کشاورزی مازندران؛ از قعرنشینی تا جهان گردی
گفتگو
بزرگنمايي:
پیام مازند - نام مازندران بعد از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی با کشاورزی گره خورده است و این استان به مهد تولید محصولات مختلف تبدیل شد تاجایی که در 14 محصول راهبردی و استراتژیک در کشور حرف اول را میزند.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی باوجود مشکلات بسیاری که کشور در سالهای نخست با آن روبهرو بود، بخش کشاورزی همواره در حال پیشرفت بود به گونهای که امروز افزون بر 90 درصد از نیاز کشور به محصولات کشاورزی، در داخل تأمین میشود.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
مازندران دارای مساحت 230 هزار و 700 کیلومتر مربع است که 98 درصد آن از اراضی خوب و مستعد برای تولید محصولات کشاورزی است و میزان تولید محصولات کشاورزی در سال 57 به میزان یک میلیون تن بود که این رقم در سال جاری به حدود هشت میلیون تن شامل زراعی، باغی، دامی و شیلاتی رسیده است.
مازندران قطب کشاورزی ایران است و در صورت ایجاد زیر ساختهای لازم میتوان تولید محصولات کشاورزی مازندران از 10 میلیون تن نیز فراتر میرود.
در حال حاضر حدود دو میلیون تن محصولات زراعی شامل گندم، جو، دانههای روغنی، علوفه و سبزیجات و 2 میلیون و 803 هزار و 58 تن محصولات باغی شامل مرکبات، میوههای هسته دار، میوههای دانه دار نیز در استان تولید میشود. 733 هزار و 539 تن محصولات شامل گوشت قرمز، گوشت سفید، شیر، تخم مرغ در زمینه دام و طیور تولید میشود.
مازندران در زمینه تولید محصولات مرکبات، شلتوک، کیوی، جوجه یکروزه، گوشت سفید، شبدر، گل و گیاه زینتی، گوشت ماهیان خاویاری پرورشی، تولید ماهیان پرورشی، خاویار ماهیان پرورشی رتبه اول کشور را دارد.
از ابتدای تأسیس سازمان تاکنون، بیش از 47 هزار و 280 هکتار از اراضی کشاورزی به سامانههای نوین آبیاری مجهز شدند
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران، با اشاره به اجرای پروژههای کلان در استان گفت: از ابتدای تأسیس سازمان تاکنون، بیش از 47 هزار و 280 هکتار از اراضی کشاورزی به سامانههای نوین آبیاری مجهز شده که نقش بسزایی در کاهش مصرف آب و افزایش بهرهوری داشته است.
وی افزود: این میزان شامل 33 هزار و 441 هکتار آبیاری موضعی، 10 هزار 698 هکتار آبیاری بارانی و سه هزار و 168 هکتار آبیاری کمفشار است.
وی افتتاح کلان پروژه زیرساخت اراضی کشاورزی که در روستای نوایی محله فریدونکنار در سطح 140 هکتار از اراضی شالیزاری انجام شد، مرمت و احیای و بهسازی شش هزار و 217 هکتار از آب بندان ها، اجرای طرحهای نوسازی در 869 هکتار از شالیزارها و ایجاد 623 کیلومتر جاده بین مزارع از دیگر دستاوردها است.
مازندران بعد از انقلاب اسلامی در حوزه صادرات محصولات کشاورزی حرف برای گفتن دارد و تولیداتش کام جهانیان را شیرین و سفرههای آنان را رنگین کرده است به گونهای که در سال جاری فقط 24 هزار تن از مرکبات استان به 15 کشور جهان صادر شد.
امیر جمشیدی ناظر گمرکات مازندران در گفتگو با خبرنگار مهر از صادرات مرکبات استان به بیش از 15 کشور جهان خبر داد و افزود: بیش از 24 هزار تن مرکبات به ارزش تقریباً 9 میلیون دلار طی سال جاری از گمرکات مازندران صادر شده است.
وی با بیان اینکه مقصد مرکبات صادر شده از گمرکات مازندران 15 کشور جهان بوده است، افزود: 49 گمرک کشور در صادرات مرکبات فعال هستند و گمرکات مازندران جز 5 گمرک نخست فعال در صادرات مرکبات هستند.
-
سه شنبه ۱۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۸:۴۱
-
۸ بازديد
-
-
پیام مازند
لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/868071/