پیام مازند

آخرين مطالب

معجزه آب گرم! روشی که درد زایمان را کم می‌کند اقتصادی

معجزه آب گرم! روشی که درد زایمان را کم می‌کند
  بزرگنمايي:

پیام مازند - مهر /با وجود راهکارهای کاهش درد، ترس از زایمان طبیعی همچنان زنان را به سمت سزارین می‌کشاند؛ در حالی‌ که زایمان در آب می‌تواند گزینه‌ای ایمن و کم‌دردتر باشد.
سارا ضیایی نژاد ماما و کارشناس ارشد جمعیت شناسی در یادداشتی به خبرگزاری مهر نوشت: «امروزه علم پزشکی بر آن است که میزان درد را در بیماران به حداقل برساند و به این منظور از داروهای مسکن و مخدر در بسیاری از اعمال پزشکی به صورت معمول استفاده می‌شود. اما استفاده از این روش‌ها در کاهش درد زایمان که یکی از جان فرساترین دردهاست هنوز به صورت معمول جایی ندارد و اصولاً ترس از درد زایمان مهم‌ترین عامل امتناع زنان از زایمان طبیعی است و به این دلیل اغلب زنان سزارین را به عنوان جایگزین انتخاب می‌کنند.
در حالی که انجمن متخصصین زنان و زایمان آمریکا هدف را کاهش میزان سزارین در یک دوره 10 ساله از سال 2010-2000 از %5/25 به %5/15 بیان می‌کند اما در کشور ما همچنان آمار سزارین بالا است و میزان سزارین در ایران 3 برابر بیشتر از آمارهای جهانی است.
به طور طبیعی ترس از درد زایمان و اضطراب ناشی از آن همراه مادران باردار است. تحریک سیستم عصبی سمپاتیک، موجب آزادسازی موادی در بدن زنان می‌گردد که سطوح بالای آنها در مراحل زایمان، با الگوهای غیرطبیعی ضربان قلب جنین، کاهش قدرت انقباضی رحم و در نتیجه طولانی شدن زایمان، افزایش موارد احیای نوزادان، زایمان‌های جراحی نظیر استفاده از فورسپس و واکیوم و نهایتاً عمل سزارین همراه خواهد بود.
دو عارضه مهم طولانی شدن زایمان، خونریزی و عفونت است که از عوامل مهم افزایش مرگ و میر مادران بخصوص در کشورهای در حال توسعه به شمار می‌آید.
طی سال‌های اخیر روش‌های کاهش درد زایمان، بخصوص راهکارهای غیردارویی، مورد توجه بسیاری از محققین واقع شده است. راهکارهای غیردارویی کنترل درد زایمان، به علت سادگی روش، دریافت حمایت عاطفی بیشتر از فرد مراقبت کننده و نیز عدم زیان برای مادر و جنین، عمدتاً با استقبال بیشتری از طرف کادر بهداشتی درمانی و مادران مواجه شده است. امروزه در بسیاری از کشورهای جهان از یک روش غیردارویی و غیر تهاجمی به نام زایمان در آب استفاده می‌شود که علاوه بر افزایش آستانه درد در خانم باردار، باعث ایجاد انقباضات مؤثر رحمی می‌شود و بدون مداخلات پزشکی، سیر زایمان را بسیار قابل تحمل تر می‌کند. خواص تسکین دهنده و شفابخش آب قرن‌ها است که شناخته شده است.
استفاده از حوضچه آب گرم در طی زایمان با توجه به اثرات فیزیولوژیک و روانی آن در جهان رواج یافته است. زایمان در آب به این معنی است که حداقل بخشی از مراحل زایمان، زایمان یا هر دو در زمانی اتفاق می‌افتد که مادر در استخر یا وان زایمان پر از آب گرم قرار گرفته است. می‌تواند در بیمارستان، مراکز زایمانی یا در کشورهای پیشرفته در خانه انجام شود. یک پزشک یا ماما در طول این زایمان به شما کمک می‌کند.
یکی از اثرات بالقوه این روش، تسکین درد و افزایش آرامش مادراست که به علت اثرات گرمایی و Hydrostatic آب می‌باشد و به دنبال کاهش فعالیت سیستم عصبی سمپاتیک ایجاد می‌شود. احتمالاً بخشی از این کاهش درد به علت افزایش آرامش مادر نسبت به محیط‌های بدون آب است و بخشی دیگر کاهش درد ناشی از افزایش حجم خون مرکزی مادر می‌باشد. آب می‌تواند به مادر کمک کند تا وزنش را تحمل کند، حرکت به اطراف تسهیل شود و احساس کنترل بیشتری در هنگام زایمان داشته باشد.
زمانی که مادر باردار در روند زایمان در استخر آب گرم به صورت عمودی بایستد، ایستادن در آب، به نیروی جاذبه حرکت جنین به سمت پایین و سمت کانال زایمان نیز کمک می‌کند. آب می‌تواند به بهبود کمردرد و احساس فشار حین زایمان مادر نیز کمک کند و از بالا رفتن فشارخون جلوگیری کند. برخی مطالعات نشان داده که آب انرژی بدن زن را افزایش داده و باعث انقباضات رحمی بهتر، درد کمتر و اکسیژن رسانی بهتر به جنین می‌شود.
زایمان در آب به دلیل کاهش طول مدت زمان زایمان، کاهش میزان درد، کاهش قابل ملاحظه مداخلات پزشکی از جمله استفاده از مسکن و اکسی توسین ، کاهش احتمال پارگی مجرای زایمان و نیز به علت تأثیر سو کمتر بر روی نوزاد، می‌تواند جایگزین مناسبی برای زایمان به روش متداول باشد و در صورتیکه مانیتورینگ مادر و جنین به طور دقیق انجام شود و مادر به درستی برای این نوع زایمان انتخاب شود، می‌تواند یک روش سالم و بی خطر برای مادر و جنین باشد.
ضمناً با توجه به رضایت‌ مندی خانم‌های باردار استفاده کننده از این روش و تمایل آنها به تجربه مجدد این روش در حاملگی بعدی می‌تواند عامل مؤثری در کاهش میزان سزارین‌های انتخابی باشد و به این ترتیب گام مؤثری در رسیدن به هدف مهم سلامت مادران که همانا ترویج زایمان طبیعی است برداشته می‌شود.
علیرغم همه مزایای زایمان در آب، اما برخی مادران کاندید مناسب این روش زایمانی نیستند از جمله مادرانی که وضعیت نوزاد آنها بریچ می‌باشد، مادران با بارداری دوقلویی یا چند قلویی ، جنین نارس، دفع مکونیوم توسط جنین در رحم مادر، مادران مبتلا به مسمومیت حاملگی، عفونت‌های ویروسی مادر و جنین، خونریزی، تب، پارگی کیسه آب به مدت طولانی، سزارین قبلی مادر و سایر مشکلات زایمانی که به تشخیص پزشک / ماما این روش را مناسب نمی‌داند. لذا اگر مادر، بارداری کم خطر داشته باشد و ماما یا پزشک معتقد است که انجام این روش زایمان برای وی و جنین بی خطر است، زایمان در آب می‌تواند یک گزینه مناسب باشد .
با در نظر گرفتن اینکه در روند توسعه و نظر به آمار قابل توجه سزارین، کشور ما به مرحله‌ای رسیده است که نیازمند تدوین برنامه‌هایی در جهت بهبود کیفیت مراقبت‌های مامایی و خوشایند سازی زایمان برای مادر است، لذا با افزایش امکانات و تجهیزات زایمان در آب و آموزش لازم به کادر بهداشت و درمان و همچنین آگاهی دادن به خانم‌های باردار از مزایای این روش زایمان طبیعی، می‌توانیم انگیزه لازم برای انتخاب این روش به عنوان جایگزین سزارین انتخابی ایجاد کنیم. در هر حال اگر به زایمان در آب فکر می‌کنید، در اوایل بارداری حتماً با پزشک یا ماما خود مشورت کنید آنها می‌توانند با توجه به شرایط پیش روی، به شما در این زمینه کمک کنند.»

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/889342/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بیانیه محمد رهبری پس از اتفاقات اخیر: پاکدامن دوست من است

حمایت از آلومینیوم برای ادامه تیمداری

درخشش تیم‌های رباتیک مازندران در مسابقات ربوکاپ آزاد ایران

«قرض‌الحسنه» ابزاری برای تقویت پول ملی و توسعه پایدار

سلامت محصولات غذایی و بهداشتی در مازندران خط قرمز است

اعزام 3000 همدانی به راهیان نور غرب کشور

اعزام 2000 نفر از استان مرکزی به اردوهای راهیان نور

ایمنی ساختمان‌های بلندمرتبه استان به طور جدی پیگیری می‌شود

صندوق بین‌المللی پول پیش‌بینی رشد اقتصادی بریتانیا را کاهش داد

شیوع بیماری واگیردار در کشور؛ اگر واکسن نزنید تا 90 درصد منتقل می‌شود

هشدار وزارت بهداشت؛ نمک‌های رنگی سرطان‌زا هستند

تا چه سنی رباط صلیبی را می‌شود عمل کرد؟

«عاشق‌شدن آداب ندارد» روایتی تازه از زیستن در جهان معاصر

دو خط کتاب/ روح پراگ

درویش مانند یک رییس جمهور در پرسپولیس!

لیست تیم ملی ساحلی برای جام جهانی مشخص شد

جام ریاست فدراسیون جهانی| مشخص شدن حریفان نمایندگان کشورمان

صدور مجوز ترخیص 454 هزار تن کالای سلامت‌محور در مازندران

تخلیه کامل زباله از سواحل محمود آباد

خرم‌آباد میزبان جشنواره ملی بسیج هنرمندان می‌شود

بررسی 210 درخواست در دیدار مردمی رئیس کل دادگستری مازندران در رامسر

واریزی 1500 میلیارد تومان مالیات دریافتی به حساب شهرداری‌های مازندران

دستگیری کلاهبردار 740 میلیون تومانی در جویبار

روغن زیتون بدون رعایت این نکته‌ها به سرعت فاسد می‌شود

کلاهبرداری جدید: درخانه بمانید، درآمد میلیونی داشته باشید

نکات ضروری برای جلوگیری از فساد روغن زیتون؛ مراقب باشید که این اشتباهات را مرتکب نشوید!

آفتاب، ماسه، ویلا! راهنمای سفر در دریاکنار و خزرشهر

بازگشت پول‌های کلان به بازار بیت‌کوین/ 381 میلیون دلار وارد صندوق‌های ETF شد!

مجتمع های تجاری ناایمن در مازندران شناسایی شدند

با مصرف این روغن‌ها پیر نمی‌شوید

ای دل غمدیده، حالت بِه شود، دل بَد مکن

معرفی شهید شاخص جامعه ورزش مازندران

سرمربی سرشناس چالش‌های عجیب را دریبل زد!

دیدار سفیر عربستان با مسئولان کمیته ملی المپیک

دستور وزیر برای حضور دوومیدانی‌کاران ناشنوا در آفتاب انقلاب

گروه‌بندی مرحله نهایی سوپر لیگ غرب آسیا

پایان رقابت‌های سابر بانوان با قهرمانی یزد و دومی تیم اصفهان

کشف و امحای مزرعه کشت خشخاش در آمل

تثبیت ارزش معاملات بالای 20 همت| اختلاف کارشناسان بر سر اختلاف مسیر بورس در روزهای آینده

بررسی وضعیت اجاره‌بها مناطق 4 و 5 تهران اردیبهشت 1404/ ارزان‌ترین منطقه کدام است؟

شیائومی از دوربین هوشمند 4K جدید خود با قابلیت چرخش 360 درجه رونمایی کرد

خبر فوری تعطیلی مدارس مازندران فردا چهارشنبه 3 اردیبهشت

گل قیچی برگردان زیبای مهدی فلاح، بازیکن نیکاپارس چالوس برابر سپاهان در لیگ یک امیدهای ایران

تصاویر/ جلسه تدوین نظام مسائل استان مازندران

برگزاری بازارچه خیریه غذا در دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل ویژه بیماران اوتیسم + عکس

اختصاص قیر رایگان برای 80 روستای ساری در سال‌جاری

آیت الله محمدی لائینی: مراکز کشاورزی، تولیدی و صنعتی باید کانون توجه باشند

آتش در دل کوه؛ نمایشی کوتاه اما خیره‌کننده از طبیعت | آبشار آتشین یوسمیت؛ جادوی نوری که کوه را به آتش می‌کشد

تصاویر/ دیدار رئیس سازمان بسیج اصناف و بازاریان کشور با نماینده ولی فقیه در مازندران

آزادسازی 7500 متر از اراضی کشاورزی محمودآباد