پیام مازند

آخرين مطالب

فلاحت‌پیشه: دولت سیزدهم هم تصویب FATF را دنبال می‌کرد/ عده‌ای از تحریم ایران سوءاستفاده اقتصادی می‌برند/ جلوی زیان را باید هرچه زودتر گرفت/ پول ملی کشور به دلیل تحریم‌ها و قرارگیری در لیست سیاه 30 درصد ارزش خود را از دست داده است سیاسی

فلاحت‌پیشه: دولت سیزدهم هم تصویب FATF را دنبال می‌کرد/ عده‌ای از تحریم ایران سوءاستفاده اقتصادی می‌برند/ جلوی زیان را باید هرچه زودتر گرفت/ پول ملی کشور به دلیل تحریم‌ها و قرارگیری در لیست سیاه 30 درصد ارزش خود را از دست داده است
  بزرگنمايي:

پیام مازند - به گزارش جماران؛ رئیس سابق کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به مطرح شدن دوباره بررسی پیوست ایران به FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام با درخواست رئیس دولت چهاردهم و موافقت رهبر معظم انقلاب،گفت: در دولت قبل هم زمزمه هایی در این زمینه شنیده می شد و معتقدم که اگر دولت شهید رئیسی ادامه می یافت تصویب لوایح پالرمو و سی اف تی در مجمع مطرح شده بود.
«حشمت‌الله فلاحت‌پیشه» روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب همان زمان یعنی در مجلس دهم نظرخود را درباره لوایح «اف ای تی اف» (FATF) مطرح کردند؛ افزود: رهبری فرموده بودند که در این زمینه دولت و مجلس تصمیم بگیرند یعنی بعبارتی همان زمان ایشان این کار را به عهده دولت و مجلس گذاشته بودند و دولت وقت هم لوایح را پاراف کرده و به مجلس دهم ارسال کرد، چند بار پس از رفت و برگشت به شورای نگهبان در نهایت تصویب شد و بعد از آن ایراداتی وجود داشت که موجب شد «پالرمو» و «سی افی تی» یعنی کنوانسیون مقابله با تامین مالی جرائم سازمان یافته و تروریستی به نوعی در مجمع تشخیص مصلحت مطرح و در نهایت عملا بایگانی شد.
رئیس سابق کمیسیون امنیت ملی مجلس با بیان اینکه حتی در زمان دولت شهید رئیسی نیز زمزمه هایی مبنی بر درخواست تصویب این لوایح در مجمع تشخیص شنیده می شد، تاکید کرد: حتی برخی از اعضای دولت سیزدهم، پیش از اینکه صاحب منصب دولتی شوند جزو مخالفان این لوایح بودند اما زمانی که به دولت رفتند متوجه شدند که تداوم حضور کشور در لیست سیاه FATF چه عوارض و زیان هایی برای منافع ملی دارد لذا دیدیم که در همان زمان دولت شهید رئیسی نیز زمزمه ها مبنی بر ضرورت تصویب FATF در مجمع مصلحت آغاز شده بود.
این استاد دانشگاه اضافه کرد: اکنون دولت چهاردهم فعالیت خود را آغاز کرده و رئیس جمهور پزشکیان با درخواست از رهبری موضوع بررسی دوباره این لوایح در مجمع تشخیص مصلحت نظام را مطرح کرده است. در شرایط فعلی اگر براساس نظرات گذشته اعضای مجمع تشخیص موضوع را بررسی کنیم به طور طبیعی این دو لایحه به ویژه سی اف تی در مجمع تشخیص تصویب نخواهد شد به همین خاطر رئیس دولت چهاردهم سعی کرده تا به اصطلاح نوعی هماهنگی و پشتیبانی رهبری را داشته باشد برای اینکه این لوایح در مجمع تصویب شود.
ا
گر بحث کنوانسیون ها سیاسی شود عده ای از تحریم ایران سوءاستفاده اقتصادی می برند فلاحت پیشه با اشاره به طرح مباحث فنی در نظرات موافقان و مخالفان این موضوع تاکید کرد: نظرات مخالفان درمورد پیوستن به FATF مباحث قابل اعتنایی است ولی وقتی بحث سیاسی شود یا به ویژه عده ای از تحریم ایران سوءاستفاده اقتصادی ببرند آن زمان تصمیم گیری دشوار می شود. معتقدم باید با مباحث کارشناسی و ارائه دلایل و مستندات کافی، دغدغه مخالفان که نظرات فنی قابل اعتنایی در این زمینه دارند، برطرف شود.
نماینده مجلس دهم افزود: پس از فروپاشی بلوک شرق تقریبا تمامی کنوانسیون های بین المللی که در جهان شکل گرفت در یک کمیته نگارش آمریکایی و اروپایی تدوین شده است بعدها به تدریج کشورهایی مانند چین، هند و بعضا روسیه و اقتصادهای نوظهور وارد این حوزه شدند ولی به ویژه در دهه نود که اوج ادعای پیروزی دنیای غرب بود ریشه این کنوانسیون ها در کشورهای غربی بود و همین موضوع یک دغدغه جدی است. به همین دلیل و برای رفع این دغدغه، کشورها با حق شرط هایی پیوستن به این کنوانسیون ها را می پذیرفتند. بعنوان مثال بیش از 50 کشور جهان از جمله بخش اعظم کشورهای مسلمان که به CFT پیوسته اند شروط متعددی را مطرح کردند.
مجلس دهم 15 حق شرط بر کنوانسیون ها اعمال کرد فلاحت پیشه در ادامه با بیان اینکه ما هم در مجلس دهم همین کار را کردیم، گفت: مجلس دهم نیز این دغدغه ها را وارد دانست و تحت اینکه این کنوانسیون ها بخشی از استیلای غرب در دهه 90 میلادی بوده، حق شرط های قوی را بر کنوانسیون ها ضمیمه کرد. حدود 15 حق شرط بر کنوانسیون پالرمو و CFT برای رفع این دغدغه ها ضمیمه شد و من معتقدم این حق شرط ها می تواند دغدغه فنی مخالفان را رفع کند.
این نماینده سابق مجلس تصریح کرد: ایکاش در همان زمان و پیش از آنکه قرار گرفتن نام ایران در فهرست سیاه FATF به کشور آسیب مالی بزند، با این حق شرط ها ایران می پذیرفت و می توانست از لیست خاکستری خارج شود اما نه تنها از لیست خاکستری خارج نشدیم بلکه دوباره به لیست سیاه برگشتیم.
حق شرط کشورها برای رفع دغدغه هاست رئیس سابق کمیسیون امنیت ملی مجلس با تاکید بر اینکه حق شرط کشورها برای رفع همین دغدغه ها است، گفت: در مباحث که در مجلس دهم داشتیم، مهمترین دغدغه بحث تحریم بود که مخالفان FATF معتقد بودند ایران چون در شرایط تحریم است اگر تراکنش های مالی اظهار و شفاف شود امکان دور زدن تحریم ها را نخواهیم داشت اما در مجلس برای این موضوع حق شرط تعیین شد که اگر یک سازمانی تحت تحریم قرار دارد دولت ایران نباید تراکنش های مالی را که مانع دور زدن تحریم می شود، اظهار کند.
فلاحت پیشه افزود: درمورد دغدغه موضوعات امنیتی نیز در همان زمان حق شرطی قرار داده شد که نباید دولت ایران تعهدی برای اظهار آن داشته باشد و درباره گروه های مقاومت هم حق شرط آمده بود که ایران این گروه ها را تروریستی نمی داند.
به گفته این نماینده مجلس دهم، مجلس شورای اسلامی در بررسی های خود برای تصویب لوایح شروطی را تعیین کرده بود که اگر این شرط ها از سوی گروه ویژه مالی پذیرفته نشود دولت ایران این کنوانسیون ها را امضا نخواهد کرد و به نظرم با این شرایط همه دغدغه ها رفع می شد، اما در نهایت تصمیمی گرفته نشد. امروز رئیس دولت اعلام می کند که پول ملی کشور به دلیل تحریم ها و قرارگیری در لیست سیاه 30 درصد ارزش خود را از دست داده است و این رقم بسیار بالایی است که باید برای آن تدبیری اندیشیده شود.
جلوی زیان را باید هرچه زودتر گرفت فلاحت پیشه درباره برخی مخالفت های داخلی و احتمال مخالفت برخی کشورها با پیوستن ایران، گفت: معتقدم در همان زمان که شرایط مناسب تر بود این کنوانسیون ها باید تصویب می شد زیرا موضع گروه مالی هم علیه ایران نبود اما امروز می بینیم علاوه بر رژیم صهیونیستی برخی کشورها که مخالف ایران هستند نیز در FATF صاحب کرسی شده اند که شرایط را برای ایران سخت تر می کند اما به هرحال معتقدم جلوی زیان را باید هرچه زودتر گرفت.
رئیس سابق کمیسیون امنیت ملی مجلس در پایان افزود: من سالها پیش استعاره ای را بیان کردم که برخی مسوولان زمانی توپ را می گیرند که در آفساید قرار دارند اشاره من به برخی دوستان مجمع بود که یک فرصت طلایی را از دست دادند به ویژه در چهار سالی که کشور به دلایل مختلف نفت خود را خوب صادر می کرد، اگر در لیست سیاه قرار نداشتیم می شد بسیاری اقدامات مالی و بانکی را انجام داد و هزینه های مبادله و غیره کاهش پیدا می کرد و به ویژه اینکه احتمال باز کردن ال سی و ارتباطات بانکی هم فراهم می شد اما متاسفانه تصمیم گیری صورت نگرفت.

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/862970/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رقص صدها میلیون ستاره در نزدیک‌ترین همسایه کهکشانی ما

اعتراف کارگردان ایرانی: زنانِ دامن کوتاه را با تیرکمان می‌زدیم و پول می‌گرفتیم!

داستان فصل 7 سریال «پایتخت»؛ از میزبان شدن «اوس موسی» تا رفتن به تاجیکستان

نگاهی به سریال «طلایه‌دار عشق»؛ یک عاشقانۀ دلنشین کره‌ای با درخشش هان جی مین

مازندران سه بار لرزید

36 دستگاه وسیله نقلیه متخلف در خرم‌آباد توقیف شد

آغاز بزرگ‌ترین عملیات رفع تصرف بستر رودخانه‌های مازندران در شهر آمل

فوری؛ زلزله در مازندران + جزییات

جریمه 729 میلیاردی قاچاقچیان سوخت در مازندران

تدوین برنامه ویژه هر خانواده نیازمند در بهزیستی مازندران

پروژه 20 ساله‌ای که هنوز به اتمام نرسیده است!

صدور هشدار هواشناسی برای تشدید بارش ها از اول بهمن ماه

حقر چاه در زمین مجاور رودخانه برای انتقال آب‌ در منطقه سلیمان‌آباد

کشف 60 هزار لیتر سوخت قاچاق در کیاسر

مسیر ناهموار جاده بابل به قائمشهر رانندگان را نگران کرد + فیلم

مهدی مهدی‌پور به مازندران رفت

بعضی از خریداران رمزارز ترامپ در یک روز میلیونر شدند

نقی زاده به پیکان پیوست

اولین بازی نیم فصل حکم اولین فینال را برای خیبر دارد

تصاویر/ ادای احترام مدیرکل حفظ آثار دفاع مقدس مازندران به یادمان شهید گمنام مخابرات استان

محمد خدادی به سوگ نشست

دومین بانک بزرگ روسیه: دفتر تهران را به شعبه تبدیل می‌کنیم

مازندران طی هفت روز اخیر سه بار لرزید

گاز 31 هزار ویلا در مازندران قطع شد

اظهارات سعید دقیقی درباره بازی فردا

پروژه‌های بی پول؛ اتمام 3 مجتمع فرهنگی هنری خراسان جنوبی 140 میلیارد تومان اعتبار می‌خواهد

صحبت های دلنشین اردشیر رستمی

داستانک/ اصلاح مجانی

بخشی از کتاب/آیا او نیمه گمشده من است؟

اولین جلسه ستاد برنامه‌ریزی شاهد و ایثارگر در دولت چهاردهم برگزار شد

شهادت، اکسیر حیات امت اسلام است

منابع طبیعی ‌ایران وضعیت نامناسبی دارد

دستور جدید بانک مرکزی به سکوهای رمزارز؛ جزئیات دریافت درگاه پرداخت اعلام شد

بلیت بازی خیبر خرم‌آباد و هوادار تهران رایگان است

یک موزه پر از نور و روشنایی!

جنگل، یک منبع تامین چوب نیست

تیم داوری دیدار خیبر خرم‌آباد و هوادار تهران اعلام شد

فلاحت‌پیشه: دولت سیزدهم هم تصویب FATF را دنبال می‌کرد/ عده‌ای از تحریم ایران سوءاستفاده اقتصادی می‌برند/ جلوی زیان را باید هرچه زودتر گرفت/ پول ملی کشور به دلیل تحریم‌ها و قرارگیری در لیست سیاه 30 درصد ارزش خود را از دست داده است

افت شاخص بورس در کنار کاهش حجم عرضه‌ها

بابلسر میزبان فوتسال بانوان کشور شد

هواشناسی مازندران / زمان بارش برف و باران مشخص شد

بلیط دیدار خیبر و هوادار تهران رایگان شد

پیش بینی آب و هوای مازندران برای فردا دوشنبه 1 بهمن 1403

ثبت نام اردوهای راهیان نور ستاد های شهید صیاد شیرازی و شهید حسن باقری + برنامه ویژه حاج حسین یکتا در مناطق عملیاتی جنوب

دستگیری دو سارق حرفه ای زن و اعتراف به 60 فقره جیب‌بری

خسارت فعالیت معادن به محیط‌زیست پرداخت نمی‌شود/ تکثیر گوزن زرد در مجموعه کشت و صنعت خرم آباد

نحوه خرید ارز ترامپ چطور است ؟

نمایندگان مجلس در کنار جنگلبانان و حافظان منابع طبیعی هستند

افتتاح سد گلورد و بیمارستان امام خمینی (ره) با حضور رئیس جمهور

پیشرفت 80 درصدی مجتنع آبرسانی خلیل کلا بابل