پیام مازند

آخرين مطالب

علائم فشار خون بالا گفتگو

علائم فشار خون بالا
  بزرگنمايي:

پیام مازند - فارس / بالا بودن فشار خون باعث بروز عوارضی مانند بیماری قلبی، نارسایی کلیوی، تصلب شرایین، آسیب‌های چشمی و سکته مغزی و آسیب به مغز می‌شود.متخصص بیماری‌های قلب و عروق، فشار خون بالا را به علت نداشتن علامت اختصاصی، قاتل خاموش خواند و گفت: نشانه‌هایی ممکن است در برخی بیماران دیده شود که از جمله آن می‌توان به سردرد، تپش قلب، احساس فشار در قفسه سینه، تنگی نفس، تهوع، استفراغ، سرگیجه، تاری دید، گرگرفتگی و قرمزی صورت و خون ریزی بینی یا چشم اشاره کرد.
پرفشاری خون به معنای بالا بودن میزان فشاری است که بر اثر برخورد خون به دیواره‌ سرخرگ‌ها ایجاد می‌شود. سرخرگ‌ها، رگ‌هایی هستند که خون را از قلب به تمام اعضای بدن می‌رسانند. میزان فشار خون، با دو عدد مشخص می‌شود. فشار خون سیستولیک (عدد بالایی) نشان دهنده‌ فشار وارد شده به دیواره‌ی سرخرگ‌ها در هنگام انقباض قلب است و فشار خون دیاستولیک (عدد پایینی) نشان دهنده‌ فشار وارد شده به دیواره سرخرگ‌ها در هنگام آزاد شدن عضلات قلب (بین هر ضربان قلب) است.
بالا بودن فشار خون باعث بروز عوارضی مانند بیماری قلبی، نارسایی کلیوی، تصلب شرایین، آسیب‌های چشمی و سکته مغزی می‌شود.فشار خون در حالت طبیعی باید کمتر از 120/80 باشد. در صورتی که فشار خون بین 120/80 تا13/99 باشد، شخص در معرض ابتلا به فشار خون بالا قرار دارد و فشار خون 140/90 و بالاتر نشان دهنده ابتلا به بیماری پرفشاری خون است. در دوران بارداری نیز فشار خون بارداری ، به طور طبیعی، باید کمتر از 120/800 باشد.
فشارخون بالا قابل درمان نیست، فقط کنترل می شود
مریم طاهرخانی، فلوشیپ اقدامات مداخله‌ای قلب و عروق و استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: بعد از تشخیص، درمان مناسب و کافی منجر به کاهش خطرات حمله قلبی و عروقی خواهد شد، اما مشکل اصلی برای کنترل فشارخون، عدم پذیرش بیماران است؛ علی رغم پیشرفت‌های بسیار در حوزه درمان، اغلب بیماران یا داروهایشان را مرتب مصرف نمی‌کنند، یا تصور می‌کنند پرفشاری خون قابل درمان است و با کاهش فشار ناشی از درمان، بلافاصله دارو را قطع می‌کنند، این آگاهی باید به بیمار داده شود که فشارخون یک بیماری قابل کنترل است، نه قابل درمان؛ این کنترل هم به روش دارو درمانی انجام می‌شود.
متخصص بیماری‌های قلب و عروق دانشگاه اظهار کرد: خط اول درمان پرفشاری خون می‌تواند از گروه دیورتیک‌های تیازیدی، کلسیم بلاکرها، مهارکننده آنزیم تبدیل‌کننده آنژیوتانسین (ACE-inhibitor) یا داروهای مسدودکننده گیرنده آنژیوتانسین (ARBs) باشد.
طاهرخانی درباره مزایای داروهای ترکیبی نیز عنوان کرد: داروهایی که از ترکیب دو یا سه نوع دارو تولید می‌شوند، قابل استفاده به صورت یک بار در طول روز هستند و برای کنترل فشارخون بسیار موثر عمل می‌کنند. همین ویژگی داروها موجب کاهش احتمال فراموشی مصرف و یا عدم مصرف می‌شود.
فلوشیپ اقدامات مداخله ای قلب و عروق ادامه داد: توصیه انجمن جهانی فشار خون بر پیروی از یک راهبرد دارویی یکسان در تمام کشورها با طیف‌های مختلف اقتصادی و بهداشتی است، البته ما در کشور ملزم به استفاده از این الگوریتم نیستیم و استفاده از داروهای ترکیبی با مصرف یک بار در روز با کارایی موثر، از اولویت‌های تجویزی است که نمونه‌های داخلی آن هم تولید شده‌اند.
وی اظهار کرد: نشانه‌هایی از ابتلا به فشار خون بالا ممکن است در برخی بیماران دیده شود که از جمله آن می‌توان به سردرد، تپش قلب، احساس فشار در قفسه سینه، تنگی نفس، تهوع، استفراغ، سرگیجه، تاری دید، گرگرفتگی و قرمزی صورت و خون ریزی بینی یا چشم اشاره کرد.
این متخصص بیماری‌های قلب و عروق ادامه داد: هیچ کدام از این نشانه‌هایی که به آن اشاره شد، اختصاصی نیستند و صرفا برای مشکوک شدن به وجود خطر پرفشاری خون نباید منتظر بروز این علامت‌ها بود.
وی در پایان با اشاره به اینکه داروهای فشارخون مثل هر دارویی ممکن است عوارضی داشته باشد، گفت: سرفه، خارش گلو و ورم پا از جمله این عوارض است که فرد باید در صورت مشاهده به پزشک مراجعه کند تا داروی مناسب‌تر جایگزین شود.
به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/890530/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گل چهارم الهلال به گوانگجو توسط میتروویچ

گل اول فولاد به تراکتور توسط زاده عطار

گل دوم تراکتور به فولاد توسط هاشم نژاد

حسین رضا زاده: فدراسیون وزنه برداری و انجمن کراسفیت مکمل هم هستند

علی‌نژاد:حدادی رئیس قانونی دوومیدانی است و حمایتش می‌کنیم

طلای جودو قهرمانی آسیا به نماینده سامورایی ها رسید

هاشمی: دوومیدانی باید به دل آموزش و پرورش برود

کندوان تا ساعت 24 امشب یک‌طرفه شد

پیروزی مقتدرانه گل‌گهر سیرجان مقابل نساجی مازندران + فیلم

پیش بینی بورس هفته/ ورود جریان پول حقیقی متوقف می‌شود؟! + نمودار

روایت روزنامه فرهیختگان از ردپای پول کثیف سایبری ها

مادر شهید «میرزاپور» آسمانی شد

گل‌گهر با پیروزی مقتدرانه مقابل نساجی به نیمه‌نهایی رسید + فیلم

واکنش مولوی عبدالحمید به توهین به اهل سنت در صداوسیما

خاصیتی از گردو که اگر بدانید هر روز آن را می خورید

شاعرانه/ روز سختی تازه میفهمی هوادار تو کیست؟

چین سنگ‌های جمع‌آوری شده از ماه را با آمریکا به اشتراک می‌گذارد

علی نصیریان از دنیای بازیگری خداحافظی کرد

گل‌گهر با پیروزی مقابل نساجی در نیمه اول به رختکن رفت + فیلم

لیگ بسکتبال| آتش‌بازی گرگانی‌ها در خانه/کاله بازهم باخت

کندوان یک طرفه شد؛ تردد در چالوس ممنوع

بیدار شدن کیف پول نهنگ Uniswap و انتقال 10 میلیون توکن UNI به Coinbase Prime

پیش بینی وضعیت آب و هوا لرستان فردا شنبه 6 اردیبهشت ماه 1404 | هواشناسی خرم آباد در 24 ساعت آینده + هواشناسی لرستان

آتش‌بازی گرگانی‌ها در خانه

امام جمعه اردبیل: بی حرمتی به اهل سنت در صداوسیما، محکوم و موجب تأسف است

درمان اختلالات غذا خوردن

جزیره کیش، کانون تبادل نظر برای تدوین سند جامع توسعه دانش بنیان و فرهنگی، اجتماعی و گردشگری مناطق آزاد

امضای تفاهم‌نامه همکاری گردشگری میان هفت منطقه آزاد کشور

تهیه وتصویب بسته درآمدهای پایدار موضوع دیدار کبیری با پورمحمدی

تکریم مدیر کل بنیاد مازندران از مادر شهید سید جعفر مظفری در قائمشهر

پست انتقال اروین انگاپت به فولاد پاک شد

آخرین وضعیت جاده‌ها؛ کندوان یکطرفه شد

چه کسی بیشترین پول را برای هوش مصنوعی از سال 2013 تا 2024 خرج کرده؟

کندوان یک طرفه شد / تردد در چالوس ممنوع – آفتاب نو | اخبار ورزشی

کتابخانه و باغچه مشترک در کوه نور | مسئولیت این کتابخانه ها با ساکنان مجتمع هاست

تردد در چالوس ممنوع شد / جزئیات ترافیک در جاده‌های شمالی

تصاویر؛ فوتشال، فوتبال شالیزاری مازندران

شعار هواداران قایمشهری علیه بازیکنان نساجی قبل از شروع بازی

پزشکیان با کارگران فوتبال بازی کرد

علائم فشار خون بالا

ترس از غذا خوردن

داستانک/ سخنرانی و پول

در گذرگاه زمان، خیمه شب بازیِ دهر

دلارهای فولادی‌ها به بیرانوند نشان داده نشد!

دفاع اشمایکل از اونانا؛ همه بد هستند، نه او!

قهرمانی پدیده نوظهور پینگ پنگ ایران در بوسنی

بزرگ‌ترین فینال والیبال دنیا با حضور یک ایرانی

پایان کار پدیده والیبال ایران در شهداب

کامبک استثنایی؛ اینجا ژاپن، یکی‌ از بهترین‌ لیگ‌های دنیا

پاسخ جالب جباری به خطرات شغل ترسناک در استقلال