پیام مازند

آخرين مطالب

«کهکشان نیستی»، کتابی برای زندگی اقتصادی

«کهکشان نیستی»، کتابی برای زندگی
  بزرگنمايي:

پیام مازند - ایسنا /«آدم مگر چه می خواهد؟ نانی و آبی و جایی برای خواب! اما گویا آدم‌ها معنای زندگی را نفهمیده بودند. نان بیشتر، آب بیشتر و جای بیشتر. آدم‌هایی که هر روز از کنار حرم می‌گذشتند، هرکدام برای خود دنیایی ساخته بودند و در آن زندگی می‌کردند. چقدر عالمشان حقیر بود. وقتی به من می رسیدند، دست ته جیبشان می‌کردند و دنبال خرده فلس هایشان می‌گشتند؛ تازه اگر به این نتیجه می‌رسیدند که به گدایی آس و پاس چیزی ببخشند.»
این جملات بخش‌هایی از کتاب «کهکشان نیستی» بود، داستان زندگی آیت‌الله سید علی قاضی، که در این یادداشت به آن نگاهی خواهیم داشت.
در نگاه عموم کتاب خوب کتابی است که نتوانی آن را زمین بگذاری، کتابی که لاجرعه آن را سربکشی و بعد مست از شیرینی آن ساعت‌ها و بلکه روزها در داستان بگردی در این بین کتاب‌هایی هم هستند که مخاطب را آرام آرام در دل خود تاب می‌دهند، مثل بستنی هایی که کودکان آرام آرام مزه می‌کنند تا شیرینی آن را دیرتر از دست دهند، خواننده کتاب را جرعه جرعه می‌نوشد و از شیرینی زندگی لابه‌لای ورق های آن محظوظ می‌شود. کتاب «کهکشان نیستی» از این دست کتاب‌ها است؛ کتابی نه برای خواندن که برای زیستن و زندگی در کوچه پس کوچه‌های نجف در کنار مردی که در افق‌هایی بالاتر از دنیا و ناسوت سیر می‌کرد و چیزهایی متفاوت از زندگی طلب می‌کرد. 
کهکشان نیستی نوشته محمدهادی اصفهانی بر اساس زندگی آیت الله سید علی قاضی طباطبائی است که برای اولین بار در سال 1399 منتشر شد. این کتاب روایتی است از زندگی این عارف کامل که نویسنده داستان را از جوانی و سفر آقای قاضی به نجف آغاز کرده و تا پایان زندگی ایشان در ششم ربیع‌الاول 1366 قمری ادامه می‌دهد.
«کهکشان نیستی» بیش از آن که یک رمان باشد، در واقع یک داستان تاریخی است که سعی می‌کند علاوه بر روایت زندگی آیت الله قاضی مارا با فضای نجف‌اشرف تقریباً در آن سده _ و حتی چند سال قبل‌تر از به خوبی آشنا کند. این اثر شامل 75 بخش است که هریک از آنها با آیه‌ای از قرآن آغاز می‌شود و هر فصلی از قول یک گوینده بیان می‌شود.
فصل‌ها از قول خود ایشان، همسر و فرزندشان، مخالفین و علمای مختلف و حتی داستان‌هایی از قول یک کافه‌دار یا یک شرخر و یا مرده شور و یا گوینده‌های در زمان‌های قبل و بعد طی سال زندگی مرحوم قاضی روایت می‌شود. گفتار هر یک از راویان به مثابه تکه‌های پازل، جزئیات زندگی یکی از قله‌های عرفان شیعه را در نزدیک به یک سده از اوضاع و احوال سیاسی و فرهنگی و اقتصادی نجف روایت می‌کند تا خواننده را با خود به قلب تاریخ ببرند و او را سر دوراهی‌ها و انتخاب‌های سیدعلی‌ قاضی بنشانند.داستان از حدود 27 سالگی مرحوم قاضی و هجرت او از تبریز به نجف همراه همسرش رخشنده سادات و سه دخترش آغاز می‌شود.
از این آغاز تا پایان کتاب که به ماجراهایی پس از وفات او اشاره دارد، خواننده از رهگذر نگاه و ضمیر بسیاری از عرفای بزرگ نیز به زندگی این عالم و عارف وارسته نگاهی می‌اندازد و بعد از خواندن کتاب متوجه خواهد شد که با بسیاری از اولیاء الهی و ظرائف فکری و شخصیتی آن‌ها نیز آشنا شده است. اگر چه داستان ساختۀ ذهن نویسنده‌ است، اما تلاش شده است تا مستندات و وقایع حقیقی زندگی آیت الله قاضی طباطبائی حفظ شود و تصویر درستی از زندگی، دستاوردها و ارزش‌های بزرگ و مهم خلق شده توسط ایشان به مخاطبین نشان داده شود. در انتهای کتاب، بخش‌هایی تحت عنوان سفارش‌ها، دستورات و منابع و مستندات آورده شده است. این بخش‌ها به خواننده کمک زیادی در شناخت ایشان خواهد کرد.
محمدهادی اصفهانی، نویسنده کتاب «کهکشان نیستی» درباره مستند بودن این کتاب این‌گونه می‌گوید: «برای هر فصل در انتهای کتاب و در بخش ارجاعات به ترتیب از شماره 1 تا 75، هر مطلبی که مستند بوده عنوان خورده و قید شده است.در انتهای کتاب تقریبا نزدیک به 10 هزار کلمه درباره استنادات نوشته شده است.»
بزرگان دین و قله‌های عرفان و توحید به خاطر جایگاه معنوی که دارند از دسترسی و پیروی دور به نظر می‌رسند. نویسنده این اثر خواسته خواننده را به این نتیجه برساند که رفتن این راه ممکن و شدنی است: «رسالت این کتاب صرفاً تعریف داستان نیست، رسالت آن این است که خواننده از ابتدا که با این کتاب هم‌نفس می‌شود، وقتی کتاب را به اتمام می‌رساند، فکر یک حرکت معنوی جدی و عملی داشته باشد و رگه‌های برنامه‌ریزی این امور در او شروع به قوت گرفتن کند، لااقل انگیزه‌ای برای ورود به سرزمین حقیقت در او ایجاد شود.»
بخش‌هایی از کتاب «کهکشان نیستی» را در ادامه می‌خوانید: 
سید علی به سمت ورودی باب القبله، مقابل شارع الرسول علیه‌السلام رفت. چشمش که به ورودی حرم مطهر افتاد، نزدیک شد، عبایش را جمع کرد، خم شد و زمین را بوسید. در همان حال، با طنین باطنیِ اشعاری که قلبش آن را می‌خواند، متوجه ساحت جهاندارِ حقیقت شد:
«همه‌کس کشیده محمل به جناب کبریایت، من و خجلت سجودی که نکرده‌ام برایت/ نه به خاک در بسودم، نه به سنگش آزمودم، به ‌کجا برم سری را که نکرده‌ام فدایت
قلبش پر از درد و آه بود و نمی‌توانست رها کردن نجف را بپذیرد. کنار ورودیِ باب القبله، در حال سجده و آستانبوسی، اشک از چشمانش جاری شد و در همان حال، برای باقیماندن در نجف، شروع به نجوای باطنی و التماس خاضعانه به سلطان ولایت کرد: یا علی! 
هوس دماغ شاهی چه خیال دارد اینجا، به فلک فرو نیاید سر کاسهٔ گدایت
بدنش از شدت گریه به لرزه افتاد. مدت زیادی کنار همان در، به حال سجده باقی ماند و سپس از جا بلند شد. چشمش به سمت چپِ ورودیِ باب القبله افتاد و متوجه مزار شیخ انصاری رحمه‌الله‌علیه شد. به سوی مزار او رفت و دستانش را دور شبکه‌های چوبی و نورانیِ مزار شیخ حلقه کرد...»

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/836096/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

همایش ملی روز مازندران در کجور

مهار حریق در 11 هکتار از اراضی بهشت پرندگان

تداوم سامانه سرد و بارشی پاییزی در مازندران

مدیرکل بنیاد استان قزوین به سوالات ایثارگران پاسخ گفت

آموزش آشپزی / طرز تهیه «کئی انار» غذای مفید مازنی‌ها برای رفع کم ‌خونی

خانه ارواح کلاردشت؛ ترسناک ترین خانه در شمال ایران

حرکت پاکستان به سمت قانونی شدن رمزارزها / آغاز پذیرش CBDCها به عنوان پول قانونی

پای شکارچی و سحابی سر جادوگر

پیام تبریک نماینده ولی فقیه در مازندران در پی افتخار آفرینی قاری ممتاز مازندرانی

اعزام 4000 دانش آموز مازندرانی به اردو‌های راهیان نور

فلاحت پیشه: بودجه 1404 بودجه جنگی است

آیت الله جوادی آملی: ایرانی‌ها بزرگ زاده‌اند

مازندران، محروم از توسعه

مردم پشتوانه قدرت دفاعی کشور هستند

حاجی شدن 200 میلیون آب می خورد

تصاویر/ مسابقات ورزشی طناب کشی استانداری و شهرداری‌های مازندران

مجازات حبس برای پدری که پسر معتادش را کشت

جدال ریسک‌ها در بازار

برگزاری ویژه برنامه شب خاطره «دیده بان 25» در مازندران

این ادعای مسعود پزشکیان حاشیه ساز شد؛ معاون رئیس‌حمهور توئیت زد

شعر انتخابی آرش پورعلیزاده در رقابت شاعران

فوری| آغاز ساختارسازی در باشگاه؛ استقلال معاون ورزشی‌اش را انتخاب کرد/ اختصاصی خبرورزشی

مرکبات مازندران هر هفته به روسیه صادر می شود

مجتبی جباری معاون ورزشی استقلال شد

چارت سازمانی جدید فرشید سمیعی برای باشگاه استقلال؛ مجتبی جباری دعوت شد

ویتامینی که کمبود آن سبب کاهش اشتها می‌شود

قالیباف: واقعا کمر مردم در حوزه مسکن می‌شکند/ مردم قدرت پرداخت وام‌ها را ندارند

چهارمین جشنواره شعر کودک ایران برگزیدگان خود را شناخت

50 میلیون تومان؛ ‌تعرفه بخت گشایی

انتخاب بزرگ نیمار: تعصب، پول یا رفاقت با مسی

فوری| آغاز ساختار سازی در باشگاه؛ استقلال معاون ورزشی اش را انتخاب کرد/ اختصاصی خبرورزشی

شاعر شاطر دیده بودید؟

مقایسه شرکت های طراحی سایت در اصفهان و تهران

با این غذای مازندرانی به جنگ کم‌خونی بروید

خواص آفتاب پاییزی برای تقویت سیستم ایمنی و افزایش میزان انرژی بدن

تمامی جایگاه های سی ان جی غرب مازندران فعال است

7 توصیه طلایی پلیس به سرمایه‌گذاران ارزهای دیجیتال

جام حذفی/ صعود و انتقام، کامبک شاگردان ربیعی!

تمامی جایگاه‌های سی‌ان‌جی غرب مازندران فعال است

کتاب جالبی که نمادگرایانه به مبارزه با دشمن می‌پردازد

نگاهی به داستان‌های شاهنامه فردوسی

جلسه تفاهم بنیاد سمنان و سپاه قائم آل محمد (عج) استان و هم افزائی در اجرای اردوهای سیاحتی و زیارتی ایثارگران

جلسه ستاد شاهد آموزش و پرورش استان اصفهان برگزار شد

جلسه کمیته‌های تکریم و جمع آوری آثار شهدا و ایثارگران در استان البرز برگزار شد

این ادعای مسعود پزشکیان حاشیه ساز شد

تداوم استقرار هوای بارانی در مازندران

دفاع ایران به لحاظ رعایت اصول جنگ تقدس داشت

جایزه ادبی گنکور به «کمال داوود» رسید

معاون رئیس جمهور: از اظهارات رئیس‌جمهور برداشت نادقیقی شد

از آفتاب پاییز غافل نشوید / خواص آفتاب پاییزی برای سلامت جسم و آرامش روح