پیام مازند

آخرين مطالب

پیش‌بینی صندوق بین‌المللی پول از رشد اقتصادی ایران در سال 2025 سیاسی

پیش‌بینی صندوق بین‌المللی پول از رشد اقتصادی ایران در سال 2025
  بزرگنمايي:

پیام مازند - به گزارش بازار، بانک جهانی در جدیدترین گزارش خود اعلام کرده است که رشد اقتصادی ایران در سال جاری نسبت به سال گذشته کندتر خواهد شد. این نهاد بین‌المللی در این گزارش پیش‌بینی می‌کند اقتصاد ایران در سال 1403شاهد رشد حدود 3درصدی باشد، درحالی‌که اقتصاد ایران در سال گذشته (1402) رشد 5درصدی را تجربه کرده بود.
همچنین، بانک جهانی انتظار دارد این روند کاهشی ادامه پیدا کند و رشد اقتصادی ایران در سال‌های 1404 و 1405 به‌ترتیب به 2.7 و 2.2درصد کاهش یابد.
در همین حال، صندوق بین‌المللی پول در تازه‌ترین به‌روزرسانی گزارش چشم‌انداز اقتصاد جهان خود، رشد تولید ناخالص داخلی ایران در سال 1403 را 3.7درصد تخمین زده، که 0.7واحد درصد بیشتر از برآورد بانک جهانی است. این نهاد معتبر نیز روند چهارساله رشد اقتصادی ایران را نزولی پیش‌بینی کرده است، به طوری که رشد اقتصاد کشور از 5درصد در سال 1402 به 2.8درصد در سال 1405 تنزل خواهد یافت.
این در حالی است که سازمان ملل متحد در آخرین گزارش خود، رشد اقتصادی ایران در سال جاری را 3.8درصد برآورد کرده بود. همچنین، این سازمان جهانی پیش‌بینی کرده است که رشد اقتصادی ایران در سال‌های 1404 و 1405 به‌ترتیب 3.2 و 3.3درصد خواهد بود. بانک جهانی کاهش چشمگیر نرخ رشد تولید ناخالص داخلی ایران در سال جاری را به اتخاذ سیاست‌های بودجه‌ای و پولی انقباضی در مواجهه با تورم بالا نسبت داده است. تداوم کاهش رشد اقتصادی در دو سال آینده نیز عمدتا ناشی از افت تقاضا برای نفت خام، به‌خصوص از طرف چین، و کند شدن رشد سرمایه‌گذاری در بخش‌های غیرنفتی خواهد بود. براساس این گزارش، نرخ بالای تورم در ایران در واکنش به اتخاذ سیاست‌های انقباضی، اعمال ذخایر قانونی سختگیرانه‌تر برای بانک‌ها و افزایش نرخ بهره، تا حدی تعدیل شده است.
رشد ناکافی اقتصاد جهانی
براساس گزارش بانک جهانی، با کاهش نرخ تورم و تسهیل سیاست‌های پولی، رشد اقتصاد جهانی در حال تثبیت است. انتظار می‌رود که اقتصاد جهانی در سال‌های 2025 و 2026 به طور میانگین 2.7درصد رشد کند و این رشد با افزایش تجارت و سرمایه‌گذاری تقویت شود. با این وجود، این میزان رشد برای جبران خسارات ناشی از شوک‌های اقتصادی چند سال اخیر، به‌ویژه در کشورهای آسیب‌پذیر، کافی نخواهد بود. از دیدگاه بلندمدت، روند جبران عقب‌ماندگی درآمدی کشورهای درحال‌توسعه و نوظهور (EMDE) در مقایسه با اقتصادهای پیشرفته در ربع اول قرن جاری به طور پیوسته تضعیف شده است.
بر اساس این گزارش، افزایش عدم قطعیت‌های سیاستی و تغییرات نامطلوب در رویکردهای تجاری، مخاطرات کلیدی برای چشم‌انداز اقتصادی محسوب می‌شوند. سایر خطرات شامل تشدید درگیری‌ها و تنش‌های ژئوپلیتیک، بالا رفتن تورم، افزایش رویدادهای آب‌وهوایی شدید مرتبط با تغییرات اقلیمی و رشد ضعیف‌تر در اقتصادهای بزرگ می‌شود. از سوی دیگر، پیشرفت سریع‌تر در کاهش تورم و تقاضای قوی‌تر در اقتصادهای کلیدی می‌تواند منجر به فعالیت اقتصادی جهانی بیشتر از حد انتظار شود.
همچنین چشم‌انداز رشد ضعیف و وجود موانع متعدد ضرورت اقدامات قاطعانه در سیاستگذاری را برجسته می‌کند. تلاش‌های جهانی برای محافظت از تجارت، رفع آسیب‌پذیری‌های مربوط به بدهی و مقابله با تغییرات اقلیمی ضروری است. سیاستگذاران ملی نیز باید با قاطعیت ثبات قیمت‌ها را دنبال کنند و درعین‌حال، درآمدهای مالیاتی را افزایش داده و هزینه‌ها را بهینه سازند تا به پایداری مالی دست یابند و سرمایه‌گذاری‌های لازم را تامین مالی کنند. علاوه بر این، برای تقویت رشد بلندمدت و دستیابی به اهداف توسعه، مداخلاتی که تاثیر درگیری‌ها را کاهش می‌دهند، سرمایه انسانی را افزایش می‌دهند، فرصت‌های شغلی را تقویت می‌کنند و با ناامنی غذایی مقابله می‌کنند، حیاتی و مهم خواهند بود.
بر اساس گزارش این نهاد بین‌المللی، چشم‌انداز منطقه‌ای در پس‌زمینه تشدید اقدامات محدودکننده تجاری و کاهش رشد جهانی، مناطق درحال‌توسعه را با چشم‌انداز رشد متفاوتی مواجه کرده است. پیش‌بینی می‌شود در بحبوحه تقاضای داخلی ضعیف در چین و همچنین در اروپا و آسیای مرکزی، رشد در شرق آسیا و اقیانوس آرام نسبت به سال گذشته که شاهد رشد قوی بود، معتدل شود. در مقابل، انتظار می‌رود در آمریکای لاتین و دریای کارائیب، خاورمیانه و شمال آفریقا، آسیای جنوبی و آفریقای جنوب صحرا، رشدی قابل‌توجه به‌ویژه به دلیل تقاضای داخلی قوی مشاهده شود. بر اساس پیش‌بینی‌ها، در سال 2026رشد در بیشتر مناطق تقویت خواهد شد.
به گفته بانک جهانی، ربع اول قرن بیست‌ویکم شاهد تحولات شگرفی در اقتصادهای نوظهور و در حال توسعه بوده است. سهم این اقتصادها در تولید ناخالص داخلی جهانی از 25درصد در سال 2000به حدود 45درصد در حال حاضر رسیده است. این رشد چشمگیر عمدتا به دلیل عملکرد قوی سه اقتصاد بزرگ چین، هند و برزیل بوده است.
اقتصادهای نوظهور به طور متوسط حدود 60درصد از رشد اقتصادی جهانی را در دو دهه اخیر به خود اختصاص داده‌اند. این موفقیت‌ها تا حد زیادی به دلیل افزایش چشمگیر تجارت و سرمایه‌گذاری جهانی و همچنین افزایش وابستگی متقابل میان این اقتصادهاست. امروزه نیمی از صادرات کالاهای کشورهای درحال‌توسعه به سایر کشورهای این گروه انجام می‌شود.
از منظر بانک جهانی، اکثر کشورهای کم‌درآمد در مسیر رسیدن به وضعیت درآمد متوسط تا سال 2050قرار ندارند. برای تسریع رشد و توسعه بلندمدت، اقدامات سیاستی در سطح جهانی و ملی ضروری است. این اقدامات شامل ایجاد محیط خارجی مطلوب‌تر، تقویت ثبات اقتصادی، کاهش موانع ساختاری، مقابله با اثرات تغییرات اقلیمی و درنهایت تسریع رشد و توسعه بلندمدت می‌شود.

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/862727/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ادارات لرستان فردا دوشنبه 1 بهمن ماه 1403 تعطیل است؟ | تعطیلی ادارات خرم آباد فردا 1 بهمن 1403

کارتال از پرسپولیس چقدر پول می‌خواهد؟

بایسته‎‌های دخل و خرج در سبک زندگی اسلامی

کیف پول الکترونیک بازنشستگان چیست؟

توجه علم مددکاری به ارزش‌های جامعه/ توانمندسازی فرایند هدفمند چندبعدی است

لزوم الگوگیری از امیرالمومنین و حضرت زهرا (س)

پرسپولیس متهم شد/ شائبه یک تبانی در فوتبال زنان

حکم شرعی جابجایی پول کنار گذاشته برای صدقه + پاسخ مراجع تقلید

تصویب طرح هادی شهر بابکان پس از 5 سال بلاتکلیفی

قدرت باید آمیخته با اخلاق باشد

ضرورت توسعه سامانه‌های مخابرات و ارتباطات رادیویی در هلال احمر

کلاهبرداری میلیاردی با رسید ساز جعلی در تنکابن

آغاز عملیات اجرایی رفع تصرف 50 هکتار از اراضی بستر رودخانه هراز

لزوم همکاری هیئات مذهبی با سازمان های فرهنگی مازندران

کشف کالای قاچاق 120 میلیاردی در مازندران

پل زیرقوسی سد گلورد و بیمارستان تنکابن به‌زودی باحضور رئیس جمهور افتتاح می‌شود

جذب 34 هزار مشترک جدید گاز در مازندران

نیرو‌های روایتگر در رسانه ملی افسران جنگ نرم هستند

93 پایان کار در ساری صادر شد

پیش‌بینی صندوق بین‌المللی پول از رشد اقتصادی ایران در سال 2025

رسانه‌ها میدان‌دار جنگ روایت‌ها هستند

علی محمدی رئیس دانشگاه پیام نور زنجان شد

شگرد قتل های فجیع قاتل سریالی برای تور کردن مردان لو رفت!

حضور استاندار مازندران در اردوی تیم ملی کشتی آزاد

شرایط دریافت درگاه پرداخت کارگزاران رمزپول اعلام شد + سند

مهره قهرمانی والیبال ایران کیست؟

اخبار هواشناسی مازندران طی 24 ساعت آینده | پیش بینی وضعیت آب و هوا مازندران فردا یکشنبه 30 دی ماه 1403

اکران فیلم های جشنواره مقاومت در 18 کشور جهان

هواشناسی خرم آباد و لرستان طی 24 ساعت آینده | پیش بینی وضعیت آب و هوا لرستان فردا یکشنبه 30 دی ماه 1403

برای پس گرفتن پولی که اشتباه کارت به کارت شده این اقدام را انجام دهید!

عکس/ کهکشان از دید فضانوردان

طرح هادی شهر بابکان پس از 5 سال مصوب شد

کنگره بزرگ « علامه طبرسی» در مازندران برگزار می شود

استارت ترمیم دیواره های خانه اسکواش خرم آباد به همت اداره کل ورزش و جوانان وفدراسیون اسکواش

تقدیر مسرور از تشکیل کارگروه رفع موانع در کیش

روند نقش آفرینی بندر کیش در بازسازی دکل حفاری الوند در بازدید رضا مسرور بررسی شد

شعر انتخابی راهان پارسی در فصل سوم

شعری زیبا از مولانا

داستانک/ کفش نامناسب

فال حافظ یکشنبه 30 دی 1403 | از من جدا مشو که توام نور دیده ای

آخرین خبر از اعلام جزئیات پیمان پولی و سند اقدام مشترک میان بانک‌های مرکزی ایران و روسیه

طوفان و برف در مازندران‌

عکس/ جمع آوری پرچم آمریکا از دانشگاه نوشیروانی بابل؟

کدام جاده مهم کشور مسدود شد؟

بررسی کامل روش‌های انتقال پول در ایران / پل - ساتنا - پایا

اعزام 5 هزار دانش‌آموز کهگیلویه و بویراحمدی به اردو‌های راهیان نور

رفع تصرف اراضی بستر رودخانه هراز آغاز شده است

برگزاری المپیاد ملی امداد ونجات در مازندران

پیش‌بینی رشد اقتصادی 3.1 درصدی ایران توسط صندوق بین‌المللی پول

مهدی مهدی‌پور در آستانه پیوستن به نساجی مازندران