ریال دیجیتال تأثیر مثبتی بر نظام بانکی خواهد داشت
گفتگو
بزرگنمايي:
پیام مازند - معاون سیاستگذاری پولی و بانکی بانک مرکزی بیان کرد: حکمرانی ریال باید به درستی برقرار شود تا حکمرانی اقتصادی ریال نیز محقق گردد.
به گزارش بنکر (Banker)،محمد شیریجیان در ادامه اظهار داشت: با توسعه ریال دیجیتال، کیفیت تأثیرگذاری سیاستهای پولی بانک مرکزی افزایش خواهد یافت.
نکته کلیدی در حوزه توسعه ارزهای دیجیتال وی در دومین روز همایش بانکداری نوین و نظامهای پرداخت تأکید کرد: مهمترین نکته در زمینه توسعه پولهای دیجیتال، به ویژه پول دیجیتال بانک مرکزی، بیشتر از فناوری، جنبههای نهادی آن است.
شیریجیان افزود: این ابزار جدید آثار قابل توجهی بر روی پول و تحولات نظام پرداخت و همچنین بر روی ابعاد اقتصادی سیاسی خواهد داشت که نیازمند بررسی دقیقتری است.
تلاش بانک مرکزی از امکانات و مزیتهای ارزهای دیجیتال معاون سیاستگذاری پولی بانک مرکزی با اشاره به اینکه ارز دیجیتال یا CBDCها در واقع پاسخ بانکهای مرکزی به رمزارزها بودند، توضیح داد: بانکهای مرکزی تلاش داشتند تا از مزایای ارزهای دیجیتال بهرهبرداری کنند، از جمله قابلیت استفاده در قراردادهای هوشمند، در حالی که باید به مسائلی چون نرخ بهره، عملیات بازار باز و سایر ابزارهای بانک مرکزی پاسخ دهند.
نقش ارزهای دیجیتال در بهینهسازی مدیریت سرعت گردش نقدینگی شیریجیان همچنین اشاره کرد که ارزهای دیجیتال میتوانند به بانک مرکزی در مدیریت سرعت گردش نقدینگی کمک کنند و این امر امکان کنترل پول را تسهیل میکند.
وی در ادامه به مزیتهای دیگر ارز دیجیتال اشاره کرد و گفت: این ارزها میتوانند موجب ایجاد شفافیت بیشتری در نظامهای پرداخت و کاهش فشار بر شبکه پرداخت شوند، ضمن آنکه باید به ملاحظات حریم خصوصی نیز توجه شود.
تحولی در نظام بانکی و نظام ارزی کشور معاون سیاستگذاری پولی بانک مرکزی افزود: اگر توسعه این ارزها بهخوبی پیش برود، میتواند سپردههای بانکی را تحت تأثیر قرار دهد و در نتیجه نظام بانکی و نظام ارزی کشور را تغییر دهد.
شیریجیان در پایان خاطرنشان کرد: برای تحقق حکمرانی با ریال، لازم است حکمرانی بر ریال به درستی انجام گیرد.
منبع: تجارت نیوز
-
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۱۵:۰۶
-
۷ بازديد
-
-
پیام مازند
لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/845638/