پیام مازند

آخرين مطالب

آیا ماهی‌های ارزان قیمت، ارزش غذایی کمتری دارند؟/ ماهی بیش از حد درشت نخرید! علمي

آیا ماهی‌های ارزان قیمت، ارزش غذایی کمتری دارند؟/ ماهی بیش از حد درشت نخرید!
  بزرگنمايي:

پیام مازند - خبرآنلاین / به گفته یک متخصص بهداشت مواد غذایی، ارزش تعذیه ای ماهی‌های ریز، درشت، ارزان، گران و ماهی‌های تازه و منجمد تفاوت چندانی با یکدیگر ندارد. اما در خصوص ماهی‌های منجمد نکاتی وجود دارد که مصرف کنندگان باید به آن توجه کنند. دکتر آراسب دباغ‌ مقدم، متخصص علوم و صنایع غذایی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی با اشاره به این‌که ماهی‌ ‌ها ی ریز یا درشت ارزان‌ قیمت موجود در بازار نسبت به انواع آبزیان گران قیمت از نظر خواص تغذیه‌ای با یکدیگر تفاوت چندانی ندارند، به خبرآنلاین می‌گوید : تنها تفاوت این ماهی‌ ‌ها در « کام‌ پذیری » یا در اصطلاح عامیانه خوش‌ خوراکی و بازار پسندی آن ‌ها خلاصه می‌شود و برهمین اساس، ماهی‌ ‌ها را تقسیم‌ بندی می‌کنند . به عنوان مثال ماهی‌ ‌ها ی تجاری جنوب کشور به پنج گروه تقسیم‌ بندی می‌شود . انواع ممتاز شامل حلوا سفید، شوریده و راشگوست و به همین ترتیب ماهی‌ ‌ها یی چون شیر و قباد درجه یک، سنگسر، میش ماهی، سرخو، شانک، ‌ها مور، حلوا سیاه، کفشک، کوتر و گیش درجه 2 ، حسون، صافی، بیاه، گواف، خارو، طلال درجه 3 و نیزه‌ ماهی، صبور هندی و کارو در گروه ماهی‌ ‌ها ی درجه 4 قرار می‌گیرد که با توجه به این‌ که سرانه مصرف ماهی در ایران پایین است، مصرف هر نوع ماهی برای سلامت مفید است .
ماهی بیش از حد درشت نخرید
البته از دیدگاه علم تغذیه و ایمنی و بهداشت مواد غذایی بهتر است در مصرف ماهی تنوع رعایت شود تا هم از مواد مختلف بدن ماهیان گوناگون بهره‌ مند شوید و هم این‌ که اگر به هر دلیل آلاینده ای شیمیایی در بدن یک نوع ماهی وجود دارد در بدن مصرف‌ کننده به دلیل استمرار در مصرف انباشته نشود . ضمن این‌ که در هنگام خرید ماهی، از تهیه ماهیانی که بیش از حد معمول درشت است اجتناب شود . زیرا هم کام‌ پذیری آن ‌ها کمتر است و هم احتمال وجود آلاینده‌های ‌ها ی شیمیایی در آن ‌ها افزایش می‌ یابد .

پیام مازند


خطر آلرژی زایی ماهی‌ ‌ها ی منجمد شکم پر
برابر قوانین سازمان دامپزشکی کشور، انجماد ماهی شکم‌ پر ممنوع است . زیرا در این صورت فساد ماهی علاوه بر آبشش‌ ‌ها از اندرونه‌ ‌ها نیز شروع می‌شود و بویژه اگر ماهی در دماهای بالای صفر نگهداری شود احتمال تولید هیستامین به دلیل فعالیت باکتری‌ ‌ها افزایش می‌ یابد . سردرد، خشکی دهان، سوزش زبان، احساس طعم گس فلزی، تعریق، تپش قلب، تنگی نفس و کهیر همگی از علایم مسمومیت با هیستامین است .
برخلاف باور عامه مردم که بر این باورند ماهی‌ ‌ها ی منجمد در مقایسه با انواع ماهی‌ ‌ها ی تازه ارزش و کیفیت کمتری دارند باید بگویم، اگر انجماد به صورت اصولی انجام شود و نگهداری در سردخانه و انجمادزدایی به شیوه درست صورت گیرد تغییر چندانی در کیفیت و ارزش غذایی ماهی ایجاد نمی‌شود . اما اگر این مراحل درست انجام نشود که متاسفانه در کشور ما در مواردی این چنین است، کیفیت و ارزش غذایی ماهی کاهش می‌ یابد .

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/876728/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

برانکو: چین 15 بازیکن جدید دارد!

هشدار هواشناسی به کشاورزان درباره فعالیت سامانه بارشی جدید

سردار مسلمی: نوروز در سوگ عدالت؛ حرمت شهادت مولا را پاس بداریم

مراجعه به بانک‌ها در نوروز/ ساعات کاری و نکات مهم

شکار نخست پرسپولیس موافقت کرد

پلیس مازندران آماده خدمات‌رسانی در نوروز

براری: 270 بسته‌ معیشتی بین اقشار آسیب‌پذیر مازندران توزیع شد

منفعت روزه داری بیشتر است یا رژیم فستینگ؟/ خطرات فستینگ غیراصولی که از آن بی اطلاع هستید

صحبت های بنتو پیرامون استفاده از بازیکنان دو یا چند تابعیتی در تیم امارات

بنتو: باید تلاش کنیم تا برای بار دوم به جام جهانی برسیم

بنتو: شناخت خوبی از تیم ایران داریم و تمام نکات را به بازیکنانم انتقال داده ام.

ارزش پول افغانستان از ریال بیش‌تر شد

بهترین حالت خوابیدن برای بیماران مبتلا به کمر درد

داستانک/ درویش و خواجه

باشگاه پرسپولیس: کارتال لیست ورود و خروجی نداده است

احتمال بروز حریق در عرصه‌های جنگلی مازندران

سازمان هواشناسی کشور اطلاعیه مهمی صادر کرد

دولت پزشکیان همان عیدی ناچیز معلولان را قطع کرد: پول تامین نشد! | فیلم

باور غلط در مورد سن رشد قدی

سبد بدهم نارنج می چینی؟

مادرید میزبان فینال لیگ قهرمانان

بحران در آرژانتین؛ لائوتارو به بازی اروگوئه نرسید

حال و هوای خرم آباد در آستانه عید نوروز 1404+فیلم

هشدار فوری سازمان هواشناسی/ برف و باران در راه است

37 متخلف حوادث چهارشنبه‌سوری در مازندران دستگیر شدند

مسافران نوروزی احتیاط کنند/ حالت آماده‌باش اعلام شد

علائم سرطان زبان

ورزش مهم‌ترین رکن برای حفظ سلامتی است

یک کتاب خوب/ تغییر ممکن است سخت باشد

سعدی خوانی سیدجلال

هشدار به مسافران نوروز / فرمان آماده‌باش صادر شد

درآمد نفتی در باتلاق تفکر پوپولیستی/جای پول نفت سر سفره مردم نیست!

اسلام در اقصی نقاط جهان گسترده شده است

برف و باران و تگرگ بهاری در راه است | 24 استان در خطر سیل و بهمن

احتمال خسارت سنگین به محصولات کشاورزی در پنج شنبه

برف و تگرگ بهاری در راه است

تاثیر بلوغ زودرس بر رشد قدی

عطر قرآنی در شعر فارسی

آیین تجلیل از فرزندان شهدای شاغل در بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل برگزار شد

دیدار مدیر کل بنیاد سمنان با همکاران بازنشسته به مناسبت بزرگداشت هفته شهید

پیام رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران به مناسبت سال نو و ایام شهادت امیرالمؤمنین حضرت علی (ع)

امباپه: زیدان الگوی من است و خوشحال می‌شوم او در تیم‌ ملی باشد

وقتی لژیونر شدن هم چاره دعوت به تیم ملی نبود!

حریق جنگل دو هزار تنکابن خاموش شد

کشتی گیران ملی پوش 110 روز در مازندران اردو زدند

21 نفر فوتی و 625 مجروح در کشور بر اثر تصادفات در 24 ساعت گذشته

پیش بینی آب و هوای ساری فردا پنج شنبه 30 اسفند 1403

مازندران در هفته منتهی به عید 12 بار لرزید

خلاصه بازی شهرداری نوشهر 1 – سایپا 0

پاکسازی شبانه‌روزی خرم‌آباد برای استقبال از مسافران نوروزی