پیام مازند

آخرين مطالب

زنگ زورخانه‌های مازندران به وقت همدلی اقتصادی

زنگ زورخانه‌های مازندران به وقت همدلی
  بزرگنمايي:

پیام مازند - ایسنا/مازندران زورخانه‌های مازندران در ماه رمضان حال و هوای دیگری دارند و علاوه بر مکانی برای ورزش، محلی برای کمک به نیازمندان و گلریزان نیز محسوب می‌شود.
ورزش پهلوانی و زورخانه‌ای از ورزش‌های قدیمی و باستانی ایران محسوب می‌شود که علاوه بر پرورش پهلوانان و قهرمانان با اخلاق، همواره از حامیان نیازمندان و درماندگان نیز بوده است.
زورخانه در فرهنگ ایرانی اسلامی نه فقط محل پرورش جسم که فضایی برای تهذیب نفس و همچنین فرصتی است برای مراودات اجتماعی و شکل‌گیری رفتارهای گروهی همچون گلریزان بوده است.
می‌توان گفت که کمتر ورزشی مانند این ورزش می‌تواند هم بدن را از امراض در امان نگه دارد و هم روح را؛ و دلیل این امر آمیختگی این ورزش با اصول و مبانی اسلام است که دعا، احترام به ائمه اطهار و سادات و نیز احترام به بزرگترها و پیشکسوت‌ها نشان از این آمیختگی است.
زورخانه‌های مازندران امسال در تقارن ماه مبارک رمضان و سال نو شمسی، حال و هوای دیگری دارد و ورزشکاران و بزرگان این رشته علاوه بر پرداختن به این ورزش به دنبال تهذیب نفس هستند و مراسم گلریزان را مثل همیشه برپا می‌کنند.
گلریزان امسال صرف تهیه بسته‌های معیشتی برای نیازمندان
در واقع گلریزان جشنی ورزشی است که هر از گاهی در زورخانه‌ای برپا می‌شود تا با جمع آوری پول درخواست همراهی و کمک حاجت‌مندی را پاسخ دهند.
این مراسم به دور از ریا و فخر فروشی برگزار می‌شود و از گذشته رسم بوده که هر کسی پول خود را در داخل کیسه‌ای قرار می‌داده تا اینکه گیرنده را دچار شرمساری نکند و نیز چشم و هم چشمی نیز بوجود نیاید و زیادی و کمی آن موجب تفاخر یا خفت و خجالتی برای سایرین نشود.
هر زورخانه در سال یکی دوبار جشن گلریزان می‌گرفت و از مدعوین اعاناتی را همراه با دعا و بعنوان «چراغ سردم»؛ یعنی بر پا و روشن نگه داشتن زورخانه جمع آوری می‌کردند و گاهی نیز به پیشنهاد جوانمردانی، بمنظور جمع آوری اعانه برای کمک به ورزشکار ورشکسته یا پیشکسوتی از کار افتاده برگزار می‌شد.
مراسم امسال اما با تفاوت‌هایی به نسبت سال‌های قبل به صورت پایلوت استانی درگود زورخانه شهیدجبرئیل نیاکی آمل برگزارشد.
پهلوانان، قهرمانان و پیشکسوتان ورزش باستانی و زروخانه‌ای شهرستان آمل امسال در شامگاه جمعه 24 اسفند در گود زورخانه این شهر در یک دورهمی و اقدامی خیرخواهانه برای شاد کردن خانواده‌های نیازمند آستین همت بالا زدند.
پیر و جوان و نوجوان در کنار هم با تهیه بسته‌های معیشتی و بسته‌بندی آنها برای نیازمندان و افراد کم درآمد جامعه در آستانه ولادت امام حسن مجتبی(ع) و سال نو به یاری آنها شتافتند.
زارع یکی از پیشکسوتان ورزش زورخانه‌ای شهرستان آمل گفت: گود زورخانه همواره محل خضوع و خشوع و صفات پهلوانی و مروت بوده و باستانی کاران و پهلوان‌های این زورخانه همواره با این صفات بارز در کنار پرورش جسم و روح، به دنبال گره‌گشایی از مشکلات مردمی هستند.
وی افزود: همه ساله درگود زورخانه به خصوص ماه مبارک رمضان رسم ضیافت افطاری با حضور همه ورزشکاران، پیشکسوتان و قهرمانان این رشته برگزار می‌شد تا در یکسال علاوه بر تازه شدن دیدارها، گلریزانی هم برگزار شود.
زارع اضافه کرد: امسال و با تصمیم جمعی پیشکسوتان و قهرمانان، مراسم افطاری حذف شد و به جای هزینه‌های صرف افطاری، به تهیه بسته‌های معیشتی برای خانواده‌های نیازمند هرمحله اختصاص داده شد.
110 بسته به نیت امام علی(ع) به نیازمندان آملی
رییس هیات ورزش‌های زورخانه‌ای و کشتی پهلوانی شهرستان آمل گفت: امسال با حذف ضیافت افطاری در شب ولادت امام حسن مجتبی(ع)، تعداد 110 بسته معیشتی به ارزش هر بسته بیش از800 هزار تومان تهیه و با حفظ حرمت و کرامت انسانی افراد نیازمند تقدیم آنها خواهد شد.
فریدون افضلی افزود: خوشبختانه نخستین سالی بود که این کار خیر و خداپسندانه با استقبال همه ورزشکاران زورخانه شهرستان آمل انجام شد وانشاله در سطح وسیع‌تری در سال آینده ادامه خواهد داشت.
هزار بسته معیشتی، سهم باستانی کاران مازندران برای کمک به نیازمندان
رئیس هیات ورزش‌های زورخانه‌ای و کشتی پهلوانی مازندران هم با اشاره به اینکه امسال برای نخستین بار در قالب طرح مشترک استانی، تهیه بسته‌های معیشتی واهدای آن به نیازمندان شهرهای مختلف استان اجرایی شد، گفت: استقبال خوبی از سوی پیشکسوتان و اهالی ورزش زورخانه‌ای استان شده و قصد داریم این برنامه را در سال آینده ادامه دهیم.
روح الله طور سوادکوهی افزود: به مناسبت ماه مبارک رمضان و درپیش بودن نوروز باستانی حدود هزار بسته معیشتی توسط باستانی کاران وهمکاری خیران استانی تهیه شده که محوریت این برنامه به میزبانی هیات شهرستان آمل درگود زورخانه شهید جبرئیل نیاکی این شهر برگزار شد.
وی با قدردانی ازهمه پیشکسوتان، قهرمانان و ورزشکاران ورزش‌های زورخانه‌ای و کشتی پهلوانی استان ابراز امیداوری کرد، با این اقدام‌ها بتوان گوشه‌ای از مشکلات اقتصادی خانواده‌ها را تا حدی هرچند کوچک کم کرد.
بیشتر بخوانید: آغاز طرح استفاده از 27 هزار تاکسی و موتورسیکلت برقی در تهران برچسب ها : رمضان 1403- 1404 , ماه رمضان , منطقه مازندران , ورزش زورخانه‌ای شهرستان آمل , کشتی پهلوانی مازندران

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/875310/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

وعده مدیرعامل جدید ذوب‌آهن برای پرداخت مطالبات تیم وزنه‌برداری

پرسپولیس با 5 ملی‌پوش در فیفادی

واکنش رسانه‌های ترکیه‌ای به صدرنشینی پرسپولیس

مبارزه بهاری با آفت مگس میوه فراموش نشود

آغاز اعزام نوروزی زائران به عتبات عالیات

عکس/ چقدر به داور پول دادی؟

کشف و ضبط 15 تن نهاده دامی فاسد در جویبار

میوه شب عید با کیفیت عالی و قیمت مصوب

برگزاری «جشن روزه اولی‌ها» در روستای پهنه‌کلای ساری+ فیلم

اینفوگرافی/ عوارض پوشیدن کفش تنگ و باریک به بهانه روز جهانی کفش

یکی از وعده‌های پزشکیان هوا شد/ او با سه وعده دیگرش چه خواهد کرد؟

با افرادی که به بهانه قانون حجاب، به مسئولان توهین می‌کنند چه باید کرد؟

کارزار عدم ابلاغ قانون عفاف و حجاب راه افتاد

سم خاموش در مغزها و خشکبار مانده / راه‌های تشخیص و پیشگیری از آلودگی آجیل‌ها

اینفوگرافی/ نکاتی برای حفظ سلامت دهان و دندان در ایام روزه‌داری

همزمان با هفته بزرگداشت حکیم نظامی گنجوی؛ خمسه نظامی در چین ترجمه و منتشر شد

برگزاری ششمین جشنواره قرآن و عترت با محوریت سوره مبارکه لقمان

خون شهدا و ایثار رزمندگان انقلاب را بیمه کرد

لواندوفسکی: هنوز هم می‌توانم در بالاترین سطح بازی کنم

بازگشت فضانوردان استارلاینر با پرتاب کرو-10 به ایستگاه فضایی

128 قمر به زحل اضافه شد

گرم شدن هوا در آخرین روزهای زمستان

دلایل ریزش موی جلوی سر در زنان

«وقتی زمان ایستاد» در بازار کتاب

ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، وظیفه همگان است

برپایی میز خدمت بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل به مناسبت هفته بزرگداشت شهدا

پیش بینی بورس امروز شنبه 25 اسفند 1403

ایلان ماسک زیرآب ناسا را زد!

انتقاد عباس عبدی از پزشکیان: برای گرانی یقه چه کسی را باید گرفت؟

گفت و شنود/ عکس قبر!

سایه سنگین پسروی آب دریای خزر بر سَر نیروگاه حیاتی مازندران

پیش‌بینی بازار سهام امروز 25 اسفند 1403

دستگیری قاچاقچی حرفه‌ای چوب در ساری

مناسبت روز/ شنبه، 25 اسفندماه

زنگ زورخانه‌های مازندران به وقت همدلی

ادامه پایش مصرف گاز ادارات و ویلاهای پُرمصرف در مازندران

آغاز طرح نوروزی در جاده‌های شمال

1000 پرنده بهاری مهمان نصف‌جهان شدند/ نخستین بازیکده نور ایران در اصفهان افتتاح می‌شود

هاشمی نسب: با پول این بازیکن می شود 5 استقلال خرید | خیلی بیشتر از حق مان نصیب مان شد

احمدرضا عابدزاده: علی دایی و حبیب کاشانی باید از من عذرخواهی کنند

علی دایی و حبیب کاشانی باید از من عذرخواهی کنند

ترویج فرهنگ ایثار و شهادت راه عبور از گردنه‌ های سخت است/ وجود 671 نخبه در جامعه ایثارگری مازندران

کارشناسی داوری دیدار نساجی - سپاهان

کارشناسی داوری دیدار پرسپولیس - ملوان

قیمت اجاره ویلا در رامسر / اجاره کلبه سوییسی برای نوروز 1404 چند؟

نوشته بازیکنان منچستریونایتد روی توپ هت‌تریک برونو فرناندز: چقدر به داور پول دادی؟! / عکس

خلاصه بازی النصر 3 - الخلود 1

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران به عضو اصلی شورای راهبری وزارت فرهنگ منصوب شد

صحبت‌های هواداران پرسپولیس و ملوان پس از برتری سرخ‌پوشان

در آغوش کشیدن عالیشاه توسط کارتال هنگام تعویض