پیام مازند

آخرين مطالب

کشف درختی مرموز در جنگل‌های پاناما که با استفاده از صاعقه، رقبای خود را نابود می‌کند علمي

کشف درختی مرموز در جنگل‌های پاناما که با استفاده از صاعقه، رقبای خود را نابود می‌کند
  بزرگنمايي:

پیام مازند - دانشمندان گونه‌ای از درختان گرمسیری در جنگل‌های بارانی پاناما را شناسایی کرده‌اند که نه تنها در برابر صاعقه مقاوم‌اند، بلکه از آن برای از میان برداشتن درخت‌ها و درختچه‌های رقیب خود بهره می‌برند.
به گزارش انتخاب به نقل از یورونیوز، مطالعه‌ای جدید نشان می‌دهد درخت «لوبیای تونکا» برخورد صاعقه نه‌تنها آسیب نمی‌بیند، بلکه انگل‌های چسبیده به خود و درختان اطرافش را که با آن برای تصاحب منابع رقابت می‌کنند از بین می‌برد.
در جنگل‌های گرمسیری صاعقه یکی از دلایل اصلی مرگ درختان است، به‌ویژه درختانی که نقشی کلیدی در ذخیره‌سازی کربن و حفظ تنوع زیستی دارند.
اما تیم تحقیقاتی با استفاده از حسگرهای ویژه و دوربین‌های رهگیر صاعقه در منطقه حفاظت‌شده «بارو کلرادو» در پاناما، دریافت که درخت لوبیای تونکا نه‌تنها از ضربات صاعقه جان سالم به در می‌برد، بلکه از آن بهره نیز می‌گیرد.
اوان گورا، بوم‌شناس جنگل و نویسنده اصلی این مطالعه از مؤسسه مطالعات اکوسیستم کری در آمریکا، می‌گوید: «ما کارمان را ده سال پیش آغاز کردیم و خیلی زود متوجه شدیم که صاعقه عامل مرگ بسیاری از درختان است به‌ویژه درختان بزرگ و مسن. اما درخت تونکا همواره سالم باقی می‌ماند.»
مقایسه‌ی تصاویر یک درخت تونکا پس از برخورد صاعقه در سال 2019 و دو سال بعد نشان داد که درخت آسیب چندانی ندیده، اما رستنی‌های انگلی و درختچه‌ها و درختان رقیب اطرافش به‌طور قابل‌توجهی کاهش یافته‌اند.
تحلیل داده‌های 40 ساله از جنگل‌های پاناما نیز نشان داد که درختانی که در مجاورت تونکا رشد می‌کنند، با احتمال بسیار بیشتری نسبت به درختان دیگر از بین می‌روند. به گفته‌ی آقای گورا، «زندگی در کنار درخت تونکا به‌طور قابل‌سنجشی خطرناک‌تر است.»
بر پایه یافته‌ها، هر ضربه صاعقه به‌طور میانگین بیش از دو تُن زیست‌توده‌ی گیاهی اطراف و نزدیک به 80 درصد از پیچک‌های انگلی را از بین می‌برد.
دانشمندان معتقدند دلیل اصلی مقاومت درخت تونکا در برابر صاعقه، رسانایی بالای درون‌ساخت آن است که جریان برق را بدون تولید حرارت مضر عبور می‌دهد؛ مثل یک سیم عایق‌دار.
این درخت که تا ارتفاع 40 متر رشد می‌کند و می‌تواند قرن‌ها زندگی کند، به‌طور متوسط دست‌کم پنج بار در عمر خود مورد اصابت صاعقه قرار می‌گیرد.
هر بار این برخوردها فضای پیرامون آن را از رقبا پاک کرده و امکان رشد بیشتر و تولید بذر را افزایش می‌دهد. طبق برآوردها، این پدیده می‌تواند میزان تولید بذر در طول عمر درخت را تا 14 برابر افزایش دهد.
گریگوری مور، متخصص باغبانی از دانشگاه ملبورن، معتقد است یافته‌های این تحقیق می‌تواند به درختان بلند قامت در دیگر اکوسیستم‌ها مانند جنگل‌های باز یا دشت‌های درخت‌پوش نیز تعمیم یابد.
مور افزود: «ما مدت‌هاست می‌دانیم که برخی درختان می‌توانند بارها مورد اصابت صاعقه قرار بگیرند و باز هم زنده بمانند. این درختان معمولاً تاجی سوخته دارند اما می‌توانند قرن‌ها پس از ضربه صاعقه به حیات خود ادامه دهند.»
تیم پژوهشی اکنون قصد دارد دامنه تحقیقات خود را به جنگل‌هایی در آفریقا و جنوب شرق آسیا گسترش دهد تا ببیند آیا گونه‌های دیگری نیز می‌توانند از صاعقه بهره‌برداری مشابهی داشته باشند یا نه.
نتایج مطالعات تازه در نشریه علمی «New Phytologist» منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/883335/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سازمان غذا و دارو اسامی محصولات خوراکی غیرمجاز را اعلام کرد

امام جمعه کیش: ارتش و سپاه در امنیت کشور نقشی بی‌بدیل دارند

تاریخ جمهوری اسلامی ایران سرشار از رشادت‌های شهدای عالی‌قدر است

من خود بلای خویشم، از خود کجا گریزم؟

نیمار یک ماه خانه‌نشین شد

درخشش جهانی شطرنج در آغاز سال جدید

درآمد 45 هزار میلیارد تومانی تلویزیون از سریال پایتخت

پیش‌بینی بازار سهام امروز 30 فروردین 1404

خدمات رفاهی کارکنان قضایی در اولویت است

توکن (WalletConnect (WCT اکنون پس از راه‌اندازی در27 فروردین دربیت یونیکس قابل معامله است

مقاوم سازی 55 درصد مسکن روستایی در مازندران

مناسبت روز/ شنبه، 30 فروردین‌ماه

شایع‌ترین عوامل خطر بیماری عروق کرونر در زنان

لاغری شیشه‌ای! پشت پرده مصرف قرص‌های پرطرفدار

پیش‌بینی وضعیت جوی، دریایی و دمایی استان هرمزگان در روز شنبه 30 فروردین 1404

ترجمه «زیر گنبد» استیون کینگ منتشر شد

درخشش بیمه دی در خدمات‌رسانی به ایثارگران؛ رتبه اول توانگری و پرداخت به‌روز مطالبات درمانی

کسب مقام نخست سیزدهمین جشنواره سرود رضوی توسط دانش‌آموزان مازندرانی

چهارصدمین گل لیگ به تور پرسپولیس چسبید!

شایان مصلح مرد همه فن حریف ذوب‌آهن!

شافعی: تفکرات کارتال به درد پرسپولیس نمی‌خورد

پیش بینی بورس امروز شنبه 30 فروردین 1404

تیم بسکتبال شهرداری گرگان پیروز جدال دوم مرحله نیمه نهایی برابر کاله

سفره ایران از خاک مازندران می‌روید

معمای مرگ دختر جوان در جنگل‌های عباس آباد

ماندگاری هوایی صاف تا پایان هفته در مازندران

اختلال رایجی که احتمال سکته مغزی را 70 درصد افزایش می‌دهد

از خوش‌باشی‌های بیخودی تا ریاضت‌های تارک دنیایی

رکورد تاریخی سپاهان چگونه ثبت شد

مدیران پرسپولیس بازیکنان تاریخ مصرف گذشته را به خدمت گرفته‌اند

حمایت اخبار سیاسی در برابر مقاومت 3 میلیون واحدی!/ پیش‌بینی بازار سهام امروز 30 فروردین 1404+ نمودار

در باد پیروزی برابر کاله‌ و رویای فینالیست شدن مشغول نمی‌شویم

پیشنهاد استقلال به سپاهان؛ 2 بازیکن بعلاوه پول در ازای انتقال ستاره سابق

فوت مشکوک دختر جوان در جنگل عباس آباد

ریشه بیش از 80 درصد آسیب‌های پوستی در کودکی شماست!

ساکت به نساجی برمی‌گردد

پیشنهاد جنجالی استقلال به سپاهان: 2 بازیکن جوان و پول نقد برای انتقال امید نورافکن!

علیرضا منصوریان پیشکسوت استقلال: بهترین بازی برای من دربی 3-2 نبود، بازی السد بود که با ژاوی آن ها را حذف کردیم

واکنش علیرضا منصوریان پیشکسوت استقلال به عکسی مشترک با فرهاد مجیدی

کارشناسی داوری دیدار گل گهر - استقلال

واکنش علیرضا منصوریان پیشکسوت استقلال به فحاشی ها علیه علیرضا بیرانوند

کارشناسی داوری دیدار هوادار - مس رفسنجان

کارشناسی داوری دیدار تراکتور - ملوان

کارشناسی داوری دیدار پرسپولیس - سپاهان

کشف نور مرموز در لحظه تشکیل جنین | zinc spark نشانه‌ای از روح یا واکنش شیمیایی؟ +ویدئو

خلاصه بسکتبال کاله آمل – شهرداری گرگان

علیرضا منصوریان : باید بقیه بازیکنان خودمان را از نظر بدنی به سطح ستاره‌های تیم ملی برسانیم

علیرضا منصوریان : به نظرم تراکتور قهرمان می‌شود اما در فوتبال هیچ چیزی بعید نیست

بازگشت دوباره آقا ساکت به نساجی

دفاعیه یحیی درباره وقت‌کُشی: بلد نیستیم