پدیده نادر کیهانی؛ حلقه اینشتین در تصویر خیرهکننده تلسکوپ وب
اجتماعي
بزرگنمايي:
پیام مازند - در تصویر جدید وب، نور یک کهکشان دوردست در اطراف جرم یک کهکشان دیگر خم شده و این حلقه را ایجاد کرده است. این پدیده که «همگرایی گرانشی» نام دارد، یکی از پیشبینیهای نسبیت عام اینشتین است و نشان میدهد که فضا-زمان در اثر جرم اجرام کیهانی خمیده میشود. تلسکوپ فضایی جیمز وب ناسا تصویری شگفتانگیز از یک پدیده کیهانی نادر به نام «حلقه اینشتین» ثبت کرده است.
به گزارش ایتنا و به نقل از انگجت، این پدیده که به طور مستقیم نظریه نسبیت عام آلبرت اینشتین را به نمایش میگذارد، زمانی رخ میدهد که نور یک کهکشان دوردست تحت تأثیر گرانش یک جرم بزرگتر و نزدیکتر خم شده و حلقهای کامل را تشکیل دهد.
به طور معمول، این اثر در مقیاسهای کوچک قابل مشاهده نیست، اما در فواصل کیهانی عظیم، بهوضوح دیده میشود. در تصویر جدید وب، نور یک کهکشان دوردست در اطراف جرم یک کهکشان دیگر خم شده و این حلقه را ایجاد کرده است. این پدیده که «همگرایی گرانشی» نام دارد، یکی از پیشبینیهای نسبیت عام اینشتین است و نشان میدهد که فضا-زمان در اثر جرم اجرام کیهانی خمیده میشود.

این تصویر بخشی از بررسی «لنزینگ قوی و تکامل خوشهای (SLICE)» است که توسط دانشگاه لیژ بلژیک انجام میشود. این پروژه که توسط گروهی از ستارهشناسان هدایت میشود، به مطالعه تکامل خوشههای کهکشانی در بازهای هشت میلیارد ساله میپردازد.
لنزهای گرانشی مانند حلقه اینشتین، به دانشمندان این امکان را میدهند که کهکشانهای بسیار کمنور و دوردست را، که در شرایط عادی قابل مشاهده نیستند، مشاهده و بررسی کنند.
-
جمعه ۱۵ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۳:۱۴:۱۲
-
۱۰ بازديد
-

-
پیام مازند
لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/881673/