پیام مازند

آخرين مطالب

جنگ اتمی 24 فریم بر ثانیه اسرائیل اجتماعي

جنگ اتمی 24 فریم بر ثانیه اسرائیل
  بزرگنمايي:

پیام مازند - در دنیایی که «تهران»‌ها می‌توانند بر افکار عمومی سراسر جهان – من جمله هموطنان خودمان تأثیر بگذارند، این بی‌خیالی در تولید یک اثر قابل و چسبیدن واقعاً جای سؤال ندارد؟
، کشورهای متخاصم جان می‌دهد برای اینکه در موردشان فیلم بسازی! حالا فکر کنید یک طرف این ماجرا رژیم عبری است، طرف دیگر ایران و احتمالاً لازم است که آن طرف با آثارش نشان بدهد که سری در سرها دارد و در مورد ما مو را از ماست بیرون می‌کشد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
جنگ نرم که می‌گویند یعنی همین! هنرمندان رژیم طی ده دوازده سال اخیر، چندین و چند اثر سینمایی و تلویزیونی در مورد ایران ساخته‌اند. در این شماره قصد دارم که نگاهی کوتاه به آن‌ها بیندازم و همراه شما آن‌ها را بررسی کنم.

پیام مازند

عملیاتی، پر سر و صدا اما تو خالی
فیلم «عملیاتی» فیلمی تریلر و هیجانی است که در سال 2019 به‌طور بین‌المللی تولید شده و توسط کارگردان اسرائیلی یووال آدلر نوشته و کارگردانی شده است. این فیلم بر اساس رمان عبری «معلم زبان انگلیسی» (המורה לאנגלית) اثر یفتاح ریچر- اتیار، یک افسر سابق اطلاعاتی، ساخته شده است. بازیگران اصلی این فیلم دیان کروگر، مارتین فریمن و کاس انور هستند. داستان فیلم از این قرار است که توماس یک یهودی بریتانیایی که تا یک سال پیش برای سازمان اطلاعاتی موساد اسرائیل در آلمان کار می‌کرده بازنشسته شده است، اما هنوز به برخی از سیستم‌ها و منابع کارفرمای سابقش دسترسی دارد. پس از مدتی او از دوست و همکار ناپدید شده‌اش ریچل یک تماس مرموز دریافت می‌کند.
توماس به یک خانه امن در کلن فراخوانده می‌شود تا به پیدا کردن ریچل کمک کند. از قضا آخرین مأموریت ریچل این بود که به‌عنوان یک معلم زبان انگلیسی در تهران فعالیت کند و به نظارت بر فرهاد رضوی، سکاندار یک شرکت الکترونیکی ایرانی بپردازد. بعد کاشف به عمل می‌آید که ریچل با فرهاد روابط خاصی ایجاد کرده و می‌شود او را به مهره‌ای علیه برنامه هسته‌ای ‌ایران تبدیل کرد. آخر ماجرا هم که نگفته معلوم است، نه؟
«عملیاتی»، قرار بود فیلم پر سر و صدایی باشد، کستینگ فیلم پر و پیمان بود. مارتین فریمن و دایان کروگر دو نقش اصلی فیلم را بازی می‌کردند و چند کمپانی معتبر تهیه و توزیع فیلم، پشت تولیدش را گرفته بودند. با همه این اوصاف، فیلم اصلاً چیزی نبود که در ابتدا قرار بود باشد، نه فروخت، نه تحسین شد، نه سر و صدای خاصی کرد. منتقدان رژیم فیلم را به راحتی هر چه تمام‌تر نادیده گرفتند، کاری که همکارانشان در اقصی نقاط جهان هم انجامش دادند. معدل نمره منتقدین این فیلم در سایت متاکریتیک 47 از 100 است، و در IMDB از حدود 8000 رأی نمره 5.8 را به دست آورده است.
فکر کنید قرار است که اثری بسازید تا دنیا را تکان بدهد، اما حتی پشه‌ای هم نجنبد، عجیب است دیگر، نه؟ به عنوان مثال، منتقد روزنامه گاردین در مورد این فیلم نوشته است: «بینندگان احتمالاً برای دیدن فیلمی با المان‌های شناخته شده جاسوسی به سینما می‌آیند – هیجان، تنش، تعلیق – و توقع دارند که در فیلم با چنین مواردی روبه‌رو شوند؛ ظرافت شخصیت، پیچیدگی عاطفی و معضلات انسانی قابل باور. اما فیلم «عملیاتی» به طور کامل تمام این امیدها را نابود می‌کند، به‌ویژه که در تمامی لحظات به شکل شگفت‌آوری کسل‌کننده و حوصله سربر است.»

پیام مازند

بیا مهاجرت کنیم، بابا جون
«بابا جون» (באבא ג"ון) درامی اسرائیلی است که در سال 2015 به کارگردانی یووال دلشاد ساخته شده و این اولین تجربه کارگردانی او محسوب می‌شود. این فیلم داستان یک خانواده مهاجر با ریشه‌های ایرانی را روایت می‌کند که یک پرورشگاه بوقلمون را اداره می‌کنند. تمرکز فیلم روی درگیری بین پدر و پسرش است که از ادامه دادن سنت شغلی خانواده امتناع می‌کند. این فیلم در بخش سینمای معاصر جهان در جشنواره بین‌المللی فیلم تورنتو در سال 2015 به نمایش درآمد و همچنین در 27 جشنواره دیگر در سراسر جهان شرکت کرد. این فیلم جایزه بهترین فیلم را در جشنواره اوفیر 2015 به دست آورد و به عنوان نماینده اسرائیل برای بهترین فیلم خارجی‌زبان در هشتاد و هشتمین جوایز اسکار معرفی شد که بخت یارش نبود و همانجا پشت در باقی ماند!
«باباجون»، با بودجه‌ای حدود یک میلیون دلار ساخته شده و بخشی از تأمین مالی آن از سوی اعضای جامعه یهودی ایرانی در بیورلی هیلز و لس‌آنجلس صورت گرفته است. «باباجون» نمونه متعالی یک فیلم جشنواره‌ای است، و بر خلاف فیلم «عملیاتی» این یکی اتفاقاً توسط جوامع یهودی بسیار تحویل گرفته شده است. «سازمان زنان صهیونیست آمریکا» نقدی بسیار مثبت بر فیلم نوشته است، آن‌ها در انتهای مقاله خودشان، از واکنش ایران به این فیلم تأسف می‌خورند: «حکومت ایران، فیلم را یک پروپاگاندای سیاسی می‌داند که هدفی جز قطع ریشه‌های یهودیان ایرانی مهاجر در اسرائیل و دور کردن آن‌ها از میراثشان در ایران ندارد!»
به‌زودی در تهران فلافل اتمی خواهیم خورد!
دو نمونه از آثار اسرائیلی هم سر و صدا کردند، هم روی موضوع حساسی دست گذاشتند. «فلافل اتمی» و سریال «تهران». فلافل اتمی، فیلمی کمدی با مضمونی حساس است، دو دختر در دو شهر اتمی، در دو سر این ماجرا قصد دارند با لو دادن اطلاعات سری نظامی به یکدیگر، از جلوگیری جنگ اتمی جلوگیری کنند! حساسیت فیلم آنجایی بالا رفت که در مورد یک جنگ تقریباً هسته‌ای صحبت می‌کرد.
و اما می‌رسیم به تهران، سریالی که جنجالی‌ترین محصول در رژیم عبری در مورد ایران است. شخصیت اصلی تهران، تامار رابینیان، زن جوان یهودی است که در ایران به دنیا آمده اما در اسرائیل بزرگ شده است. یک مأمور موساد و هکر کامپیوتر که در مأموریتی مخفی، وظیفه دارد یک رآکتور اتمی را در ایران غیر فعال کند. تهران پرخرج‌ترین اثر تصویری اسرائیلی است که تا به حال ساخته شده است و نکته جالب اینکه آمار و ارقام هزینه‌های تولید این سریال در دسترس نیست!
در حالی که چنین آمار و ارقامی برای اکثر سریال‌های پخش شده در اپل پلاس قابلیت دسترسی دارند. سریال از جانب رسانه‌های رژیم عبری بسیار تحسین شده است، اورشلیم پست در گزارشی این سریال را یک موفقیت جهانی برای رسانه‌های تصویری اسرائیل خوانده است.
مجله موزاییک که مجله‌ای چندمنظوره برای سبک زندگی یهود است، در مقاله‌های متنوعی به این سریال پرداخته است و حتی به سراغ ناهم‌خوانی‌های ایران واقعی با ایران سریال هم پرداخته است. سریال از منتقدین متاکریتیک نمره خوب 72 از 100 را به دست آورده است. دوروتی رابینووتیز، روزنامه‌نگار سرشناس یهودی برای وال استریت ژورنال درمورد این سریال نوشته است: «هرچند به‌عنوان یک داستان جاسوسی کمی بعید است، اما «تهران» در طول داستان خود تنش را حفظ می‌کند، شاید به این دلیل که ما با چیزی بیش از یک سریال جاسوسی طرف هستیم. این داستان شامل تقابل و تضاد فرهنگ‌ها و هویت‌های از دست رفته است... .»

پیام مازند

تهران را به عنوان معروف‌ترین اثر بین‌المللی اسرائیل می‌شناسند که تا به حال جواب درخوری هم از جانب ما نداشته است.
گفتم جواب درخور، و یادم افتاد مدتی بعد از پخش فیلم «سیصد»، خبر آمد که سریالی در پاسخ به آن ساخته شده است که به زودی پخش خواهد شد. نتیجه سریالی بود به نام «چهل سرباز» که همزمان موفق شد مهم‌ترین داستان‌های ملی و مذهبی ما را به شکل جداگانه با بدترین کیفیت ممکن تصویر کند. حالا هم می‌ترسم درخواست جواب درخور داشته باشم و اتفاق بدتری برای خودمان بیفتد. در دنیایی که «تهران»‌ها می‌توانند بر افکار عمومی سراسر جهان – من جمله هموطنان خودمان – تأثیر بگذارند، این بی‌خیالی در تولید یک اثر قابل ، واقعاً جای سؤال ندارد؟
منبع: روزنامه فرهیختگان

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/886945/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مهران غفوریان: هر چقدر شمسایی برنج نمی خورد شما بخورید

تفاوت فوتسال و فوتبال ایران از نگاه وحید شمسایی

رقابت جذاب دوز بین وحید شمسایی و مهران غفوریان

شمسایی: در فوتسال هم صد در صد خرافات وجود دارد

رقابت پانتومیم بین وحید شمسایی و مهران غفوریان

آنچلوتی رفتنیه، سرمربی بعدی کیه؟

شمسایی: اگه بازیکنی زیاد از حد تک روی کند، پرتش می کنم بیرون!

شناخت مفاخر دینی و علمی، حق یک جامعه است

اولین اسکناس ایران را ببینید + عکس | «چاوِ مبارک» چگونه نامبارک شد؟

چالش انتخاب بازیکن برتر با وحید شمسایی

گزینه شماره یک مدیرعاملی پرسپولیس!

شمسایی: در استقلال چهاردستگی و باندهای عجیب وجود داشت تا نتوانیم قهرمان آسیا شویم

«تالار شهر» خرم‌آباد تا سال 1407 به مرحله افتتاح می‌رسد

استاندار مازندران: سرمایه‌گذاری موجب اشتغال و رشد اقتصادی می‌شود

وزن «پول پیش» آپارتمان‌های اجاره‌ای

راهیان نور در تقویت همبستگی ملی و اجتماعی نقش اساسی دارد

حسینی‌جو: مازندران پاک نیازمند فرهنگ سازی راهبردی و علمی است

رضا نوروزی : یکی از ایرادهای من به آقای چمنیان، بحث استعدادیابی و دستیاران ایشان بود

عباس چمنیان : همه ی مربیان دوست دارند خودشان را وارد چالش کنند

کابوس تازه رئال مادرید؛ زانوی رودیگر درد دارد!

دلیل جالب شمسایی برای ادامه ندادن فوتسال در اروپا

زمان جدید قطعی برق مازندران و ساری فردا یکشنبه 31 فروردین 1404 + جدول خاموشی برق مازندران 24 ساعت آینده

آیین رونمایی از کتاب یار آشنا در خرم آباد برگزار شد

زمان جدید قطعی برق لرستان و خرم آباد فردا یکشنبه 31 فروردین 1404 + جدول خاموشی برق لرستان 24 ساعت آینده

بزرگداشت چهره ماندگار پزشکی لرستان در هفته نکوداشت خرم‌آباد

جشن بزرگ روز دختر در خرم‌آباد برگزار می‌شود

خلاصه بازی الجزیره 2 - شباب الاهلی 1

عباس چمنیان: اینکه ما نتوانستیم در همه ی بازی ها کیفیت بازی را در سطح بالا نگهداریم، اشکال من است

این گدای جوان میلیونر به مردم وام هم میدهد/ به گدایی اعتیاد دارم و...

شاهد توازن و تعادل فرهنگی در جامعه هستیم

مازندران نیازمند سرمایه‌گذاری خرد و کلان است

روش نگهداری گیاه آلوئه ورا

حمایت دستگاه قضا از سرمایه‌گذاری در مازندران‌

وداع باشکوه مردم دیار علویان با پیکر شهید «محمد ایاره» در ساری

رشد نجومی بورس در راه است | منتظر بورس سبز باشید

تاثیرات مغزها در بدن انسان

امگا3 موجود در گردو به اندازه یک ماهی است!

توصیه دکتر برای خوردن گردو با خوراکی‌های دیگر

بزرگداشت عطار، سعدی و پروین در کوالالامپور

گل سردار آزمون در دیدار امشب شباب الاهلی مقابل الجزیره

تکنولوژی جالب تحویل توپ در بازی فینال لیگ‌کاپ امارت بین الجزیره و شباب الاهلی

تاریخ قرعه‌کشی لیگ برتر مشخص شد

همه‌چیز درباره فیلم «اف 1» برد پیت؛ از داستان تا تاریخ اکران

ایرج نوذری پس از 20 سال به دوبله بازگشت

آیت الله محمدی لائینی: شناخت ابعاد شخصیتی افتخارات ملی حق یک جامعه است

وداع شمال کشور با روزهای بارانی و برفی / بهار با تاخیر رسید

فوری/ شهادت یکی از نیروهای امنیتی ایرانی+جزئیات

شهادت یک نیروی امنیتی مازندران حین مأموریت

پیش‌بینی وضعیت آب و هوا لرستان فردا یکشنبه 31 فروردین ماه 1404 | پیش‌بینی هواشناسی خرم آباد 24 ساعت آینده + آب و هوای لرستان

پیش‌بینی وضعیت آب و هوا مازندران فردا یکشنبه 31 فروردین ماه 1404 | پیش‌بینی هواشناسی ساری 24 ساعت آینده + آب و هوای مازندران