پیام مازند

آخرين مطالب

واکنش عباس عبدی به رفع حصر مهدی کروبی سیاسی

واکنش عباس عبدی به رفع حصر مهدی کروبی
  بزرگنمايي:

پیام مازند - عباس عبدی در یادداشتی به رفع حصر مهدی کروبی واکنش نشان داده است.
روزنامه هم میهن نوشت: حدود شش‌ماه پیش خبر رفع حصر از آقای کروبی جدی شد؛ ولی برخی ملاحظات پیش آمد که در عمل این رفع حصر محقق نشد تا اینکه بالاخره روز گذشته اعلام گردید که حصر آقای کروبی برداشته شده است . دوست دارم دراین‌باره و تا حد ممکن صریح بنویسم.
اولین بار که ماجرای رفع حصر به‌صورت جدی مطرح شد، سال1392 و در جریان انتخابات ریاست‌جمهوری آن سال و نیز پس از پیروزی آقای روحانی بود. از همان زمان هم می‌گفتم و معتقد بودم که رفع حصر بر حسب اینکه از چه زاویه‌ای به آن نگاه می‌کنیم، موضوعی مهم یا کم‌اهمیت است. رفع حصر مهمترین شعار سیاسی بود؛ اگر با هدف عبور از ماجرای زیان‌بار 88 بود. منظورم از زیان‌بار بودن آن ماجرا این است که 88 نقطه عطفی در فضای سیاسی و تبدیل آن به فضای مسموم امنیتی بود.
دنبال ارائه تحلیل کاملی از مقصریابی نیستم؛ فقط به‌طور خلاصه معتقدم که احمدی‌نژاد نقش اصلی را در پهن کردن این بساط داشت، ولی اشتباه سیاسی را اصلاح‌طلبان مرتکب شدند که وارد این بازی شدند و اشتباه حکومت هم این بود که متوجه تبعات اقدامات احمدی‌نژاد نبود و تمام‌قد پشتیبان او شد.
سال 88 بازی با جمع جبری بسیار منفی بود. رفع حصر می‌توانست مطالبه‌ای در ذیل اتفاقات و تنش 88 باشد که نه‌تنها به نتیجه نمی‌رسید که هیچ‌گاه هم نرسید، بلکه مطالبه‌ای زیان‌بار هم بود. به عبارت دیگر، اگر قرار بود روابط و تعاملات سیاسی جامعه بر محور 88 ادامه می‌یافت، مطالبه رفع حصر جز دمیدن بر آتش آن اختلافات نتیجه دیگری نداشت.
ولی مطالبه رفع حصر اگر برای عبور از تنش‌های آن مقطع بود، بهترین شعار سیاسی ممکن بود. شعاری که در عمل هیچگاه مورد توجه قرار نگرفت، تا اینکه با حمایت اصلاح‌طلبان از آقای پزشکیان و وعده‌های انتخاباتی او عملاً وارد مرحله جدیدی شد و باید رفع حصر نیز محقق می‌شد. به همین دلیل گفت‌وگوها برای رفع حصر از شهریورماه آغاز شد، که به نظرم باید همان زمان خاتمه پیدا می‌کرد و اگر چنین شده بود، حصر آقای موسوی و خانم رهنورد نیز تاکنون تمام شده بود.
به همین دلیل، در دیداری که با جمعی از دوستان خدمت آقای کروبی بودم؛ تحلیل خودم را از این ماجرا ارائه کردم و معتقد بودم که رفع حصر هریک را نباید منوط به رفع حصر دیگری کرد و به‌طور طبیعی هرکدام آغاز شود اگر با رویکرد عبور از 88 و احیای سیاست به معنای واقعی باشد، باید از آن استقبال کرد. اکنون خشنودی خود را از این تصمیم ریاست قوه‌قضائیه ابراز می‌دارم و اطمینان دارم به‌زودی گام بعدی برای پایان دادن به حصر نیز برداشته خواهد شد. قدری درباره اهمیت این تصمیم توضیح خواهم داد.
آنان که اتفاقات سال88 را به یاد دارند، می‌دانند که جمعیت معترض در 25خرداد سال1388 بسیار فراوان و بی‌نظیر بود و می‌توانست پایه‌ای برای بهبود امور باشد. ولی تداوم آن اعتراضات تا رسیدن به 25بهمن 1389 که بسیار کم‌رمق بود را نمی‌توان فقط در ذیل سرکوب توجیه کرد یا حتی اگر هم همین باشد، هیچ‌چیز جز عدم موفقیت آن حرکت را نمی‌رساند.
پس از رفتارهای احمدی‌نژاد در سال90 و رو شدن دست او برای نظام سیاسی باید کوشش می‌شد که از ماجرای 88 به نحو سازنده‌ای عبور شود و طبعاً چنین عبوری مترادف با رفع حصر نیز بود؛ ولی برخی نیروها همچنان دنبال رفع حصر در ذیل تنش‌ها و اختلافات سال88 بودند و به نتیجه هم نمی‌رسیدند. این رویکرد اگر نه همسو ولی مکمل رویکرد تندروترین نیروهای درون حاکمیت بود که اکنون همه آنان قربان صدقه احمدی‌نژاد می‌روند و در ذیل طرفداری از مرحوم مصباح متحد شده‌اند. خوشبختانه همزمان و یا حتی پیش از آمدن پزشکیان، رویکرد هشتادوهشتی تعدیل شده است.
گرچه این آغاز راه است و نمی‌دانم طرفین تا چه اندازه به ادامه آن پایبند هستند. پاسخ مثبت و عاقلانه اصلاح‌طلبان و تداوم آن از طریق رفع حصر از آقای موسوی و خانم رهنورد و همچنین رفع محدودیت‌ها از آقای خاتمی می‌تواند نویدبخش تحولات دیگری باشد؛ تحولاتی که به تقویت پایه‌های مردمی حکومت و حضور بیشتر نیروهای گوناگون در عرصه سیاست منجر شود. باید منتظر ماه‌های آینده باشیم. شاید نه‌ فقط در این مورد بلکه در زمینه‌هایی دیگر هم گشایش‌هایی آغاز شود و همه را به آینده ایران امیدوار کند؛ درباره کارهایی که می‌توان کرد یا باید کرد؛ بعداً خواهم نوشت.

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/876638/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پایان بورس امروز 28 اسفند 1403

هویت ایرانی و اسلامی در مدارس تقویت شود

هواشناسی نسبت به آبگرفتگی معابر عمومی در مازندران هشدار داد

شوک در بازار رمزارزها: رقیب جدید بیت‌کوین تاج و تخت را تهدید می‌کند؟

اجرای طرح آرامش بهاری در بقاع متبرکه مازندران

خط 4 مداره کابلی هوایی برق محمودآباد - آمل تکمیل شد

برگزاری همایش قرآنی «ضیافت ابرار» در بابل+ تصاویر

افشاگری جنجالی بهروز پایتخت علیه این سریال: نقش من رو با پول فروختن به یک نفر دیگه!

پیش بینی آب و هوای مازندران برای فردا چهارشنبه 29 اسفند 1403

هشدار وقوع سیلاب در مازندران

هشدار هوای مازندران

نیروگاه نکا به شبکه تولید برق کشور بازگشت

گاز به 30 روستا در مازندران رسید

آئین تجلیل از جوانان برتر استان مازندران برگزار شد

جلسه مسابقات ورزشی کارکنان دستگاه های اجرایی برگزار شد

ابراز نگرانی رئیس فراکسیون کارگری مجلس از تشدید مشکلات کارگران و بازنشستگان

کشف یک بدافزار خطرناک برای کیف پول‌های ارزهای دیجیتال!

مازندران| ضیافت تماشایی روزه اولی‌های شهرستان گلوگاه

انتصاب سرپرست معاونت سیاسی و امنیتی استانداری مازندران

آتش‌ در جنگل آمل خاموش شد

از مصرف باقاله قاتوق در ماه رمضان غافل نشوید

سنگ در کالیس کلیه

تاکید محمد کبیری بر تعامل و همکاری تمامی کمیته های ستاد نوروزی کیش برای تکریم گردشگران

شاعرانه/ درد محبّت است که درمان‌پذیر نیست

هانسی فلیک، چسب بینی را برای بازیکنان بارسلونا اجباری کرد

انتقاد ولاسکو از تحریم‌های اعمال‌ شده علیه ورزش روسیه

حضور بوکسورهای ایران در مسابقات ارمنستان و تایلند

تاج: سریع‌ترین صعود ایران به جام جهانی رقم می‌خورد

لگد جنجالی مسی روی پیراهن بارسلونا!

نخستین تصویر مستقیم «جیمز وب» از کربن دی‌اکسید خارج از منظومه شمسی

مهران مدیری با رئالیتی شو «شاه‌ گل» می‌آید

خداحافظی خونین بورس با سال 1403

اعزام بالگرد برای مهار حریق در جنگل‌ غرب مازندران

مسافران نوروزی این خبر را از دست ندهند/ ترافیک سنگین در جاده چالوس امروز 28 اسفند

تور مجازی شهر خرم‌آباد در اپلیکیشن«خرم‌آباد من»

برای اولین بار در تاریخ بشر، نور به یک «ابرجامد» تبدیل شد

تشدید اقدامات نظارتی پلیس راه مازندران در ایام طرح نوروز

تصاویر/ نشست صمیمی مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس مازندران با سربازان

تصاویر/ جشن تجلیل از برگزیدگان جایزه ملی جوان سال در ساری

ادبی فیروزجایی: واحد 3 بخار نیروگاه شهید سلیمی نکا به مدار تولید بازگشت

پدیده جدید رمزارزها از بیت‌کوین جلو زد!

برگزاری اردوی تیم ملی کشتی فرنگی جوانان از هفتم فروردین

تصاویر/ بازار همدان در آستانه نوروز غرق نور و رنگ

از میراث جهانی رباط عباس‌آباد تا میل تاریخی کرات تایباد

هشدار جوی سطح نارنجی هواشناسی برای مازندران صادر شد

فوری/ ساعت کاری بانک‌ها در تعطیلات نوروز اعلام شد

770 نمایشگاه صنایع دستی در مازندران برپا شده است

آخرین قیمت طلا، سکه در واپسین روز کاری سال 143؛ حال بد ریال

هشدار هواشناسی نسبت‌به آبگرفتگی معابر عمومی در مازندران

شهادت سرگرد سپاه که در حمله مسلحانه در سیستان و بلوچستان