«تنگنا»؛ حکایت یک سرگشتگی روانی
مقالات
بزرگنمايي:
پیام مازند - ایرنا /کتاب «تنگنا» با زیرعنوان «حکایت یک سرگشتگی روانی» اثر لئانید آندرهیِف به هزارتوی پر پیچ و خم و تاریک ذهن بشر متاثر از فشار و استرس میپردازد.
کتاب «تنگنا» روایتگر زندگی دکتر کرژنتسف است، شخصیتی که مانند هملت، با افکار درونی خود دست و پنجه نرم و دیوانگی را تقلید میکند تا به اهداف خود برسد. داستان به صورت یک تریلر روانشناختی پیش میرود و خواننده را به دنیای پیچیده ذهن انسان میبرد، جایی که حقیقت و فریب در هم آمیختهاند. تمرکز اصلی بر محاکمهای است که در آن وضعیت روانی دکتر کرژنتسف مورد بحث قرار میگیرد و این موضوع به عنوان یک معما باقی میماند که هم شخصیتها و هم خوانندگان را به چالش میکشد.
این کتاب نقبی است به هزارتوی پر پیچ و خم و تاریک ذهن بشر و آشکارا برادران کارامازوف و یادداشتهای زیرزمینی داستایفسکی را یادآوری میکند.
بازار ![]()
«دکتر کرژنتسف یک بند دارد می نویسد، در دفترچه یادداشتش.
در آسایشگاه روانی بستری است و متهم به قتل ساولف، صمیمی ترین دوستش.
درست است که از تاتیانا دل شکسته است، اما دل دادن او به ساولف، آن نویسنده بیاستعداد، هم که نمیتواند بیمجازات بماند.
دکتر مدام دارد فکر می کند. دارد دیوانه می شود، یا نکند شده است؟
سر دوراهی مانده: بالاخره قتل محصول جنون است یا جنون محصول قتل؟»
کاوش در مرکز تنگنا، در مورد فلج ذهنی نهفته است؛ به عبارت دیگر، ناتوانی در تصمیمگیری در شرایطی که هر انتخاب به نظر تحملناپذیر میرسد. نویسنده در این داستان بحران وجودی شخصیت را به تصویر میکشد، جایی که هر انتخاب، پیامدهایی سنگین دارد و او را به شکلی روانشناختی تحت فشار قرار میدهد. این کتاب همچنین به بررسی ماهیت مسئولیت و گناه میپردازد، بهویژه اینکه چگونه مسئولیتهای فردی میتوانند فرد را به زانو درآورند. معضل اخلاقی شخصیت داستان سوالاتی را در مورد میزان فداکاری انسانها در برابر رفاه خودشان بهخاطر دیگران مطرح میکند. داستان از خوانندگان میخواهد تا دربارهی هزینههای انفعال و عواقب انتخابهای دشوار، حتی زمانی که نتایج آنها مبهم است، فکر کنند.
لئونید نیکلایویچ آندرهیِف (1871–1919) نمایشنامهنویس، نویسنده رمان و داستان کوتاه اهل روسیه است که پدر اکسپرسیونیسم ادبیات روسی شناخته میشود. او یکی از با استعدادترین و پرکارترین نمایندگان عصر نقرهای بود. سبک ادبی آندرهیف ترکیبی از عناصر مکاتب ادبی رئالیسم، طبیعتگرایی و نمادگرایی روسی است.
وی از یک سو در بحبوحه بحرانهای اجتماعی و انقلابهای روسیه حضور داشت و از سوی دیگر در مسیر ایدهها و جریانات اجتماعی و ادبی مختلف قرار گرفته بود. او در دورههای مختلف زندگی اش با عقاید و افکار و تمایلات زیادی دست و پنجه نرم کرد. او تلنگری به همه مکتبهای ادبی نوین زد و در راهی طولانی از رئالیسم به سمبولیسم، با در هم آمیختن این دو مکتب، ظرافت خاصی به آثارش بخشید. او همواره به دنبال یافتن پاسخی برای پرسشهای بی شمارش در زندگی از جمله سرنوشت، عشق، امید، زندگی، مرگ و غیره بود.
کتاب تنگنا؛ حکایت یک سرگشتگی روانی با ترجمه رضا بهرامی از مجموعه برج بابل نشرچشمه و در قطع پالتویی و 97 صفحه به چاپ رسیده است.
-
جمعه ۱۵ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۶:۱۲:۴۳
-
۱۱ بازديد
-

-
پیام مازند
لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/881767/