بورس در سودای صعود
اقتصادی
بزرگنمايي:
پیام مازند - به گزارش میمتالز، مالکان سهام به دلیل انتظار افزایش قیمتها در ماههای آتی، از عرضه سهام در هر قیمتی امتناع میکنند و در سمت مقابل نیز خریداران از شجاعت و جسارت کافی برای خرید برخوردار نیستند و همین موضوع به ثبت ارزش معاملات پایین در بازار منتهی شدهاست. شاخصکل پس از تجربه قله 2 میلیون و 944 هزار واحدی در نوزدهم دی ماه، تقریبا یک ماه است که در مسیر اصلاحی قرار
گرفتهاست؛ در این مدت یکبار شاخص تا سطح 2 میلیون و 758 هزار واحدی عقبنشینی کرد و توانست مجددا وارد کانال 2 میلیون و 800 هزار واحدی شود، اما اتراق شاخص در این کانال دیری نپایید و مجددا این شاخص به کانال پایینتر بازگشت.
بازار از دریچه آمار در معاملات روز گذشته بورس تهران، شاخص هموزن با رشد 0.14 درصدی همراه شد و شاخصکل فرابورس نیز 0.47 درصد بر ارتفاع خود افزود. همچنین 479 میلیارد تومان پول حقیقی نیز از بازار خارج شد. در معاملات روز گذشته 3 صنعت پتروشیمی، سیمان و زراعت؛ صنایع با بیشترین ورود پول حقیقی لقب گرفتند. در پایان بازار نیز 54 درصد از نمادها سبزپوش بودند و 46 درصد دیگر نیز در بخش سرخ تابلوی معاملاتی جایگرفتند.
فشار از ناحیه بازارهای موازی حقیقیها همچنان از پایداری وضعیت این روزهای بازار سهام مطمئن نیستند و اقدام به خارجکردن پول از بازار میکنند. افزایش قیمتها در بازارهای موازی نیز بر این موضوع اثرگذار بودهاست. در معاملات دیروز، دلار به نزدیکیهای کانال تاریخی 85 هزار تومان رسیدو سکه امامی نیز در کانال 62 میلیونتومان مورد معامله قرارگرفت. هرگرم طلای 18عیار نیز در قیمت 5 میلیون و 680 هزار تومان میان خریداران و فروشندگان معامله شد. کلیه صندوقهای طلا نیز با رشد قیمتی همراه شدند و در روز گذشته، رکورد ورود پول روزانه به صندوقهای طلا شکسته شد. در معاملات دیروز، هزار و 92 میلیارد تومان پول حقیقی وارد این صندوقها شد که در تاریخ معاملات این صندوقها رقم بیسابقهای محسوب میشود. رکورد قبلی در 28 مهر سالجاری به ثبت رسیده بود که در آن روز 949 میلیارد تومان پول حقیقی وارد این صندوقها شد. رسیدن دلار به نزدیکیهای کانال 85 هزار تومان و قرارداشتن طلای جهانی در نزدیکی قله از مهمترین عوامل استقبال از معاملات بازار طلا و سکه بهحساب میآید، بنابراین افزایش قیمت در بازارهای موازی از جمله عواملی است که سببشده تا جریان خروج پول از تالار شیشهای شدت بیشتری به خود بگیرد.
پتروشیمیها همچنان میتازند در معاملات دیروز نماد شرکت پتروشیمی پارس پس از دو ماه بازگشایی شد تا تعداد نمادهای پتروشیمی بازگشایی شده به 6 نماد افزایش پیدا کند. روز چهارشنبه نماد شگویا بازگشایی شده بود و روز شنبه نیز چهار نماد نوری، جم، شفن و بوعلی پس از دو ماه معاملات خود را ازسر گرفتند و دیروز نیز نوبت به نماد پارس رسید که به تابلوی معاملات برگردد. این نماد نیز به مانند دیگر نمادهای پتروشیمی با صف خرید در سقف قیمتی روزانه کار خود را آغاز کرد. 4 نمادی نیز که روز شنبه بازگشایی شدند؛ در معاملات دیروز با صف خرید کار خود را ادامه دادند و حتی در برخی از این نمادها حجم معاملات کمتر از حجم مبنا بود. بهنظر میرسد که ناظر بازار تصمیم گرفتهاست که این نمادها را در روزهای مختلف و با دامنهنوسان محدود بازگشایی کند تا هم از فضای هیجانی در بازار جلوگیری کند و هم از عطش فروشها در بازار بکاهد. ورود پول حقیقی به نمادهای پتروشیمی، صنعت پتروشیمی را در صدرجدول صنایع با بیشترین ورود پول حقیقی قرارداد. این صنعت در معاملات دیروز، ورود پول 100 میلیارد تومانی را ثبت کرد.
منبع: دنیای اقتصاد
-
دوشنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۳:۳۶:۵۰
-
۹ بازديد
-
-
پیام مازند
لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/867998/