پیام مازند

آخرين مطالب

ایستگاه فضایی بین المللی امشب و فردا از آسمان ایران عبور می‌کند گفتگو

ایستگاه فضایی بین المللی امشب و فردا از آسمان ایران عبور می‌کند
  بزرگنمايي:

پیام مازند - مدرس حوزه نجوم گفت: امشب و فردا شاهد عبور تماشایی و بسیار پرنور ایستگاه فضایی بین المللی از آسمان ایران خواهیم بود.
کاظم کوکرم در گفتگو با مهر، درباره امکان دیدن عبور ایستگاه فضایی بین‌المللی فضایی از آسمان ایران توضیح داد و گفت: به طور کلی می توان عبور دست‌ساخته‌های فضایی بزرگ بشر مثل ایستگاه فضایی بین‌المللی، ماهواره‌ها و تلسکوپ فضایی هابل را که در آسمان شب به شکل ستاره هایی که در حال حرکت هستند، بعد از غروب خورشید یا پیش از طلوع خورشید مشاهده کنیم، به خصوص وقتی آسمان پرستاره و تاریک باشد تا حدود یک ساعت و نیم بعد از غروب خورشید می‌توان ده‌ها نمونه از این رخداد را مشاهده کرد.
مدرس حوزه نجوم افزود: در زمان وقوع این رخداد، گویی یک ستاره در حال جابه‌جایی است و برای مردم سوال است که این ها چه هستند؟ گاهی اوقات فکر می‌کنند هواپیما یا اشیا پرنده ناشناس یا حتی بشقاب پرنده هستند! ولی واقعیت این است که اغلب این‌ها ماهواره‌هایی هستند که در مدار کم ارتفاع یعنی در فاصله حدود 300 کیلومتری تا حدود 1300 کیلومتری از سطح زمین قرار گرفته‌اند و در حال گردش به دور زمین هستند.
کوکرم در پاسخ به این سوال که اساسا چرا ما این ماهواره‌ها را می‌توانیم در آسمان شب ببینیم؟ گفت: علت این است که بیشتر این ماهواره ها، صفحاتِ دریافتِ انرژی خورشیدی دارند و زمانی که به دور زمین می‌چرخند، ممکن است در یک موقعیت‌هایی زاویه صفحات نسبت به شهرهای روی زمین در شرایطی قرار بگیرد که بتوانند نور خورشید را برای منطقه‌ای که خورشید بتازگی آنجا غروب کرده یا هنوز برایش طلوع نکرده از ارتفاعات بالایی جو برای دقایقی بازتاب کند. یعنی مثل حالتی که ما آینه‌ای را در دست می‌گیریم و نور خورشید را به جایی می‌تابانیم، حال تصور کنید به جای آینه، صفحات خورشیدی تامین انرژی الکتریکی ماهواره، نور خورشید را بازتاب می‌کند.
این روزنامه نگار حوزه علم ضمن بیان این مطلب که تلسکوپ هابل، ایستگاه فضایی بین‌المللی و بسیاری از ماهواره های دیگر این صفحات خورشیدی را معمولا دارند، خاطرنشان کرد: البته در برخی مواقع هم بدنه ماهواره به قدری نور خورشید را به خوبی بازتاب می‌کند که تا حدودی می توانیم در آسمان شب برای دقایقی یا ثانیه‌هایی آن را مشاهده کنیم.
وی درباره مختصات ایستگاه فضایی بین‌المللی توضیح داد و گفت: ایستگاه فضایی بین‌المللی سازه‌ای بزرگ در فضا با ابعادی به اندازه زمین فوتبال است که صفحات خورشیدی متعددی در اطراف خود دارد و در ارتفاع تقریبی 410 کیلومتر از سطح زمین در مداری بیضضی شکل به دور زمین می‌گردد. سرعت این ایستگاه در حین گردش به دور زمین، چیزی حدود 7.6 تا 7.7 کیلومتر بر ثانیه است که معادل 27 هزار و 500 کیلومتر بر ساعت می‌شود. بنابرین هر 90 دقیقه یکبار به دور زمین می‌چرخد و در طول یک شبانه روز فضانوردان ساکن در ایستگاه، 15 تا 16 مرتبه شاهد گردش ایستگاه فضایی بین‌المللی به دور زمین هستند.
مدرس حوزه نجوم تصریح کرد: در گردش ایستگاه فضایی بین‌المللی به دور زمین، ایستگاه از بالای نقاط مختلف زمین عبور می‌کند و زمان هایی که از فراز کشور ما می‌گذرد، خصوصا اگر پس از غروب خورشید یا پیش از طلوع خورشید باشد، انعکاس نور خورشید را از روی صفحات خورشیدی این ایستگاه می‌توانیم مشاهده کنیم.
کوکرم ضمن اشاره به اینکه این رخداد روز گذشته 23 آبان قابل مشاهده بود و فردا و پس فردا 24 و 25 آبان ماه شرایط خیلی ایده‌آلی را برای مشاهده ایستگاه فضایی بین‌المللی داریم، گفت: بسیاری از مردم که شامگاه چهارشنبه 23 آبان عبور ایستگاه فضایی بین‌المللی را در آسمان مشاهده کردند، شاید تصور کرده باشند که یک هواپیما در حال عبور از بین ستارگان است. نکته جذابی که وجود دارد این است که این شب‌ها، سیاره زهره را پس از غروب با روشنایی بسیار چشمگیر در افق مغرب با چشم غیرمسلح می‌بینیم و اتفاقا روشنایی ایستگاه فضایی نیز به اندازه سیاره زهره است و از این رو تشخیصش برای عموم مردم در زمان‌هایی که اشاره می‌کنم، آسان خواهد بود.
این روزنامه نگار حوزه علم با اشاره به اینکه تماشای این رویداد در شهرهای تهران، کرج، قم، گرمسار و برخی از شهرهای مازندران و گیلان اماکن‌پذیر است، گفت: پنج شنبه 24 آبان مقارن با 14 نوامبر از ساعت 18 و 40 دقیقه و 7 ثانیه اگر در تهران رو به جهت غربِ جنوب غرب بایستیم، درخشش ایستگاه فضایی قابل مشاهده است و به تدریج به سمت شمال غرب ارتفاع می‌گیرد و نهایتا تا ساعت 18 و 43 دقیقه و 29 ثانیه در جهت شمالِ شمال شرق این درخشش را خواهیم دید.
وی با تاکید بر اینکه در شامگاه جمعه 25 آبان روشنایی ایستگاه در آسمان شب بیشتر از پنجشنبه شب است و به اندازه سیاره زهره می درخشد، گفت: از ساعت 17 و 50 دقیقه و 4 ثانیه روز جمعه ایستگاه در جهت جنوب غرب (رو به جهت قبله) آشکار می‌شود و تا ساعت 17 و 53 دقیقه و 23 ثانیه به شمال غرب به ارتفاع 67 درجه (وسط آسمان) می‌رسد و بعد مسیر را به سمت شمال شرق ادامه می دهد و ساعت 17 و 55 دقیقه و 57 ثانیه خاموش می‌شود. علت خاموشی نیز این است که زاویه تابش خورشید از روی پنل‌های خورشیدی ایستگاه رو به به تهران و شهرهای مرکزی ایران نیست و پس از آن در شهرهای و کشورهای دیگری، عبور ایستگاه فضایی بین‌المللی قابل مشاهده خواهد بود.
ایستگاه فضایی بین المللی، بزرگ‌ترین دست‌ساخته بشر در فضا و محصول همکاری مشترک سازمان ناسا، سازمان فضایی روسیه، سازمان فضایی اروپا، سازمان فضایی ژاپن، و سازمان فضایی کانادا است. حضور فضانوردان در ایستگاه فضایی بین‌المللی از آغاز نخستین مأموریت در 12 آبان 1379 تاکنون بدون وقفه ادامه داشته‌است. این ایستگاه در حال حاضر ظرفیت شش سرنشین دائمی را داراست.

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/841345/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

واکنش واعظی به ابهامات درباره حضور ظریف در دولت پزشکیان

شعرخوانی زیبای دکتر کاکاوند

شعرخوانی زیبا در برنامه سرزمین شعر

شعر انتخابی رضا رحیمی عنبران در مرحله شب دوازدهم رقابت شاعران

ایستگاه فضایی بین المللی امشب و فردا از آسمان ایران عبور می‌کند

عدم تمایل امین حیایی و کامبیز دیرباز به حضور در فیلم اخراجی‌ها 4

برگزاری نمایش مد در عربستان با حضور جنیفر لوپز و سلین‌ دیون

10 سریال تاریخی برتر در مورد روم باستان؛ از Roman Empire تا Barbarians

تشکل دختران حاج قاسم زمینه سازی برای تمدن اسلامی است

مطالبه مردم پاسخ کوبنده و دندان شکن به اسرائیل است

سفر دریایی دختران راهیان نور در اروندرود

قیمت درهم امارات 24 آبان 1403 + جدول

قیمت افغانی 24 آبان 1403 + جدول

قیمت لیر 24 آبان 1403 + جدول

شتاب پروژه بیمارستانی «نیایش» خرم‌آباد با ابلاغ قرارداد جدید

پوستر طرح «یک شب زندگی به سبک شهدا» راهیان نور دانش آموزی رونمایی شد

سرنوشت مستأجران مرتضی احمدی چه شد؟

نشست شورای سیاست‌گذاری راهیان نور

بهترین روش انتقال ارز دیجیتال

نیروگاه شهید سلیمی نکا عرصه مجاهدت در جنگ اقتصادی است

نخستین کنگره ملی دندانپزشکی ترنج آغاز به کار کرد

تصاویر/ ادای احترام مدیرکل حفظ آثار دفاع مقدس مازندران به یادمان شهدای نیروگاه شهید سلیمی نکا

تصاویر/ دیدار مدیرکل حفظ آثار دفاع مقدس مازندران با مدیرعامل شرکت مدیریت تولید برق نکا

اختصاص اعتبار 200 میلیارد تومانی برای پروژه کنارگذر شمالی ساری

راه آهن لرستان؛ پروژه‌ای در انتظار اعتبار ملی

تردد برای اهالی آساراکرج از آزادراه تهران - شمال رایگان شد

راه ارتباطی 43 روستای ساری آسفالت شد

خسارت 250 میلیارد ریالی آتش‌سوزی به شهرک صنعتی نور

تخلیه به موقع انبارهای اموال تملیکی، مانع فاسد شدن آنها می‌شود

200 دانش آموزان لامردی به اردوی راهیان نور اعزام شدند

راهیان نور فرصتی است تا ابتدا به خودشناسی و سپس به شهداشناسی برسیم

تردد بومی‌ها در آزادراه تهران ـ شمال رایگان شد

این 5 مشکل را دیدید، شغل خود را عوض کنید

دستگیری 4 اراذل و اوباش در ساری

میزان طلاق در آمل 10 درصد کاهش یافت

واکنش دستیار پزشکیان به خودکشی کیانوش سنجری

شهادت 3 نیروی سپاه پاسداران در جریان درگیری با تروریست‌ها در راسک

هدیه متفاوت اعضای کودک و نوجوان کتابخانه‌ها به رئیس‌جمهور

از کتاب و کتاب خوانی لذت ببریم

آگاهی خود را با کتاب خواندن افزایش دهیم

هیچ وقت وارد گذشته هیچ آدمی نشو!

شعر انتخابی مرضیه مرادی در رقابت شاعران

شعر انتخابی احسان بدخشانی در رقابت شاعران

شعر انتخابی میثم داوودی در مرحله رقابت شاعران

شعر انتخابی مهدی خادمیان در شب دوازدهم رقابت شاعران

انتخاب بحث برانگیز نامزد سلنا گومز به عنوان جذاب‌ترین مرد سال 2024

نگاه پول نیوز به اخبار مهم کدال در تاریخ 23 آبان 1403

جدول برنامه زمانبندی خاموشی برق خرم آباد امروز و فردا پنجشنبه 24 و جمعه 25 آبان 1403

جدول برنامه زمانبندی خاموشی برق ساری امروز و فردا پنجشنبه 24 و جمعه 25 آبان 1403

سوادکوه پایلوت خدمات رایگان دندان‌پزشکی در مازندران شد