پیام مازند

آخرين مطالب

خبر خوش برای بازنشستگان/ این پول تا قبل از عید واریز می شود؟ سیاسی

خبر خوش برای بازنشستگان/ این پول تا قبل از عید واریز می شود؟
  بزرگنمايي:

پیام مازند - به گزارش صد آنلاین، اجرای قانون متناسب سازی از آذر ماه امسال آغاز شد اما از آنجایی که پرداختی‌ها در قالب این قانون باید از ابتدای سال صورت می‌گرفت، سازمان تأمین اجتماعی موظف است که میزان معوقات متناسب سازی را محاسبه کرده و به حساب بازنشستگان واریز کند. اما این سازمان فقط برای پرداخت معوقات متناسب‌سازی، پرداخت بدهی به بیمه عمر و بیمه تکمیلی به حدود 70 هزار میلیارد تومان پول نیاز دارد.
از طرفی به داروخانه‌ها و بیمارستان‌ها هم بدهی دارد.
از سوی دیگر، دولت بابت خدماتی که از طریق سازمان تأمین اجتماعی به مردم ارائه می‌دهد، مبالغ زیادی را به این سازمان بدهکار است. رئیس کانون بازنشستگان تأمین اجتماعی تهران در گفت‌گویی با خبرنگار مهر با اشاره به مصوبه مجلس مبنی بر پرداخت 130 هزار میلیارد تومان از بدهی دولت به سازمان تأمین اجتماعی اظهار کرده بود که تنها 32 هزار میلیارد تومان از این مبلغ تا امروز پرداخت شده است. از طرفی سران سه قوه هم ابلاغ کرده‌اند که سازمان برنامه و بودجه 25 هزار میلیارد به تأمین اجتماعی بدهند تا بتوان بخشی از مشکلات را حل کرد.
علی دهقان کیا رئیس کانون بازنشستگان تأمین اجتماعی تهران در گفتگویی به بیان تشریح وضعیت منابع و مصارف سازمان تأمین اجتماعی پرداخته است که جزئیات آن را در زیر می‌خوانیم:
گفته می‌شود که دولت بخشی از بدهی خود به سازمان تأمین اجتماعی را به صورت سهام پرداخت می‌کند. آیا این کار کمکی به حل مسائل سازمان می‌کند؟
این پرداخت بدهی به صورتی انجام نمی‌شود که ما امیدوار باشیم. با توجه به تورم دو رقمی در کشور این نوع شرکت‌هایی که به جای طلب به سازمان می‌دهند، جز ضرر چیز دیگری برای سازمان ندارد. حدود سال 1394 دولت سهام پالایشگاه نفت لاوان بندرعباس معادل 3000 میلیارد را به عنوان بدهی‌اش به سازمان تأمین اجتماعی داد.
بعد از دو سه سال به خاطر کسری‌ها مجبور بودیم از بانک رفاه وام بگیریم. از این رو بدهکار شدیم و بانک رفاه این شرکت را به قیمت 7 هزار میلیارد تومان به جای طلبش برداشت. امروز این شرکت 42 هزار میلیارد تومان ارزش دارد و 8 هزار میلیارد تومان فقط سود خالص آن است. یعنی شرکت‌هایی وجود دارد که ما اگر بتوانیم بگیریم ظرف مدت دو سه سال اوضاع متحول می‌شود. سرمایه‌ای می‌آید و سرمایه واقعی ما را می‌تواند حفظ کند.
تأمین اجتماعی چگونه این منابع را برای پرداخت حقوق و معوقات به مصرف می‌رساند؟
ولی اگر بخواهند سهامی مانند شرکت ستاره خلیج فارس که 49 درصد سهام آن برای سازمان تأمین اجتماعی و 51 درصدش دست دولت است، به ما بدهند کمکی نمی‌کند. زیرا مدیریت آن دست دولت است. مدتی پیش گزارشی از این شرکت آمد که حدود 40 هزار میلیارد تومان زیان دیده است. وقتی مدیریت این سهام با ما نباشد اثری در وضعیت تأمین اجتماعی ندارد.
یا وقتی که برای ما تصمیم می‌گیرند که باید ظرف مدتی، برخی از شرکت‌ها را بفروشید و اگر نفروختید مدیران‌تان انفصال از خدمت می‌شوند، یا ظرف سه سال باید به بخش خصوصی واگذار شوند، این کار آتش زدن به اموال سازمان تأمین اجتماعی است.
این کارها خلاف فرمایشات مقام معظم رهبری است. ایشان در سیاست‌های کلی که سال 1401 به سران سه قوه ابلاغ کردند اموال سازمان تأمین اجتماعی را در زمره حق الناس دانسته‌اند. پس چگونه است که مسئولان به اموال مردم آتش می‌زنند. ما نگرانی‌ها و مشکلات این‌چنینی داریم. چون تورم خیلی بالاست اگر یک شرکت زیان‌ده هم به ما بدهند، پولش سال بعد جبران می‌شود.
چرا سازمان تأمین اجتماعی نمی‌تواند از محل سود این سهام هزینه‌هایش را تأمین کند؟
برای سازمان تأمین اجتماعی برخی سهام‌ها وجود دارد که در هر صورت سودده هستند. اگر از آن سهام‌ها به ما بدهند خوب است. ولی در شرایط فعلی عملاً امکان این کار برای سازمان تأمین اجتماعی فراهم نیست. یک نمونه آن شرکت هپکو اراک است که سازمان تأمین اجتماعی آن را خرید. این شرکت در ابتدا وضعیت بدی داشت و ما در آنجا هزار میلیارد تومان هزینه کرده و راه اندازی کردیم.
در آن زمان واردات ماشین‌های سنگین ممنوع بود. در حال حاضر واردات ماشین‌های سنگین را آزاد کرده‌اند. از سوی دیگر عده‌ای با هماهنگی‌های پشت پرده می‌خواهند این شرکت را بخرند در حالی که پول سازمان تأمین اجتماعی را کامل پرداخت نمی‌کنند. می‌گویند شرکت نمی‌تواند حقوق بدهد و پای تعهداتش بایستد و باید واگذار شود و متأسفانه هیچ کنترلی روی آن وجود ندارد و این‌گونه اموال سازمان را به باد می‌دهند.
اگر شرکت‌های خوب و سودده ما را هم بگیرند تنها شرکت‌های ورشکسته باقی می‌ماند که آن‌ها را هم باید باید حتماً واگذار کنیم. روی شرکت‌های با قیمت زیر 600 میلیارد تومان هم نباید حساسیت به خرج بدهیم. یا مثلاً شرکت رایتل که دارد پول تولید می‌کند، اگر ما بتوانیم درست عمل کنیم مفید خواهد بود. یا شرکت فولاد را زیان‌ده اعلام کرده‌اند و این شدنی نیست. مواد اولیه آن که در کشور موجود است، برق و گازش را هم دولت با قیمت مناسب در اختیارشان گذاشته است، تولیداتش را هم با دلار می‌فروشند. باز هم می‌گویند زیان داشته‌ایم. مشکل این است که کنترل و نظارت درستی وجود ندارد. مدیران برای سرمایه‌ای که صرف می‌کنند تا در مدت مشخص سود مناسبی بدهند، بازخواست نمی‌شوند و هر کسی مدیر است و در نهایت بار خود را می‌بندد و می‌رود.
پس آیا افزایش حقوق‌ها بر اساس تورم هم امکان‌پذیر نیست؟
با این وضعیت افزایش حقوق شدنی نیست. در حالی که این اتفاق باید بر اساس تورم رخ دهد زیرا زندگی مردم در شرایط تورم بسیار سخت شده است.
رئیس جمهور در سخنانش گفته است که کسی که در تهران کمتر از 25 میلیون تومان حقوق بگیرد، نمی‌تواند زندگی کند. این در حالی که در تهران حداقل‌بگیرهای ما 7 الی 9 میلیون تومان حقوق می‌گیرند. 70 درصد بازنشسته‌های ما این رقم را دریافت می‌کنند. پس رئیس جمهور و وزیر قطعاً می‌دانند که این افراد نمی‌توانند زندگی‌شان را تأمین کنند. بنابراین حتی باید بالاتر از تورمی که اعلام می‌کنند افزایش حقوق بدهند و کمتر از آن مورد پذیرش نیست.
امسال سالی است که نرخ تورم به صورت سرسام‌آور بالا می‌رود. زیرا ارز ترجیحی 4,200 تومان برای کالاهای اساسی به ویژه مواد اولیه تولید دارو و داروهای وارداتی 9 برابر شده است. یعنی ارز 4,200 تومان در کمتر از دو سال به 37 هزار تومان رسیده است. وقتی با 37 هزار تومان باید کالای اساسی یا دارو وارد کنیم به طور متوسط 400 درصد داروی ما افزایش قیمت خواهد داشت.
همین الان حدود 13 درصد از مردم ما که به داروخانه می‌روند بدون خرید دارو برمی‌گردند، زیرا پول دارو ندارند. در رابطه با کالاهای اساسی هم قیمت به شدت افزایش پیدا کرده است. در رابطه با دلار و سکه در سال 93 حقوق یک کارگر با دو اولاد حدود 800 هزار تومان بود و قیمت یک سکه طلا در سال 93 یک میلیون و 540 هزار تومان بوده است. امروز حقوق کارگر با دو تا فرزند 10 میلیون و 500 هزار تومان شده است. ولی سکه حدود 63 میلیون و 500 هزار تومان است.نرخ تورم به شدت افزایش پیدا کرده و حقوق‌های ما به شدت کاهش پیدا کرده است
یعنی ما امروز حقوق کارگر 18 درصد یک سکه است و در سال 93 حدود 80 درصد یک سکه بود. یعنی امروز پس از گذشت 10 سال یک کارگر 18 درصد یک سکه را حقوق می‌گیرد. در این مدت که نرخ تورم به شدت افزایش پیدا کرده و حقوق‌های ما هم به شدت کاهش پیداکرده است.
پس اگر بخواهیم بر مبنای افزایش قیمت طلا حداقل دستمزد را تعیین کنیم بالای 48 میلیون تومان برای حداقل بگیرها باید تعیین شود. ظرف 10 سال کاهش 80 درصد در حقوق را داریم.
بنابراین با شرایط موجود در سازمان تأمین اجتماعی در این وضعیت تورم، آیا بازنشستگان ما در شب عید منتظر واریز معوقات خود نباشند؟
متأسفانه مدت‌ها است که منابع سازمان تأمین اجتماعی با مصارفش هم‌خوانی ندارد. در حال حاضر این موضوع جدی شده است تا حدی که مدیر عامل سازمان تأمین اجتماعی هم به تمام دستگاه‌های مربوطه و هر جایی که لازم بوده نامه نوشته است که اگر دولت این بدهی را ندهد من نمی‌توانم پولی پرداخت کنم. در نتیجه شب عید ما با مشکلات عدیده‌ای مواجه خواهیم شد.
به نظر شما آیا سازمان تأمین اجتماعی به سمت ورشکستگی می‌رود؟
به نظر من بله. چند دلیل وجود دارد که می‌شود گفت سازمان به این سمت خواهد رفت. عامل اصلی آن دولت است. هیئت امنای سازمان شامل 6 نفر که همه از دولت هستند بابت 26 قانون مصوب که کارفرماها را معاف از پرداخت بیمه دانسته‌، دولت را موظف به پرداخت سهم بیمه کارفرماها کرده‌اند. بر این اساس، امسال دولت 341 هزار میلیارد تومان بابت این مصوبه باید پرداخت کند. از این 341 هزار میلیارد تومان قرار است 130 هزار میلیارد تومان بدهند، که فعلاً 32 هزار میلیارد تومان پرداخت کرده‌اند. بر سر 25 هزار میلیارد تومان آن هم صحبت است و وضعیت باقی مبلغ هم نامعلوم است. این یکی از عامل‌های بزرگی است که ناترازی در این سازمان ایجاد کرده است.
عامل دوم هم این است که برای سال آینده پیش‌بینی می‌شود حدود 550 هزار میلیارد تومان باید خدمات بدهد و دولت اگر نخواهد پولش را پرداخت کند مشکل بزرگ‌تر می‌شود. اموال سازمان تأمین اجتماعی حق الناس است و هیچ طرح و لایحه‌ای مورد اجرا نیست مگر اینکه بودجه آن تأمین شده باشد. در حال حاضر برای این 26 قانون که مطابق آن دولت باید پرداختی داشته باشد بودجه‌ای تعیین نکرده‌اند. در حالی که اول باید بدهی جاری دولت در بودجه در نظر بگیرند بعد این خدمات را از سازمان بخواهند. در غیر این صورت مشکلات جبران ناپذیری متوجه سازمان تأمین اجتماعی خواهد شد.
مشکل این سازمان با 10 هزار میلیارد یا 5 هزار میلیارد تومان قابل حل نیست. سازمان تأمین اجتماعی ماه قبل 63 هزار میلیارد تومان درآمد داشته که 60 هزار میلیارد تومان آن فقط حقوق بازنشسته‌ها بوده است. حتماً 3,000 میلیارد تومان هم حقوق کارکنان سازمان تأمین اجتماعی در سراسر کشور است. حوزه درمان کاملاً به فراموشی سپرده شده است. بخشی از این 63 هزار میلیارد تومان باید بابت درمان پرداخت شود بخشی هم باید برای بازنشستگی ذخیره شود. یعنی مشکل ما به این مرحله رسیده است که از درمان خبری نیست.
ما امسال حدود 25 تا 30 هزار میلیارد تومان در ماه خدمات می‌دهیم که دولت پول آن را به ما نمی‌دهد. چیزی را هم که می‌خواهد بدهد این‌طور با سختی و بخش بخش می‌دهد. از این رو منابع و مصارف‌مان به شدت در حال فاصله گرفتن از هم هستند.
در حال حاضر چه اقدامات و پیگیری‌هایی در این خصوص در حال انجام است؟
باید یک سری تغییراتی در قانون انجام گیرد که اگر انجام نشود ممکن است سازمان تأمین اجتماعی سال آینده سال خوبی نداشته باشد و ممکن است اتفاقاتی بیفتد که قابل جبران نیست.
البته موضوع از طریق رئیس مجلس در حال پیگیری است و قرار شد که یک کمیته‌ای قبل از تصویب بودجه با محوریت کمیسیون امور اجتماعی تشکیل شود که وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی، سازمان برنامه بودجه و یکی از مشاوران اجرایی آقای قالیباف و تعدادی هم از کانون عالی حضور داشته باشند که در رابطه با بدهی جاری دولت، که بر اساس برنامه هفتم حتماً باید به اجرا در بیاید، تصمیم‌گیری شود و باید همین امسال اجرا شود.
قرار است این موضوع از طریق مجلس پیگیری شود که ما بتوانیم این خدمات بابت 26 قانون را به حدود سه میلیون و 200 هزار مهمان که بر سر سفره تأمین اجتماعی هستند ارائه کنیم.
منبع : مهر دانلود فیلم اصلی کد ویدئو

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/868920/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیروزی پرگل خیبرنوین در خرم‌آباد

مسافت رشت تا رامسر چند کیلومتر است؟ + بهترین مسیرهای سفر

لیگ یک/ اولین شکست مدیرعامل-مربی رقم خورد

تردد عادی در محورهای مواصلاتی مازندران/ رانندگان از تجهیزات زمستانی برخوردار باشند

کشف 6 هزار و 400 اسکناس تقلبی دلار/ توصیه پلیس به شهروندان درباره اصالت پول نقد خارجی

نجات پسر 12 ساله از چنگ گروگانگیران 300 هزار دلاری

آمریکایی شدن غزه با پول متحدان عرب

آماده‌باش نیروهای راهداری مازندران در پی هشدار سطح قرمز هواشناسی

قتل فجیع مرد بهشهری توسط همسرش | متهم فورا دستگیر شد

درخواست تعیین‌تکلیف مالکیت واحدهای تولیدی لرستان

پارک بانوان در محمودآباد راه اندازی می‌شود

میزان تخصیص بودجه عمرانی 19 درصد است

افتتاح دو مجموعه صنعتی با سرمایه‌گذاری 100 میلیارد تومانی در ساری

وقوع قتل در بهشهر؛ زن همسرکش دستگیر شد

پزشکیان: براساس احترام متقابل با جهان ارتباط خواهیم داشت

شاعرانه/ اثر لطف خدایی که چنین زیبایی

حسینیه‌های شهید پایگاه ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت است

نماینده ولی فقیه در بنیاد: شهادت راز ماندگاری همه ادیان الهی است‌

مردی 56 ساله به دست همسرش به قتل رسید

ستاد مدیریت بحران مازندران تشکیل جلسه داد

فرمانده جدید دانشگاه علوم دریایی ‌نوشهر معرفی شد

آماد‌ه‌باش استاندار مازندران در پی استقرار سامانه بارشی

دستگیری قاتل کمتر از 4 ساعت پس از وقوع قتل در بهشهر

پایگاه هوایی بوشهر می‌تواند مرکز راهیان نور هوایی کشور شود

بهره‌برداری از پروژه‌های اشتغالزایی در 43 روستای ساری

انتصاب سرپرستان فرمانداری‌های مازندران به ایستگاه پایانی نزدیک می‌شود

فرنگی‌کاران ملی پوش در اردوی تیم ملی به خط می‌شوند

تیزر فیلم سینمایی «تاکسیدرمی» منتشر شد/ پیش به سوی دشت ناز ساری!

مقابله با تهدیدات دشمن بدون خودباختگی، کلید پیروزی ایران اسلامی است

اعمال محدودیت‌های ترافیکی در محورهای مواصلاتی مازندران

فولادی‌ها به خرم‌آباد رسیدند (عکس)

برگزاری جشنواره کاکایی‌ها در تنکابن

لیگ یک/ اولین شکست مدیرعامل با بدشانسی و پنالتی!

افتتاح 2 مجتمع صنعتی با سرمایه‌گذاری 100 میلیاردی در ساری

پیروزی راحت شاگردان ربیعی در خانه؛ شهرداری نوشهر روی نوار برد

بهره‌برداری از 350 طرح اشتغال‌زایی بنیاد برکت در ساری

اخاذی سیاه زن و مرد مسافربر از زن متاهل

همه منافع FATF برای اقتصاد ایران

به فرزندان خود بگویید!

حال عجیب مولانا

آخرین اخبار از وضعیت راه‌های کشور امروز پنجشنبه / وضعیت جاده چالوس در 24 ساعت آینده 1403

السالوادور پس از چهار سال به پذیرش بیت کوین به عنوان پول قانونی پایان داد

مازندران با چهار نماینده در لیگ ملی و جام حذفی هندبال باشگاه‌های کشور

آخرین پیش بینی هواشناسی مازندران فردا | پیش بینی آب و هوا مازندران فردا 19 بهمن ماه 1403 + هواشناسی ساری

خبر خوش برای بازنشستگان/ این پول تا قبل از عید واریز می شود؟

فرار از ناترازی با نور خورشید

جدیدترین وضعیت راه‌های کشور امروز پنجشنبه 18 بهمن 1403 / وضعیت جاده چالوس در 24 ساعت آینده 1403

جشن خودکفایی مجریان طرح اشتغال در مازندران برگزار می‌شود‌

نارضایتی بانک‌ها از تقسیط بدهی‌ها

ساخت و ساز های غیر مجاز و تغییر کاربری اراضی کشاورزی در مازندران