پیام مازند

آخرين مطالب

چند توصیه برای کنترل مشکلی که هزاران سال در فصل بهار انسان‌ها را تحت تاثیر قرار داده است اقتصادی

چند توصیه برای کنترل مشکلی که هزاران سال در فصل بهار انسان‌ها را تحت تاثیر قرار داده است
  بزرگنمايي:

پیام مازند - ایسنا /رویش شکوفه‌ها و گیاهان، نشانه آغاز بهار است اما برای میلیون‌ها نفر، از شروع یک دوره ناراحتی و عذاب خبر می‌دهد؛ فصل آلرژی و آسم و شیوع علائمی چون خارش و آبریزش چشم، عطسه و آبریزش بینی که در واکنش به مواجهه‌ی بیش از حد با گرده گل‌ها و گیاهان بروز می‌کند.
درختان و گیاهان هر بهار میلیاردها دانه گرده شناور در هوا آزاد می‌کنند و آن‌ها را به کمک باد برای تکثیر خود به مناطق مختلف می‌فرستند. همه این‌ها در خدمت بقاست زیرا گیاهانی که گرده‌ بیشتری آزاد می‌کنند، شانس بیشتری برای بقا دارند.
گرده، یک ماده معلق در هواست که از علف، گیاهان گلدار و درختان ایجاد می‌شود. هر ساله میلیون‌ها نفر به تب یونجه مبتلا می‌شوند، نامی‌ که به رینیت آلرژیک ناشی از گرده گل داده می‌شود. هنگامی‌ که فردی تب یونجه دارد، سیستم ایمنی بدن او گرده گل را به‌عنوان یک تهدید شناسایی می‌کند و سیگنال‌هایی را منتشر می‌کند که منجر به احتقان، خارش چشم، آبریزش بینی و عطسه و همچنین مشکلاتی مانند فشار سینوسی و ورم ملتحمه آلرژیک (خارش، آبریزش و قرمزی چشم) می‌شود.
«کارا وادا»، متخصص ایمنی‌شناسی در آلرژی از دانشگاه اوهایو در «کانورسیشن» درباره راهکارهای مقابله با آلرژی توصیه‌هایی دارد اما ابتدا به قدمت تاریخی این مشکل بشر امروز اشاره می‌کند. به نوشته او، فسیل گرده‌ها از دوران قبل دایناسورها و هم‌زمان با نئاندرتال‌ها هم پیدا شده و علائم و درمان‌های مشکلات سینوسی و آسم در طول تاریخ و در سراسر جهان ثبت شده است.
برای مثال، چینی‌ها 5000 سال پیش برای رفع احتقان بینی و کاهش تولید مخاط ناشی از «تب گیاهی» که در فصل پاییز رخ می‌داد، از گیاه «دم اسب صحرایی» استفاده می‌کردند. در مصر، «پاپیروس ایبرس» که حدود سال 1650 قبل از میلاد نوشته شده است، بیش از 20 درمان برای سرفه یا مشکل تنفسی توصیه کرده است؛ از جمله عسل و خرما.
علاوه بر تب گیاهی توصیف‌شده در چین، اولین شرح مکتوب علائم تنفسی فصلی اثر زکریای رازی، دانشمند ایرانی در حدود سال 900 پس از میلاد است. او گرفتگی و آبریزش بینی در فصل رویش گل‌های رز را «تب گل سرخ» نامیده است.
از آنجا که پیشرفت علمی در قرون وسطی به دلیل طاعون تا حد زیادی متوقف شد، شرح بعدی درباره آلرژی‌های فصلی را دکتر «جان بوستوک» 900 سال بعد، یعنی در سال 1819 منتشر کرد اما به دلایل آن اشاره‌ای نکرد.
او که خود از کودکی به التهاب آلرژیک مخاط بینی مبتلا بود، با وجود اینکه جامعه پزشکی در ابتدا به تحقیقات او توجه مثبتی نشان نداد، به مطالعه و تحقیق درباره این شرایط ادامه داد. در 9 سالی که بین انتشار نتایج مطالعه اول و دوم او گذشت، بوستوک تنها توانست 28 مورد دیگر با علائم حساسیت فصلی مشابه خودش پیدا کند که از شیوع کمتر آلرژی در آن زمان خبر می‌دهد.
به گزارش ایندیپندنت، تغییرات اجتماعی ناشی از انقلاب صنعتی از جمله افزایش آلودگی هوا، سپری کردن زمان کمتر در فضای باز، افزایش میزان گرده‌ها و بهبود بهداشت احتمالا به افزایش شیوع آلرژی کمک کرد و کاهش تماس با باکتری‌ها و عفونت‌های خاص به افزایش بیماری‌های آلرژیک و خودایمنی منجر شد.
از آنجا که در آن زمان تصور می‌شد منشا آلرژی فصلی بوی یونجه تازه است، برای توصیف آن اصطلاح «تب یونجه» ابداع شد اما بوستوک با استناد به تجربه شخصی خود، بوی علف‌ها را عامل اصلی نمی‌دانست و به این نتیجه رسیده بود که علائم مزمن و مکرر او به‌دلیل گرمای تابستان و تغییرات آب‌وهوایی است.
پس از آن، پزشکی به اسم «چارلز بلکلی» بود که به کمک مطالعات روش‌مند و آزمایش‌هایش، گرده‌ها را به عنوان عامل اصلی علائم آلرژی شناسایی کرد. او گرده‌ گیاهان را جمع‌آوری، شناسایی و تعریف کرد و سپس با قرار دادن آن‌ها در چشم‌های خود یا پوست خراش‌داده‌اش، خواص حساسیت‌زایی آن‌ها را آزمایش کرد تا ببیند کدام باعث قرمزی و خارش می‌شوند.
دو پزشک دیگر به نام‌های «لئونارد نون» و «جان فریمن» هم در اوایل دهه 1900 با الهام از کشف‌های مرتبط با واکسیناسیون، «ایمونوتراپی آلرژی» یا تزریق دزهایی از عصاره‌ گرده گیاهان به بیماران مبتلا به آلرژی را ابداع کردند.
آنتی‌هیستامین‌ها اولین بار در دهه 1940 به بازار آمدند، اما بسیار خواب‌آور بودند. فرمولاسیون‌هایی با عوارض جانبی کمتر از دهه 1980 به بعد تولید شدند.
دانشمندان می‌گویند آلرژی‌های فصلی تشدید شده‌اند و در کنار ابتلای گسترده‌تر به بیماری‌های عفونی، از اولین موج آثار پیش‌بینی‌شده تغییرات اقلیمی بر سلامتی به شمار می‌روند که هشدارهای جهانی بر آن تاکید می‌کنند.
تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که با گرم شدن آب‌وهوا، مناطق رشدونمو گیاهان در ایالات متحده در حال تغییر هستند و این به گیاهان و درختان امکان می‌دهد محدوده‌ رشدشان را گسترش دهند. از طرفی افزایش دما موجب می‌شود گیاهان و درختان زودتر و به مدت طولانی‌تری شکوفا باشند و فصل گرده‌افشانی را طولانی‌تر کنند. افزایش بارندگی هم به این معنی است که درختان، موقع شکوفه‌ دادن گرده بیشتری در هوا آزاد می‌کنند. رعدوبرق‌های بیشتر نیز باعث ترکیدن دانه‌های گرده‌ می‌شوند که تحریک بیشتر و بدتر شدن علائم را به دنبال دارد.
شواهدی هم وجود دارد که نشان می‌دهد افزایش دی‌اکسید کربن در جو، گرده‌ها را نیز قوی‌تر می‌کند.
راه‌های مقابله با آلرژی
اگرچه وجود حساسیت و آلرژی و آسم آلرژیک در تمدن‌های باستان هم شناخته شده‌ بود، شیوع آن‌ها در قرن‌ اخیر افزایش شدیدی یافته و در حال حاضر 10 تا 30 درصد جمعیت جهان را با این مشکل مواجه کرده است. به‌ویژه اینکه با تغییرات اقلیمی و افزایش دمای زمین و همچنین افزایش سطح دی‌اکسید کربن، فصل‌ گرده‌افشانی گیاهان طولانی‌تر هم شده است و کارشناسان هشدار می‌دهند که در سال‌های آینده از این هم بیشتر خواهد شد.
به گفته متخصصان، برای کنترل آلرژی باید موارد آلرژی‌زا را شناسایی کرد و با به حداقل رساندن مواجهه با آن‌ها به روش پیشگیرانه با آلرژی مقابله کرد. برای مثال، می‌توان با بسته‌ نگه‌داشتن پنجره‌ها، دوش گرفتن و تعویض لباس‌ها، میزان قرار گرفتن در معرض گرده‌ها را کاهش داد.
راهکار دیگر این است که قبل از اینکه علائم، مهارناپذیر و حاد شوند، مصرف دارو را شروع کنید. آنتی‌هیستامین‌هایی که اثربخشی درازمدت و خواب‌آوری کمتری دارند برای خارش و عطسه مناسبند. برای رفع گرفتگی بینی هم استفاده از اسپری‌های بینی ضدآلرژی (کورتیکواستروئیدی) توصیه می‌شود.
مراجعه به متخصص آلرژی هم کمک می‌کند دریابید به چه چیزی حساسیت دارید.

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/885211/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آسنسیو امشب امری را تا مرز سکته برد!

سفر علی نظری جویباری به هلند؛ بازدید از امکانات برای اردوی تابستانی یا انتخاب سرمربی جدید؟

برنامه کارتال برای تقویت پرسپولیس مشخص شد

شب باشکوه ولی تلخ سرو گیراسی مقابل بارسلونا؛ مهاجم دورتموند بهترین گلزن لیگ قهرمانان شد

منچسترسیتی رقیب لیورپول در راه جذب ستاره بورنموث

هافبک پرتغالی منچسترسیتی نیز راه دی بروینه را پیش خواهد گرفت؟

خوش شانسی بارسا؛ مدافع دورتموند کامبک را خراب کرد

جزئیات جدید از تغییرات حجم سپرده‌های بانکی

کریم بنزما برای قهرمانی بازگشت

بازگشت یک اسطوره؟ تماس شالکه با رائول برای هدایت این تیم در فصل آینده

دوومیدانی نوجوانان آسیا؛ یک برنز برای ایران در روز نخست

رفع موانع سرمایه‌گذاری برای تولید، گام اساسی برای خنثی کردن تحریم است

هشدار برای بارسا؛ دورتموند استارت معجزه را زد!

تلاش نساجی برای بقا و نبرد بی‌دغدغه‌ها!

صعود نماینده امارات به فینال لیگ قهرمانان آسیا

دورتموند 3-1 بارسا؛ وداع باشکوه بی‌وی‌بی

چلسی در آستانه کاهش شدید در بودجه نقل و انتقالاتی خود

استون ویلا 3-2 پی‌اس‌جی؛ کامبک تکمیل نشد

گل اول بارسلونا به دورتموند روی گل به خودی

هتریک گیراسی؛ گل سوم دورتموند به بارسلونا

گل سوم استون ویلا به پاری سن ژرمن توسط کنسا

ترکیب احتمالی استقلال؛ آخرین فرصت برای برد!

رسایی: مردم پول ندارند تا مشهد بروند، مسئول مملکت می رود قطب جنوب! | چرا رئیس شستا برکنار نشد؟!

اجرای 15 طرح زیباسازی در ورودی‌های خرم‌آباد

پایان شوکه کننده یک ماجرای آدم‌ربایی/ گروگانگیری ساختگی برای نجات یک زندانی

اقامت مسافران نوروزی در ساری دو برابر شد

سرنوشت تلخ دختر 19 ساله در جنگل‌های عباس آباد!

هشدار فوری: حمله به کیف‌پول‌های اتمیک و اکسودوس از طریق بسته مخرب در npm

امرایی: راهیان نور حلقه وصل نسل جوان با ارزش‌های دفاع مقدس است

تاکید بر تحقق شعار سال در شورای اداری استان مازندران

تشریح جزئیات دو جشنواره حوزه فرهنگ و هنر در مازندران

شعرخوانی زیبا از مهران مدیری

برد زنان بسکتبال ایران در اولین گام از مسابقات غرب آسیا با درخشش برهمن

قهرمانی مقصودلو در شطرنج آزاد ایسلند

سریال «کری» به سفارش آمازون ساخته می‌شود

ادامه‌ی حمکرانی فیلم «ماینکرفت» بر گیشه (باکس آفیس هفته)

خرم‌آباد و «لیدا» اشتراکات فراوان فرهنگی و اقتصادی دارند

پیش‌بینی بورس برای فردا چهارشنبه 27 فروردین ماه

فیفا نه، اینفانتینو به‌درد سیرک می‌خورد!

تصاویر/ بازدید سرهنگ خواست خدایی از محل جانمایی شهید گمنام در دانشگاه پیام نور کهگیلویه و بویراحمد

ورودی‌های خرم‌آباد جان می‌گیرد/ آغاز طرح تحول شهری از پلیس‌راه تا فرودگاه

شاهرخی: خرم‌آباد و «لیدا» اشتراکات فراوان فرهنگی و اقتصادی دارند

تصاویر/ نصب تصاویر شهدا در بلوار معلم کیاکلا

تجمع دانشجویان دانشگاه پیام نور کهگیلویه و بویراحمد در حمایت از مردم غزه +تصاویر

دیدار اعضای هیات مازندران و خانواده آلما حسینی با دکتر انوشیروانی – خبرگزاری ورزش ایران – ایپنا

ساعات قطعی برق لرستان فردا چهارشنبه 27 فروردین 1404 | جدول خاموشی برق خرم‌آباد چهارشنبه بیست و هفتم فروردین 1404 اعلام شد | جزئیات قطعی برق لرستان و خرم‌آباد

مسئله زمین‌خواری در مازندران با جدیت پیگیری شود

ساعات قطعی برق مازندران فردا چهارشنبه 27 فروردین 1404 | جدول خاموشی برق ساری چهارشنبه بیست و هفتم فروردین 1404 اعلام شد | جزئیات قطعی برق مازندران و ساری

اینفانتینو باید رئیس سیرک می‌شد

علت گرانی برنج چیست؟/ یک مقام مسئول توضیح داد