پیام مازند

آخرين مطالب

جشنواره غذا در مازندران سازوکار مناسبی دارد؟ گفتگو

جشنواره غذا در مازندران سازوکار مناسبی دارد؟
  بزرگنمايي:

پیام مازند - هر ساله در عید فطر مردم جویبار با برپایی جشنواره کباب دورهمی زیبایی را به راه می‌اندازند و در کنار هم عیدانه مهربانی می‌سازند اما جشنواره غذا در مازندران سازوکار مناسبی دارد؟ - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از جویبار، گردشگری در مازندران، به یکی از اصلی‌ترین صنایعی تبدیل شده که نقش بسزایی در درآمدزایی مردم این استان دارد.
موضوعی که موجب شده طیف وسیعی از مردم این استان نسبت به بحث گردشگری برنامه‌ریزی کنند. البته توجه به این موضوع خود ضرورت دارد که گردشگری در ذات این استان نهفته است، چرا که موهبت‌های متعددی چون کوه، جنگل، دریا، مزارع شالیزاری و آب و هوای متبوع، همه با هم شرایط را برای حضور مسافر در مازندران فراهم می‌کند اما آنچه به عنوان یک حلقه زنجیره، تکمیل‌کننده این صنعت در این استان است، مدل‌های دیگر گردشگری مانند گردشگری غذا محسوب می‌شود. 
گردشگری غذا به این معنی که مسافر از همان ابتدا مقصد گردشگری خود را بر مبنای "استفاده از غذای مقصد" انتخاب کند و با این موضوع خاص سفر خود را آغاز نماید. به عنوان مثال، استان گیلان در کنار مواهب خدادادی مدت‌هاست به موضوع گردشگری غذا اهمیت داده و در حال برندسازی است و حال مازندران با برگزاری تعدادی جشنواره به دنبال رسیدن به این هدف یعنی توجه به غذا به عنوان جذب مسافر و گردشگر است.
بر همین مبنا؛ جشنواره‌های متعددی در مازندران برپا شده است، امروز در یکی از قدیمی‌ترین بازارهای هفتگی مازندران، این جشنواره در حال برگزاری است.
برپایی جشنواره کباب و ماهی در جویبار
یکی از آن جشنواره‌های جذاب بومی و لذت بخش برای مسافران، جشنواره کباب و ماهی است که مورد علاقه شمالی‌هاست.
مدانلو فرماندار شهرستان جویبار چندی پیش، در این زمینه گفته بود که، عرضه کباب و ماهی در جمعه بازار تاریخی جویبار قدمت دیرینه دارد و با توجه به اینکه با عید بزرگ مسلمانان عید سعید فطر در تعطیلات نوروزی شرایطی برای مسافرین و مردم مازندران برای ایجاد شور و نشاط اجتماعی فراهم کنیم جشنواره کباب و ماهی با اجرای برنامه‌های مختلف فرهنگی هنری در محل جمعه بازار برپا شد.
فرماندار جویبار به این موضوع نیز اشاره کرد که، جمعه بازار جویبار یکی از قدیمی ترین بازار سنتی شمال ایران دارای قدمتی بیش از 200 ساله محلی است و مورد استقبال بسیاری از مسافران و گردشگرانی از سراسر کشور و حتی گردشگرانی از کشورهای خارجی قرار گرفت.
گردشگری غذا مکمل صنعت گردشگری در مازندران
مهدی رمضان‌زاده عضو هیئت علمی دانشگاه مازندران در گفت‌و‌گو با خبرگزاری تسنیم در ساری در این زمینه با بیان اینکه گردشگری غذا یکی از مهم‌ترین انوع گردشگری در مازندران محسوب می‌شود، اظهار کرد: گردشگری غذا به دو شیوه مرسوم است که یکی از آن مدل‌ها، به گونه‌ای است که در این شکل گردشگر فقط غذا را به عنوان نیاز هر انسان مصرف می کند و آن محیط را ترک می‌کند.
وی تصریح کرد: یک نوع دیگر گردشگری غذا به گونه‌ای است که گردشگر هم غذا را مصرف می کند و هم آموزش می بیند که به آن گردشگری با علایق ویژه هم می‌گویند.
رمضان‌زاده با اشاره به اینکه زمانی گردشگری غذا در شهری معنا پیدا می‌کند که اولویت گردشگر در انتخاب آن شهر مبتنی بر خلاقیت در غذا باشد و در این راستا برای آن شهر برنامه ریزی جهت جذب گردشگر توسط مسئولان صورت می‌گیرد، گفت: در عمل در استان مازندران که رویدادهای کوچک غذایی در قالب بازارچه های محلی اتفاق می افتد را نمی‌توان به گردشگری غذا نسبت داد و مستلزم برنامه ریزی‌های بیشتر در این زمینه هستیم.
نبود نقشه جامع گردشگری غذا در مازندران
عضو گروه گردشگری دانشگاه مازندران تصریح کرد: برای هر نوع گردشگری باید چارچوب و مبانی فکری درنظر گرفت؛ بطور مثال برای بازارهای محلی در استان مازندران باید بازار را تعریف کرد که چه نوع بازاری است و براساس آن چه نیازمندی هایی دارد و در کنار غذا چه کارکردهای دیگری می‌توان برای آن متصور بود، چه چیزهایی در آن بازار ارائه شده و امنیت آنجا چگونه تامین می شود و یا راه‌ها و مسیرهای آن بازار و اقامتگاه های لازم در آن محیط چگونه ساماندهی خواهد شد.
رمضان زاده با تاکید بر اینکه مجموع این مسائل یک رویداد غذایی را شکل می‌دهد، خاطرنشان کرد: در مازندران در حال حاضر برای گردشگری غذا یک نقشه جامع وجود ندارد و مستندسازی غذایی صورت نگرفته است گرچه در شهرستان رامسر به صورت فستیوال برگزار می شود و یا در بازار هفتگی جویبار در قالب جشنواره کباب و ماهی اتفاقات خوبی صورت می گیرد.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: به عنوان نمونه در رامسر که مجاور استان گیلان است و این استان سال هاست که در مبحث غذا کار می‌کند و برنامه ریزی دارد، بسیاری از رستوران های این استان عضو اتحادیه های مرتبط با غذا هستند و بر اصول پذیرایی از گردشگر در بحث غذا مسلط شده‌اند و همواره فستیوال های غذایی در آنجا برگزار می شود می‌توان به عنوان مقصد گردشگری غذا حساب کرد.
رمضان‌زاده افزود: برای گردشگری غذا در استان مازندران نیاز به یک برنامه ریزی کلان و جامع هست. ظرفیت در همه جای استان وجود دارد اما باید در چارچوب یک برنامه ریری کلان باشد و باید هر نقطه از استان در مبحث غذا مورد شناسایی قرار بگیرد و این مقاصد را ماموریت گرا کنیم.
نقش پررنگ جوامع محلی در رشد گردشگری غذا
به گزارش خبرگزاری تسنیم، هرچند توجه به ظرفیت‌های بومی هر منطقه برای رونق گردشگری آن محیط بسیار مهم و اثربخش است اما بر اساس نظر کارشناسان امر، برای تبدیل به یک رویداد غذایی در مازندران باید استانداردهایی در نظر گرفته شود تا این استان در درون پتانسیل عظیم جاذبه های طبیعی و فرهنگی، یک رویداد غذایی را هم داشته باشد که این امر نیاز به مطالعه و برنامه ریزی دارد تا اهداف و بازارها مشخص شوند که بر اساس آنها برنامه های لازم شکل بگیرد.
این امر می‌تواند مورد انتفاع جامعه محلی باشد و هم می تواند جامعه گردشگر را پوشش دهد و نیز از درون این فرایند اشتغال و کارآفرینی ایجاد شود.
گزارش: سهیلا ذاکری پاشاکلایی
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/880746/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رودیگر در آستانه از دست دادن بازی بزرگ

تغییر داور بازی آلومینیوم - سپاهان

بازگشت مریل استریپ به سینما با «نارنیا»؟

به لطف دانشمندان ایرانی: امکان شنود پیام‌های زیر آب توسط پهپادها فراهم شد

300 هزار مسافر نوروزی در ساری اقامت کردند

هشدار تنش دمایی در مازندران

صیادان مازندران 8 درصد بیشتر ماهی استخوانی صید کردند

کنترل 22 هزار دستگاه ناوگان عمومی در محور‌های مازندران

شعرخوانی زیبا از دکتر مشایخی

یادواره خانگی شهیدان «موسی و ابراهیم دوست محمدیان» برگزار شد

استقلال سیدحسین را برای درخشش آماده کرد

جابجایی بزرگ؛ گاسپرینی و تغییر مسیر به رم

شکست دختران تنیس کمتر از 14 سال ایران برابر قزاقستان

رئیس سازمان انرژی اتمی: دشمن هدف‌گذاری کرده که ارزش پول ملی ما را تحت تاثیر قرار دهد/ مردم ایران هرگز حاضر نیستند یک وجب از خاک وطن‌شان مورد تعرض قرار بگیرد

کشف انتقال مرموز 90 میلیون دلاری بیت‌کوین به یک کیف پول ناشناخته

ضرغامی: حکومت اگر خیرخواه مردم هم باشد، نمی‌تواند آن را تحمیل کند

وضعیت بروز سکته مغزی در ایران

5 راهکار برای سم‌زدایی مثانه

اهمیت کتاب‌های کودکان در دنیای دیجیتال

مسی هم نتوانست اینترمیامی را از باخت نجات دهد

ینس لمان به کلانتری منتقل شد

آنا شوخمان 15 ساله، استاد بزرگ جدید شطرنج زنان

اتحادیه جهانی به دنبال تغییر یک قانون مهم در کشتی فرنگی

ایران در سید 2 قرعه کشی جام جهانی فوتبال ساحلی

رقابت عجیب دو کاپیتان پرسپولیس در یک رکورد منفی

محورهای هراز و چالوس زیر بار ترافیک سنگین

ترافیک سنگین در محورهای هراز و چالوس

هوای گرم و آفتابی حاکم بر مازندران

شناسایی 89 مزرعه رمز ارز در غرب مازندران

اعمال محدودیت ترافیکی در جاده‌های شمال | جاده چالوس یکطرفه می شود

روند افسار گسیخته نرخ تورم و افزایش قیمت دلار ادامه خواهد یافت؟

پروژه کمربندی محله فجر به دانشگاه پیام نور مهاباد افتتاح شد

تردد سنگین در محورهای هراز و کندوان

ترافیک سنگین و چند کیلومتری در مرزن‌آباد

بذرپاشی بیش از 16 هکتار از شالیزار‌های محمودآباد

کندوان یک‌طرفه شد

ممنوعیت تردد در محور کرج - چالوس

جاده چالوس یکطرفه شد

زنده‌کننده حماسه در کرمانشاه با 8 یادمان جنگی

مسافران بخوانند/ این جاده شمالی یکطرفه شد

ماجرای گروگانگیری پدر «آیسان اسلامی» چه بود؟

برای زنده نگه داشتن مصدوم تصادفی چه باید کرد؟

سیزده‌بدر یعنی چه؟

ارتقای سطح امنیتی صرافی Toobit

ترافیک سنگین در جاده‌های چالوس و هراز

جاده‌های شمال کماکان زیر بار محدودیت‌های ترافیکی

افزایش محسوس دمای هوا در مازندران

قائمشهر میزبان پیکار‌های کاراته نوجوانان و جوانان مازندران

ترافیک سنگین در محور‌های هراز و چالوس

شمار مسافران نوروزی در مازندران به حدود 13 میلیون نفر رسید