توقف ساخت برج 11 طبقه در حریم قلعه مارکوه رامسر/ این بنا مجوز کمسیون ماده 5 استان را هم اخذ کرده!
اجتماعي
بزرگنمايي:
پیام مازند - به گزارش خبرآنلاین از مازندران، عباس پوریانی رئیس کل دادگستری مازندران از محل ساخت برج 11 طبقه که در حریم مصوب قلعه تاریخی مارکوه در جریان است بازدید کرد و به دلیل اختلاف حقوقی میان سازنده و اداره کل میراث فرهنگی، دستور توقف 10 روزه پروژه برای بررسی بیشتر را صادر کرد. این پروژه سال 1400 به دلیل اعتراضات مردمی و قرارگرفتن در حریم مصوب درجه یک قلعه مارکوه متوقف شده بود اما پس از مدتی با ادعای مالک مبنی بر اینکه آغاز عملیات ساختمانی پیش از تصویب حریم بود، مجوز فعالیت دریافت کرد و کار از سر گرفته شد.
در همین ارتباط دادستان عمومی و انقلاب مازندران در حاشیه بازدید از محل ساخت برج و در توضیح بیشتر پیرامون فعالیت ساختمانی مالک و تصمیم دستگاه قضایی پیرامون این پروژه به خبرنگاران گفت: قلعه تاریخی مارکوه در فهرست آثار ملی قرار دارد. در کنار این قلعه و در حریم درجه یک این بنای ناریخی ساختمانی در حال ساخت است که مجوز کمسیون ماده 5 استان را هم اخذ کرده است.
علیاکبر عالیشاه افزود: اختلاف نظری در بحث تفسیر شروع عملیات اجرایی مابین اداره کل میراث فرهنگی مازندران و سازنده برج وجود دارد. در جریان این بازدید مقرر شد که سازنده به مدت 10 روز فعالیت خود را متوقف کند، همزمان میراث فرهنگی استان نیز طی یک هفته آینده، دادخواست مربوط به توقف عملیات اجرایی و ابطال مصوبه کمسیون ماده 5 را دریافت کند، تا تکلیف این ساختمان و حریم مصوب قلعه تاریخی مارکوه مشخص شود.
قلعه مارکوه که در 6 کیلومتری شرق شهر رامسر و سه کیلومتری ساحل دریا شهر کتالم واقع است، سال 79 با شماره 3484 به عنوان یک اثر تاریخی در فهرست آثار ملی کشور ثبت شد. باستان شناسان بر اساس کاوش هایی که سال 82 روی این قلعه انجام دادند، معتقدند که قدمت آن به دوره اسلامی و احتمالا قرن سوم هجری قمری باز می گردد.
خبرگزای ایرنا در دورههای زمانی متعدد گزارشهایی را پیرامون آسیب بلندمرتبهساری در حریم این قلعه منتشر کرد. بررسیها در روند تولید گزارشها در ارتباط بلندمرتبهسازی در فضای پیرامونی قلعه مارکوه نشان میدهد که افکار عمومی این شهر نه مخالف برجسازی، بلکه مخالف آسیبِ جبرانناپذیر بر پیکره این بافت تاریخی هستند. به این معنی که آنچه موجب نارضایتی شده اعطای مجوزهای غیرمتعارف است. صدور مجوزهایی که مغایر طرح جامع و تفصیلی شهر و مهمتر از حفظ هویت و یکپارچگی این بافت تاریخی است که سالیان در کنج شهر خودنمایی میکند.
چنین ساخت و سازهایی ضربه تمامکننده به منظره این منطقه محسوب میشود. خدشهای که یک بار قلب این بافت تاریخی را نشانه رفته است و تکرار آن برای جامعه محلی قابل تحمل و چشمپوشی نیست، زیرا نما و منظر این بافت کهن متعلق به تمام مردم ایران است و نباید در تسخیر عدهای خاص قرار گیرد.
46
کد خبر 2053774
-
چهارشنبه ۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۵۴:۳۰
-
۱۳ بازديد
-

-
پیام مازند
لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/889588/