پیام مازند

آخرين مطالب

کرونا رفت، اما این بیماری جایش را گرفت؟ علمي

کرونا رفت، اما این بیماری جایش را گرفت؟
  بزرگنمايي:

پیام مازند - خبرآنلاین /بر اساس گزارش جدید نهادهای بین‌المللی بهداشت، موارد ابتلا به سل (TB) در میان کودکان اروپا و آسیای مرکزی در مقایسه با سال گذشته نزدیک به 10 درصد افزایش یافته است، که نگرانی‌های جدی درباره سلامت عمومی را به همراه دارد.
بر اساس گزارش جدیدی که از سوی نهادهای بین‌المللی بهداشت منتشر شده، موارد ابتلا به سل (TB)، کشنده‌ترین بیماری عفونی جهان، در میان کودکان اروپا و آسیای مرکزی نسبت به سال گذشته نزدیک به 10 درصد افزایش یافته است.
یورونیوز نوشت: طبق این گزارش که داده‌های آن مربوط به سال 2023 است، منطقه اروپا همچنان درگیر پیامدهای همه‌گیری کرونا است. این گزارش توسط مرکز اروپایی پیشگیری و کنترل بیماری‌ها (ECDC) و دفتر اروپایی سازمان جهانی بهداشت (WHO) تهیه شده است.
این در حالی است که مقامات بهداشتی هشدار داده‌اند که کاهش کمک‌های بین‌المللی می‌تواند به بازگشت گسترده سل در سراسر جهان منجر شود.
بررسی‌ها نشان می‌دهد که در سال 2023 بیش از 172 هزار نفر در منطقه اروپا به سل مبتلا شده یا دچار عود بیماری شده‌اند. این آمار تقریباً مشابه سال 2022 است. با اینکه میزان مرگ‌ومیر ناشی از سل کاهش یافته، اما این روند نسبت به قبل از بحران کرونا بسیار کندتر شده است.
بر اساس گزارش، این موضوع نشان می‌دهد که بسیاری از افراد مبتلا به دلیل اختلال در خدمات درمانی در دوران کرونا، تشخیص داده نشده و تحت درمان قرار نگرفته‌اند و اکنون تأثیرات آن در حال نمایان شدن است.
همچنین به نظر می‌رسد که میزان ابتلا در میان کودکان رو به افزایش است. در سال 2023، حدود 7500 مورد ابتلا به سل در میان کودکان زیر 15 سال در منطقه اروپا ثبت شده که 9.6 درصد بیشتر از سال قبل است.
بیش از 2400 مورد از این آمار مربوط به کودکان زیر 5 سال است که بیشتر در معرض خطر بیماری شدید و مرگ قرار دارند.
هانس کلوگه، مدیر بخش اروپای سازمان جهانی بهداشت، در بیانیه‌ای در این رابطه می‌گوید: «بار فعلی بیماری سل و افزایش نگران‌کننده موارد ابتلا در میان کودکان یادآور این موضوع است که پیشرفت در برابر این بیماری قابل پیشگیری و درمان، همچنان شکننده است.»
این یافته‌ها نشان می‌دهند که سل همچنان در حال گسترش در اروپا است و اقدامات فوری بهداشت عمومی باید برای کنترل آن انجام شود.
سل یک عفونت باکتریایی است که عمدتاً ریه‌ها را درگیر می‌کند اما می‌تواند به سایر اندام‌ها نیز سرایت کند. بسیاری از افراد آلوده ممکن است هرگز علائم بیماری را تجربه نکنند، اما اگر بیماری در آن‌ها فعال شود، می‌تواند خطرناک باشد و سالانه حدود 1.25 میلیون نفر را به کام مرگ بکشاند.
این بیماری اغلب با سایر مشکلات بهداشتی همراه است. طبق گزارش، در منطقه اروپا 15.4 درصد از افراد مبتلا به سل جدید یا عودکننده، همزمان به ویروس HIV نیز مبتلا هستند، که در صورت عدم درمان می‌تواند به ایدز منجر شود.
بیماران باید روزانه به مدت شش ماه داروهای سل را مصرف کنند تا درمان مؤثر واقع شود. قطع زودهنگام درمان می‌تواند باعث مقاوم شدن باکتری‌ها به داروها شود و هم درمان بیماری را سخت‌تر کند و هم موجب گسترش عفونت در جامعه شود.
بررسی‌ها نشان می‌دهد که داروهای اولیه برای 75.5 درصد از بیماران در منطقه اروپا مؤثر بوده اما در بیماران مبتلا به سل مقاوم به چند دارو، این میزان به 59.7 درصد کاهش می‌یابد.در اتحادیه اروپا، ایسلند، لیختن‌اشتاین و نروژ، مقامات بهداشتی اعلام کرده‌اند که مشخص نیست یک‌پنجم کودکان مبتلا به سل درمان خود را کامل کرده‌اند یا نه.
پاملا رندی-واگنر، مدیر ECDC، در بیانیه‌ای در این خصوص می‌گوید: «با افزایش سل مقاوم به دارو، هزینه بی‌توجهی امروز را همه ما فردا خواهیم پرداخت.»
هفته گذشته، سازمان جهانی بهداشت هشدار داد که کاهش کمک‌های بین‌المللی، تلاش‌ها برای ریشه‌کنی سل را در 27 کشور، عمدتاً در آفریقا، جنوب شرقی آسیا و اقیانوس آرام غربی، با مشکل مواجه کرده است. در 9 کشور، مردم برای دسترسی به داروهای سل با مشکل روبه‌رو هستند.
اما کلوگه هشدار داد که برنامه‌های مقابله با سل در اروپا و آسیای مرکزی نیز ممکن است تحت تأثیر این کاهش بودجه قرار بگیرند.
کلوگه گفت که این کاهش بودجه به این معناست که «انتقال سل ممکن است بدون شناسایی ادامه یابد و باعث افزایش موارد مقاوم به درمان شود که کنترل آن‌ها دشوار است.»

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/879382/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

توضیح وحید کاظمی داور لیگ برتر درمورد شایعه سکته‌اش

تصویر قدیمی از رضاشاه و محمدرضا پهلوی در حال افتتاح تونل کندوان

جاده چالوس به سمت تهران یک طرفه می‌شود

کمربندهایی ایمن برای کنترل معضلات ترافیکی خرم آباد

حل مشکلات در دستور کار روابط ایران و آذربایجان است

جاده چالوس به سمت تهران یک طرفه می شود | تردد از تهران به شمال ممنوع شد

تردد از تهران به شمال ممنوع شد/جاده چالوس یک‌طرفه می‌شود

یک‌طرفه شدن جاده چالوس به سمت تهران از ساعت 18 امروز

مواد غذایی که احتمال مرگ را افزایش می‌دهند

صحبت های شنیدنی دکتر گبور مته نویسنده کتاب«وقتی بدن نه می گوید»

مازندران تشنه سرمایه گذاری و سرمایه گذاران است

حیدری: قبل هر بازی با مادر و همسرم تلفنی صحبت میکنم

خرید میلیون دلاری تراکتور برای قهرمانی!

فدراسیون شمشیربازی محمد رهبری و پاکدامن را جریمه کرد

امیدواری قهرمان المپیک از سرشاخ دوباره با تانک روس

تردد سنگین در محورهای کندوان و هراز

ماجرای گروگانگیری در مازندران/ آدم ربایان 100 میلیارد تِتِر می‌خواستند

رئیس جمهور ایران با همتای ازبکستان تلفنی گفت و گو کرد

غدیر اسلامی پدر ایسان چجونه ربوده شد

امام جمعه خرم‌آباد: 12 فروردین شیرین‌ترین تاریخ حیات سیاسی ملت است

ویژه‌برنامه «بهار در بهار» در خرم‌آباد برگزار می‌شود

برنامه نور و صدا تخت‌جمشید، تجربه‌ای بدیع برای گردشگران

برپایی جشنواره کباب و ماهی عید فطر در جویبار

با حضور معاون اول رئیس‌جمهور ، هتل گرشگری و تفریحی آراز نوشهر افتتاح شد

استاندار مازندران: مازندران تشنه سرمایه گذاری و سرمایه گذاران است

ضرورت تسریع در توسعه زیرساخت‌های گردشگری مازندران

وزیر میراث فرهنگی در نوشهر اعلام کرد: باید موانع را از مسیر سرمایه‌گذاران بر داریم

گامی نو در باستان‌شناسی عمومی؛ آغاز «دورهمی در موزه» مازندران

پدر آیسان اسلامی از گروگان‌گیری در مازندران نجات پیدا کرد

6 عاملی که باعث یبوست می‌شوند

خواص شگفت انگیز مصرف آب آلو سیاه

به آرزو نرسیدیم و دیر دانستیم

تکنیک‌های زندگی بهتر؛ از خواب مفید تا نوشتن‌درمانی

هتل گرشگری و تفریحی آراز افتتاح شد

خلق اثر هنری بانوی نجار بابلی از چوب

محرومیت بادیگارد مسی؛ پایان محافظت ویژه در MLS

پینگ پنگ بازان کره ای، حریف ملی پوشان ایران در فیدر اسلوونی

صعود 68 پله‌ای هدایی در رنکینگ جهانی

تخصیص 20 هزار میلیارد تومانی به بخش گردشگری

واکنش وزیر ارشاد به لغو کنسرت حامد همایون در کرمان

خدمات مازندران ملی و بودجه اش استانی است

پلاستیک‌های زیست‌سازگار، نور امید در مقابله با بحران آلودگی جهانی

عکس/ سفر در تاریخ؛ رضاشاه و محمدرضا پهلوی در حال افتتاح تونل کندوان

تخصیص بیش از 24 هزار میلیارد تومان تسهیلات به بخش گردشگری

پیکر جانباز 70 درصد آملی تشییع شد

مازندران نتوانسته سهم خود را در تولید ملی ادا کند

در سفر یک‌روزه عارف به مازندران چه گذشت؟

ماهی‌های خرم‌آباد به «بهشت» می‌روند!

ترافیک سنگین در محورهای مازندران

این نوع فلفل خواص ضد سرطان دارد