پیام مازند

آخرين مطالب

آیا گوگل به جنگ استارلینک می‌رود؟ پروژه شکست‌خورده احیا شد! اقتصادی

آیا گوگل به جنگ استارلینک می‌رود؟ پروژه شکست‌خورده احیا شد!
  بزرگنمايي:

پیام مازند - به گزارش نبض بازار Taara جدیدترین پروژه‌ واحد آزمایش‌های پیشرفته آلفابت، معروف به «مون‌شات» است که پیش از این نیز نوآوری‌های مهمی از جمله Google Brain (آزمایشگاه هوش مصنوعی گوگل) و Waymo (توسعه خودروهای خودران) را به ارمغان آورده بود.
پروژه Taara که حالا در قالب یک استارت‌آپ مجزا با قدرت بیشتری به فعالیت خود ادامه می‌دهد از دل پروژه ناموفق Loon متولد شده است.
این پروژه که در سال 2021 به دلیل چالش‌های سیاسی و نظارتی متوقف شد، قرار بود با استفاده از بالن‌های استراتوسفری، اینترنت پرسرعت را در اختیار مناطق دور افتاده بگذارد. با این حال مهندسان آلفابت پس از کنار گذاشتن بالن‌ها دریافتند که فناوری لیزری این پروژه را می‌توان به روش‌های دیگری استفاده کرد. این پروژه لیزری به رهبری ماکش کریشنا سوامی از دل پروژه شکست خورده Loon متولد شد. در حال حاضر، سیستم ارتباطی Taara با ارسال پرتوی نوری به ضخامت یک مداد از یک ترمینال کوچک به ترمینال دیگر عمل می‌کند. این ترمینال‌ها با استفاده از مجموعه‌ای از سنسورها، آینه‌ها و لنزها، نور را به سمت یک گیرنده کوچک به قطر 1.5 اینچ هدایت می‌کنند. طبق اعلام آلفابت، این سیستم می‌تواند اینترنت پرسرعت تا سرحد 20 گیگابیت بر ثانیه را تا فاصله 20 کیلومتری ارسال کند و جایگزین مناسبی برای شبکه‌های فیبر نوری است که هزینه کمتری دارد نیازی به به حفاری و سیم‌کشی‌های پرهزینه نخواهد داشت.
این استارت‌آپ که در مانتن ویو کالیفرنیا و نزدیک مقر مرکزی گوگل مستقر است حدود 24 کارمند دارد و در حال استخدام افراد بیشتری است. Taara در گام‌های اولیه خود موفق به جذب سرمایه از صندوق Series X Capital شده و آلفابت نیز سهام اقلیتی این شرکت را حفظ خواهد کرد.
مهمترین حوزه فعالیت این شرکت در هند و بخش‌هایی از آفریقا است و به طور کلی در 12 کشور جهان فعالیت دارد. یکی از مهم‌ترین پروژه‌های Taara، ایجاد یک لینک لیزری 5 کیلومتری بر روی رودخانه کنگو برای اتصال دو شهر برازاویل و کینشاسا است، دو شهری که هزینه اینترنت در آن‌ها به شدت بالاست.
علاوه بر این، Taara ظرفیت شبکه‌های تلفن همراه را در رویدادهای بزرگی همچون فستیوال موسیقی Coachella کالیفرنیا به نمایش گذاشته است.
برخلاف استارلینک که در بیشتری خدمات خود اینترنت را به طور مستقیم در اختیار کاربران قرا می‌دهد، استارت‌آپ Taara مدل کسب‌وکار خود را بر همکاری با اپراتورهای مخابراتی مانند Bharti Airtel و T-Mobile بنا نهاده است. در این سازوکار،Taara در نقش یک زیرساخت کمکی برای اپراتورهای مخابراتی ایفای نقش می‌کند و دسترسی به اینترنت را در مناطق دورافتاده یا مناطق خاص شهری که کابل‌کشی فیبر به آنها دشوار است، تقویت می‌کند.
Taara در مقابل استارلینک: آیا اینترنت لیزری سهمی از آینده دارد؟ اریک استرو تلر، مدیر مرکز X، و ماکش کریشنا سوامی، مدیر Taara، معتقدند فناوری لیزری این شرکت با چندین مزیت نسبت به استارلینک همراه است
پهنای باند بیشتر و سرعت بالاتر: ماهواره‌های استارلینک از امواج رادیویی برای مخابره داده استفاده می‌کنند که باعث محدودیت پهنای باند را در یک منطقه مشخص می‌شود. در نتیجه، هرچه تعداد کاربران در آن منطقه بیشتر باشد، سرعت اینترنت کاهش می‌یابد. اما فناوری Taara به دلیل استفاده از نور لیزری، ظرفیت بیشتری را بدون افت کیفیت فراهم می‌کند.
نصب سریع و کاهش هزینه‌ها: استارلینک برای گسترش خدمات خود نیاز به پرتاب ماهواره‌های جدید دارد، فرایندی که هزینه زیادی برای شرکت ماهواره‌ای اسپیس‌ایکس به دنبال دارد، اما Taara تنها با نصب چند ترمینال کوچک روی ساختمان‌ها، درختان یا تیرهای چراغ برق شبکه خود را گسترش می‌دهد.
نیازی به مجوز طیف فرکانسی نیست: یکی از چالش‌های بزرگ استارلینک، محدودیت‌های قانونی مربوط به استفاده از طیف‌های رادیویی است که در بسیاری از کشورها به مجوزهای ویژه نیاز دارد. با این حال،Taara به دلیل استفاده از نور مرئی و مادون قرمز، نیازمند مجوز طیف فرکانسی نیست و در نتیجه موانع رگولاتوری کمتری را پیش روی خود دارد.
فناوری جایگزین وای‌فای برای محیط‌های اداری و شهری: Taara در تلاش برای توسعه تراشه‌های فتونیکی سیلیکونی است و این فناوری جدید می‌تواند بسیاری از آینه‌ها و لنزهای مورد نیاز برای ترمینال‌های کنونی را حذف کند که در نتیجه اتصالات متعددی را از یک فرستنده ممکن می‌سازد. این فناوری می‌تواند در آینده جایگزین وای‌فای رادیویی شود و اینترنت LiFi (انتقال داده با نور) را برای محیط‌های اداری و شهری فراهم کند.
چالش‌های رقابت با استارلینک اگرچه Taara پتانسیل بالایی برای رقابت با اینترنت ماهواره‌ای استارلینک دارد، اما در حال حاضر از لحاظ وسعت و منطقه تحت پوشش فاصله زیادی با شرکت ماسک دارد. استارلینک که توسط شرکت ماهواره‌ای اسپیس‌ایکس ارائه می‌شود در حال حاضر حدود 7 هزار ماهواره‌ در مدار پایینی زمین دارد و موفق به کسب 4.7 میلیون کاربر در سراسر جهان شده است.
استارلینک با برآورد حدود 9.3 میلیارد دلار درآمد رقیب سرسختی برای Taara محسوب می‌شود و علاوه بر این، اسپیس‌ایکس به تازگی بازار تازه‌ای را برای اتصال مستقیم به گوشی‌های هوشمند هدف گرفته است. این خدمت که فاز آزمایشی آن با همکاری اوپراتور T-Mobile در جریان است، دیگر نیازی به یک ترمینال ویژه برای اتصال نخواهد داشت و مناطق کور آنتن‌های سلولی را تحت پوشش قرار می‌دهد.
با این حال، مدیران Taara بر این باورند که بازار اینترنت جهانی آنقدر گسترده است که هر دو شرکت می‌توانند در کنار هم به فعالیت ادامه دهند و سهم متفاوتی از بازار داشته باشند.
کریشناسوامی می‌گوید: «اتصل به اینترنت یک مساله بزرگ است… هنوز 3 میلیارد نفر در سراسر جهان به اینترنت دسترسی ندارند. من تصور می‌کنم که فضای زیادی برای هردوی ما وجود دارد.»
او معتقد است اگر شرکتش بتواند به عنوان اولین کسب‌وکار ارائه دهنده داده با استفاده از نور جایگاه خود را تثبیت کند، زمانی که تمام جهان به سمت این فناوری حرکت کنند، Taara در وضعیت خوبی قرار می‌گیرد.
منبع: پیوست

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/876462/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

هموطن کارتال بهترین مربی لیگ عربستان شد

تغییر وزن حسن یزدانی و بازگشت کامران قاسمپور به وزن 86 کیلوگرم کشتی

اعزام ملی‌پوش دوومیدانی به مسابقات جهانی داخل سالن

کارتال: پرسپولیس مسن‌ترین تیم لیگ است

برنامه و اسامی کشتی‌گیران در مسابقات قهرمانی آسیا مشخص شد

ارمغان 2 ستاره جوان برای سحابی پروانه‌ای

انیمیشن چینی‌ها «جنگ ستارگان» را هم کنار زد

جنگل‌های چالوس همچنان می سوزد| درخواست یک فروند بالگرد شد

مهمان‌نوازی مازندرانی‌ها در سفره‌های سنتی؛ نگاهی به غذاهای محلی شمال ایران

تصاویر/ رزمایش کمک مومنانه در شهر و بخش امامزاده عبدالله (ع) آمل

مازندران 1403؛ از خاطره مردی با عبای خاکی تا محفل بزرگ قرآنی در ساحل

اجرای طرح برون‌سپاری پارک‌ها در آمل

آتش سوزی منطقه ازارک چالوس ادامه دارد

زمان قطعی برق خرم آباد امروز سه شنبه 28 اسفند (خاموشی برق)

زمان قطعی برق ساری امروز سه شنبه 28 اسفند (خاموشی برق)

حسن یزدانی: دنبال پول نیستم!

تجلیل سردار کارگر از پژوهشگر مازندرانی برگزیده چهاردهمین همایش ملی تاریخ شفاهی دفاع مقدس و مقاومت+ تصاویر

حسن یزدانی: اگر دنبال پول بودم جای دیگری کشتی می‌گرفتم

قلم‌زنی خوشنویسان مازندرانی در کتابت وحی

ترس بازار سرمایه از اتفاقات بیرونی

کتابت قرآن کریم به قلم 110 خوشنویس ممتاز مازندرانی

رسیدگی به 110 درخواست در دیدار مردمی مسئولان قضایی مازندران‌

جنگل‌ های چالوس همچنان در آتش

عشق به هنر و خلق آثار منحصر به فرد در صنایع دستی

جنگل‌های چالوس همچنان می سوزد

آتش‌سوزی منطقه ازارک چالوس ادامه دارد

جنگل‌های مازندران طعمه حریق شدند؛ اطفای حریق با بالگرد

قالیباف: ما نمی‌گوییم که فشارهای خارجی، کاغذ پاره است/ استیضاح وزیر اقتصاد سیاسی نبود

ظریف: محدودیت‌های شدیدی از سوی برخی افراد بر بنده و آقای طیب نیا تحمیل می‌شد

نکاتی مهم درباره کم‌کاری تیروئید

داستانک/اسب و خاک

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت پدر شهیدان والامقام «بخشی‌زاده»

پیش‌بینی بازار سهام امروز 28 اسفند 1403

سوال هفدهمین روز مسابقه طرح «زندگی با آیه‌ها» + فیلم

محمد ربیعی تماشاگر ویژه نبرد برادرانش؛ برادر خونی، برادر فوتبالی را برد!

مبلغِ «افزایش مزد» پول 3 کیلو گوشت می شود

اجرای گازرسانی به 30 روستا در مازندران

ادامه گرمای هوا در مازندران

راهنمای جامع خرید و نگهداری ماهی قرمز: از انتخاب تا مراقبت

ساعت کاری بانک‌ها در تعطیلات نوروز

خودسرانه مکمل نخورید!

تقدیر را باور نکن!

آخرین روز معاملاتی 1403 رکودی طی می‌شود؟/ پیش‌بینی بازار سهام امروز 28 اسفند 1403

حسن یزدانی: اگر دنبال پول بودم جای دیگری کشتی می‌گرفتم/ سانسور حرف‌هایم ناجوانمردانه بود! +فیلم

5 شغل که با آن ها می توانید در سال جدید پول پارو کنید

جنگل‌های چالوس در آتش سوخت

به عنوان یک معلم؛ همه تلاش ما باید برای رشد و تعالی دانش آموزان باشد

آموزش و پرورش مازندران آماده میزبانی از مسافران نوروزی است.

توصیه ای برای بهبود خواب سالمندان

آدریان رابیو خطاب به ناصر الخلیفی: شخصیت و اصالت را نمی‌توان با پول خرید