چاپ کتاب ایرج پارسینژاد درباره «نیما یوشیج در یادداشتهایش»
اقتصادی
بزرگنمايي:
پیام مازند - مهر / کتاب «نیما یوشیج در یادداشتهایش» نوشته ایرج پارسینژاد بهتازگی و همزمان با سالروز درگذشت نیما یوشیج توسط نشر نو منتشر و راهی بازار نشر شده است.
ایرج پارسینژاد میگوید در کتاب خاطراتش، گوشههایی از دلبستگی خود به نیما یوشیج و شعرش را بازگو کرده اما در اوقات فراغتش که فرصت مطالعه رسالهها و نامههای پراکنده او دست داده، با اینحقیقت مواجه شده که از بدعتها و بدایع نیما در شعر زیاده گفته و نوشته شده اما کمتر به افکار اجتماعی و سیاسی و فلسفی او توجه شده است. در حالی که آگاهی درست و دقیق از احوال و افکار نیما میتواند مخاطب را با جریان فکری و فرهنگی زمانه او آشنا کند.
به اینترتیب مولف کتاب پیشرو، مقالاتی را درباره موضوعات مختلف اجتماعی، سیاسی و فلسفی مرتبط با نیما یوشیج نوشته که تاکنون ناگفته مانده بودهاند. او میگوید اینمطالب بهصورت دقیق و روشمند، بر اساس رسالهها، نامهها و یادداشتهای نیما، نوشته شده و درباره هر موضوع از آنها هم تحلیلی انتقادی ارائه کرده است.
پارسینژاد میگوید حالات نیما طوری بوده که گویا خودش از اهمیت تاریخی شعرش آگاه بوده و میدانسته آیندگان نهتنها درباره شعرش که در احوال و اندیشههایش هم کندوکاو میکنند. به همیندلیل در نامهها و یادداشتهایش و هرجا دستش رسیده، فکر و عیده و نظر خود را درباره اشخاص و افکاری که با آنها سروکار داشته ثبت میکرده است.
یادداشتهای پارسینژاد درباره احوال و افکار نیما، توسط سعید صدقی گردآوری و ویرایش و برای درج در اینکتاب آماده شدهاند.
عناوین مقالات اینکتاب بهترتیب عبارتاند از:
زندگی، اندیشههای فلسفی و سیاسی، نیما و ارانی، عبدالرزاق بینیاز، برخورداری از پشتیبانی حزب توده، بازگشت به خدا، غربستیزی، بدگویی از مصدق، تاسف از تیربارانشدن مرتضی کیوان و ...، رویآوردن به اسلام و ائمه، ارتجاع ادبی، حسرت حقوق استادان، ستایش از کاظم غواص، درباره استادان زبان و ادبیات فارسی، نیما و خانلری، تیرگی رابطه، نیما و کنگره نویسندگان، نیما و عالیه، نامههای نیما به عالیه، نیما و پدر و مادر، نیما و شاملو، نیما و آل احمد، نیما و اخوان ثالث، حاصل گفتار.
پس از اینفصول هم گاهشمار زندگی نیما یوشیج و نمایه کتاب آمده است.
در قسمتی از اینکتاب میخوانیم:
به گمان نیما مبانی روانشناسی با فیزیولوژی و بیولوژی انسان بیشتر قابل تبیین و توجیه است تا با مسائل اجتماعی. راست است که مسائل اجتماعی هر جامعه میتواند در روان افراد آنجامعه موثر باشد، اما از یاد نباید برد که قضایای اجتماعی و اقتصادی و موضوعات و مفاهیم علم روانشناسی مباحث جداگانهای است که هریک را با تئوریهای خاص خود باید بررسی کرد. بهعبارت دیگر، حیات مادی آدمی ربطی به زندگی روحی و روانی او ندارد، اما اگر از زندگی مفهومی کلیتر مراد باشد، باید دید که آیا بنیاد زندگی آدمی بر «روان» است و درمان و حل مشکلات آن در حوزه «روانشناسی» است؟
پاسخ نیما به اینپرسش منفی است؛ زیرا به گمان او، علم روانشناسی را در نوع مناسبات اجتماعی و در وضع جریان اقتصادی جامعه باید مطالعه کرد. نیما «سهو متدیک» رساله پسیکولوژی ارانی را معلول درآمیختن حیات مادی و معنوی جامعه میداند، تا آنجا که برای درمان مشکلات روانی افراد جامعه باید به پندیات سعدی یا به توصیه مصلحان اخلاقی، ساموئل اسمایلز و دکتر واتسون، توجه کرد.
اینکتاب با 146 صفحه، شمارگان هزار و 100 نسخه و قیمت 170 هزار تومان منتشر شده است.
-
چهارشنبه ۲۶ دي ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۱:۱۲
-
۸ بازديد
-
-
پیام مازند
لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/861571/