پیام مازند

آخرين مطالب

راه‌های پیشگیری از زبری دست در فصل بهار گفتگو

راه‌های پیشگیری از زبری دست در فصل بهار
  بزرگنمايي:

پیام مازند - با آغاز فصل بهار، بسیاری از افراد با مشکلاتی در پوست خود مواجه می‌شوند؛ از خشکی و پوسته‌پوسته شدن گرفته تا حساسیت‌های شدید به نور خورشید.
تغییرات دما، گرده گیاهان و افزایش ساعات حضور در فضای باز، از عواملی هستند که می‌توانند پوست را دچار آسیب کنند. به همین دلیل، مراقبت از این سد دفاعی نخست بدن، اهمیت ویژه‌ای دارد.
در همین راستا، در گفت‌وگو با علی ابراهیمی، متخصص پوست، مو و زیبایی از علل و راهکارهای مقابله با حساسیت‌های فصلی پوست پرسش شده است. ابراهیمی با تأکید بر نقش نور خورشید در تحریک بسیاری از حساسیت‌های پوستی، گفت: چاره اصلی، محدود کردن تماس با آفتاب است. ترجیحاً باید از لباس‌های پوشیده‌تر و آستین‌بلند استفاده کرد، و ضدآفتاب‌ها را فراموش نکرد. در موارد شدید، داروهایی وجود دارد که می‌توانند اثرات مخرب آفتاب را کاهش داده و مقاومت پوست را در برابر آن افزایش دهند. البته این داروها باید تحت نظر متخصص تجویز شوند.
وی از مراجعات بیمارانی سخن گفت که از پوسته‌پوسته شدن کف دستانش با شروع فصل بهار گلایه دارند و در این خصوص، افزود: برخی افراد به طور ذاتی دچار خشکی پوست هستند که از کودکی آغاز می‌شود و ممکن است تا سال‌ها ادامه داشته باشد. این خشکی می‌تواند در اثر عواملی چون کم‌کاری تیروئید، مشاغل مرتبط با شست‌وشوی مکرر، یا حتی زمینه‌های وسواس که سبب استفاده بیش از حد از مواد شوینده می‌شود، تشدید گردد. استفاده از دستکش در حین کار و بهره‌گیری از داروهای مخصوص، می‌تواند کمک بزرگی به این افراد کند.
این متخصص پوست، مو و زیبایی تأکید کرد: پوست، اولین سد دفاعی بدن است. هر ماده‌ای که در محیط با آن سر و کار داریم، ابتدا با پوست تماس پیدا می‌کند. بنابراین محافظت از پوست، اهمیت زیادی دارد. از تماس مستقیم با مواد شوینده پرهیز شود، و در صورت خشکی بیش از حد، حتماً از دستکش استفاده شود؛ به‌خصوص افرادی که با سیمان، گچ یا مواد مشابه کار می‌کنند.
ابراهیمی در خصوص محافظت از پوست کودکان نیز، افزود: ضدآفتاب‌ها معمولاً دو تا چهار ساعت ماندگاری دارند و باید در طول روز چندین بار تجدید شوند، به‌ویژه در کودکانی که زمان زیادی را در فضای باز می‌گذرانند. اما نباید همه محافظت را تنها به ضدآفتاب محدود کرد؛ استفاده از لباس‌های پوشیده، کلاه و عینک نیز نقش مهمی در کاهش آسیب‌های ناشی از نور خورشید دارند.
این پزشک متخصص به نکته مهمی در رابطه با داروها نیز اشاره کرد و گفت: برخی داروها، به‌ویژه داروهای مربوط به بیماری‌های مزمن مانند فشار خون، می‌توانند پوست فرد را نسبت به نور آفتاب حساس کنند. در این صورت، در تماس با نور خورشید، ممکن است برخی نواحی پوست دچار التهاب یا واکنش آلرژیک شوند. تشخیص اینکه آیا این حساسیت ناشی از دارو است یا خیر، کاملاً بر عهده پزشک متخصص پوست است و افراد نباید به هیچ وجه به صورت خودسرانه داروهای خود را قطع کنند.
ابراهیمی در ادامه صحبت‌های خود به موضوع اگزما پرداخت و گفت: برخی از انواع اگزما دارای زمینه‌های ژنتیکی و ارثی هستند. این نوع از سن خاصی بروز پیدا می‌کند، شدت آن می‌تواند در طول زمان کم و زیاد شود. اگرچه درمان‌پذیر است، اما به دلیل زمینه ژنتیکی، احتمال عود آن وجود دارد. با این حال، اگر فرد بتواند عوامل تشدیدکننده را بشناسد و از قرار گرفتن در آن شرایط خودداری کند، می‌تواند میزان بروز علائم را کاهش دهد و بهتر با بیماری کنار بیاید.
وی همچنین به نوع دیگری از اگزما اشاره کرد که ریشه در سبک زندگی یا شرایط شغلی دارد و در این رابطه افزود: به‌عنوان مثال، شست‌وشوی مکرر دست‌ها بدون استفاده از دستکش یا کار با مواد شیمیایی و شوینده بدون محافظت، می‌تواند سبب بروز یا تشدید اگزما شود. در چنین شرایطی پیشگیری بسیار مؤثرتر از درمان خواهد بود.
کهیر؛ واکنشی پوستی با عوامل متعدد و قابل کنترل این متخصص پوست، مو و زیبایی در ادامه با بررسی موضوع کهیر، اظهار کرد: کهیر در همه سنین دیده می‌شود و ضایعات آن معمولاً موقتی هستند؛ یعنی کمتر از 24 ساعت در یک ناحیه باقی می‌مانند. این ضایعات هرچند خارش‌دار و آزاردهنده هستند، اما اغلب خودبه‌خود از بین می‌روند یا به ناحیه‌ای دیگر از بدن منتقل می‌شوند. برای مثال، ممکن است ابتدا در بازو ظاهر شده و بعد از چند ساعت به ناحیه پشت یا شکم منتقل شود.
وی در ادامه به «دلایل شایع بروز کهیر» اشاره کرد و افزود: عفونت‌ها یکی از مهم‌ترین عوامل ایجاد کهیر هستند؛ از عفونت‌های ساده‌ای مانند دندان‌درد و سینوزیت گرفته تا سرماخوردگی‌های معمول. همچنین داروهایی که برای درمان این عفونت‌ها استفاده می‌شوند، به‌ویژه آنتی‌بیوتیک‌ها، مسکن‌ها و به طور خاص داروهای خانواده پنی‌سیلین نقش مهمی در بروز کهیر دارند.
ابراهیمی گفت: به جز استامینوفن ساده، بسیاری از مسکن‌ها می‌توانند سبب بروز کهیر شوند. بنابراین افرادی که سابقه کهیر، به‌ویژه نوع مزمن و طولانی‌مدت آن را دارند، باید لیست داروهای مصرفی خود را با دقت بررسی کنند تا علت احتمالی را بیابند.
وی همچنین به نقش تغذیه در بروز کهیر اشاره کرد و گفت: مواد غذایی مانند فست‌فود، ادویه‌جات، فلفل و افزودنی‌های موجود در غذاهای کنسروی نیز می‌توانند محرک کهیر باشند. البته، پیش از هرگونه مصرف یا قطع دارو، حتماً باید با پزشک متخصص مشورت شود.
ابراهیمی در پایان بر اهمیت تشخیص درست، پیشگیری آگاهانه و پیگیری تخصصی در برخورد با مشکلات پوستی تأکید کرد و افزود: پوست، نه‌تنها از نظر زیبایی، بلکه از نظر سلامت کلی بدن نیز اهمیت بالایی دارد. توجه به آن و مراقبت روزانه می‌تواند بسیاری از بیماری‌ها و ناراحتی‌های پوستی را کاهش دهد.

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/885867/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ساماندهی خبرنگاران مازندران؛ گام اساسی در عدالت رسانه‌ای

جلسه با تقوی برای حل چالش پیاتزا و بازیکنان فولاد سیرجان

گزینه مخفی آقای گلی لیگ برتر

نامه سرگشاده نماینده مجلس خطاب به تاج و دنیامالی

پرسپولیس همچنان در انتظار تأیید فیفا برای پرداخت طلب دیاباته

رونالدو ثروتمندترین ورزشکار تاریخ

غیبت 3 + 1 بازیکن سپاهان در دیدار مقابل پرسپولیس

عملیات فاو؛ نقطه عطف نقش‌آفرینی شهدا و سرداران نکا

آغاز فصل نوغانداری؛ حمایت ویژه از دوهزار خانوار مازندرانی

عشق آتشین دختر جوان بیست هزار دلار براش آب خورد

تثبیت ناپایدار!

واکسیناسیون علیه طاعون دامی در مازندران انجام می شود

شرایط نگهداری از گیاه آگلونما / نکات مهم برای رشد و شادابی بیشتر این گیاه جذاب

میزبانی مازندران از همایش زن در تاریخ محلی ایران

ثبت جهانی روستای کندلوس گامی موثر برای رونق گردشگری مازندران

پهپادها برای کنترل جنگل‌های هیرکانی به پرواز در می‌آیند

«محسن اسماعیلی» معاون راهبردی و پارلمانی پزشکیان شد/ پیام رئیس خطاب به ظریف و قدردانی از شهرام دبیری

مهدی کروبی می‌خواهد وارد گود شود/ او نه مسیر سیدمحمد خاتمی را می‌رود نه مسیر ناطق نوری را

بی‌اختیاری ادرار در مردان؛ چاره چیست؟

تاثیر ریزمغذی‌ها منیزیم و پتاسیم بر عملکرد قلب

"تو مثل منی برف راه می روی و آب می شوی" از شمس لنگرودی

«بوستان سعدی» برگزیده جایزه بهترین اثر ترجمه شده ادبیات جهان شد

بازدید سرپرست موسسه ایثار از مرکز فرهنگی ، ورزشی و توانبخشی ایثار قم با هدف ارتقای خدمات به ایثارگران

محل‌ برگزاری مسابقات والیبال المپیک 2028 اعلام شد

نونهالان و نوجوانان بوکس ایران در رینگ آسیایی

درخشش خبرنگاران مازندرانی در جشنواره رسانه‌ای ابوذر

واکسیناسیون گسترده دام‌های سبک در مازندران تا پایان خرداد

پول‌سازی با داده‌ مردم/ پلتفرم‌های ایرانی چگونه بدون شفافیت از کاربران درآمد دارند؟

محدودیت‌های ترافیکی پایان هفته در محور‌های مواصلاتی مازندران

مهاجران غیرقانونی که داوطلبانه آمریکا را ترک‌ کنند پول خواهند گرفت

اقدام عجیب و ناجور دختر20 ساله برای ازدواج با پسر مورد علاقه اش

تعطیلی ادارات استان لرستان پنجشنبه 28 فروردین 1404 اعلام شد؟ / جزئیات خبر تعطیلی ادارات خرم آباد فردا پنجشنبه بیست و هشتم فروردین

پایش‌های جدید برای شناسایی نقاط کور سواحل مازندران

دریافت «پول» برای جبران عقب‌ماندگی درسی دانش‌آموزان «ممنوع»/

اعمال محدودیت های ترافیکی در راه های مازندران

پرورش ماهی خاویاری؛ گامی برای توسعه اقتصاد دریامحور

اقامت مسافران نوروزی در ساری 2 برابر شد

دوئل همسایه‌ها، این بار نیمه‌نهایی لیگ برتر بسکتبال کشور

تکمیل جاده کوهدشت خرم‌آباد ‌180 میلیارد اعتبار می‌خواهد

انجام خزانه گیری برنج در 2500 هکتار از شالیزارهای نکا

اعمال محدودیت‌های ترافیکی در راه‌های مازندران

کرفس؛ دوست قلب و دشمن فشار خون

کتابی برای هنرمندانی که یاغی بودن را دوست دارند

بسیج ورزشکاران پرچمدار اخلاق‌مداری در میادین ورزشی و اجتماعی است

بهشهر، نامزد نهایی پایتخت کتاب ایران

کلیپی از روز مسابقه گل‌گهر با استقلال با ادای احترام به همه‌ پهلوانان ایران‌ زمین

حضور شطرنج‌بازان ایران در جام جهانی با سه سهمیه

خشم بلغارها دامن حریف یزدانی را گرفت

واکنش معاون کمیته پارالمپیک به اعزام نشدن تیم والیبال نشسته

دختر تنیس روی میز ایران لژیونر فرانسه شد