پیام مازند

آخرين مطالب

علیرضا ذکاوتی درگذشت مقالات

علیرضا ذکاوتی درگذشت
  بزرگنمايي:

پیام مازند - ایسنا / علیرضا ذکاوتی قراگوزلو، نویسنده، پژوهشگر و مترجم در 82 سالگی درگذشت.
علیرضا ذکاوتی قراگوزلو که امروز (چهارشنبه، 20 فروردین) از دنیا رفت، از پژوهشگران و نویسندگان معاصر است که در چهار دهه گذشته آثار متعددی از او در زمینه ادبیات فارسی و عرفان اسلامی منتشر شده‌ است. او نقدهای بسیاری بر آثار کلاسیک ایران نوشته، تحقیق و ترجمه کرده‌ و در رشته ادبیات تحقیقی و نیز ترجمه از عربی به فارسی آثار متعددی پدید آورده‌ است. از جمله کتاب‌هایی چون «عرفانیات» و «عمر خیام» و ترجمه «تمدن اسلامی در قرن چهارم و پنجم» از آثار اوست. وی جزء هیئت مؤلفین دائرهالمعارف تشیع بود و با بنیاد دائرهالمعارف اسلامی و دانشنامه جهان اسلام همکاری مداوم داشت. از او مقاله‌های بسیار زیادی در حوزه فرهنگ و دین در دست است.
مرکز فرهنگی شهر کتاب نوشته است: ذکاوتی درباره خودش گفته بود: به سال 1322 در یک خاندان مذهبی، علمی و عرفانی در همدان متولد شده‌ام. پدرم مرحوم شیخ علی‌اصغر ذکاوتی قراگزلو متخلص به «زمزم همدانی»، عالم و ادیب و خطیب و عارف و مدرس و شاعر بود. مادرم از خاندان حاج محمدجعفر کبوتراهنگی (مجذوب) از عارفان نامدار قرن سیزدهم هجری است. از کودکی با کتاب بزرگ شده‌ام و از حضور در مجالس اهل علم در همدان و قم بهره برده و از محضر پدرم و دیگر خویشاوندان که اهل علم بودند، استفاده کرده‌ام. مطالعات پیوسته و گسترده‌ای در ادب فارسی و عربی، عرفان اسلامی، عقاید و مذاهب و تاریخ اجتماعی ایران بعد از اسلام دارم و در هر دو رشتهٔ ادبیات ابداعی و ادبیات تحقیقی و نیز ترجمه از عربی به فارسی آثار متعددی پدید آورده‌ام که از آن جمله ترجمهٔ تمدن اسلامی در قرن چهارم هجری (تألیف آدام متز) در سال 1363 و ترجمهٔ کتاب «نظام اداری مسلمانان در صدر اسلام» در سال 1385 «کتاب سال» شناخته شد و موفق به اخذ جایزه شدم. همچنین به مناسبت چاپ مقالات متعدد در نقد کتاب در مجلات وزین کشور در سال 1377 به عنوان «منتقد نمونه» و در سال 1390 به عنوان منتقد پیشکسوت موفق به اخذ جایزه شدم. جزء هیئت مؤلفین دائره‌المعارف تشیع بوده و با بنیاد دائره‌المعارف اسلامی و دانش‌نامهٔ جهان اسلام همکاری مداوم داشته، با مرکز نشر دانشگاهی درخصوص تهیهٔ مقالات و ویرایش کتب ارتباط مستمر داشته‌ام. تدریس من در دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان از بدو تأسیس به‌طور مستمر بوده است. در مرکز آموزش عالی ابن سینا نیز به مدت ده سال تدریس کرده‌ام و استاد مدعو ادبیات فارسی و عربی در دانشگاه علامه طباطبائی بوده‌ام. با دانشگاه بوعلی سینا نیز همکاری پژوهشی داشته‌ام.

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/883608/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بیانیه باشگاه سانتوس درباره مصدومیت نیمار

انتقاد تند خلیلی: بازیکنان گوش نمی‌دهند!

محمد رهبری: جذب مربی خارجی شمشیربازی پیشنهاد من بود

عطایی: تیم قدرتمندی بودیم که از عملکردمان دفاع کردیم

ساکت در نساجی ماندنی شد

نادی: سازمان قضائی در پیشگیری از وقوع جرم نقش ویژه‌ای دارد

پاسخ رئیس‌ سازمان برنامه به ادعای رسوب پول در حساب دستگاه‌ها

رایس به خاطر پول به منچستریونایتد می‌آمد

آقای رئیس جمهور! پشتیبانی از تیم مذاکره ، سرمایه اجتماعی می خواهد/ این سرمایه را با رفع فیلترینگ و شکستن سد FATF به میدان بیاورید

تمرینات ورزشی آخر شب موجب بدخوابی می شود

درس‌های زندگی از منظر امام رضا(ع)

خطر از بیخ گوش مدافع سپاهان گذشت

کارتال از سرمربی اخراجی پرسپولیس جا ماند!

دبیر فدراسیون: IOC وزنه‌برداری را محدود می‌کند

برنامه مبارزات جودوکاران ایران در مسابقات قهرمانی آسیا مشخص شد

پارسا فلاح به تیم بسکتبال کالج اوکلاهما استیت پیوست

تخصیص 4 میلیارد تومان اعتبار برای ساخت مدرسه مولوی نکا

دانش آموزان مازندران رتبه های برتر جشنواره های علمی را کسب کردند

مرگ مشکوک و عجیب دختر جوان در جنگل های عباس آباد؛ قبل از مرگ برای دو نفر پیام فرستاد!

نرخ جدید اجاره آپارتمان در منطقه 4 و 5 تهران

قائمشهر فاتح پیکارهای های قهرمانی کشتی آزاد نونهالان مازندران

لبخند آفتاب بهاری پس از باران

کشف 15 ماینر غیرمجاز در خرم‌آباد

توت فرنگی‌های بهاری جویبار به بازار می‌آیند

کشف 15 دستگاه ماینر غیرمجاز در خرم‌آباد با هماهنگی پلیس امنیت اقتصادی

شاه‌بهرامی: خوشایند سازی دادسرای نظامی چالوس چشم‌گیر است

پیش بینی بورس در هفته جاری/ سیگنال مهم برای انفجار بورس در راه است

کوهنوردان گمشده در قله سماوس پیدا شدند

برگزاری راهیان نور دانش‌آموزی در مرکز فرهنگی دفاع مقدس گیلان

وقتی باغ موزه دفاع‌مقدس گیلان تداعی‌گر سرزمینِ نور می‌شود

مقصد پول‌های بورسی کجاست؟

مقاوم‌سازی 55 درصد مسکن روستایی در مازندران

جزئیات حکم تعطیلی پژوهشکده اکولوژی خزر؛ پای اراضی ساحلی در میان است

سازمان غذا و دارو اسامی محصولات خوراکی غیرمجاز را اعلام کرد

امام جمعه کیش: ارتش و سپاه در امنیت کشور نقشی بی‌بدیل دارند

تاریخ جمهوری اسلامی ایران سرشار از رشادت‌های شهدای عالی‌قدر است

من خود بلای خویشم، از خود کجا گریزم؟

نیمار یک ماه خانه‌نشین شد

درخشش جهانی شطرنج در آغاز سال جدید

درآمد 45 هزار میلیارد تومانی تلویزیون از سریال پایتخت

پیش‌بینی بازار سهام امروز 30 فروردین 1404

خدمات رفاهی کارکنان قضایی در اولویت است

توکن (WalletConnect (WCT اکنون پس از راه‌اندازی در27 فروردین دربیت یونیکس قابل معامله است

مقاوم سازی 55 درصد مسکن روستایی در مازندران

مناسبت روز/ شنبه، 30 فروردین‌ماه

شایع‌ترین عوامل خطر بیماری عروق کرونر در زنان

لاغری شیشه‌ای! پشت پرده مصرف قرص‌های پرطرفدار

پیش‌بینی وضعیت جوی، دریایی و دمایی استان هرمزگان در روز شنبه 30 فروردین 1404

ترجمه «زیر گنبد» استیون کینگ منتشر شد

درخشش بیمه دی در خدمات‌رسانی به ایثارگران؛ رتبه اول توانگری و پرداخت به‌روز مطالبات درمانی