پیام مازند

آخرين مطالب

یک عامل مهمِ بدخوابی گفتگو

یک عامل مهمِ بدخوابی
  بزرگنمايي:

پیام مازند - ایسنا / متخصصان می‌گویند بزرگسالانی که درست پیش از خواب از تلفن همراه یا تبلت استفاده می‌کنند، بیشتر احتمال دارد خواب بی‌کیفیتی داشته باشند.
این مقاله که در «جاما نت‌ورک اُپن» (JAMA Network Open) منتشر شده است، این باور را که اختلال خواب مرتبط با صفحه‌نمایش عمدتا گروه‌های سنی جوان‌تر را تحت تاثیر قرار می‌دهد به چالش می‌کشد.
متخصصان «انجمن سرطان آمریکا» داده‌های بیش از 122 هزار نفر از شرکت‌کنندگان در ایالات متحده و پورتوریکو را تحلیل کردند و بر عادت‌های خواب و استفاده از صفحه‌نمایش (به‌جز تلویزیون) طی یک ساعت پیش از خواب تمرکز داشتند.
این مقاله نشان داد که حدود 41 درصد شرکت‌کنندگان هر روز پیش از خواب از صفحه‌نمایش استفاده می‌کردند، در حالی که 17 درصد گزارش دادند که در آن بازه زمانی اصلا از صفحه‌نمایش استفاده نمی‌کردند.
یافته‌ها نشان دادند که بین استفاده از صفحه‌نمایش پیش از خواب و کاهش کیفیت خواب ارتباط قابل‌توجهی وجود دارد.
افرادی که گزارش دادند هر روز از صفحه‌نمایش استفاده می‌کنند، در مقایسه با کسانی که پیش از خواب از صفحه‌نمایش اجتناب می‌کنند، 33 درصد بیشتر احتمال داشت که از کیفیت پایین خواب خود گزارش دهند.
علاوه بر این، افرادی که هر روز از صفحه‌نمایش استفاده می‌کردند، زمان خوابیدنشان دیرتر بود.
این مقاله همچنین اشاره کرد که 58 درصد شرکت‌کنندگان «سحرخیز» شناخته شدند، افرادی که به‌طور طبیعی تمایل دارند در اوایل روز فعال‌تر باشند.
در مجموع، افرادی که هر روز پیش از خواب از صفحه‌نمایش استفاده می‌کردند در هر هفته 48 دقیقه خواب کمتری داشتند.
به گزارش ایندیپندنت، نویسندگان مقاله معتقدند که نور منتشرشده از صفحه‌نمایش‌ها ممکن است نقشی در این موضوع داشته باشد.
آنها نوشتند: قرار گرفتن در معرض نور در شب، با به‌تاخیر انداختن شروع ترشح ملاتونین، این چرخه طبیعی را مختل می‌کند و باعث اختلال در خواب می‌شود. این امر می‌تواند به کاهش احساس خواب‌آلودگی و افزایش هشیاری منجر شود.
آنها در عین حال گفتند که اختلالات خواب ناشی از استفاده از صفحه‌نمایش «ممکن است محدود به تاثیرات نور صفحه‌نمایش نباشد» و افزودند: فقط نوری که از این دستگاه‌ها ساطع می‌شود نیست که باید در نظر گرفته شود بلکه محتوای آنها نیز اهمیت دارد.
آنها می‌گویند شبکه‌های اجتماعی یکی از منابع اصلی محتوایی به شمار می‌روند که در دستگاه‌های همراه استفاده می‌شوند، با این حال تنها تعداد انگشت‌شماری از مطالعات به موضوع استفاده از شبکه‌های اجتماعی در وقت خواب پرداخته‌اند.
ارتباط زمان استفاده از صفحه‌نمایش و خواب نامناسب در میان شب‌زنده‌داران یا افرادی که اغلب به عنوان جغد شب دسته‌بندی می‌شوند و در ساعات پایانی روز فعال‌ترند، آشکارتر به نظر می‌رسید.
متخصصان گفتند شب‌زنده‌داران به خودی خود نیز به دلیل «جت‌لگ اجتماعی» یا «ناهماهنگی میان ریتم شبانه‌روزی و تعهدات اجتماعی» در معرض خطر خواب نامناسب قرار دارند، به این معنا که شب‌زنده‌داران ترجیح می‌دهند دیرتر بخوابند اما به دلیل اجبار برای رفتن به محل کار یا مدرسه نمی‌توانند این کار را انجام دهند.
این تیم دریافت سحرخیزانی که پیش از خواب از صفحه‌نمایش استفاده می‌کردند، در روزهای کاری در مقایسه با افرادی که از ورود صفحه‌نمایش به اتاق خواب خودداری می‌کردند به‌طور میانگین 9.33 دقیقه دیرتر به رختخواب می‌رفتند.
همچنین شب‌زنده‌داران در روزهای کاری به‌طور میانگین 15.62 دقیقه دیرتر به رختخواب می‌رفتند. نتایج در روزهای غیرکاری نیز مشابه بود.
نویسندگان مقاله نتیجه‌گیری کردند: یافته‌های ما شواهد مربوط به این موضوع را تقویت می‌کند که استفاده از صفحه‌نمایش الکترونیکی و اختلال در مدت و کیفیت خواب، محدود به کودکان و نوجوانان نیست بلکه جمعیت بزرگسال را نیز دربر می‌گیرد.
کاهش کیفیت و مدت خواب در میان افرادی که الگوی زمانی خواب و بیداری دیرتری دارند، شدیدتر به نظر می‌رسید و این ممکن است ناشی از به‌تاخیر افتادن زمان خواب باشد.
ادامه پژوهش برای درک سازوکارهایی که از طریق آنها استفاده از صفحه‌نمایش باعث اختلال در خواب می‌شود (برای مثال، نور مصنوعی در شب در مقایسه با محتوای نمایش‌داده‌شده) ضروری است، به‌ویژه در میان افرادی که الگوی زمانی زیستی خواب و بیداری دیرتری دارند و در حالت عادی نیز به دلیل تعهدات کاری و اجتماعی که آنها را به زودتر بیدار شدن وادار می‌کند، در معرض خطر فزاینده خواب بی‌کیفیت قرار دارند.

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/882908/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ساکت به نساجی برمی‌گردد

پیشنهاد جنجالی استقلال به سپاهان: 2 بازیکن جوان و پول نقد برای انتقال امید نورافکن!

علیرضا منصوریان پیشکسوت استقلال: بهترین بازی برای من دربی 3-2 نبود، بازی السد بود که با ژاوی آن ها را حذف کردیم

واکنش علیرضا منصوریان پیشکسوت استقلال به عکسی مشترک با فرهاد مجیدی

کارشناسی داوری دیدار گل گهر - استقلال

واکنش علیرضا منصوریان پیشکسوت استقلال به فحاشی ها علیه علیرضا بیرانوند

کارشناسی داوری دیدار هوادار - مس رفسنجان

کارشناسی داوری دیدار تراکتور - ملوان

کارشناسی داوری دیدار پرسپولیس - سپاهان

کشف نور مرموز در لحظه تشکیل جنین | zinc spark نشانه‌ای از روح یا واکنش شیمیایی؟ +ویدئو

خلاصه بسکتبال کاله آمل – شهرداری گرگان

علیرضا منصوریان : باید بقیه بازیکنان خودمان را از نظر بدنی به سطح ستاره‌های تیم ملی برسانیم

علیرضا منصوریان : به نظرم تراکتور قهرمان می‌شود اما در فوتبال هیچ چیزی بعید نیست

بازگشت دوباره آقا ساکت به نساجی

دفاعیه یحیی درباره وقت‌کُشی: بلد نیستیم

ستاره النصر مقابل استقلال حالا گل خالی نمی‌زند! ‏

علیرضا منصوریان پیشکسوت استقلال: موسیمانه واقعا من را سورپرایز کرد

علیرضا منصوریان: 700 هزار دلار در زمان سعادتمند طلبکار بودم، که به باشگاه بخشیدم

علیرضا منصوریان: مجتبی جباری را به عنوان یک سرمایه بزرگ نباید الان بسوزانیم

تصاویر؛ بارش برف بهاری در روستای ناتر چالوس

درباد پیروزی برابر کاله و رویای فینالیست مشغول نمی‌شویم!

کاله مازندران با شوت‌های 3 امتیازی شهرداری گرگان از جریان مسابقه دور شد!

گل‌محمدی: از حالا به فکر تراکتور هستم

کارتال: یک پرسپولیس جدید می‌سازم

پاستورلو: مطمئنم طارمی خیلی به اینتر کمک می‌کند!

شادی بازیکنان و کادر فنی فولاد با هواداران پس از برتری مقابل شمس آذر

علیرضا منصوریان پیشکسوت استقلال: اصلا قبول ندارم که می‌گویند برخی بازیکنان در حد تیم نیستند

حمایت علیرضا منصوریان از بازیکنان استقلال و کاپیتان های تیم

ترافیک شدید در جاده هراز + یکطرفه شدن کندوان

گل اول النصر به القادسیه توسط مانه

کل‌کل جالب رئال و بارسلونا علیرضا منصوریان با مهدی توتونچی

خاطره جالب علیرضا منصوریان از دعوای شدید و قهر با برادر پرسپولیسی‌اش

گل دوم القادسیه به النصر توسط اوبامیانگ

مجلس عزاداری جگرسوز دختر جوانی که در جنگل‌های بهشهر به دار آویخته شد + فیلم

شکست کاله مازندران در دومین بازی رقابت‌های نیمه‌نهایی لیگ برتر بسکتبال

دعوای عجیب برای سرقت از جگرکی

قول شهردار برای پیگیری جدی آسفالت معابر و کوچه‌های شهر خرم‌آباد

فوری و غیرمنتظره: ساکت به نساجی برگشت!

علائم کمبود مواد مغذی در کودکان

شعر ترکی استاد شهریار

محبی: ناراحت نشوید، خوشحالی من مثل استفن کری است

شهرداری گرگان پیروز جدال دوم مرحله نیمه نهایی برابر کاله

دو مدال برنز بوکسورهای ایران در ارمنستان

ساکت به نساجی برگشت!

سهام‌داران چشم انتظار نتیجه دور دوم مذاکرات

شهادت یکی از نیرو‌های امنیتی مازندران در حین مأموریت

علائم سکته قلبی!

جملاتی دردناک از کتاب های داستایوفسکی

لقب استقلالی‌ها به کارترون؛ سوبله چوبله!

واکس خوردن کفش ستاره سپاهان در اوج مسابقه!