پیام مازند

آخرين مطالب

چرا تردد در شهر مرگبار است؟/ تعطیلی سراسری کشور اجتماعي

چرا تردد در شهر مرگبار است؟/ تعطیلی سراسری کشور
  بزرگنمايي:

پیام مازند - به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرنگار تابناک، در پی تداوم گرمای شدید و کم‌سابقه هوا و به منظور حفظ سلامتی شهروندان و مدیریت مصرف انرژی، کلیه مراکز و ادارات دولتی و بانک‌ها در سراسر کشور (به جز مراکز خدمات امدادی و اورژانسی) روز یکشنبه 7 مرداد 1403 تعطیل شد.
چرا باید در وضعیت خطرناک اشعه ماورای بنفش در خانه ماند؟ 1403/05/06 - 11:12
اشعه UV یا همان امواج فرابنفش خورشید با طول موجی بین 100 تا 400 نانومتر که کوتاه‌تر از نور مرئی و بلندتر از اشعه ایکس است جزو امواج خطرناک برای انسان است که غفلت از آن آسیب‌های جبران ناپذیری به پوست و چشم انسان می‌زند.
اشعه UV سه نوع مختلف دارد که شامل UVB، UVA و UVC است. اشعه UVC به علت انرژی بالا و طول موج کوتاهی که دارد عمدتا توسط لایه ازن جذب می‌شود و به جو زمین نمی‌رسد. اشعه UVB نیز که شدت کمتری نسبت به اشعه UVC دارد تا حدود 95 درصد در لایه ازن جذب می‌شود و حدود 95 درصد آن به زمین می‌رسد، اما اشعه UVA که طول موج بلندتری دارد عمدتا از لایه ازن عبور می‌کند. اشعه خطرناکی که عامل اصلی سرطان پوست یا ملانوما است. سرطانی که جزو 5 سرطان شایع در جهان و البته ایران است.
میزان تابش این اشعه خطرناک به خصوص در ساعات 10 صبح تا 4 بعد از ظهر به اوج خود می‌رسد و در برخی روز‌های سال از جمله همین روز‌ها میزان تابش آن به حد خطرناک و بسیار خطرناک می‌رسد به همین علت کارشناسان توصیه می‌کنند، افراد در این ساعات و در روز‌هایی که میزان این اشعه در سطح خطرناک است تا جای ممکن در خانه بمانند و در معرض تابش مستقیم نور خورشید قرار نگیرند.
داده‌های پایگاه هواشناسی جهانی MSN نشان می‌دهد، این شاخص در ایران و از جمله در تهران در روز‌های شنبه تا دوشنبه در وضعیت قرمز است و در ساعات بین 10 تا 4 بعد از ظهر به بالای 7 تا 10 می‌رسد که بسیار خطرناک است و مردم نباید در این ساعات که زمان اوج تابش اشعه UV است در معرض تابش مستقیم نور خورشید قرار بگیرند.
به گزارش ایرنا، مهندس علی گورانی، کارشناس بهداشت پرتو‌ها درباره خطرناک اشعه یو وی به پژوهشگر ایرنا گفت: 80 درصد علت ابتلای افراد به سرطان پوست تابش اشعه UV است و در مورد کاتاراکت یا همان آب مروارید که یک بیماری خطرناک چشمی است، سهم این اشعه در بروز این بیماری بین 80 تا 90 درصد است. علاوه بر آن اشعه UV عامل اصلی پیر پوستی است.
ایرانیان خطرات نور خورشید را جدی نمی‌گیرند
وی افزود: خطرات مهم این اشعه نامرئی البته با رعایت یکسری اصول بهداشتی بسیار ساده قابل کنترل است، اما متاسفانه مردم ما این اصول ساده را جدی نمی‌گیرند و با سهل انگاری به سمت بیماری‌ها و آسیب‌های جبران ناپذیری می‌روند که هزینه‌های زیادی را به جامعه تحمیل می‌کند. جامعه‌ای که مردم آن به علت آسیب اشعه فرابنفش خورشید دچار پیر پوستی می‌شوند از نظر اقتصادی نیز جامعه‌ای خسته خواهد بود؛ بنابراین تبعات بسیار خطرناک اشعه یو وی فقط در بروز بیماری نیست بلکه اقتصاد یک جامعه را دچار بحران‌های بزرگ می‌کند. در حالی با آموزش و اصلاح رفتار به راحتی می‌توانیم عوارض اشعه UV را در بین مردم کم کنیم.
مدیر سابق بهداشت پرتو‌های هسته‌ای و الکترومغناطیس وزارت بهداشت گفت: میزان تابش اشعه فرابنفش خورشید در تمام گسترده ایران در چهار گوشه این کشور بسیار بالاست. نمی‌توان جلوی تابش این اشعه خطرناک را گرفت. فقط می‌توانیم با رعایت یکسری اصول بهداشتی آسان و ارزان از آسیب‌های آن کم کنیم.
اشعه UV در سایه حذف نمی‌شود
وی افزود: مردم باید بدانند در ساعات شدت تابش اشعه فرابنفش تا جای ممکن نباید از خانه خارج شوند. با این حال اگر افرادی به هر علتی از جمله رفت و آمد به محل کار از خانه خارج می‌شوند باید سعی کنند در سایه باشند. البته میزان اشعه UV در سایه از بین نمیرود، اما حدود 50 درصد کمتر می‌شود.
گورانی گفت: اشعه UV نه تنها در سایه از بین نمی‌رود بلکه در روز‌های برفی نیز به شدت وجود دارد، زیرا این اشعه خاصیت بازتاب و انعکاس دارد و مثلا در برف به علت بازتاب اشعه UV پس از برخورد با ذرات کریستال برف به میزان 80 درصد بیشتر و میزان آن 180 درصد می‌شود به همین علت کسانی که در برف تردد می‌کنند و در معرض تابش نور خورشید قرار می‌گیرند مانند کوهنوردان مانند لبو سرخ می‌شوند و پوست آن‌ها به شدت می‌سوزند.
افرادی هم که در ساحل دریا در معرض این اشعه قرار می‌گیرند نیز به علت بازتاب این اشعه از روی شن و ماسه‌ها، میزان دریافت این اشعه را به میزان 40 درصد بیشتر تجربه می‌کنند و میزان دریافت این اشعه در ساحل به 140 درصد می‌رسد.
وی افزود: شاخص تابش اشعه UV با عددی بین صفر تا 11 معرفی می‌شود. عددی که به آن UV INDEX می‌گویند و یک شاخص جهانی است. در صورتی که میزان این عدد بین صفر تا 3 باشد خطر زیادی ندارد. میزان تابش 4 و 5 در حد متوسط است. میزان تابش بین 5 تا 7 خطرناک است و میزان تابش بالاتر از آن بسیار خطرناک و بحرانی است.
مدیر سابق بهداشت پرتو‌های هسته‌ای و الکترومغناطیس وزارت بهداشت گفت: زمانی که شاخص UV به عدد 10 و بالاتر می‌رسد به هیچ وجه نباید افراد در معرض تابش نور مستقیم خورشید قرار بگیرند، اما در زمانی که این شاخص اعداد کمتری را نشان می‌دهد حتما باید اصول بهداشت پرتو‌ها را که بسیار ساده هستند رعایت کنند.
5 اصل بهداشت پرتو‌ها
وی افزود: اولین اقدام این است در سایه باشند و حتما از کلاه لبه دار که لبه آن حدود 7 سانتی متر باشد، استفاده کنند تا صورت را پوشش دهد. دومین اقدام این است که از لباس‌هایی استفاده کنند که باعث جذب اشعه UV به پوست نشود.
در بسیاری از کشور‌های پیشرفنه لباس‌ها نیز از نظر میزان محافظت از پوست مانند کرم‌های ضد آفتاب، شاخص SPF دارند که نشان دهنده میزان محافظت آن‌ها از پوست است و لباس‌هایی که محافظت بیشتری دارند، قیمت بیشتری دارد. اما در ایران که این شاخص را برای لباس نداریم باید توجه کنیم که لباس زیاد منفذ نداشته باشد و پارچه آن کیپ باشد.
مهندس گورانی ادامه داد: در برخی کشور‌ها مانند چین استفاده از لباس مناسب برای بسیاری از اقشار مانند کشاورزان اجباری است، زیرا می‌دانند که بی‌توجهی به این مساله در جمعیت بالای این کشور چه بار مالی و تبعات اقتصادی بزرگی دارد.
عینک آفتابی استاندارد، اجباری است
وی گفت: پس از کلاه و لباس مناسب، اقدام مهم دیگر استفاده از عینک آفتابی با سطح محافظت 400 نانومتر است که اصطلاحا به آن عینک‌های UV 400 می‌گویند البته باید توجه شود که این سطح محافظت عینک واقعی باشد، زیرا در بازار عینک‌ها تقلب زیاد است. این عینک‌ها باید تا جای ممکن کل سطح چشم و اطراف را بگیرند به طوری که نور خورشید از لبه‌های عینک به چشم نرسد، در غیر این صورت به علت تاریک شدن فضای عینک و باز شدن مردمک چشم میزان جذب اشعه UV در چشم بیشتر هم می‌شود.
کارشناس بهداشت پرتو‌ها افزود: اقدام مهم بعدی استفاده از محافظ‌های فیزیکی از پوست یا همان کرم‌های ضد آفتاب است که باید به مقدار کافی روی پوست قرار گیرد تا مانع برخورد و جذب اشعه UV در پوست شود. این کرم‌ها با SPF‌های مختلف در بازار وجود دارند، اما شایعترین نوع آن کرم‌های با SPF‌های 30 و 50 است.
کرم با SPF بالاتر مثلا 60 باید با تجویز پزشک مصرف شود و البته در این مورد هم باید خیلی دقت شود که این محصول تقلبی نباشد، زیرا تقلب در این محصولات خود یک صنعت بسیار بزرگ است.
وی افزود: توصیه اشتباهی که برخی پزشکان به مردم دارند این است که برای جذب ویتامین D در معرض تابش مستقیم نور خورشید قرار بگیرید. توصیه سازمان بهداشت جهانی این است که اگر فردی در طول هفته بین 5 تا حداکثر 15 دقیقه در برابر نور خورشید باشد برای جذب ویتامین D کافی است.
این نیاز به قدری کم است که همه مردم چندین برابر بیش از آن در معرض نور خورشید قرار می‌گیرند بنابراین توصیه به قرار گرفتن در معرض نور خورشید، برای جذب ویتامین D توصیه درستی نیست به خصوص اینکه بهتر است ویتامین D از طریق تغذیه و مکمل‌ها تامین شود.
مهندس گورانی گفت: اثرات مخرب اشعه UV بر روی پوست و چشم تجمعی است یعنی مردم نباید فکر کنند که مثلا اگر امروز در برابر نور خورشید قرار گرفتند و بیمار نشدند، مشکلی ندارند.
آسیب‌های نور خورشید به مرور زمان و با انباشت آن در بدن نمایان می‌شود و معمولا زمانی آثار آن دیده میشود که کار از کار گذشته و دیگر جبران ناپذیر است. متاسفانه نگاه درمان نگر مردم و سیستم بهداشت و درمان کشور باعث شده که آموزش‌های بهداشتی لازم در این زمینه به مردم داده نشود و به همین علت شاهد شیوع بالای ابتلا به سرطان پوست، آب مروارید و پیر پوستی در کشور هستیم.
وی افزود: سهل انگاری مردم در رعایت اصول بهداشت پرتو‌ها نشان دهنده مظلومیت بهداشت در مقابل درمان است. امری که نشانه ضعف اجرای سیاستگذاری‌های کلان نظام سلامت کشور است. مساله مهمی که در نهایت به افزایش بیماری‌ها، کاهش طول عمر مردم و تحمیل هزینه‌های مالی بسیار زیاد به مردم و دولت منجر می‌شود.
مدیر سابق بهداشت پرتو‌های هسته‌ای و الکترومغناطیس وزارت بهداشت گفت: بر اساس قوانین موجود در زمانی که میزان تابش اشعه UV به سطح قرمز و خطرناک می‌رسد، اعلام تعطیلی نمی‌کنند، اما بر اساس دستورالعمل‌های ابلاغی سازمان بهداشت جهانی باید اصول بهداشت پرتو‌ها رعایت شود. اصولی که در بسیاری از کشور‌های اروپایی اجرا می‌شود، اما در کشور ما هنوز مورد غفلت است.
پرتو‌های فرابنفش از آنچه تصور می‌کنید به شما نزدیک‌ترند 1403/05/06 - 11:10 آفتاب سوزان و گرمای کم سابقه این روز‌های اغلب نقاط جهان از جمله ایران، همه افراد در سنین مختلف به ویژه کودکان و سالمندان را کلافه کرده است. گرمای امسال هوای کره زمین به صورت 1.5 درجه بالاتر از حد نرمال است.
حرارت و دمای تنوری این روز‌های کشورمان به حدی رسیده که بسیاری افراد در روشنایی روز در خانه مانده و اگر کار واجبی نداشته باشند قید بیرون آمدن را می‌زنند.
جملگی سعی در خنک نگهداشتن بدن دارند، اما در این روز‌های داغ مصون نگهداشتن قدن به ویژه پوست و چشم از گزند نور تبب و تند خورشید نیز امری بسیار مهم تلقی می‌شود. میزان اشعه فرابنفش خورشید به بالاترین حد خود رسیده و این اشعه مضر باعث بروز بیماری‌های پوستی و حتی سرطان پوست می‌شود؛ ضمن اینکه همین تابش سهمگین و خطرناک به چشم نیز آسیب می‌رساند.
عباس شاهسونی، با اعلام این مطلب، اظهار داشت: طول موج پرتو‌های فرابنفش از 100 تا 400 نانومتر است. محدوده 100 تا 280 نانومتر با نام یو وی C، محدوده 280 تا 320 نانومتر با نام یو وی B و محدوده 320 تا 400 نانومتر نیز با نام یو وی A شناخته می‌شود.
وی افزود: محدوده 100 تا 280 نانومتر یا یو وی C که خطرناک‌ترین نوع اشعه فرابنفش است به طور کامل از طریق لایه اُزون کنترل می‌شود به جز در مناطقی از دنیا مانند برخی مناطق استرالیا که با مشکل سوراخ شدن این لایه روبرو هستیم و این مشکل را خوشبختانه در کشورمان نداریم.
رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت از کنترل 90 درصد یو وی B سخن گفت و ادامه داد: اشعه فرابنفش در محدوده 320 تا 400 نانومتر یا یو وی A به طور کامل از لایه اُزون عبور می‌کند و انسان‌ها عمدتا در معرض 10 درصد یو وی B و 100 درصد یو وی A قرار دارند.
اثرات یو وی A در بدن شاهسونی با بیان اینکه یو وی B موجب آفتاب سوختگی و برنزه شدن می‌شود، افزود: اثرات نور خورشید بیشتر مربوط به یو وی A است که بر قسمت‌های عمیق تری از بدن و پوست ورود می‌کند و باعث سرطان پوست، پیری زودرس پوست، آب مروارید و اختلال در سیستم ایمنی می‌شود.
وی با تاکید بر اینکه مواجهه طولانی مدت با پرتو‌های فرابنفش مضر است، گفت: مواجهه کوتاه مدت با پرتو‌های فرابنفش در حد یک ساعت یا یک روز، نمی‌تواند باعث ایجاد مشکل برای انسان‌ها شود هرچند باید در این روز‌های فصل گرم و تابستان کمتر در معرض نور خورشید قرار گیریم.
مقدار شاخص یو وی از 0 تا بالاتر از 11 است
رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: برای پرتو‌های فرابنفش شاخص UV Index تعریف شده و ابزاری است که آگاهی عمومی در خصوص مواجهه طولانی مدت در برابر این پرتو‌ها را افزایش می‌دهد؛ بنابراین اتخاذ راهکار‌هایی برای خودمراقبتی در برابر این پرتو، مهم است. شاخص یو وی باید به صورت روزانه گزارش شود و دامنه آن از صفر تا بالاتر از 11 است که هرچه این شاخص بیشتر شود، پتانسیل آسیب رسیدن به پوست و چشم افزایش می‌یابد که لازم است مواجهه خودمان با پرتو‌های فرابنفش را کمتر کنیم. زمانی که شاخص یو وی بین 3 تا 5 باشد چه اقداماتی باید انجام دهیم؟
به گزارش فارس شاهسونی تصریح کرد: وقتی شاخص یو وی بین 1 تا 2 باشد میزان اثر کمی دارد و بی خطر است، اما برای افرادی که دارای پوست حساسی هستند و دچار آفتاب سوختگی می‌شوند، بهتر است از لباس‌های بلند و کرم ضدآفتاب با فاکتور حفاظتی در برابر نور خورشید یا SPF حداقل 15 استفاده کنند. وقتی این شاخص بین 3 تا 5 باشد، خطر آن متوسط و لازم است که در ساعات بین 10 تا 16 مواجهه با نور خورشید به حداقل برسد و در بیرون از خانه، از کلاه‌های لبه دار، لباس‌های بلند و آستین دار، کرم‌های ضدآفتاب با SPF حداقل 15 و عینک آفتابی مناسب که توانایی حذف پرتو‌های فرانبفش داشته باشد، استفاده کنیم. بین ساعات 10 تا 16 کمتر با نور خورشید روبرو شوید
وی گفت: وقتی شاخص یو وی بین 6 تا 7 باشد، خطر افزایش می‌یابد و باید بین ساعات 10 تا 16 مواجهه با نور خورشید به حداقل برسد و موارد گفته شده حتما مورد نظر قرار گیرد. وقتی شاخص یو وی بین 8 تا 10 باشد، خطر بسیار زیادی دارد و در این روز‌های تابستان، شاخص یو وی در ساعات 10 تا 16 در این محدوده قرار دارد و در برخی از مناطق ممکن است این شاخص به 11 نیز برسد.
رییس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت یادآور شد: اقدامات ساده مانند استفاده از کلاه لبه دار، عینک آفتابی استاندارد، کرم‌های ضد آفتاب و لباس‌های بلند و آستین دار در کنار کاهش مواجهه با نور خورشید به تامین سلامت افراد در برابر پرتو‌های فرابنفش، کمک زیادی می‌کند. شاخص یو وی بالاتر از 6 منحصر به ایران نیست بلکه کل خاورمیانه و دنیا با این مشکل روبروست و در فصل گرم سال، این پدیده طبیعی و ناشی از نور خورشید است.
میانگین شاخص یو وی در منطقه مدیترانه شرقی در محدوده 9 است
شاهسونی میانگین شاخص یو وی در منطقه مدیترانه شرقی را در محدوده 9 عنوان و خاطرنشان کرد: اصلی‌ترین توصیه ما به مردم در این روز‌ها که شاخص یو وی بین 8 تا 10 و در وضعیت خطرناک است، به حداقل رساندن مواجهه با نور خورشید به ویژه در ساعات 10 تا 16 است.
وی تاکید کرد: وقتی شاخص یو وی بالاتر از 11 باشد، خطر بسیار زیادی برای انسان دارد و با رنگ بنفش نشان داده می‌شود که در این مواقع نیز مواجهه حداقلی با نور خورشید، استفاده از کلاه لبه دار، عینک آفتابی استاندارد، لباس‌های بلند و کرم‌های ضدآفتاب با SPF حداقل 30 توصیه می‌شود. در این موارد، توصیه می‌شود کرم ضدآفتاب هر دو ساعت یکبار تجدید و استفاده شود.
تشدید پرتو‌های فرابنفش ناشی از تغییرات اقلیمی است
این کارشناس، افزایش و تشدید شاخص یو وی و پرتو‌های فرابنفش را ناشی از تغییرات اقلیمی در سطح کره زمین دانست و گفت: اثرات ناشی از تغییرات اقلیمی منجر به افزایش مواجهه با پرتو‌های فرابنفش نور خورشید، کاهش اُزون استراتوسفری و افزایش تابش یو وی B می‌شود. چه افراد بیشترین آسیب را از پرتو‌ها فرابنفش می‌بینند؟
شاهسونی ادامه داد: اثرات تغییر اقلیمی می‌تواند باعث تغییر در پوشش ابر‌ها شود و وقتی پوشش ابر‌ها کمتر شود، مواجهه با پرتو‌های فرابنفش افزایش می‌یابد. بیشترین آسیب‌های پرتو‌های فرابنفش متوجه شاغلین در فضای باز و مردان به ویژه افراد بالاتر از 55 سال است. بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، یک مرگ از هر سه مرگ به دلیل سرطان پوست غیر ملانومایی است که علت اصلی آن، کار کردن زیر نور خورشید است.
وی تصریح کرد: از هر 4 فردی که در فضای باز اشتغال دارند، یک نفر در مواجهه با سطوح بالای پرتو‌های فرابنفش نور خورشید است که می‌تواند خطر سرطان پوست غیرملانومایی را تا 60 درصد افزایش دهد. اقدامات ساده‌ای که گفته شد می‌تواند خطر ابتلا به این نوع سرطان را به طور چشمگیری کاهش دهد. توصیه‌های خودمراقبتی در مقابل پرتو‌های فرابنفش بیشتر برای چه افرادی است؟
رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت تاکید کرد: توصیه ما در این روز‌ها برای مراقبت بیشتر به افرادی مانند کارگران ساختمانی و صنایع و کشاورزان است که در فضای باز اشتغال دارند که باید مواجهه خود با نور خورشید را در ساعات 10 تا 16 به حداقل برسانند و کارفرمایان باید به گونه‌ای برنامه ریزی کنند که امکان استراحت کافی بدون مواجهه با نور خورشید، فراهم شود.
شاهسونی یادآور شد: وقتی شاخص یو وی بالاتر از 11 باشد بهتر است افراد حداکثر 30 دقیقه زیر نور خورشید باشند؛ چراکه بیشتر از آن، دچار مشکل و آفتاب سوختگی می‌شوند. علاوه بر کارگران و مردان، کودکان و نوزادان نیز گروه‌های آسیب پذیر در این شرایط هستند که ممکن است دچار مشکل شوند.
هشدار؛ پرتوهای سرطان‌زای خورشید را جدی بگیرید 1403/05/06 - 11:08 سید ناصر عمادی متخصص پوست و مو با اشاره به تابش شدید خورشید طی روز‌های اخیر اظهار داشت: نور خورشید از اشعه‌های مختلفی تشکیل شده است. این اشعه‌ها که از خورشید ساطع می‌شوند به سه دسته تقسیم می‌شوند: اشعه ماوراء بنفش A، اشعه ماوراء بنفش B و اشعه ماوراء بنفش C.
وی ادامه داد: نور A از زمان طلوع خورشید تا زمان غروب به صورت مستمر وجود دارد و مضرات کمتری نسبت به نور B دارد. نور B معمولا از ساعت 10 صبح شروع به ساطع شدن می‌کند و تا ساعت 4 بعد از ظهر ادامه دارد. قرار گرفتن طولانی در معرض نور B باعث پیرپوستی، سوختگی و سرطان پوست خواهد شد.
عمادی با بیان اینکه مردم باید خود را در برابر این اشعه‌ها از خود مراقبت کنند توضیح داد: تا جایی که ممکن است در این بازه زمانی و در زمان گرمای شدید هوا از منزل خارج نشوید و در صورتی که به اجبار باید از منزل خارج شوید حتما پوشش مناسب و کامل داشته باشند.
متخصص پوست و مو افزود: استفاده از لباس‌های آستین بلند، کلاه لبه دار 7 سانتی متری که دارای پوشاننده گردن هستند، شلوار بلند و تا جای ممکن استفاده از لباس سفید نخی سفید می‌تواند کمک زیادی به محافظت در برابر اشعه کند. همچنین استفاده از دستکش نخی نیز توصیه می‌شود.
وی گفت: استفاده از کرم ضد آفتاب نیز ضروری است، کرم ضد استفاده باید پس از شستن صورت و دست‌ها و خشک شدن پوست مورد استفاده قرار گیرد. میزان استفاده از کردم ضد آفتاب نیز بسیار مهم است، پوشش کرم باید به قدری باشد که سطح پوست را بپوشاند.
عمادی خاطرنشان کرد: اگر پوست فردی خشک است باید کرم ضد آفتاب استفاده کند و اگر فردی دارای پوست چرب یا جوشی است باید از لوشن ضد آفتاب استفاده کند.
به گفته متخصص پوست و مو، باید افراد با توجه به نوع پوست خود کرم ضد آفتاب را انتخاب کنند. همچنین تاکید می‌شود امور روزمره خود را از ساعت 5 به بعد انجام دهید.
عمادی در پاسخ به پرسشی درباره تاثیر اثرگذاری نور خورشید در گروه‌های سنی مختلف گفت: نور خورشید در سه دسته از افراد اثرگذاری بیشتری دارد، گروه اول کودکان، دوم بانوان و سوم افرادی که پوست روشن دارند. مقاومت پوستی این گروه‌ها در برابر نور خورشید کمتر است.
به گزارش فارس وی توضیح داد: طی روز‌های اخیر مراجعه آفتاب سوختگی بیشتر شده است، تاکید می‌شود افراد از حضور در کنار دریا به بهانه آفتاب گرفتن و برنزه کردن پوست خود خودداری کنند به دلیل اینکه تابش شدید نور خورشید می‌تواند ایجاد سرطان پوست را افزایش دهد.
متخصص پوست و مو گفت: افرادی که مکررا در معرض نور شدید آفتاب قرار دارند ممکن است به سرطان پوست، لکه‌های پوستی و پیرپوستی و تبخال پوستی دچار شوند. یکی از لکه‌های پوستی به نام ملاسما که در صورت خانم‌ها ایجاد می‌شود به دلیل تابش شدید نور آقتاب است.
فردا تعطیل شد 1403/05/06 - 10:07 در پی تداوم گرمای شدید و کم‌سابقه هوا و به منظور حفظ سلامتی شهروندان و مدیریت مصرف انرژی، کلیه مراکز و ادارات دولتی و بانک‌ها در سراسر کشور (به جز مراکز خدمات امدادی و اورژانسی) روز یکشنبه 7 مرداد 1403 تعطیل خواهند بود.
ساعت کاری همه مراکز دولتی امروز شنبه 6 مرداد نیز تا ساعت 10 تعیین شده است.

پیام مازند

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/808629/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ساحل عاج هم در فوتبال ایران ستاره دارد!

نور زیاد برای مغز خطرناک است

منتظر تأیید AFC برای میزبانی لیگ نخبگان هستیم/ برای برگزاری دربی کنترل تماشاگران سخت است

تردد خودرو‌ها از سمت چالوس یک طرفه شد

دانشجوی نخبه دانشگاه مازندران، نفر برتر طرح ملی شهریاران در استان شد

حضورچشمگیر دانشگاه مازندران در4 ایالت کشوراندونزی جهت عقد تفاهم‌نامه با دانشگاه‌ها و موسسات برتر این کشور

تهدید سلامت مغز به دلیلی که فکرش را نمی‌کنید

دستاوردهای پایگاه‌های مقاومت بسیج آمل درطرح «اسوه» به نمایش گذاشته شد

اختتامیه پنجمین جشنواره ابوذر در آستانه کنگره شهدای مازندران

اعلام برندگان جشنواره فیلم ونیز/ شیر طلایی به آلمودوار رسید

تردد خودروها از سمت چالوس یک طرفه شد

ظریف: محافظه‌کار نیستم/ توافق، خطرساز است؛ قهرمان‌ساز نیست

جزئیات مصوبه ساماندهی اتباع خارجی؛ اتباع برای خروج از ایران وثیقه پرداخت می‌کنند

همسر تاجزاده: جرم او «نقد رهبر» است

جعفرزاده ایمن‌آبادی: ای کاش عشقی لال می‌شد و برای وام میلیاردی جوابیه نمی‌داد

پزشکیان: راهی جز انتقال مرکزیت اقتصادی و سیاسی به نزدیکی آب‌های جنوب کشور نداریم

حکم منع تحصیل پسرخواهر زاده میرحسین موسوی تعلیق شد

هشدار بزرگ؛ اگر پول به حساب‌تان آمد، پس ندهید!

یک انتصاب جدید در دولت به حکم عارف

الحاق 8 دستگاه خودرو به ناوگان بهداشتی مازندران

افسانه فواره تروی؛ تعداد سکه‌های پرتاب‌شده در این حوض معروف هوش از سر می‌پراند!

نالد به حال زار من!

فیلم «اخراجی‌ها 4» پروانه ساخت گرفت

تقدیم جشنواره «زوریخ» به داریوش مهرجویی و همسرش

638 نفر از مرگ در آب‌های خزر نجات یافتند

وضعیت اسفناک زباله در جنگل‌های مازندران

بخشایش اردستانی، نماینده مجلس: ایران به روسیه، حشد الشعبی، حزب الله و حماس موشک می‌دهد

امیرحسین مدرس مجری فصل جدید «سرزمین شعر» شد

محکومیت گسترده قتل فعال حامی فلسطین/ خشم جهانی علیه تل‌آویو

این 5 عادت شما را سحرخیز می‌کند

دفاع مقدس الگوی کار جهادی است

نواقص پارک شهید نوبخت ساری مورد بررسی قرار گرفت

محکومیت گسترده قتل فعال حامی فلسطین در کرانه‌ باختری

ضریب اشغال تخت بیمارستانی در مازندران به 89 درصد رسید

نجفی خوشرودی معاون عارف شد

علی نجفی خوشرودی معاون بین الملل عارف شد + سوابق

نجفی خوشرودی، معاون بین الملل معاون اول رئیس جمهور شد

نجفی خوشرودی به‌عنوان معاون بین‌الملل و همکاری‌های منطقه‌ای عارف منصوب شد

همایش پیاده روی خانوادگی در سرخ کلا تپه زیراب

کوهنورد مصدوم قله علم کوه با بالگرد به مراکز درمانی منتقل شد

اهدای عضو مرد بابلی به چند بیمار زندگی دوباره بخشید

اندوه از کتاب زمستان اخوان ثالث

تو شفا می دهی

شهاب حسینی بازیگر فیلم «رها» شد

بایدن وهریس تحقیقاتی مستقل را درباره قتل عایشه به جریان بیاندازند

ثبت بیش از 2 میلیون و 400 هزار تردد خودرویی در مازندران

آب‌بندانی به رنگ بنفش در مازندران

️ریا کاری نماینده 4 درصدی؛ ماجرای انصراف امیر حسین ثابتی از دریافت وام مسکن چیست؟

صدا کن مرا!

معرفی کتاب لطفا بگو لطفا!