پیام مازند

آخرين مطالب

10 داستان با موقعیت‌های متضاد در کتاب «تردید» مقالات

10 داستان با موقعیت‌های متضاد در کتاب «تردید»
  بزرگنمايي:

پیام مازند - ایرنا / انتخاب موضوع کتاب «تردید» به اندازه‌ای دست نویسندگان را باز گذاشته بود که با درنظر گرفتن تم که در ذاتش تضاد وجود دارد، بتوانند با خلق موقعیتی متضاد داستان‌هایشان را پیش ببرند.
کتاب «تردید» داستان‌های برگزیده ششمین دوره جایزه ارغوان توسط اوژن حقیقی دبیر این جایزه گردآوری شده است.
مقدمه این کتاب با عنوان تردید و درباره داستان کوتاه توسط عالیه عطایی نوشته شده است. عطایی در توضیح این کتاب نوشته است: «در این دوره جایزه داستان‌ها از لحاظ محتوایی تلخی گزنده‌ای داشت که می‌تواند چشم‌اندازی به جهان بیرونی باشد؛ اگر صرفا به متن ادبی فکر کنیم و در نظر بگیریم که ما شادی‌بخشی را به کسی بدهکار نیستیم، بلکه متن باید حرفش را درست بزند...
بازار
آنچه در این کتاب خواهید خواند، داستان‌های محکمی است که نوید بر ظهور نویسندگانی جوان در آتیه ادبیات میدهد.
انتخاب موضوع «تردید» به اندازه‌ای دست نویسندگان را باز گذاشته بود که با درنظر گرفتن تم که در ذاتش تضاد وجود دارد، بتوانند با خلق موقعیتی متضاد داستان‌هایشان را پیش ببرند.»
در کتاب «تردید» داستان‌های «تاروت» نوشته محدثه نوروزی قلعه تکی، «کابوس‌فروش» نوشته علی ملا صالحی، «یک تصمصم ساده» نوشته آیدا رشدی بنام، «تولدت مبارک بابا» نوشته زهرا شاه حسینی، «هیولای زیبا» نوشته پریا دوستی، «مَررُخ» نوشته هانیه رئیسی، «گل آپارتمانی» نوشته زینب محمدبیگی، «نوشیدن چای سرد» نوشته نجیبه فیروزی، « مونس» نوشته یلدا یزدانی، «شاخه‌های درخت کور» نوشته فاطمه(مبینا) عسگری آمده ست که بر اساس رتبه کسب شده در کتاب نوشته شده است.
همچنین در پایان کتاب گزارش دبیرخانه جایزه ارغوان چاپ شده است.
دوره ششم جایزه ارغوان از دی‌ 1402 آغاز و تا 18 فروردین 1403 بیش از 500 داستان به دبیرخانه جایزه ارسال شد که از این تعداد 357 داستان کوتاه واجد شرایط شرکت در مسابقه بودند. از این تعداد 168 نفر آقا و 189 نفر خانم هستند.
هیات انتخاب کار بازخوانی آثار را در تاریخ 20 اردیبهشت به پایان رساندند و 30 داستان نهایی را در اختیار هیات داوران قرار دادند. از این تعداد 23 نفر و هفت نفر خانم هستند. هیات داوران در تاریخ 6 خرداد 10 اثر نهایی را در اختیار دبیرخانه جایزه ارغوان قرار دادند.
قسمتی از متن کتاب
سرم را به دیوار آشپزخانه تکیه می‌دهم، رفتن من حتمی بود اگر مامان از بچگی گوش‌هایم را با گفتن داستان‌هایی از بی‌معرفتی بابا پر نکرده بود.
زنگ خانه به صدا درمی‌آید، مشتری بعدی است. این روزها کار و کاسبی مامان بهتر شده. دوباره تکه کاغذ را از جیب بیرون می‌کشم و شماره‌ی بابا را لمس می‌کنم. امروز ظهر بعد از یک‌سال بی‌خبری، بابا را دیدم. چروک‌های روی پیشانی و دور چشمش عمیق‌تر به نظر می‌رسید اما لب‌های خندان‌تر و ظاهری آراسته‌تر از همیشه داشت. نمی‌دانستم باید از دیدنش خوشحال باشم، یا از اینکه مثل شبح در زندگی من وجود دارد و ندارد، کلافه.
همیشه احساسات من مثل نخ‌های کاموا به هم پیچیده، مبهم و در هم هستند، انگار من همیشه جایی در میان همه چیز شناورم؛ مثل همین الان که قلبم میان رفتن و ماندن گیر کرده.
مامان صدایم می‌زند تا برای مشتری قهوه ببرم، فنجامهای سفید و لکه‌دار را از کابینت بیرون می‌آورم و پر می‌کنم. ذهنم خاطره‌ها را در هم می‌بافد. امروز بابا به طور خاصی عجیب به نظر می‌رسید وقتی به من گفت که می‌خواهد برای همیشه از این‌حا برود؛ که وقتش رسیده دنیا را ببیند.
من چیزی نگفتم. بابای من سرشت پدرانه ندارد، من خیلی وقت پیش این حقیقت را پذیرفتم. اما امروز ظهر همه‌چیز فرق داشت، مثل این‌که بابا تازه از خواب غفلت بیدار شده باشد؛ برای اولین‌بار در زندگی‌اش جایی برایم در نظر گرفت.
او گفت که می‌تواند من را هم ببرد، دوتایی جهان را ببینیم و چیزی شویم که از اول قرار بود باشیم. (داستان تاروت صفحه 4 و 5)
کتاب «تردید، داستان‌های برگزیده ششمین دوره جایزه ارغوان» گردآوری شده توسط اوژن حقیقی در قطع رقعی، جلد شومیز، کاغذ بالکی، در 108 صفحه، با شمارگان 800 نسخه، در سال 1403 توسط نشر مرکز منتشرشد. نشر مرکز از کاغذ یارانه‌ای استفاده نمی‌کند.

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/884391/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گیاهانی که انرژی مثبت را به خانه‌تان می‌آورند

تصویری از اولین اسکناس ایرانی+ عکس

مهران غفوریان: هر چقدر شمسایی برنج نمی خورد شما بخورید

تفاوت فوتسال و فوتبال ایران از نگاه وحید شمسایی

رقابت جذاب دوز بین وحید شمسایی و مهران غفوریان

شمسایی: در فوتسال هم صد در صد خرافات وجود دارد

رقابت پانتومیم بین وحید شمسایی و مهران غفوریان

آنچلوتی رفتنیه، سرمربی بعدی کیه؟

شمسایی: اگه بازیکنی زیاد از حد تک روی کند، پرتش می کنم بیرون!

شناخت مفاخر دینی و علمی، حق یک جامعه است

اولین اسکناس ایران را ببینید + عکس | «چاوِ مبارک» چگونه نامبارک شد؟

چالش انتخاب بازیکن برتر با وحید شمسایی

گزینه شماره یک مدیرعاملی پرسپولیس!

شمسایی: در استقلال چهاردستگی و باندهای عجیب وجود داشت تا نتوانیم قهرمان آسیا شویم

«تالار شهر» خرم‌آباد تا سال 1407 به مرحله افتتاح می‌رسد

استاندار مازندران: سرمایه‌گذاری موجب اشتغال و رشد اقتصادی می‌شود

وزن «پول پیش» آپارتمان‌های اجاره‌ای

راهیان نور در تقویت همبستگی ملی و اجتماعی نقش اساسی دارد

حسینی‌جو: مازندران پاک نیازمند فرهنگ سازی راهبردی و علمی است

رضا نوروزی : یکی از ایرادهای من به آقای چمنیان، بحث استعدادیابی و دستیاران ایشان بود

عباس چمنیان : همه ی مربیان دوست دارند خودشان را وارد چالش کنند

کابوس تازه رئال مادرید؛ زانوی رودیگر درد دارد!

دلیل جالب شمسایی برای ادامه ندادن فوتسال در اروپا

زمان جدید قطعی برق مازندران و ساری فردا یکشنبه 31 فروردین 1404 + جدول خاموشی برق مازندران 24 ساعت آینده

آیین رونمایی از کتاب یار آشنا در خرم آباد برگزار شد

زمان جدید قطعی برق لرستان و خرم آباد فردا یکشنبه 31 فروردین 1404 + جدول خاموشی برق لرستان 24 ساعت آینده

بزرگداشت چهره ماندگار پزشکی لرستان در هفته نکوداشت خرم‌آباد

جشن بزرگ روز دختر در خرم‌آباد برگزار می‌شود

خلاصه بازی الجزیره 2 - شباب الاهلی 1

عباس چمنیان: اینکه ما نتوانستیم در همه ی بازی ها کیفیت بازی را در سطح بالا نگهداریم، اشکال من است

این گدای جوان میلیونر به مردم وام هم میدهد/ به گدایی اعتیاد دارم و...

شاهد توازن و تعادل فرهنگی در جامعه هستیم

مازندران نیازمند سرمایه‌گذاری خرد و کلان است

روش نگهداری گیاه آلوئه ورا

حمایت دستگاه قضا از سرمایه‌گذاری در مازندران‌

وداع باشکوه مردم دیار علویان با پیکر شهید «محمد ایاره» در ساری

رشد نجومی بورس در راه است | منتظر بورس سبز باشید

تاثیرات مغزها در بدن انسان

امگا3 موجود در گردو به اندازه یک ماهی است!

توصیه دکتر برای خوردن گردو با خوراکی‌های دیگر

بزرگداشت عطار، سعدی و پروین در کوالالامپور

گل سردار آزمون در دیدار امشب شباب الاهلی مقابل الجزیره

تکنولوژی جالب تحویل توپ در بازی فینال لیگ‌کاپ امارت بین الجزیره و شباب الاهلی

تاریخ قرعه‌کشی لیگ برتر مشخص شد

همه‌چیز درباره فیلم «اف 1» برد پیت؛ از داستان تا تاریخ اکران

ایرج نوذری پس از 20 سال به دوبله بازگشت

آیت الله محمدی لائینی: شناخت ابعاد شخصیتی افتخارات ملی حق یک جامعه است

وداع شمال کشور با روزهای بارانی و برفی / بهار با تاخیر رسید

فوری/ شهادت یکی از نیروهای امنیتی ایرانی+جزئیات

شهادت یک نیروی امنیتی مازندران حین مأموریت