پیام مازند

آخرين مطالب

مازندران در چنبره بلندمرتبه‌سازی اقتصادی

مازندران در چنبره بلندمرتبه‌سازی
  بزرگنمايي:

پیام مازند - بر اساس مطالعه انجام گرفته در سال 2017 مشخص شد که آب خزر تا سال 2050 پسروی خواهد داشت و این پسروی بنا به گفته کارشناسان به علت تغییر اقلیم است که احتمال افزایش هم دارد، در حالی که حدود 50 درصد پسروی دریایی خزر به سرعت تبخیر آب در آن بر می‌گردد و در صورتی که این روند با این سرعت ادامه یابد 20 تا 25 درصد مساحت خزر در بخش شمالی که سواحل روسیه را شامل می‌شود، کاهش خواهد داشت.
مدیر مرکز ملی مطالعات و تحقیقات دریای خزر پیشتر از کاهش 38 سانتی‌متری سطح آب دریای خزر در سه سال گذشته خبر می‌دهد و می‌گوید که در اثر کاهش 170 سانتی متری سطح آب دریای خزر از سال 1374 تاکنون، عقب‌نشینی قابل‌ملاحظه دریا و افزایش عرصه ساحلی در سواحل شمالی کشور رخ داده است.
سیده معصومه بنی‌هاشمی در گزارش خود می‌افزاید نتایج مطالعات میدانی نشان می‌دهد تنها از سال 1393 تا 1400 با کاهش حدود 50 سانتی‌متری سطح آب، حدود 10 تا 100 متر پس‌روی دریای خزر در سواحل مختلف به وقوع پیوسته است و بر مبنای مطالعات اندازه‌گیری دقیق زمینی در ایستگاه‌های شاخص ساحلی دریای خزر، این مسئله موجب افزایش قابل‌توجه محدوده ساحل در طول بیش از 850 کیلومتر سواحل شمالی کشورمان شده است. انتظار می‌رود با شدت یافتن روند کاهشی آب، شاهد پس‌روی بیشتر دریا و خارج شدن بخش‌های بیشتری از بستر دریا در آینده باشیم.
ایجاد چالش در زیرساخت ها، کاربری‌های اقتصادی، اجتماعی، اختلال در روند فعالیت بنادر و دریانوردی، صید و صیادی، خشک شدن ذخایر آبی وابسته به دریای خزر (تالاب‌ها - خلیج ها) افزایش عرصه ساحل، دخل و تصرف انسانی به حریم دریای و اثرات منفی بر آبخوان‌های ساحلی از جمله اثرات عقب نشینی و کاهش تراز سطح دریای خزر از جمله تبعات منفی ناشی از عقب نشینی دریای خزر است.
اکنون بنا به اظهار نظر کارشناسان و دست اندرکاران حفاظت محیط‌زیست یک پایِ موضوع آلودگی هوا در همین پسروی آب دریای خزر و بلند مرتبه‌سازی در نزدیکی سواحل دریا است.
آلودگی هوا، چالش پیش روی مازندران مدیر کل حفاظت از محیط‌زیست مازندران به وضعیت پسروی آب و روی آوردن برخی افراد به ساخت‌وساز غیرمجاز در سواحل دریای خزر به عنوان یکی از ابرچالش‌های موجود پیش روی محیط‌زیست در استان نام برد.
حسینعلی ابراهیمی کارنامی در گفت‌وگو با ایرنا افزود: براساس مطالعات علمی و کارشناسی که از سوی مراکز ذیصلاح کشوری انجام شده است دریای خزر طی سال‌های اخیر پسروی داشته است.
وی ادامه داد: این پسروی‌ها اثرات و تبعات خود را نه تنها در بخش‌های زیرساختی همچون تاسیسات گردشگری یا نیروگاهی وارد کرده توانسته است در بخش محیط زیستی نیز تاثیر بگذارد.
به گفته مدیر کل حفاظت از محیط‌زیست مازندران حتی معضل پسروی آب دریای خزر و چالش‌های آن باعث شده تا استاندار نیز در این خصوص اعلام نظر کند.
پیشتر استاندار مازندران در 16 دی ماه در بررسی مشکلات نیروگاه نکا گفت که بررسی کاهش سطح و عقب نشینی آب دریای خزر که عامل محدودیت تولید و تهدیدی برای واحدهای بخار نیروگاه نکا است در دستور کار قرار دارد و در این راستا پیشگیری و برنامه‌ریزی لازم می‌بایست از سوی دستگاه‌های مربوطه انجام شود.
مهدی یونسی رستمی ضمن اشاره به پیگیری‌های لازم از سوی وزیر نیرو از انتقال توربین واحد یک گازی طرح توسعه نیروگاه سیکل ترکیبی جدید نیروگاه نکا به استان خبر داد و افزود: این توربین تا اواخر بهمن ماه، وارد نیروگاه نکا می‌شود.
بلند مرتبه‌سازی و اخلال در تنفس شهرها وی ادامه داد: پسروی آب دریای خزر نخستین تبعات آن احتمال تجاوز به حریم دریا را زیاد می‌کند که دستگاه‌های متولی در ساحل می‌بایست تدابیر لازم را اقدام و اجرایی کنند.
ابراهیمی کارنامی توضیح داد: بلندمرتبه‌سازی با اصول شهرسازی در ساحل انجام نشود می‌تواند رویِ کیفیت هوای شهرهای ساحلی اثر مستقیم بگذارد.
وی ادامه داد: در شهرها و نقاط ساحلی مازندران در شب‌ها وزش باد از دریا به سمت ساحل و روزها به صورت برعکس است و این روند خود در انتقال و جابه‌جایی آلودگی هوا تاثیر بسیاری دارد.
مدیر کل حفاظت از محیط‌زیست مازندران گفت: اما به دلیل بلند مرتبه‌سازی در خط ساحلی دریای خزر این جریان انتقال و جابه‌جایی با مشکل مواجه شده و به نوعی تنفس این شهرها را دچار اخلال کرده است.
وی افزود: همین موضوع باعث شده به دلیل جابه‌جا نشدن آلودگی هوا در شهرهای ساحلی در فصول گرم سال مردم نفس کشیدن‌شان با مشکل مواجه شود در حالی که همگان تصور می‌کنند که این مسئله ناشی از شرجی بودن هوا است.
مدیر کل حفاظت از محیط‌زیست مازندران توضیح داد: در زمان حاضر با توجه به تجهیزات موجود میزان ثبت این ذرات در مدت 24 ساعته فراهم نیست تا بتوانیم به نتیجه خارج از استاندارد بودن هوا برسیم.
وی ادامه داد: اما با وجود همین میزان تجهیزات و امکانات موجود برای ثبت آلودگی هوا در مازندران شاهد ثبت آلودگی لحظه‌ای در استان هستیم.
ابراهیمی کارنامی از چالوس، آمل و نکا به عنوان نقاطی نام برد که آلودگی لحظه‌ای هوا در آنها ثبت شده و خارج از استاندارد نیز بوده است و گفت متاسفانه که چالوس به عنوان سرسبزترین نقطه کشور با این وضعیت آلودگی هوا مواجه شده است.
سخن پایانی پدیده دائمی مهاجرت، افزایش جمعیت شهرها، محدودیت زمین‌های شهری، افزایش تقاضای مسکن وخدمات، مشکلات ترافیکی، خواسته یا ناخواسته بلند مرتبه‌سازی را به یکی از ملاحظات و ضرورت‌های امروزی در شهرسازی مبدل ساخته؛ واقعیتی که مثل هر پدیده دیگری دارای جنبه‌های مثبت و منفی و کارکردهای آشکار و پنهان است. در مازندران نیز محدودیت و ارزشمند بودن زمین باعث شده تا این پدیده نامیمون سریعتر در استان پاگشایی کند و رواج یابد، به طوری که در ماههای اخیر موضوع بلند مرتبه‌سازی به صورت جدی در دستور کار شهرداران برخی شهرهای این خطه از شمال کشور قرار گرفت که این امر به همراه دیگر چالش‌های ناشی از پسروی آب دریای خزر، نگرانی‌هایی را برای کارشناسان محیط‌زیست ایجاد کرد.

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/868471/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کاهش دوباره نرخ بهره فدرال؛ عرضه پول M2 در حال بازپرداخت

برخورد قاطع با ساخت و ساز غیرمجاز در مازندران

مهر مردودی الهلال بر مدیریت فوتبال ایران!

تأمین کالا‌های اساسی مازندران و تشدید نظارت در آستانه ماه مبارک رمضان و نوروز

♦️یحیی یوسف پور به عنوان سرپرست فرمانداری شهرستان چالوس منصوب شد‎

دانشگاه آزاد هیچ بودجه دولتی برای راهیان نور ندارد

15 هزار تخلف اقتصادی در مازندران شناسایی شد

انسداد محور چالوس و آزادراه تهران-شمال تا ساعت 16 امروز

داغستان خواستار افزایش تعاملات ورزشی با مازندران است

بازگشایی جاده چالوس پس از 4 روز

تماشای «بن‌بست» در صحنه آبی

156 میلیون قرص نان در مازندران فروخته شد

جابجایی بیش از 18 میلیون تن کالا از مازندران به سایر نقاط کشور

حفاظت از اراضی، ضامن امنیت غذایی کشور است

500 طرح هادی روستایی در مازندران افتتاح شد

روش‌های مختلف برای خشک کردن میوه‌های پاییزی و زمستانی

810 میلیارد ریال تسهیلات در گردش به چایکاران کشور پرداخت شد

پایان بورس امروز 17 بهمن 1403 / گل یا پوچ ایران خودرو بازار سهام را گیج کرد

طرز تهیه کیک باقلوا با فوت و فن | دیگه واسه کیک باقلوا تو کافه کلی پول نده + ویدیو

فروش مال غیر شکایت متعدد در شهرهای ساحلی مازندران است

71 طرح مخابراتی در مازندران افتتاح شد

600 میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد

عکس/ حال و هوای جاده چالوس با پیکان جوانان 45 سال پیش

اتفاقی عجیب برای تیم نساجی مازندران

اجرای اعمال محدودیت‌های ترافیکی هفته جاری مازندران/ تردد در راه‌های شمالی روان است

تعادل نسبی بورس در سایه مجمع ایران خودرو

اختلاف حساب کمک مالی به اوکراین؛ آتش فساد به جان آمریکا

سخنان دلنشین دکتر قمشه ای

صدا بزن مرا شبی به غربتی که خواستی!

بانوان شاعر از دید بهمن بنی هاشمی

برگزاری محفل شعر نوزدهمین جشنواره بین المللی فجر در زاهدان

ثبت تصویری از برخورد کهکشانی نادر توسط تلسکوپ فضایی هابل

انتخاب بهترین فیلم‌های علمی تخیلی سال؛ «تلماسه» برد

حضور مدیرکل ورزش و جوانان در مراسم سالگرد درگذشت پیشکسوت فوتبال

رفع چالش تامین آب آشامیدنی 174 روستا در مازندران

محدودیت های ترافیکی پایان هفته اعلام شد

طلبه‌هایی که پناه مردم شدند؛ از جاده‌سازی تا جمعه‌های عاشقی

آغاز اردو‌های گلبال جوانان و بزرگسال در مازندران

مدیرکل ورزش و جوانان از جانبازان دستگاه ورزش و جوانان مازندران تجلیل کرد

جدال همسایه‌ها برای رتبه چهارم جدول

آغاز اکران جشنواره فیلم فجر در مازندران

25 پروژه بخش کشاورزی در ساری افتتاح شد

توزیع 82 هزار تن کود کشاورزی یارانه ای از طریق شبکه کارگزاری در مازندران

کشف و ضبط 800 تن شالی احتکار شده در ساری

صادرات 750 میلیون دلاری تعاونی‌های مازندران از 1380 تاکنون

750 میلیون دلار کالای تعاونی از مازندران صادر شد

تعطیلی ادارات استان مازندران پنجشنبه 18 بهمن 1403 / آیا ادارات ساری و استان مازندران پنجشنبه 18 بهمن تعطیل است؟

تعاونی های مازندران 750 میلیون دلار کالا صادر کردند

انسداد محور چالوس و آزادراه تهران- شمال تا ساعت 16 امروز

1000 مدرسه مازندران ناایمن است