب پوست دستهبندی میشوند. دو نوع رایج آفتاب سوختگی عبارتند از:
آفتاب سوختگی درجه یک: در این نوع عارضه، آسیب تنها به به لایه بیرونی پوست وارد میشود. این نوع از سوختگی معمولاً طی چند روز تا یک هفته بدون اینکه به درمانی نیاز باشد خوب میشود. با این حال درمان خانگی آفتاب سوختگی میتواند کمک کند.
آفتاب سوختگی درجه دو: آسیب ناشی از اشعه آفتاب به لایه داخلی پوست که «درم» نامیده میشود میرسد. این آسیب ممکن است باعث ایجاد تاول شود. در این حالت، ممکن است هفتهها طول بکشد تا مشکل پوستی ایجاد شده، بهبود یابد و ممکن است نیاز به درمان دکتر داشته باشد.
پیشگیری از آفتاب سوختگی استفاده از کرم ضد آفتاب با SPF 30 یا بالاتر (هر دو ساعت یکبار تکرار شود) پوشیدن لباسهای محافظ (مانند کلاه و لباس آستین بلند) اجتناب از قرار گرفتن در معرض نور خورشید در ساعات اوج تابش (10 صبح تا 4 بعد از ظهر) استفاده از عینک آفتابی

درمان خانگی آفتاب سوختگی وقتی آفتاب سوختگی خفیف و یا متوسط باشد، درمان خانگی آفتاب سوختگی پوستِ تمام بدن، به طور کامل قابل انجام است و معمولا نیازی به درمانهای پزشکی یا مکمل نیست.
خنک کردن پوست :دوش آب خنک بگیرید یا از کمپرس سرد استفاده کنید./از لوسیونها یا کرمهای خنککننده حاوی آلوئه ورا استفاده کنید. مرطوب کردن پوست :از مرطوبکنندههای بدون عطر و رنگ برای حفظ رطوبت پوست استفاده کنید. نوشیدن آب فراوان :هیدراته نگه داشتن بدن به بهبود سریعتر کمک میکند. اجتناب از نور خورشید :تا زمان بهبودی کامل، از قرار گرفتن در معرض نور خورشید خودداری کنید./ در صورت اجبار به خروج از منزل، از کرم ضد آفتاب با SPF بالا استفاده کنید و لباسهای محافظ بپوشید. کرم آنتی اکسیدان موضعی: آنتی اکسیدانها میتوانند به ترمیم سلولهای پوست پس از سوختگی کمک کنند. بلغور جو دوسر برای درمان خانگی آفتاب سوختگی :بلغور جو دوسر کلوئیدی دارای خواص آنتی اکسیدانی است که ممکن است خشکی را بهبود بخشد و شدت خارش را برای انواع بیماریهای پوستی از جمله سوختگی کاهش دهد. همچنین در طب سنتی طبع جو سر مرطوب است که میتواند با آفتاب سوختگی مقابله کند. چای سبز برای تسکین درد و درمان پوست آفتاب سوخته :پلیفنولهای موجود در چای سبز میتواند به تسکین پوست آفتابسوخته کمک کنند. چند کیسه چای سبز را در آب گرم خیس کنید و روی پوست بگذارید. درمان خانگی آفتاب سوختگی با عسل :عسل به دلیل خواص ضد باکتریایی، آنتی اکسیدانی، ضد ویروسی و ضد التهابی برای درمان آفتاب سوختگی بسیار مفید است. درمان خانگی آفتاب سوختگی با ماست :ماست پوست را خنک میکند و در نظر طب سنتی هم سرد و مرطوب است. میتوانید آن را را بر روی پوست سوخته قرار دهید تا آرام شود. همچنین میتوانید آن را با خیار یا سدر مخلوط کنید تا بیشتر پوست شما را خنک کند. جوش شیرین برای خنک شدن محل آفتاب سوختگی اسانس و روغنهای گیاهی برای آفتاب سوختگی خیساندن پوست در شیر :غوطهور کردن پوست در شیر اثر مفیدی بر درمان آفتاب سوختگی پوست دارد. البته، باید از شیر سرد استفاده کنید. چربی شیر و pH مناسب آن، برای آفتاب سوختگی خیلی مفید است. دارو :در موارد شدید، پزشک ممکن است کرمهای استروئیدی موضعی تجویز کند. کد خبر 859216
-
يکشنبه ۳۱ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۷:۱۴:۴۰
-
۱۵ بازديد
-

-
پیام مازند
لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/888426/