بزرگنمايي:
پیام مازند - تشدید نظارتها برای آرامش بخشیدن به بازار خرید شب یلدا اگرچه گرانفروشان را در مخمصه قانون به تنگ میآورد اما افسار گسیخته قیمتها وبال گردن خریدار است و یلدای گرانی را به میعاد زمستان خواهد برد. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم، چیزی به پایان پاییز و تحویل زمستان به وقت یلدا نمانده است، بلندترین شب سال که خانوادهها را در شب سرد اول زمستان در محفل گرم دور هم جمع میکند و بساط میوه و تنقلات به بهانه آغاز سردترین فصل سال در میان این دورهمی پهن میشود، بساطی که این روزها چیدنش قوای اقتصادی خانوار را حریف میطلبد تا پس از برآمدن از قیمتهای سرسامآور بتوان آن را رنگین چید، رنگی که در سفره متمولان پر رنگ و اما در سفره یلدایی قشر متوسط و زیر متوسط جامعه کم رنگ جلوه میکند و این تفاوت حاصل درآمد و قیمتهایی است که اقلام یلدایی برای فروش به خود اختصاص دادهاند و توان مالی را میسنجند.
بازار مازندران اگرچه مملو از محصولات باغی و خشکبار است تا یلدا را یادآوری کند اما توان اقتصادی تردید خرید را بوجود میآورد، میوه و تنقلاتی که هر چه به یلدا نزدیکتر میشویم و مناسبتی میشوند، قیمتشان آزاردهندهتر میشود.
سری به بازار که میزنیم متوجه میشویم که سفره یلدایی امسال گرانتر از سال گذشته خواهد بود، گرانی که در موعد یلدا فزونتر میشود و قدرت خرید را میکاهد و بسیاری در تلخی گرانی، شیرینی یلدا را کمتر درک میکنند.
قیمتها نوید ناخوش گرانی را میدهد و اما هستند عدهای که با گرانفروشی این ناخوشی را بیشتر میکنند که نیاز به نظارت بر بازار شب یلدا را میطلبد.
اسماعیل هادینژاد معاون نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران در گفت و گو با خبرنگار تسنیم با بیان اینکه یکی از وظایف ذاتی ما نظارت بر روند فعالیت واحدهای اقتصادی، واحدهای صنفی و غیرصنفی است، گفت: یکی از اولویتها و برنامههای مهم نظارتی ما در مقاطع خاص که بازار با حجم متقاضیان یا مصرف کنندگان برای مایحتاج عمومی کالای اساسی روبرو هست به منظور تشدید و فراگیری نظارت اجرای طرحهای نظارتی است ازجمله طرحهای نظارتی شب یلدا که از 24 آذر شروع و تا اول دی ادامه دارد.
وی، افزود: این طرح با به کارگیری نیروهای بازرسی و ستادی و با همکاری گشتهای مشترک دستگاههای اجرایی به منظور همافزایی برای بازرسی است که در این طرح تعزیرات حکومتی، دانشگاه علوم پزشکی ، جهاد کشاورزی، اتاق اصناف و پلیس امنیت اقتصادی مشارکت داشته و در قالب گشتهای مشترک برای شب یلدا برنامهریزی شده است که با کمک این عوامل بر کالاهای مورد نیاز مردم میوه و تره بار، آجیل و تنقلات و چیزهایی که در ایام شب یلدا نیاز مردم هست با این طرح نظارت میشود.
هادینژاد درمورد فعال بودن گشتهای نظارتی، اظهار داشت:تقریبا 80 تیم بازرسی و نظارت در سطح استان هست که از گلوگاه تا رامسر را تحت پوشش قرار داریم مضاف از آن خود اتحادیهها گشتهایشان فعال و نظارت بازار بر بازار را نیز داشته و در این ایام نظارت اتاق اصناف بر مجموعه خودشان توسط واحد بازرسی اتاق اصناف که فعال کردهایم انجام میشود.
این مسئول همکاری مردم در نظارت را لازم دانسته و گفت:در هر جا که داد و ستد انجام میشود دولت شاید نتواند بر همه نقاط نظارت داشته باشد و نظارت بر تمام نقاط دور و نزدیک مستلزم این است که مردم با ما همکاری کنند و هر جا که تخلفاتی دیدند با سامانه 124 یا به صورت کتبی با ادارات صنعت، معدن و تجارت شهرستانها ارتباط گرفته و یا میتوانند به صورت حضوری مراجعه کنند.
وی، افزود: قیمت کالا، گزارش کالا و هر آنچه که به عنوان تخلف مشاهده کردند به ما یادآوری کنند تا مجریان طرح در اسرع وقت رسیدگی کنند و ما هم به صورت پیامکی نتیجه گزارشها را خدمت مردم استان اعلام میکنیم.
معاون نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران، خاطرنشان کرد: در مجموع در 8 ماهه نخست سال 32 طرح نظارتی تا پایان برج 8 برگزار کردیم و طرحهای ما انواع مختلفی دارد ازجمله طرح مربوط به ماه مبارک رمضان، نوروز، بازگشایی مدارس و در ایام دیگر و همچنین طرحهای مبارزه با قاچاق کالا و موارد دیگر را در دستور کار داریم.
هادینژاد با بیان اینکه گاهی مردم گله دارند که این نظارتها آیا تاثیرگذار است، افزود: البته گلهمندی درست و به حق است اینکه آیا این نظارتهایی که انجام میشود خروجی کار تاثیرگذار هست یا خیر؟ نظارت بر گرانفروشی کاملا تاثیرگذار است و نیروهای ما کاملا کار میکنند و اینکه آیا نتیجه احساس میشود مردم باید بین گرانی و گرانفروشی تمییز قائل شوند.
وی، ادامه داد: گرانی متاثی از عوامل مختلفی است ازجمله ناترازی در بحث بودجه، نرخ و رشد نقدینگی و ارز که در بحث تورم و رشد اقتصادی ما در سرمایهگذاری، موثر است.
این مسئول، تصریح کرد: این گرانی است که بخشهایی را فرا گرفته و گرانفروشی بدین شکل وجود ندارد، برخی از سوالهایی که میشود این است که چرا قیمت بازار تفاوت دارد، اولین مرحله فکر میکنیم گرانفروشی صورت گرفته اما همه واحدها گرانفروش نیستند برخی از واحدها، فروشگاههای بزرگ و واحدهایی که از تمکن مالی بالاتری برخوردار هستند جنس را بدون واسطه از خود کارخانه نقدا خریداری میکنند، نکته مهمتر این است که درصد سودی که قانونگذار تعیین کرده پایینتر از آن میگیرند به خاطر اینکه فضای رقابتی با رقبا در سطح بازار و بحث مشتریمداری را داشته باشند و این تفاوت قیمت را بوجود میآورد.
هادینژاد، افزود: کسی که قیمت بالاتر میدهد گرانفروش نیست بلکه سود کامل خود را میگیرد و اختلاف قیمت وجود دارد شاید برخی هم گرانفروش باشند و با این افراد برخورد و با کمک تعزیرات حکومتی تشکیل پرونده میدهیم تا به سزای اعمال برسند.
معاون نظارت و بازرسی سازمان صمت مازندران در توضیح چگونگی نظارت بر گرانفروشی، اظهار داشت: در بحث نرخگذاری در بند 3 ماده 48 برنامه هفتم قیمت گذاری دولت را به صورت دستوری خارج کردند و هیچ کالایی را قیمتگذاری نمیکنیم و در اقتصاد ما عرضه و تقاضا تعیین کننده است، فاکتور را در نظر میگیریم و مبنای نظارتی ما مبلغ خرید، هزینه حمل، درصد سود است که قیمت مصرف کننده مشخص میشود غیر از این تخلف است و گرانفروشی محسوب میشود.
به گزارش تسنیم،در اوضاع ناآرام گرانیها و گرانفروشیها، تشدید نظارتها برای آرامش بخشیدن به بازار خرید شب یلدا اگرچه گرانفروشان را در مخمصه قانون به تنگ میآورد اما افسار گسیخته قیمتها وبال گردن خریدار است و یلدای گرانی را به میعاد زمستان خواهد برد.
چه خوب است با کنترل قیمتها در این شب خاطره انگیز، سفره همه اقشار پر و رنگین از میوه و تنقلات باشد و صورتها در شب یلدا سرخ سیلی نباشد.
انتهای پیام/