پیام مازند

آخرين مطالب

وضعیت بحرانی در معادن سوادکوه/‌ اینجا ایمنی معنی ندارد! گفتگو

وضعیت بحرانی در معادن سوادکوه/‌ اینجا ایمنی معنی ندارد!
  بزرگنمايي:

پیام مازند - به عقیده کارشناسان وضعیت ایمنی معادن سوادکوه در وضعیت هشدار قرار دارد و زنگ خطر برای ایمنی معادن زغالسنگ سوادکوه به صدا درآمده است. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سوادکوه، معادن ظرفیت‌های فعال اقتصادی مازندران به شمار می‌آیند بویژه در حوزه زغالسنگ این استان در سطح کشور جزء بیشترین تعداد معادن زغالسنگ فعال محسوب می‌شود این در شرایطی است که به گفته کارشناسان ایمنی معادن در مازندران از سطح مطلوبی برخوردار نیست و این مطلوب نبودن فضای کارگری معادن را با چالش‌هایی مواجه می‌سازد، رکن‌های اصلی استخراج و تولید که جانشان هر لحظه در معرض خطر قرار می‌گیرد.
در مازندران شهرستان سوادکوه از نظر دارا بودن بیشترین معادن، شهرستان دوم استان به شمار می‌آید و شهره معادن زغالسنگ آن نیز قدمتی دیرینه دارد، تقریباً 90 سال از عمر اکتشاف رگه‌های زغال در این شهرستان می‌گذرد، معادن زغالسنگ سوادکوه که جزء قدیمی‌ترین معادن کشور محسوب می‌شوند روزگاری 7 هزار نیروی بومی و غیربومی از نعمت پویایی آن ارتزاق می‌کردند و بخش مهمی از چرخه اقتصادی استان و کشور چشمش به استخراج زغال از این معادن بود، چشمی که در دهه‌های اخیر با خصوصی‌سازی نادرست، کم‌سو شد و رونق معادن زغالسنگ سوادکوه به نوستالژی تبدیل شد و اکنون از آن نوستالژی بزرگ و غنی، معادنی برجای مانده که در سفره بخش خصوصی و دولتی حیات معاصر کوچکشان روزی‌رسان عده‌ای شده است.

پیام مازند

معادنی که گویا بحث ایمنی در آنها آنطور که باید جدی گرفته نشده و نگرانی‌هایی را از سوی کارشناسان مطرح کرده و اعلام وضعیت هشدار کرده‌اند، هشداری که معتقدند زنگ خطر ایمنی معادن فعال زغالسنگ سوادکوه را به صدا درآورده است، زنگی که شاید سال‌هاست به صدا درآمده بود اما کمتر شنیده شد و اکنون کارشناسان شرایط ایمنی معادن زغالسنگ فعال سوادکوه را در وضعیت هشدار می‌دانند.
بیشترین معادن غیرمجاز استان در حوزه معادن زغالسنگ است
سیدمجتبی مرتضوی رئیس سازمان نظام مهندسی معدن استان مازندران در گفت و گو با خبرنگار تسنیم با بیان اینکه تعداد معادن فعال مازندران باتوجه به اینکه برخی در طول سال مشمول ماده 20 شده و از سیستم خارج می‌شوند و برخی نیز اضافه می‌شوند، متغیر است، گفت: بین 260 تا 270 پروانه معدنی داریم که توسط صمت مازندران صادر شده و از این مقدار تقریباً 145 معدن فعال داریم که این عدد نیز باز تغییر می‌کند.
وی، افزود: در مازندران معادن شن و ماسه، زغال، فلورین، سنگ لاشه، سنگ نما، سیلیس و آهک وجود دارد و تعداد خیلی محدودی هم معادن فلزی داریم، تمرکز معادن بیشتر در آمل و سوادکوه است بعد آن نور و چمستان و سپس سایر شهرستان‌های استان داریم.
مرتضوی بیشترین معادن غیرمجاز استان را در حوزه معادن زغالسنگ دانسته و اظهار داشت: دو حالت دارد یا معدنی از قبل دارای پروانه مشغول به کار بوده اما به دلایل متعددی که در قانون دیده شده سلب صلاحیت شد ولی به فعالیت ادامه می‌دهد، گروه دوم معادن غیرمجاز معادنی هستند بدون هیچ مجوزی فعالیت معدنی دارند که هر دو حالت را در مازندران داریم البته تعدادشان زیاد نیست و در چمستان چنین مشکلی وجود دارد.

پیام مازند

اوضاع ایمنی معادن در وضعیت خطر است
رئیس سازمان نظام مهندسی معدن مازندران اوضاع ایمنی معادن را در وضعیت خطر برشمرد و گفت: به تازگی کمیته‌‌ای در وزارت خانه تشکیل و بازرسی‌هایی انجام شد در کنار بازرسی‌ها خود صمت، نظام مهندسی معدن مجموعاً اتفافات خوبی رقم خورد و شوکی به بهره‌برداران بویژه زغالسنگ وارد شد و فعالیت‌هایی در زمینه مثبت انجام دادند ولی همچنان در ایمنی وضعیت مطلوبی نداریم.
مرتضوی با برشمردن دلایل نبود ایمنی مطلوب، اظهار داشت: دلایلی ازجمله فرسودگی ماشین‌آلات، عدم تخصیص بودجه و وام‌هایی با بهره کم برای واردات لوازم ایمنی از خارج کشور، بحث نظارت و آموزش می‌توان اشاره کرد، وزارت صمت باید در کنار وزارت کار حضور و مسئولان ایمنی در معادن بویژه زغالسنگ را جدی بگیرند در کنارش نظام مهندسی هم وجود دارد و کمک می‌کند.
این مسئول حوادث معدنی را شامل جرح و منجر به فوت برشمرد و خاطرنشان کرد: در معادن زیرزمینی بویژه معادن زغالسنگ که گازخیز و خطر انفجار را دارند بیشترین تلفات را شاهد هستیم البته در طی چند سال اخیر این حوادث در مازندران کم شد اما آتش زیر خاکستر است و بیشتر باید رصد کرد و ایمنی را جدی گرفت.
وضعیت ایمنی معادن زغالسنگ سوادکوه مورد بازرسی قرار گرفت
رئیس سازمان نظام مهندسی معدن مازندران درمورد وضعیت ایمنی معادن زغالسنگ در سوادکوه، خاطرنشان کرد: کمیته بازرسی و نظارت، بازرسی‌ها را انجام و گزارش‌ها را به وزارت‌خانه دادند و سه دسته تقسیم کردند معادنی که در خطر بودند و ایمنی مطلوبی نداشتند و تعطیلی موقتی داده شد، معادنی که تذکر گرفتند و قرار شد اصلاحاتی انجام دهند و معادنی که مشکل نداشتند.
مرتضوی، افزود: در بازدیدهایی که انجام شد هیچ کدام شامل تعطیلی نشدند بلکه شامل تعطیلی موقت شده تا به روزرسانی، ترمیم ایمنی، تجهیزات و ادوات ایمنی انجام شود و معادن فعال زغالسنگ سوادکوه نیاز دارند در جهت ایمنی تلاش بیشتری کنند.
مرتضوی، تصریح کرد: طبق ارزیابی‌های وزارت صمت و بازرسان ویژه و نظام مهندسی، وضعیت ایمنی معادن زغالسنگ فعال در شهرستان سوادکوه مطلوب گزارش نشده است، یک آیین نامه ایمنی داریم به نام آیین نامه ایمنی معادن که تقریبا بیش از 300 ماده داشته و بین وزارت صمت و وزارت کار مشترک و بندهایش مشخص است، بخش‌هایی هم ویژه معادن زیرزمینی دارد وقتی صحبت از ایمنی می‌کنیم شامل خیلی موارد می‌شود و مبحث وسیعی است.

پیام مازند

ایمنی معادن زغالسنگ سوادکوه در وضعیت هشدار قرار دارد
رئیس سازمان نظام مهندسی مازندران با بیان اینکه در سوادکوه سه بخش معادن زغال داریم، اظهار داشت:وضعیت ایمنی معادن زغالسنگ سوادکوه مطلوب ارزیابی نمی‌شود و خیلی پایین‌تر از استاندارد هست و از طرف بهره‌برداران چه دولتی چه خصوصی نیاز به کار دارد.
مرتضوی، تصریح کرد: وضعیت ایمنی معادن سوادکوه در وضعیت هشدار قرار دارد و زنگ خطر برای ایمنی معادن زغالسنگ سوادکوه به صدا درآمده و وضع بحرانی بوده و نگران هستیم.
وی، خاطرنشان کرد: دایم رصد می‌کنیم تا ببینیم مواردی که در بازرسی یک ماه قبل گفتیم به کجا رسیده است اگرچه یکسری اقداماتی ازجمله خریدن یکسری تجهیزات بعد بازرسی‌های ویژه انجام شد ولی هنوز کار داریم.‌
این مسئول، تصریح کرد: اعتقاد بر این است که معدن یک موجود زنده است بویژه معادن زیرزمینی و بویژه معادن زغال و تعطیلی معدن کار اشتباهی است بلکه باید موقت فعالیت استخراجی را قطع و استحکامات و تهویه را درست کنند، ایمنی را ارتقاء داده و به حیات خود ادامه دهند نه اینکه معدنی را پلمپ و یک ماه بعد بیاییم که این باعث تخریب تونل و استحکامات در کار معدن زیرزمینی زغال می‌شود.
راهکار ارتقاء سطح ایمنی معادن
وی با ارائه راهکار ارتقاء سطح ایمنی معادن، اظهار داشت: بحث آموزش خیلی هزینه‌بر نیست، آموزش در معدن از خود بهره‌بردار، مهندس معدن تا کارگر استخراجی آموزش‌های دائم می‌خواهیم ، بخش دوم نقش دولت است که وام‌های کم بهره با دوره بازگشت طولانی دهد و برای واردات تجهیزات ایمنی الزام کند، مورد سوم هم بحث نظارت مداوم و بازرسی‌های مداوم است تا بتوان ایمنی معادن را ارتقاء دهیم.
مرتضوی، یادآور شد: در مازندران 20 معدن زغالسنگ فعال داریم که جزء بیشترین تعداد معادن از نظر تعداد در کشور است که البته پتانسیل خطر بالایی را در کنار پتانسیل و ظرفیت اشتغال و تولید دارد و باید خیلی توجه شود تا حادثه‌ای مثل معدن طبس در مازندران رخ ندهد.‌
به گزارش تسنیم، ایمنی معادن یعنی حفظ جان کارگرانی که برای خالی نماندن سفره‌هایشان دل به خطر می‌زنند تا از دل کوه و تونل‌های زیرزمینی بقای خرج زندگی‌شان را حفظ کنند و اما حفظ ایمنی برای تداوم این چرخه زندگی بر عهده بهره‌بردارانی است که ایمنی را اولویت بدانند تا شاهد حادثه ناگواری نباشیم.
با افزایش بازرسی و نظارت همراه با آموزش می‌توان ایمنی معادن را ارتقاء و این اقتصاد را پویا نگه داشت.

پیام مازند

پیام مازند

انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/869376/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

انسداد محور کرج-چالوس به علت برف و کولاک

آخرین جزئیات از وضعیت تردد در دو محور هراز و کندوان

هواشناسی هشدار سرما و بارش شدید برای گیلان و مازندران صادر کرد

بهترین برند چیپ ال ای دی در بازار کدام است؟

دیدار تیم های فوتبال نساجی مازندران و چادر ملو اردکان

امداد رسانی به 345 نفر گرفتار در برف جاده‌های مازندران

برگزاری نخستین کارگاه آموزشی تولید محتوا با هوش مصنوعی در مازندران + فیلم

باران و برف در جاده‌های 10 استان | هراز و کندوان مسدود شد

برنامه قطعی برق ساری امروز شنبه 20 بهمن ماه

60 مرکز سرپناه شبانه و بازتوانی اعتیاد بهزیستی مازندران آماده اسکان افراد بدون سرپناه

منوکسید کربن جان 2 برادر آملی را گرفت

کمک‌های غیر مستقیم به فلسطینی‌ها+ فیلم

زمان قطعی برق ساری امروز شنبه 20 بهمن (خاموشی برق)

جان باختن دو برادر در آمل به دلیل گازگرفتگی

سرپرست جدید دانشگاه پیام نور استان خوزستان منصوب شد

کولاک برف در چالوس / مسافرت نروید!

ارتفاع برف در جاده‌های این استان بیش از یک متر شد + فیلم | کمترین ارتفاع 70 سانتیمتر

حجت الاسلام حیدری جناسمی: آمادگی بقاع متبرکه بین‌راهی مازندران برای اسکان اضطراری مسافران

آخرین اخبار از وضعیت راه‌های کشور امروز شنبه / وضعیت جاده چالوس در 24 ساعت آینده 1403

انسداد هراز و کندوان از جنوب به شمال

کندوان و هراز تا فردا شب بسته است

اینفوگرافی/ مزایای تماشای فیلم‌های خوب به بهانه روز جهانی فیلم

گلایه‌ها و نگرانی‌های مهدی کروبی در دیدار با محمدرضا عارف

روزنامه جوان: ممکن است برخی حامیان مذاکره از پزشکیان بخواهند استعفا کند!

توهین به ظریف به نماز جمعه تهران رسید/ واکنش کاظم صدیقی به شعار «ظریف گورت را گم کن»

واکنش دولت به خبر استعفای پزشکیان: رویا بافی نکنید، دغدغه رئیس جمهور رفع مشکلات مردم است

برگزاری راهپیمایی یوم الله22 بهمن در جزیره کیش

شعرخوانی زیبا از دکتر مشایخی

ترجمه مجموعه داستانک‌های معاصر عربی چاپ شد

مرگ خاموش دو برادر در آمل

5 پروژه راهداری در دهلران افتتاح و کلنگ زنی شد

جاده های کندوان و هراز مسدود شدند + جزئیات

مسدود شدن محور کرج - چالوس به دلیل برف و کولاک

60 مرکز بهزیستی در مازندران آماده اسکان افراد بی سرپناه هستند

برقرار بودن هشدار نارنجی در مازندران

مسدود شدن 2 محور شمالی به علت بارش برف

ادامه بارش برف و باران

وضعیت بحرانی در معادن سوادکوه/‌ اینجا ایمنی معنی ندارد!

زمان قطعی برق خرم آباد امروز شنبه 20 بهمن (خاموشی برق)

مناسبت روز/ شنبه، 20 بهمن‌ماه

ارتفاع برف در جاده‌های کوهستانی مازندران به بیش از یک متر رسید!

بخشی از کتاب/چرا از کارهای ضروری غافل می‌شویم؟

بیشتر مشکل ما در اقتصاد داخلی است| مشکل اقتصاد ایران فقط با مذاکره حل نمی‌شود

ببینید | خلاصه بازی خیبر خرم آباد 2 – فولاد 0

تصاویری از مراسم یادواره شهدا در روستای کوهپایه

گسترش برف در مناطق میان‌بند مازندران

مرگ خاموش 2 برادر در آمل

تولد نویسنده سختی کشیده

این مرد پلید فقط با زنان فقیر رابطه برقرار می‌کرد!

انسداد این 2 محور +جزئیات