پیام مازند

آخرين مطالب

چرا رنگ آب در مکان‌های گوناگون متفاوت است؟ اقتصادی

چرا رنگ آب در مکان‌های گوناگون متفاوت است؟
  بزرگنمايي:

پیام مازند - به گزارش خبرآنلاین، قطعا شما هم وقتی می‌خواهید در طبیعت تنی به آب بزنید، شفافیت و رنگ آب از جمله اولین چیزهایی است که به آن توجه می‌کنید. شما بدون اینکه بدانید در حال به کار بردن مفاهیمی از فیزیک، زیست‌شناسی و شیمی برای ارزیابی آب هستید. عواملی که در نهایت رنگ و ظاهر آب را تعیین می‌کنند.
به نقل از یورونیوز، رنگ آب اطلاعات زیادی درباره محتوای آن به ما می‌دهد و یکی از ابزارهایی است که مهندسان آب برای ارزیابی میزان آلودگی از آن بهره می‌برند.
آبی که می‌نوشیم معمولا شفاف است اما آب برکه‌ها، رودخانه‌ها و اقیانوس‌ها حاوی ذرات معلقی است که می‌توانند شامل خاک، سنگ، بقایای گیاهی یا سایر مواد باشند.
این ذرات معمولا در هنگام بارندگی وارد آب می‌شوند. هر قطره آبی که به زمین می‌رسد و جذب خاک نمی‌شود، در مسیر خود به سمت رودخانه‌ها و دریاچه‌ها حرکت می‌کند و در این میان ذرات مختلفی را با خود حمل می‌کند.
وقتی نور خورشید به سطح آب می‌تابد این ذرات با آن واکنش نشان می‌دهند؛ برخی از آن‌ها نور را جذب می‌کنند و برخی دیگر آن را در جهت‌های مختلف منعکس می‌کنند. این فرایند که به آن پراکنش گفته می‌شود، تعیین می‌کند که ما آب را با چه رنگی ببینیم.
چرا برخی آب‌ها آبی و برخی گل‌آلودند؟ رنگی که ما در آب مشاهده می‌کنیم به طول موج نوری بستگی دارد که از سطح آب بازتاب می‌شود. در آب‌هایی که رسوبات زیادی دارند، مانند رودخانه «میسوری» که به گل‌آلود بودنش شهرت دارد، نور در طیف زرد تا قرمز پراکنده می‌شود و به همین دلیل رنگ آب آن نارنجی و گل‌آلود به نظر می‌رسد.
اما آب‌های زلال‌تر مانند دریاچه «کریتر» در ایالت اورگن آمریکا، عمدتا نور آبی را بازتاب می‌دهند و به همین دلیل به رنگ آبی دیده می‌شوند. آب این دریاچه که در دهانه یک آتشفشان شکل گرفته تنها از باران و برف تامین می‌شود و هیچ رودخانه‌ای به آن وارد نمی‌شود، به همین دلیل فاقد رسوبات معلق است.
در آب‌های کم‌عمق و بسیار شفاف مانند آب‌های اطراف جزایر «کارائیب» بازتاب نور از بستر شنی سفید باعث می‌شود که آب به رنگ آبی روشن یا فیروزه‌ای دیده شود.
از سوی دیگر اگر آب حاوی مقدار زیادی گیاهان آبزی باشد، رنگ آن تغییر می‌کند. کلروفیل، رنگدانه‌ای که گیاهان در برگ‌های خود تولید می‌کنند، نور آبی را جذب کرده و نور سبز را بازتاب می‌دهد. این پدیده معمولا در مناطقی رخ می‌دهد که رواناب‌های زیادی از مناطق مسکونی یا زمین‌های کشاورزی وارد آب می‌شود. دریاچه «اوکیچوبی» در فلوریدا نمونه‌ای بارز از این وضعیت است، چرا که رواناب‌های حاوی کودهای شیمیایی باعث افزایش رشد گیاهان در این دریاچه شده‌اند.
در نهایت، برخی از آب‌ها حاوی مقادیر زیادی مواد آلی محلول هستند که از تجزیه گیاهان، لاشه جانوران یا فاضلاب انسانی و حیوانی به وجود می‌آیند. این مواد که معمولا در مناطق جنگلی یا نواحی پرجمعیت شهری یافت می‌شوند، بیشتر نور را جذب کرده و تنها مقدار کمی از آن را بازتاب می‌دهند. به همین دلیل، آب در این مناطق اغلب به رنگ تیره دیده می‌شود.
وقتی آب بیش از حد آلوده می‌شود آب‌های موجود در طبیعت باید حاوی مقدار مشخصی از رسوبات، کلروفیل و مواد آلی باشند، چرا که این مواد نقش مهمی در بقای موجودات زنده آبزی، از میکروب‌های کوچک گرفته تا ماهی‌هایی که انسان‌ها مصرف می‌کنند، ایفا می‌کنند. اما مقدار زیاد این مواد می‌تواند مشکل‌ساز شود.
زمانی که آب حاوی مقدار زیادی مواد مغذی باشد با بالا رفتن دما در روزهای گرم و آفتابی رشد گیاهان آبزی از کنترل خارج می‌شود. این شرایط می‌تواند باعث ایجاد «شکوفه‌های جلبکی مضر» شود؛ تجمعاتی از جلبک‌های سمی که برای انسان خطرناک هستند و شنا در چنین آب‌هایی یا مصرف ماهی‌های صیدشده از آن‌ها می‌تواند منجر به بیماری شود.
5858
کد خبر 2026917

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/872642/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مدارس و دانشگاه‌های مازندران شنبه غیرحضوری شد

به‌جای «هتل‌آپارتمان» چه بگوییم؟

شعرخوانی زیبا از رشید کاکاوند

آن تایلر و عرضه بیست و پنجمین رمانش به بازار نشر

مدارس و دانشگاه‌های مازندران غیرحضوری شد

آخرین وضعیت محورهای هراز و کندوان

و آنچه می‌بری آخر به گور، مردن ماست

بازدید مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران گلستان از بنیاد شهرستان رامیان

مازندران امشب با افت فشار گاز مواجه می‌شود

قمر در عقرب در شعر و ادب فارسی

دو خط کتاب/ دنیای سوفی

کاهش خطر برخورد سیارک «قاتل شهر» به زمین

برگزاری مراسم تشییع پیکر منوچهر والی زاده

تردد در مسیرهای روستایی بخش لاریجان آمل ممنوع است

نماینده مجلس: رفع فیلترینگ تلگرام و اینستاگرام ظرف 6 ماه آینده انجام می‌شود

توضیح دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره شایعه عزل و اخراج جمیله علم الهدی

نگاهی به مجموعه رمان نوجوان میراث لورین

داستانک/ آخرین مشتری

«عبدالرضا فریدزاده» هنرمند قدیمی کشور درگذشت

جاده عباس‌آباد-کلاردشت مسدود شد

پزشکیان: قتل دانشجوی دانشگاه تهران به خاطر فقر و جهالت اتفاق افتاد

دو خط کتاب/ باشگاه پنج صبحی ها

جزئیات دستگیری افزون بر 2 هزار قاچاقچی چوب جنگلی

«همبرگر» از کجا آمده است؟

مناسبت روز/ جمعه، 3 اسفندماه

اینفوگرافی/ آمارهایی درباره زبان مادری به بهانه روز جهانی زبان مادر

«مهاجر هندیجان» راهی بازار نشر شد

انتشار تفسیر عرفانی داستان حضرت موسی (ع)

واکنش‌ها به طرح پیشنهادی برای افزایش تعداد نمایندگان مجلس

پزشکیان: مذاکره می کنیم اما نه به هر قیمتی/ من جعبه جادویی ندارم

حضور فعال جزیره کیش در سومین نمایشگاه بین المللی اوراسیا

شاعری که زیر بار پیشنهاد حکومت نرفت!

دیدار مدیرکل بنیاد مازندران و رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح با والدین معزز شهید مدافع امنیت مصطفی نوروزی

هواشناسی مازندران هشدار «قرمز» صادر کرد

محور عباس‌آباد ـ کلاردشت مسدود می‌شود

شاعرانه/ برکن دل از کسی که دلش مایل تو نیست

شعری زیبا از فروغ

هشدار «قرمز» هواشناسی در مازندران صادر شد

پزشکیان: اگر نگاهمان را عوض کنیم، تحریم‌ها هیچ اثری بر ما نمی‌گذارد!/ ترامپ نمی‌تواند کاری کند

شاعرانه/ تو را که در غم هجران نبوده‌ای چه خبر

میزان اثرگذاری انسان در جهان

کشف جسد در بابلرود

سخنان جالب دکتر قمشه ای

دانی که به دیدار تو چونم تشنه؟

غبارروبی گلزار شهدای علی بن جعفر (ع) به مناسبت سالروز تأسیس بیمه دی

اختتامیه هجدهمین دوره مسابقات فوتسال دسته یک جانبازان سالم‌تن کشور برگزار شد

عکس روز ناسا؛ ارتش ستاره‌ها در آغوش یک کهکشان غول‌پیکر

بهترین فیلم‌ها و سریال‌های «کیم سه-رون» ستارۀ فقید کره‌ای

محسن افشانی؛ تازه‌ترین بی‌آبرویی تلویزیون مقابل مردم!

کارگردان‌های نامزد اسکار 2025 از بدترین تا بهترین