پیام مازند

آخرين مطالب

دمیدن روح تازه بر کالبد کارخانه نساجی مازندران گفتگو

دمیدن روح تازه بر کالبد کارخانه نساجی مازندران
  بزرگنمايي:

پیام مازند - ایرنا / کارخانه نساجی (شماره سه) واقع در قائمشهر با عزم و جدیت دولت چهاردهم برای رفع مشکلات آن در مسیر رونق دوباره و بازتوانی قرار گرفت تا مسیر اشتغال‌زایی فراگیر را طی کند.
فعالیت نخستین کارخانه‌های نساجی مازندران سال 1309 به عنوان یکی از صنایع مهم و بزرگ کشور در قائمشهر آغاز شد و این مجموعه صنعتی در قالب سه کارخانه بزرگ نساجی شماره یک (نساجی قائمشهر)، شماره 2 و شماره سه (نساجی مازندران) فعال شدند.


هر یک از این کارخانه ها به تنهایی همه مراحل تولید پارچه شامل ریسندگی (تولید نخ از پنبه)، بافندگی، رنگرزی و عرضه آن به بازار را انجام می‌دادند و از طریق شعبه‌هایی که در کشور دایر شده بود فروش محصولات صورت می گرفت.
کارخانه های نساجی مازندران شامل سه کارخانه شماره 1، 2 و 3 در قائمشهر قرار دارند و کارخانه نساجی شماره 1 نخستین کارخانه نساجی مازندران است که در سال 1309 راه اندازی شد.
مشکلات کارخانه‌های نساجی از سال 1372 با واگذاری آن به بانک ملی آن هم با هدف حل معضلات ناشی از مالکیت دولتی نمود بیرونی پیدا کند.
مشکلات واحدهای باقی مانده نساجی قائمشهر از دهه 80 شمسی با واگذاری‌های مختلف و نسخه‌هایی که با تغییر هر دولت، وزیر و استاندار پیچیده می‌شد، به کلاف سردرگم تبدیل شد.
کارخانه‌های نساجی مازندران آنچنان با زندگی مردم قائمشهر عجین شده بود که علاوه بر ارتزاق هزاران خانواده از این واحدهای صنعتی، برنامه‌ریزی زندگی روزمره‌شان نیز با صدای سوت شیفت‌های سه‌گانه این کارخانه انجام می‌شد.
صنعت نساجی که به عنوان صنعتی شاخص در مازندران رونق داشت، طی دهه‌های اخیر به دلایل مختلف مانند از بین رفتن مزارع پنبه مازندران که تامین کننده مواد اولیه این صنعت بودند و واردات در روندی نزولی و رو به افول قرار گرفت و با فراز و نشیب‌های مختلفی روبه‌رو شد. نساجی مازندران پس از آسیب‌های متعدد طی چند سال اخیر در آستانه تعطیلی کامل قرار گرفت.


در 2 دهه گذشته برخی از واحدهای کارخانه‌های نساجی مازندران به دلیل به روز نشدن فناوری و روند نامطلوب سیاست‌گذاری اقتصادی تعطیل شد که تعدیل نیروهای کار و کاهش تولید را به همراه داشت؛ چالش‌های پیش پای این صنعت منجر به تعطیلی همیشگی و به تاریخ پیوستن کارخانه شماره 2 و تبدیل زمین آن به فضای سبز شهر شد.
بعد از گذشت چند سال هنوز هم جای خالی ساختمان کارخانه نساجی شماره 2 در خیابان کارگر قائمشهر برای مردم این دیار رنج آور است و همیشه این سوال در اذهان مردم وجود دارد که سرنوشت دیگر کارخانه های نساجی این شهرستان چه خواهد شد؟ آیا 2 کارخانه دیگر نساجی نیز به سرنوشت کارخانه شماره 2 دچار می شوند؟
2 کارخانه دیگر نساجی در قائمشهر نیز طی این سالها فراز و فرود پُرشماری را پشت سر گذاشته اند در سال 1398 به دستور استاندار وقت مازندران کارگروه تعیین تکلیف کارخانه نساجی شماره یک قائمشهر تشکیل شد تا آینده این واحد بزرگ صنعتی بررسی و تصمیم گیری شود.
در آن زمان تصمیم اعضای این کارگروه که با حضور شهردار قائمشهر به عنوان مالک تشکیل می شود، برای بررسی و تصمیم نهایی به ستاد تسهیل و رفع موانع تولید برای اجرایی شدن ارائه شد.
شهرداری قائمشهر مهر ماه سال 1395 کارخانه نساجی شماره یک را از طریق مزایده تصاحب کرد و قرار بود بر اساس مفاد قرارداد بر اساس یک برنامه زمان بندی شده ضمن نوسازی تجهیزات و پرداخت بدهی ها، مکان کارخانه را تغییر داده و مالک زمین کنونی آن شود.
کارخانه نساجی شماره یک قائمشهر در زمینی به مساحت 6.5 هکتار در هسته مرکزی این شهر واقع است و شهرداری قائمشهر همچنان مالک آن است.

پیام مازند

بازدید معاون وقت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور از کارخانه نساجی واقع در قائمشهر علاوه بر این اوایل سال جاری برای احیا و روپاشدن این کارخانه ها در مسیر "تبدیل به کارخانه نوآوری" قرار گرفتن مطرح شد وامسال فرماندار وقت قائمشهر با اشاره به بازدید معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور شهید از کارخانه نساجی واقع در قائمشهر گفت: نخستین واحد صنعتی نوآور استان مازندران در این کارخانه راه‌اندازی خواهد شد.
جواد مولایی افزود:‌ حضور این شرکت در کارخانه نساجی به ارتقای مجموعه کمک می‌کند و در ابعاد گوناگون تاثیرگذار خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه این مجموعه نوآوری ارتباط مستقیم با پارک علم و فناوری دارد، گفت: سوله‌های این کارخانه که سال‌ها بلا استفاده بود برای ساخت کارخانه نوآوری نساجی قائمشهر در نظر گرفته شده است.
کارخانه های نساجی در مازندران آنچنان با زندگی و هویت مردم این دیار آمیخته شده است که حتی استاندار وقت مازندران احیای کارخانه نساجی قائمشهر را گذشته از مسایل اقتصادی و معیشتی کارگران آن، دارای پیام فرهنگی دانست و گفت: کارخانه نساجی قطعه‌ای از هویت مازندران و بخشی از تاریخ این استان است.

پیام مازند

امضای تفاهم نامه ستاد اجرایی حضرت امام (ره) برای احیای کارخانه نساجی مازندران احمد حسین زادگان در آن زمان از ورود ستاد اجرایی حضرت امام (ره) برای احیای کارخانه نساجی مازندران ستاد اجرایی حضرت امام (ره) خبر داده بود.
کارخانه نساجی قائمشهر که با نام نساجی مازندران هم شناخته می‌شود، از نخستین واحدهای صنعتی بزرگ کشور محسوب می‌شد که کلنگ آن در سال 1307 در زمینی به زمین زده شد سال 1313 به بهره برداری رسید. بعدها تعداد کارخانه نساجی در قائمشهر به سه واحد رسید تا چرخه ریسندگی کامل شود.
در دولت های گذشته گام‌هایی برای رفع مشکلات کارخانه نساجی مازندران واقع در جاده نظامی قائمشهر برداشته شد که از آن جمله 20 اسفند 1400 در سفر استانی رئیس‌جمهور شهید و اعضای هیئت دولت به مازندران یکی از مصوبه‌های در نظر گرفته شده برای استان، کمک اعتباری دولت برای نوسازی و بازسازی کارخانه نساجی مازندران بود که به احیای این کارخانه منجر شد.
از اوایل سال 1401 مدیریت کارخانه و امور مربوط آن به هیات حمایت از صنایع کشور سپرده شد و با انجام برنامه‌های حمایتی بیش از 400 کارگر به عرصه تولید در این کارخانه برگشتند.

پیام مازند

بازدید سرزده مهدی یونسی رستمی استاندار مازندران از کارخانه نساجی مازندران "مهدی یونسی رستمی"‌ نخستین استاندار دولت چهاردهم در مازندران در برنامه کاری خود حمایت تمام قد از واحدهای صنعتی بزرگ همچون نساجی مازندران گذاشته است و برای این منظور در گام اول برای این منظور بازدید سرزده از کارخانه نساجی مازندران در قائمشهر را انجام داد.
وی در این بازدید عنوان کرد که کارخانه نساجی به عنوان یکی از واحدهای صنعتی بزرگ و مهم مازندران بمنظور گره گشایی از مشکلات این کارخانه بازدید از بخش های مختلف آن انجام شد.
استاندار مازندران ادامه داد: احیای واحدهای تولیدی و رفع موانع تولید از اولویت های مهم دولت چهاردهم بوده و با تمام ظرفیت به رونق تولید کمک خواهیم کرد.
همچنین یکی از اعضای هیات مدیره و مدیران اجرایی کارخانه نساجی مازندران روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به بازدید سرزده اخیر استاندار از این کارخانه و بازدید از بخش های مختلف اشاره و تصریح کرد: استاندار مازندران ضمن اعلام رضایت از روند فعالیت و تولید این واحد برای برگزاری جلسه گره گشایی و رشد در آینده نزدیک با حضور مسوولان امر برنامه ریزی کرد.
عبدالسعید نجفی افزود:‌ استاندار مازندران حمایت کامل از این کارخانه را به عنوان یکی از برنامه ها و راهبردهای خود اعلام کرد.
وی در تشریح وضعیت کارخانه نساجی مازندران در سال های گذشته اظهار داشت:‌تا قبل از سال 1401 و واگذاری امانتی به "هیات حمایت از صنایع" این کارخانه با بدهی های تلمبار شده تامین اجتماعی، ‌ برق، ‌حقوق معوقه کارکنان مواجه بود.
این عضو هیات مدیره کارخانه نساجی مازندران توضیح داد:‌ در برخی مواقع برای پرداخت مطالبات و بدهی‌ها بخشی از اموال و تجهیزات آن به صورت اوراقی فروخته شد تا این کارخانه فعال باقی بماند.
وی ادامه داد:‌ در زمان حاضر پس از ورود هیات حمایت از صنایع تمامی بدهی ها و معوقات پرداخت به طوریکه بدهی 30 سال مالیات بر ارزش افزوده کارخانه بدون فروختن قطعه ای پرداخت شده است و ارزش سهام فعلی واحد قابل قیاس با گذشته نیست و اوج گرفته است.
نجفی همچنین از احیای واحد رنگریزی با سرمای گذاری بیش از 2 هزار میلیارد ریال و اشتغال 200 نفر به عنوان دیگر فعالیت صورت گرفته نام برد و گفت:‌ در حال حاضر حدود 600 کارگر در بخش های مختلف کارخانه مشغول به فعالیت هستند.
وی توسعه و همچین تعیین تکلیف مالکیت را جزو مطالبات درخواستی از استاندار مازندران برای پیگیری امور کارخانه نساجی مازندران برشمرد که در جلسه آتی مطرح می شود.

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/859491/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

این شعرخوانی زیبای دکتر کاکاوند را از دست ندهید

شاعرانه/ چشم حسود کور، سخن با کسی مگو

خلاصه بازی شهرداری نوشهر 5 – داماش گیلان 0

برگزاری یادواره شهدای علی آباد بابلسر

درویش: با 2 سرمربی در حال مذاکره هستیم/ متاسفانه برخی به دنبال فضاسازی هستند

برگزاری آئین اختتامیه بیستمین جشنواره «ره آورد سرزمین نور» در مازندران

رضا درویش: با دو مربی مذاکره کردیم/ دلال ها نمی خواهند به روندمان ادامه بدهیم

آخرین وضعیت گزینه‌های سرمربیگری پرسپولیس از زبان درویش

وضعیت آب و هوای ساری جمعه 21 دی 1403+پیش بینی هواشناسی مازندران فردا بیست و یکم دی ماه 1403

دولت سه هزار میلیارد ریال برای تکمیل طرح بزرگراهی قزوین الموت تنکابن اختصاص داد

رضا درویش: با دو مربی مذاکره کردیم

حساب پرسپولیس دوباره بسته شد!

3000 دختر در مازندران مجری طرح اشتغال هستند

400خانه هلال در مازندران فعال است

چراغ دفاع مقدس روشن است/ جوانان از دانشگاه دفاع مقدس کسب فیض می‌کنند

با دو مربی مذاکره کردیم/ دلال ها نمی خواهند به روندمان ادامه بدهیم

بهره برداری از پروژه گردشگری مارینا خزر برای گردشگری دریایی مثمرثمر خواهد بود

کلنگ مدرسه 6 کلاسه شهید هاشمی نژاد روستای لتینگان نوشهر به زمین زده شد

جشنواره « ره آورد سرزمین نور» در ساری برگزار شد

هنر موجب ماندگاری دفاع مقدس می‌شود

بدهی میلیاردی، دلیل بسته شدن حساب پرسپولیس!

زیباترین حرفت را بگو

راه ها چشم انتظار کاروانی با صدای زنگ

چرا خوردن نان در فضا ممنوع است؟

ترسناک ترین فیلم‌های 2024 که زهره ترکتان می کنند؛ از Infested تا Alien Romulus

پیروزی شیرین تر از عسل خیبر نوین در برابر ستارگان سرخ آسیا /فتح تهران با گل های برادران دو قلو

برگزاری همایش فرزندان مقاومت در بابلسر

مسئله جوانی جمعیت مهم است

رشد 100 درصدی مساجد میزبان معتکفان در ساری

آغاز لایروبی رودخانه بابلرود بعد از 5 سال وقفه

15 هزار زنجانی به اردوی راهیان نور اعزام می‌شوند

آغاز عملیات ساخت پل چهارم چشمه کیله تنکابن

علت زرد شدن برگ سانسوریا بعد از تعویض گلدان و راهکارهای پیشگیری

گریه معاون احمدی نژاد برای دانش آموز گرسنه

مادر درنای سیبری درگذشت (20 دی 1403)

کلاهبرداری 8 هزار میلیاردی یک زن در چالوس

استاندار مازندران: از وضعیت پسماند ‌نوشهر گلایه‌‌ دارم

بیشتر از 3500 فقره اسناد دریانوردی در بندر نوشهر صادر شد

نیروگاه زباله سوز نوشهر با متدهای دنیا سازگار نیست؛ عذرخواهی استاندار از مردم

یک میلیون یورو کمک بشردوستانه اسپانیا به افغانستان

500 قطعه نیروگاهی در نکا امسال بومی سازی شد

15 هزار زنجانی به اردوهای راهیان نور اعزام می‌شوند

رفعتی: با جراحی استادیوم‌ها الان در بین 5 کشور برتر آسیاییم؛ امارات ورزشگاه‌های ایران را ندارد!

اعتراف وزیر دولت سیزدهم درباره مملکت‌داری کیلویی در دوره رئیسی

تقدیر سخنگوی دولت از برنامه‌های محمد کبیری برای حل مشکلات حوزه زنان در کیش

سرمایه‌گذاری در آموزش، گامی برای آینده‌ای روشن در کیش

ما را دلت نخواست!

ضرب المثل های جالبی که شعر بودند!

نیازمند حرکت تشکیلاتی هم افزا هستیم

تصاویر/ راهیان نور جبهه شمال در آمل