زلزلۀ ترامپ با اروپا و بقیه چه میکند؟
اقتصادی
بزرگنمايي:
پیام مازند - به گزارش بازار، دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا با همه جنگ دارد و به همین دلیل از مسیر تغییرات هویتی، دچار سیالیت هویتی هم شده است. او با برخی از اعضای خانواده خود مانند برادرزادهاش اختلاف دارد، دو طلاق را ثبت کرده و معشوقههای زیادی نیز بهصورت موقت داشته است. وی همچنین ابتدا عضو حزب دموکرات و سپس عضو حزب جمهوریخواه شد و همین امروز به منشأ اختلاف و واگرایی در این حزب تبدیل شده است.
تغییرات خانوادگی، محل زندگی، حزب، تغییر تیم دولتی و مواردی از این دست، تهور ترامپ در ایجاد تغییرات را نشان میدهند. شاید به همین دلیل باشد که او توسط جمعی از صاحبان قدرت برای اعمال تغییرات بزرگ برگزیده شد تا برای رسیدن به ریاستجمهوری حمایت شود. ترامپ اواخر هفته گذشته بر 100 کشور تعرفه اعمال کرد. بالاترین نرخ تعرفهها شامل چین با 34 درصد، ویتنام با 46 درصد، تایلند با 36 درصد، کامبوج با 49 درصد، کرهجنوبی با 25 درصد و ژاپن با 24 درصد میشود. رئیسجمهور آمریکا همچنین بر تمام خودروهای وارداتی، 25 درصد تعرفه اعمال کرده است. کن راگاف، اقتصاددان سابق صندوق جهانی پول (IMF) در توصیف این اتفاق گفته است: او (آقای ترامپ) همین حالا یک بمب اتمی روی سیستم تجارت جهانی انداخت.
ریشههای مشکل کجاست؟ راهحل همانجاست
1. چاپ پول و انتشار اوراق بهادار هم جوابگو نیستند
کسری تجاری برای آمریکایی که با چاپ پول دست به واردات اضافی برای ساخت جامعهای مرفه و انباشت سرمایه میزد، در اوایل یک موهبت بود. آمریکا دلار را به ارز جهان تبدیل کرد و پس از آن مسابقهای برای کسب این ارز آغاز شد. کشورها مجبور بودند با صادرات کالا به آمریکا، دلار به دست آوردند. دلارهایی که آمریکا به این کشورها میداد، فاقد پشتوانه بودند.
در این پدیده کسری تراز تجاری به زیان آمریکا رخ میداد، اما این اتفاق نشانهای از عقب افتادن واشنگتن تلقی نمیشد زیرا معنای کسری تراز تجاری مابین آمریکا و باقی جهان، معنای دیگری داشت. امروزه واشنگتن علیرغم چاپ پول به مشکل خورده است. مشکل اما به نظر شاید عمیقتر باشد زیرا این کشور برای تأمین مالی، دهها تریلیون دلار اوراق بهادار منتشر کرده است.
2. تکمیل و تقویت چرخه مالیاتگیری
بسیاری از کارخانجاتی که کالاهای مورد نیاز جامعه آمریکا را تولید میکنند، در کشورهای دیگر واقع شدهاند. این مسئله باعث شده تا توانایی دولت آمریکا برای جمعآوری مالیات کاهش یابد. شرکتهای مزبور مالیات خود را به کشور میزبان میدهند.
3. انباشت سرمایه برای رقابت فناوری و اقتصادی با چین و شرایط جدید
دولت آمریکا دو برنامه جدی برای کسب سود کلان برای سرمایهگذاری در رقابتهای جهانی را آغاز کرده است. اولین مسیر که در دوره اوباما به شکوفایی رسید، در دوره ترامپ اوج گرفت و بایدن نیز آن را ادامه داد، صادرات انرژی مبتنی بر نفت شیل بود. تحریم نفت ایران، ونزوئلا و روسیه تماماً به افزایش درآمدهای صادرات انرژی آمریکا کمک کردند. اعمال تعرفههای حداقل 10 درصدی نیز سود خالص عظیمی برای دولت آمریکا خواهد داشت
4. ضربه به شرق آسیا و پیوستهتر کردن آمریکا به آن
تعرفههای آمریکا بیشتر از هرکجا به شرق آسیا و دولتهای چین، تایوان، ژاپن، کرهجنوبی، ویتنام، تایلند و کامبوج ضربه وارد میکند. تعدادی از دولتها در تایپه، توکیو و سئول جزء اصلیترین متحدان واشنگتن در عرصه جهانیاند و اعمال تعرفه بر آنها آشکار میسازد که چین تنها هدف تعرفهها نیست. دلیل تمرکز بر شرق آسیا تغییر نقطه ثقل اقتصاد و فناوری جهان از غرب به این منطقه است.
-
شنبه ۱۶ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۴:۵۵:۴۷
-
۱۵ بازديد
-

-
پیام مازند
لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/882040/