پیام مازند

آخرين مطالب

راه‌های پیشگیری از زبری دست در فصل بهار گفتگو

راه‌های پیشگیری از زبری دست در فصل بهار
  بزرگنمايي:

پیام مازند - با آغاز فصل بهار، بسیاری از افراد با مشکلاتی در پوست خود مواجه می‌شوند؛ از خشکی و پوسته‌پوسته شدن گرفته تا حساسیت‌های شدید به نور خورشید.
تغییرات دما، گرده گیاهان و افزایش ساعات حضور در فضای باز، از عواملی هستند که می‌توانند پوست را دچار آسیب کنند. به همین دلیل، مراقبت از این سد دفاعی نخست بدن، اهمیت ویژه‌ای دارد.
در همین راستا، در گفت‌وگو با علی ابراهیمی، متخصص پوست، مو و زیبایی از علل و راهکارهای مقابله با حساسیت‌های فصلی پوست پرسش شده است. ابراهیمی با تأکید بر نقش نور خورشید در تحریک بسیاری از حساسیت‌های پوستی، گفت: چاره اصلی، محدود کردن تماس با آفتاب است. ترجیحاً باید از لباس‌های پوشیده‌تر و آستین‌بلند استفاده کرد، و ضدآفتاب‌ها را فراموش نکرد. در موارد شدید، داروهایی وجود دارد که می‌توانند اثرات مخرب آفتاب را کاهش داده و مقاومت پوست را در برابر آن افزایش دهند. البته این داروها باید تحت نظر متخصص تجویز شوند.
وی از مراجعات بیمارانی سخن گفت که از پوسته‌پوسته شدن کف دستانش با شروع فصل بهار گلایه دارند و در این خصوص، افزود: برخی افراد به طور ذاتی دچار خشکی پوست هستند که از کودکی آغاز می‌شود و ممکن است تا سال‌ها ادامه داشته باشد. این خشکی می‌تواند در اثر عواملی چون کم‌کاری تیروئید، مشاغل مرتبط با شست‌وشوی مکرر، یا حتی زمینه‌های وسواس که سبب استفاده بیش از حد از مواد شوینده می‌شود، تشدید گردد. استفاده از دستکش در حین کار و بهره‌گیری از داروهای مخصوص، می‌تواند کمک بزرگی به این افراد کند.
این متخصص پوست، مو و زیبایی تأکید کرد: پوست، اولین سد دفاعی بدن است. هر ماده‌ای که در محیط با آن سر و کار داریم، ابتدا با پوست تماس پیدا می‌کند. بنابراین محافظت از پوست، اهمیت زیادی دارد. از تماس مستقیم با مواد شوینده پرهیز شود، و در صورت خشکی بیش از حد، حتماً از دستکش استفاده شود؛ به‌خصوص افرادی که با سیمان، گچ یا مواد مشابه کار می‌کنند.
ابراهیمی در خصوص محافظت از پوست کودکان نیز، افزود: ضدآفتاب‌ها معمولاً دو تا چهار ساعت ماندگاری دارند و باید در طول روز چندین بار تجدید شوند، به‌ویژه در کودکانی که زمان زیادی را در فضای باز می‌گذرانند. اما نباید همه محافظت را تنها به ضدآفتاب محدود کرد؛ استفاده از لباس‌های پوشیده، کلاه و عینک نیز نقش مهمی در کاهش آسیب‌های ناشی از نور خورشید دارند.
این پزشک متخصص به نکته مهمی در رابطه با داروها نیز اشاره کرد و گفت: برخی داروها، به‌ویژه داروهای مربوط به بیماری‌های مزمن مانند فشار خون، می‌توانند پوست فرد را نسبت به نور آفتاب حساس کنند. در این صورت، در تماس با نور خورشید، ممکن است برخی نواحی پوست دچار التهاب یا واکنش آلرژیک شوند. تشخیص اینکه آیا این حساسیت ناشی از دارو است یا خیر، کاملاً بر عهده پزشک متخصص پوست است و افراد نباید به هیچ وجه به صورت خودسرانه داروهای خود را قطع کنند.
ابراهیمی در ادامه صحبت‌های خود به موضوع اگزما پرداخت و گفت: برخی از انواع اگزما دارای زمینه‌های ژنتیکی و ارثی هستند. این نوع از سن خاصی بروز پیدا می‌کند، شدت آن می‌تواند در طول زمان کم و زیاد شود. اگرچه درمان‌پذیر است، اما به دلیل زمینه ژنتیکی، احتمال عود آن وجود دارد. با این حال، اگر فرد بتواند عوامل تشدیدکننده را بشناسد و از قرار گرفتن در آن شرایط خودداری کند، می‌تواند میزان بروز علائم را کاهش دهد و بهتر با بیماری کنار بیاید.
وی همچنین به نوع دیگری از اگزما اشاره کرد که ریشه در سبک زندگی یا شرایط شغلی دارد و در این رابطه افزود: به‌عنوان مثال، شست‌وشوی مکرر دست‌ها بدون استفاده از دستکش یا کار با مواد شیمیایی و شوینده بدون محافظت، می‌تواند سبب بروز یا تشدید اگزما شود. در چنین شرایطی پیشگیری بسیار مؤثرتر از درمان خواهد بود.
کهیر؛ واکنشی پوستی با عوامل متعدد و قابل کنترل این متخصص پوست، مو و زیبایی در ادامه با بررسی موضوع کهیر، اظهار کرد: کهیر در همه سنین دیده می‌شود و ضایعات آن معمولاً موقتی هستند؛ یعنی کمتر از 24 ساعت در یک ناحیه باقی می‌مانند. این ضایعات هرچند خارش‌دار و آزاردهنده هستند، اما اغلب خودبه‌خود از بین می‌روند یا به ناحیه‌ای دیگر از بدن منتقل می‌شوند. برای مثال، ممکن است ابتدا در بازو ظاهر شده و بعد از چند ساعت به ناحیه پشت یا شکم منتقل شود.
وی در ادامه به «دلایل شایع بروز کهیر» اشاره کرد و افزود: عفونت‌ها یکی از مهم‌ترین عوامل ایجاد کهیر هستند؛ از عفونت‌های ساده‌ای مانند دندان‌درد و سینوزیت گرفته تا سرماخوردگی‌های معمول. همچنین داروهایی که برای درمان این عفونت‌ها استفاده می‌شوند، به‌ویژه آنتی‌بیوتیک‌ها، مسکن‌ها و به طور خاص داروهای خانواده پنی‌سیلین نقش مهمی در بروز کهیر دارند.
ابراهیمی گفت: به جز استامینوفن ساده، بسیاری از مسکن‌ها می‌توانند سبب بروز کهیر شوند. بنابراین افرادی که سابقه کهیر، به‌ویژه نوع مزمن و طولانی‌مدت آن را دارند، باید لیست داروهای مصرفی خود را با دقت بررسی کنند تا علت احتمالی را بیابند.
وی همچنین به نقش تغذیه در بروز کهیر اشاره کرد و گفت: مواد غذایی مانند فست‌فود، ادویه‌جات، فلفل و افزودنی‌های موجود در غذاهای کنسروی نیز می‌توانند محرک کهیر باشند. البته، پیش از هرگونه مصرف یا قطع دارو، حتماً باید با پزشک متخصص مشورت شود.
ابراهیمی در پایان بر اهمیت تشخیص درست، پیشگیری آگاهانه و پیگیری تخصصی در برخورد با مشکلات پوستی تأکید کرد و افزود: پوست، نه‌تنها از نظر زیبایی، بلکه از نظر سلامت کلی بدن نیز اهمیت بالایی دارد. توجه به آن و مراقبت روزانه می‌تواند بسیاری از بیماری‌ها و ناراحتی‌های پوستی را کاهش دهد.

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/885867/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

راه اندازی ناوگان موتورلانس اورژانس، از اردیبهشت در امیرکلا

مطیعی سرپرست فدراسیون سوارکاری شد

برترین‌های مسابقات اپه قهرمانی کشور معرفی شدند

کار قابل دفاع فدراسیون والیبال؛ درس عبرت برای بقیه

اسبقیان: عدم حضور اقوام درجه یک در فدراسیون‌ها لازم الاجراست

واکنش فدراسیون دوومیدانی به تمرین پرتاب نیزه با میلگرد

تیم والیبال سایپا بانوان راهی فیلیپین می‌شود

واکنش رمضانوف به تصمیم رئیس فدراسیون کشتی بلغارستان

قضاوت دو داور ایران در لیگ بسکتبال امارات

باشگاه استقلال به یک خشکشویی 4 میلیارد بدهکار است

خبرسازی عجیب در پرسپولیس پیش از بازی سپاهان

با زیان 429 میلیاردی؛ استقلال در آی‌سی‌یو!

محمدحسن طوسی، نابغه فاو؛ فرمانده‌ای که تاریخ‌ساز شد

آسمانی شدن مادر شهیدان کردنیرسی از نوشهر

آغاز ‌واکسیناسیون دام‌های سبک علیه بیماری طاعون در مازندران

جزئیات پذیرش دکتری بدون آزمون دانشگاه پیام نور اعلام شد

خاویر میلی پس از کنترل فقر و تورم، به سراغ آزادسازی نرخ ارز می‌رود

ابراهیم فلاح و حامد گلی برنده جایزه ملی ابوذر شدند

راهیان نور پلی میان نسل‌ها برای انتقال فرهنگ ایثار است

جایگاه فرهنگیان و معلمان دچار آسیب شده است

کیوسک‌های دیجیتال، راهنمایان جدید شهری

ظرفیت‌های صنعت معدنی برای توسعه مازندران مغفول مانده است

آغاز پروژه بهسازی سطوح پروازی فرودگاه‌های ساری، مشهد و ارومیه

حمله بایدن به ترامپ/ ماجرا چیست؟

وضعیت توزیع روغن در مازندران مطلوب است

ذاکری، کارشناس اقتصادی: درآمد 92 هزار میلیارد تومانی 14 بانک خصوصی از محل دریافت کارمزد/ تراکنش مستاجرین تهران سالانه 60 میلیاردتومان درآمد برای بانک‌ها ایجاد می کند/ با این توجیه که بیشترین تراکنشها خرد است، بیشترین درآمد را از نقل و انتقالات خرد می گیرن

حمایت دانشجویان نوشیروانی دانشگاه صنعتی بابل از مردم مظلوم فلسطین + فیلم

بازدید شبانه استاندار مازندران از روند عملیات اجرایی پل سه راه جویبار

اعتبار 1800 میلیارد ریالی برای هدایت آب های سطحی استان

ایمن سازی جاده‌های مازندران با هزینه 2هزار میلیارد تومانی

پیگیری مستمر استاندار در آماده سازی فرودگاه برای نشست و برخاست هواپیماهای پهن پیکر

جلسه ستاد بازی های همبستگی کشورهای اسلامی در اداره کل ورزش و جوانان مازندران برگزار شد

بر بال خیال

تغییر زمان یک دیدار از جام حذفی فوتبال

پارسال 100 تن پیله تر ابریشم در مازندران تولید شد

قاتل اجاره‌ای، مامور مخفی پلیس بود

ارجاع پرونده تخلف در واگذاری سهام شرکت نساجی مازندران به دیوان محاسبات

نوسازی 255 هزار واحد مسکن روستایی در مازندران

صعود بورس در آخرین روز هفته / ورود 550 میلیارد تومان پول حقیقی به بازار سرمایه

محدودیت‌های ترافیکی ویژه تعطیلات آخر هفته مشخص شد

پایان بورس امروز 27 فروردین 1404

داور دیدار خیبر خرم آباد - نساجی تغییر کرد

اعلام محدودیت‌های ترافیکی جاده‌ها در آخر هفته

زور مذاکرات به بازار بورس نرسید / موج جدید خرید وارد بازار سهام شد

محدودیت‌های ترافیکی ویژه پایان هفته اعلام شد

استاندار: ظرفیت‌های صنعت معدنی برای توسعه مازندران مغفول مانده است

اعلام محدودیت‌های ترافیکی ویژه برای تعطیلات پایان هفته

تغییر زمان برگزاری بازی مهم  نساجی

دختر عاشق برای ازدواج با پسر مورد علاقه‌اش، خودش را ربود

تغییر داور بازی خیبر خرم‌آباد و نساجی