پیام مازند

آخرين مطالب

خطر طغیان مگس مدیترانه‌ای در باغات شمال/ آفتی نابودنشدنی! گفتگو

خطر طغیان مگس مدیترانه‌ای در باغات شمال/ آفتی نابودنشدنی!
  بزرگنمايي:

پیام مازند - خطر مگس مدیترانه‌ای این روزها باغات شمال ایران را تهدید می‌کند؛ آفتی که که به گفته کارشناسان و اساتید کلینیک گیاه‌پزشکی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، حتی با سموم شیمیایی و کودهای کشاورزی نیز به طور کامل از بین نمی‌رود. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری، خبر به همین اندازه کوتاه و برای باغداران و مصرف‌کنندگان خطرناک و حاوی مطالب هشدار بود؛ "خطر طغیان مگس مدیترانه‌ای در باغ های مازندران"، چرا که به گفته هادی باقری، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی این استان، آفت مگس میوه مدیترانه‌ای یکی از مهم‌ترین تهدیدها برای باغ‌های مرکبات و نارنج است.
آفتی که به گفته کارشناسان و اساتید کلینیک گیاه‌پزشکی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، حتی با سموم شیمیایی و کودهای کشاورزی نیز به طور کامل از بین نمی‌رود و بر بازارپسندی محصولات باغی اثر منفی خواهد گذاشت.
نارنج‌های درختان حاشیه پیاده‌روها را براداشت کنید!

پیام مازند

هادی باقری، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران، در خبری با اشاره به کشت درختان نارنج در حاشیه پیاده‌روها در این استان، اظهار کرد: این نارنج‌ها اگر از سوی شهرداری‌ها به‌موقع برداشت نشوند، باعث گسترش بیشتر آفت خواهند شد.
وی با بیان اینکه آفت مگس مدیترانه‌ای با تولید مثل سریع آسیب‌های جدی به باغ‌ها وارد می‌کند، تصریح کرد: این مسئله باعث کاهش کیفیت و عملکرد درختان مرکبات می‌شود.
باقری میوه‌های نارنج باقی‌مانده از سال قبل بر روی درخت‌های واقع شده در معابر عمومی را از جمله مخاطرات رشد آفت مگس دانست و گفت: برداشت نشدن نارنج‌های باقی‌مانده سال گذشته به گسترش مگس میوه مدیترانه‌ای کمک می‌کند. میوه‌ها به عنوان میزبان این آفت عمل کرده و موجب جذب مگس میوه به مناطق مختلف می‌شود. به‌طوری‌که باغ‌ها، خانه‌سراها، فضای سبز شهری و روستایی می‌توانند متاثر از این آفت شوند.
تهدید سلامت باغات با افزایش جمعیت آفت مگس مدیترانه‌ای

پیام مازند

وی عنوان کرد: در صورتی که این میوه‌ها از درختان برداشت نشوند جمعیت آفت در این مناطق افزایش پیدا می‌کند و موجب بروز خسارات جدی در باغ‌های هسته‌دار از جمله سیاه‌ریشه می‌شود و عدم برداشت به‌موقع نارنج‌ها، کانون‌های جدید آلودگی شکل می‌گیرد که تهدید سلامت باغ‌ را به دنبال دارد.
باقری همچنین با تاکید بر لزوم مبارزه با این آفت گفت: در صورت عدم همکاری دستگاه‌های اجرایی و دهیاری‌ها، خسارت این آفت در تابستان امسال فاجعه‌بار می‌شود.
آفات به طور کامل از بین نمی‌رود اما کنترل می‌شود
از سوی دیگر، علیرضا جعفری مسئول کلینیک گیاه‌پزشکی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری نیز در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم در ساری، به تشریح آفات موجود در این فصل کشاورزی در مازندران پرداخت.
وی با بیان اینکه با توجه به شرایط آب و هوایی مازندران، در حال حال حاضر کرم ساقه‌خوار با بیماری بلاست برای کشت برنج و مگس مدیترانه‌ای برای مرکبات، از مهم‌ترین آفاتی است که کشاورزی این استان را درگیر خواهد کرد و در چند سال اخیر نیز خسارات سنگینی به کشاورزان وارد کرده است، تصریح کرد: این خسارت انواع محصولات کشاورزی را درگیر خواهد کرد، آفات دیگری همچون شته‌ها نیز در این فصول دیده می‌شود که خسارت چندانی ایجاد نمی‌کند.
مسئول کلینیک گیاه‌پزشکی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری با اشاره به اینکه برخلاف تصورات شایع شده در بین عموم، آفاتی که وارد منطقه ای شود، به طور کامل نمی توان آن را از بین برد، گفت: آفاتی چون مگس مدیترانه‌ای، یک آفت قرنطینه‌ای بودند که بنا به هر دلیلی وارد کشور شده‌اند و در حال حاضر باغات استان مازندران را درگیر کرده است.
جعفری با بیان اینکه در یک برهه، شپشک استرالیایی وارد کشور شده بود اما در حال حاضر، خبری از این آفت نیست، خاطرنشان کرد: هرچند این آفت به طور کامل از بین نرفته است اما به مرور زمان جمعیت آن پایین آمده و در خصوص آفت‌هایی چون مگس مدیترانه‌ای نیز باید گفت نمی‌توان آن را به طور کامل در این استان از بین برد اما قابلیت کنترل دارد.
کشاورزی پایدار در تیررس هجوم آفات در مازندران

پیام مازند

وی با ابراز نگرانی از اینکه به دلیل شرایط آب و هوایی مازندران که در فصل پاییز نیز گرما ادامه‌دار می‌شود و از سوی دیگر اینکه کشت‌های دوم و حتی سوم در این استان صورت می‌گیرد، امکان افزایش نسل این آفت وجود دارد، گفت: آفت و بیماری‌ها از سه جهت به کشاورزی و کشاورزان آسیب می‌رساند، اول آنکه موجب کاهش عملکرد محصول می‌شود، دوم آنکه کشاورز برای مقابله با این آفات به منظور جلوگیری از بروز بیماری، مجبور به استفاده از نهاده‌های بیشتری همچون کود و سم است، سوم آنکه از کشاورزی پایدار روز به روز بیشتر فاصله می‌گیریم، کشاورز و باغدار می‌خواهد عملکرد در واحد سطح را افزایش دهد و مجبور است کود و سموم شیمیایی بیشتری استفاده کند و این امر با کشاورزی پایدار تناقض دارد. خسارت سوم در استان مازندران بسیار جدی است چرا که به محیط زیست نیز آسیب می‌رساند.
حذف جمعیت آفات در مازندران با استفاده از طرح‌های علمی
مسئول کلینیک گیاه‌پزشکی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری با بیان اینکه در مازندران طی چند سال اخیر بر روی برنج، "طرح مدیریت تلفیقی محصول برنج" از سوی بخش حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران، اجرا شده است تا مقدار مصرف سموم کشاورزی و نهاده‌ها را کاهش دهیم، اظهار کرد: در مازندران کشاورز و باغدار به استفاده از سموم عادت کرده است، در حالیکه چند سالی می‌شود باغاتی که در مرحله تحقیقات قرار دارد، به هیچ عنوان از سم کشاورزی استفاده نمی‌شود و حتی کودهای شیمیایی را نیز حذف کردیم.
جعفری ادامه داد: با این وجود باغداران و کشاورزان نگاه سنتی به کشاورزی دارند و برای رفع این موضوع، به زمان احتیاج داریم، در بسیاری از باغات برای از بین بردن مگس مدیترانه‌ای، استفاده از سموم حذف شده و جالب است بدانید خسارت آن به کمتر از 2درصد در حالت نرمال آن رسیده و مقالات آن نیز به چاپ رسیده است. 
وی افزود: این امر برای برنج نیز امکانپذیر خواهد بود، با کرم ساقه‌خوار برنج نیز می‌توان بدون استفاده از سم کشاورزی مقابله کرد. موادی که برای این امر استفاده می‌شود طبیعی است و جز کودهای شیمیایی نیست. منطقه مورد مطالعه برای باغ مرکبات، در بابل، بابلسر و ساری و برای "طرح مدیریت تلفیقی محصول برنج" نیز در لاله‌آباد بابل اجرا شده و قابلیت اجرایی در تمام استان را دارد.
مسئول کلینیک گیاه‌پزشکی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری در پاسخ به این سئوال که، استفاده از سم و کود در محصول کشاورزی خواهد ماند، آیا این نهاده‌های شیمیایی به طور قطع این آفات را از بین می‌برند و آیا این آفت برای انسان‌ها بیماری‌زا خواهد بود، تصریح کرد: نکته اول آنکه باید بدانیم در تمام دنیا از این نهاده‌ها استفاده می‌کنند و به دنبال آن هستیم تا میزان بهره‌گیری از آنها را کاهش دهیم، دوم آنکه نهاده‌های شیمیایی به طور کل در محصول باقی خواهند ماند فقط میزان آن کاهش می‌یابد، آفت‌هایی هم که بر روی محصول باقی می‌ماند، تنها بازارپسندی خود را از دست می‌دهد و موجب بیماری انسان‌ها نخواهند شد. در واقع زیان انسان از این آفات، بازارپسندی و عملکرد محصول خواهد بود.

پیام مازند

به گزارش تسنیم، کشاورزی در مازندران به عنوان یکی از اصلی‌ترین مشاغل مردم این استان به عنوان محل درآمد و کسب و کار آنها محسوب می‌شود و هرگونه عاملی که بتواند بر کیفیت و درآمد محصول نهایی اثرگذار باشد، بدون شک مورد توجه قرار خواهد گرفت.
بر این اساس، توجه به مبانی علمی و دانشگاهی و ارتباط میان دانشگاه و محققان با سازمان‌های مربوطه همچون جهاد کشاورزی و یا سازمان نظام مهندسی کشاورزی می‌تواند زمینه‌ساز رشد و ارتقا را در این موارد به همراه آورد، موضوعی که بر اساس نظر کارشناسان، به نظر می‌رسد مورد غفلت هر دو گروه قرار گرفته و شاهد ضعف‌هایی در آن هستیم. نکته جالب آنجاست که بسیاری از افرادی که در سازمان‌های مربوطه این بخش، فعالیت دارند، فارغ‌التحصیل دانشگاه علوم کشاورزی هستند و با این وجود این ارتباط کاملا قطع است.
به نظر می‌رسد همگامی دانشگاه و سازمان‌های مربوطه در کنار نقش آموزش و آگاهی کشاورزان از طرق مختلف همچون رسانه‌ها و واحدهای ترویج سازمان جهاد کشاورزی در این استان، می‌تواند بخش زیادی از این مشکلات را برطرف کند.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/886852/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تصویری از اولین اسکناس ایرانی+ عکس

مهران غفوریان: هر چقدر شمسایی برنج نمی خورد شما بخورید

تفاوت فوتسال و فوتبال ایران از نگاه وحید شمسایی

رقابت جذاب دوز بین وحید شمسایی و مهران غفوریان

شمسایی: در فوتسال هم صد در صد خرافات وجود دارد

رقابت پانتومیم بین وحید شمسایی و مهران غفوریان

آنچلوتی رفتنیه، سرمربی بعدی کیه؟

شمسایی: اگه بازیکنی زیاد از حد تک روی کند، پرتش می کنم بیرون!

شناخت مفاخر دینی و علمی، حق یک جامعه است

اولین اسکناس ایران را ببینید + عکس | «چاوِ مبارک» چگونه نامبارک شد؟

چالش انتخاب بازیکن برتر با وحید شمسایی

گزینه شماره یک مدیرعاملی پرسپولیس!

شمسایی: در استقلال چهاردستگی و باندهای عجیب وجود داشت تا نتوانیم قهرمان آسیا شویم

«تالار شهر» خرم‌آباد تا سال 1407 به مرحله افتتاح می‌رسد

استاندار مازندران: سرمایه‌گذاری موجب اشتغال و رشد اقتصادی می‌شود

وزن «پول پیش» آپارتمان‌های اجاره‌ای

راهیان نور در تقویت همبستگی ملی و اجتماعی نقش اساسی دارد

حسینی‌جو: مازندران پاک نیازمند فرهنگ سازی راهبردی و علمی است

رضا نوروزی : یکی از ایرادهای من به آقای چمنیان، بحث استعدادیابی و دستیاران ایشان بود

عباس چمنیان : همه ی مربیان دوست دارند خودشان را وارد چالش کنند

کابوس تازه رئال مادرید؛ زانوی رودیگر درد دارد!

دلیل جالب شمسایی برای ادامه ندادن فوتسال در اروپا

زمان جدید قطعی برق مازندران و ساری فردا یکشنبه 31 فروردین 1404 + جدول خاموشی برق مازندران 24 ساعت آینده

آیین رونمایی از کتاب یار آشنا در خرم آباد برگزار شد

زمان جدید قطعی برق لرستان و خرم آباد فردا یکشنبه 31 فروردین 1404 + جدول خاموشی برق لرستان 24 ساعت آینده

بزرگداشت چهره ماندگار پزشکی لرستان در هفته نکوداشت خرم‌آباد

جشن بزرگ روز دختر در خرم‌آباد برگزار می‌شود

خلاصه بازی الجزیره 2 - شباب الاهلی 1

عباس چمنیان: اینکه ما نتوانستیم در همه ی بازی ها کیفیت بازی را در سطح بالا نگهداریم، اشکال من است

این گدای جوان میلیونر به مردم وام هم میدهد/ به گدایی اعتیاد دارم و...

شاهد توازن و تعادل فرهنگی در جامعه هستیم

مازندران نیازمند سرمایه‌گذاری خرد و کلان است

روش نگهداری گیاه آلوئه ورا

حمایت دستگاه قضا از سرمایه‌گذاری در مازندران‌

وداع باشکوه مردم دیار علویان با پیکر شهید «محمد ایاره» در ساری

رشد نجومی بورس در راه است | منتظر بورس سبز باشید

تاثیرات مغزها در بدن انسان

امگا3 موجود در گردو به اندازه یک ماهی است!

توصیه دکتر برای خوردن گردو با خوراکی‌های دیگر

بزرگداشت عطار، سعدی و پروین در کوالالامپور

گل سردار آزمون در دیدار امشب شباب الاهلی مقابل الجزیره

تکنولوژی جالب تحویل توپ در بازی فینال لیگ‌کاپ امارت بین الجزیره و شباب الاهلی

تاریخ قرعه‌کشی لیگ برتر مشخص شد

همه‌چیز درباره فیلم «اف 1» برد پیت؛ از داستان تا تاریخ اکران

ایرج نوذری پس از 20 سال به دوبله بازگشت

آیت الله محمدی لائینی: شناخت ابعاد شخصیتی افتخارات ملی حق یک جامعه است

وداع شمال کشور با روزهای بارانی و برفی / بهار با تاخیر رسید

فوری/ شهادت یکی از نیروهای امنیتی ایرانی+جزئیات

شهادت یک نیروی امنیتی مازندران حین مأموریت

پیش‌بینی وضعیت آب و هوا لرستان فردا یکشنبه 31 فروردین ماه 1404 | پیش‌بینی هواشناسی خرم آباد 24 ساعت آینده + آب و هوای لرستان