پیام مازند

آخرين مطالب

موج فعالان اقتصادی در حال عزیمت به مکران هستند اقتصادی

موج فعالان اقتصادی در حال عزیمت به مکران هستند
  بزرگنمايي:

پیام مازند - سواحل مکران با موقعیت راهبردی و ظرفیت‌های تجاری، گردشگری، کشاورزی، شیلاتی و متصل به آب‌های آزاد اقیانوس هند، سرزمینی سرشار از ظرفیت برای توسعه و رونق اشتغال و تولید در این خطه از ایران اسلامی است و با رویکردهای اتخاذ شده، نگاه ویژه مسئولان به آن و تامین زیرساخت‌های مورد نیاز، در آینده‌ای نزدیک بیشتر از این منطقه خواهیم شنید.
سیستان و بلوچستان با وسعت 187 هزار و 502 کیلومتر مربع شامل دو منطقه سیستان با پنج شهرستان زابل، زهک، هیرمند، هامون و نیمروز با وسعت 15 هزار و 123 کیلومترمربع است؛ بلوچستان هم از دو منطقه سرحد و مکُّران تشکیل شده است که سرحد شامل زاهدان، خاش، تفتان و میرجاوه است و مکُّران نیز شامل سراوان، مهرستان، گلشن، سیب و سوران، ایرانشهر، دلگان، بمپور، سرباز، راسک، فنوج، قصرقند، نیکشهر، دشتیاری، لاشار، زرآباد، کنارک و چابهار است.
سواحل مکران در امتداد ساحل بلوچستان به طول 600 مایل (حدودا یکهزار کیلومتر) از ساحل گواتر و پسابندر شهرستان دشتیاری نقطه صفر مرزی ایران و پاکستان آغاز و تا چابهار، کنارک و زرآباد ادامه دارد تا راس الکوه در غرب جاسک و حد میناب هرمزگان گفته می‌شد.
مکران، منطقه‌ای تاریخی و جغرافیایی است که در جنوب شرقی ایران و بخش‌هایی از جنوب غربی پاکستان واقع شده است.
این منطقه در حاشیه دریای عمان قرار دارد و به دلیل موقعیت استراتژیک، تاریخی و طبیعی خود، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.
دلایلی که باعث شده مکران در فهرست گزینه های پایتختی ایران قرار بگیرد موقعیت استراتژیک، تمرکززدایی از تهران، ظرفیت توسعه شهری، تقویت ارتباطات بین‌المللی و امنیت انرژی و تجارت است.
سیستان و بلوچستان 320 کیلومتر مرز آبی دارد که نوار ساحلی مکران در محدوده سیستان و بلوچستان مجموعا 541 کیلومتر است.
در این پیوند سید رضا صالحی امیری روز جمعه در نشست شورای اداری بابلسر با بیان اینکه در زمینه بابلسر و فریدونکنار دارای مسائل مشابه هستند و این 2 شهرستان نیازمند برنامه جدید تحولی در حوزه گردشگری هستند، افزود: باید بتوانیم با درک روشن در زمینه جذب گردشگر داخلی و خارجی و حوزه آسیای میانه و قفقاز باید تلاش کنیم و سازوکارهای آن مشخص شده است.
وی گفت: یکی از ضرورت‌های استان جذب گردشگر خارجی است زیرا هر گردشگر 100 شغل ایجاد می‌کند و در گردشگر داخلی نیز نیازمند توسعه زیرساخت‌ها است.
صالحی امیری با عنوان اینکه باید برای توسعه گردشگری دریامحور تلاش کنیم، گفت: کشورهای غربی بین 18 تا 30 درصد از دریا درآمد دارند و ما متأسفانه از آشوراده تا انزلی و سواحل مکران و جنوب از این ظرفیت غافل ماندیم.
وزیر میراث فرهنگی بر لزوم برپایی همایش ملی سرمایه‌گذاری در بابلسر تاکید کرد: باید فرصت‌ها و جذابیت‌های شهرستان بابلسر به سرمایه‌گذاران معرفی شود.
وی مسئله تسهیلات و حمایت‌ها را در سرمایه‌گذاری مهم برشمرد و گفت: برای توسعه شهرستان باید سرمایه‌گذار بیاید و باید سرمایه‌گذار احساس امنیت داشته باشد.
وزیر میراث فرهنگی با بیان این که، 30 درصد درآمد کشورهای توریست پذیر دنیا دریا است، گفت: در حوزه دریا در سواحل جنوب و مکران نیز توسعه سرمایه‌گذاری را دنبال می‌کنیم و سرمایه‌گذارانی در این حوزه ورود پیدا کردند.
وی گفت: جذابیت‌هایی ایجاد شد که موج سرمایه‌گذاران در حال عزیمت به مکران هستند.
وزیر میراث فرهنگی روز گذشته -پنجشنبه- در قالب سفر سه روزه به منظور بازدید از طرح های گردشگری، حضور در همایش های استانی مرتبط با گردشگری و همچنین دیدار با مسوولان استانی در قالب سفر سه روزه به مازندران سفر کرده است.
منبع: ایرنا

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/866701/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

داستانک/ جای خالی تو

بخشی از کتاب/ ذهنیتی در خدمت بالندگی

تجلیل از مدیرعامل ایثارگر بانک ملت

بارش برف زمستانی جاده کندوان

هشدار برف‌بازی در ییلاق‌ها و کوهستان‌های شمال

هراز بازگشایی شد

تردد بی‌وقفه قطارهای شمال در برف و یخبندان

هشدار وقوع سیلاب و بهمن در ارتفاعات مازندران

تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «آخرین فرصت» منتشر می‌شود

جلسه تامین و رفع موانع زمین ایثارگران استان تهران برگزار شد

جایزه کتاب سال برگزیدگان خود را شناخت

کشف ساحل باستانی در مریخ؛ آیا نشانه‌های حیات در راه است؟

احتمال برخورد سیارک غول‌پیکر با زمین منتفی شد

اعتراض جامعه صنفی تهیه کنندگان سینما به توقیف سریال «تاسیان»

حکم تبرئه برای «یاشار سلطانی» افشاگر قرارداد تکان دهنده خرید اتوبوس برقی از چین

شهادت کارمند بنیاد مسکن در چابهار/ هلاکت 2 تروریست غیرایرانی

فیلم کاناپه قاچاق شد/ کیانوش عیاری: ناراضی هستم و از مراجع قضایی پیگیری می‌کنم

تأکید بر تأمین سوخت مورد نیاز مناطق فاقد گاز غرب مازندران

جزای نیک و بد خلق با خدای انداز

«سردار اورتاچ» خواننده معروف ترکیه‌ای به 10ماه حبس محکوم شد

«باد وحشی» با نوید محمدزاده کلید می‌خورد

پخش صوت پزشکیان در صحن علنی مجلس توسط رسایی

نگاهی به زندگی و کارنامه دهخدا در سالروز خاموشی چراغ عمرش

3 اثر مشهور نیکوس کازانتزاکیس در بازار کتاب

ادارات مازندران فردا باز است

واکنش قالیباف به انتشار فیلم جلسه محرمانه مجلس از سوی حمید رسایی

فرمانده کل سپاه: به هیچ کشوری در جهان نیازمند نیستیم

افشاگری اشرفی اصفهانی درباره حوزه علمیه دارالحکمه: می گویند طلبه هستیم اما در ماجرای مهسا امینی با قمه و چاقو به خیابان‌ها ریختند و با مردم برخورد کردند

واکنش رشیدی کوچی به اظهارات میرسلیم درباره تعلق نداشتن نفت به مردم

من خود بلای خویشم، از خود کجا گریزم؟

خواندن سروده‌ای از استاد مظاهر مصفا

«زندگی سزارها» پس از 2هزار سال پرفروش شد

پیگیری و حل مسئله سرلوحه کار امور حقوقی باشد

واکنش سخنگوی دولت به احتمال رفع فیلترینگ یوتیوب و تلگرام تا عید

معرفی آخرین دستاوردهای صنعت خودروهای برقی و هیبریدی در کیش

«درسی از ناکامی‌های آمریکا در ارتقای آموزش عمومی»

به‌روز رسانی قوانین حوزه ایثارگری، ارائه خدمات را تسهیل می‌کند

حقوق شهروندی ایثارگران باید مورد توجه ویژه قرار گیرد

برگزیدگان کتاب سال دفاع مقدس و مقاومت معرفی شدند

بخشی از کتاب/ خوشبختی ساختنی است، نه یافتنی!

انتشار «جسدهای عالی‌جنابان» و یک رمان دیگر

مدیرکل راه و شهرسازی مازندران دچار سانحه شد

قاچاق "چلم" از جنگل‌های شمال به گل‌فروشی‌های تهران و کرج!

نماینده مجلس: همتی را روی دلار 120 هزار تومان استیضاح کنید!

آذری جهرمی: ظاهراً رئیس‌جمهور دستور دادند که قبل از عید یوتیوب و تلگرام رفع فیلتر شود

کیهان به اظهارات خاتمی درباره لزوم «تعامل با دنیا» حمله‌ور شد: او کارچاق‌کن ترامپ است

پزشکیان: استیضاح وزیر اقتصاد به بی‌ثباتی بازار دامن زد/ تغییر آدم‌ها مشکلی را حل نمی‌کند

انتصاب دکتر رئیس کرمی و هاشمی به عنوان عضو هیئت امنای بیمارستان کیش

پر می‌شود از عطر شگفتت همه عالم؛ چون بذر بکارند اگر پیرهنت را

فیلم «کاپیتان آمریکا» همچنان درصدر باکس آفیس/ «میمون» با قدرت وارد گیشه شد

ویکی پدیاجستجو