تخریب تالابها آسیبهای طبیعی زیادی به دنبال دارد
گفتگو
بزرگنمايي:
پیام مازند - مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی با بیان اینکه 50 درصد از تنوع زیستی جهان در تالابها قرار دارد گفت: تخریب و بی توجهی به این زیست بومهای شگفتانگیز، معضلات زیستی و آسیبهای طبیعی فراوانی به همراه خواهد داشت.
به گزارش خبرگزاری ایمنا از مرکزی، یوسف یوسفی ظهر امروز _یکشنبه چهاردهم بهمن_ در جمع خبرنگاران اظهار کرد: تالابها اکوسیستمهای پویا زنده و ارزشمندی هستند که باید برای تداوم حیات بشر و تنوع عظیمی از جانوران و گیاهانی که در این زیستگاه منحصر به فرد زیست میکنند از آنها حفاظت شود.
وی افزود: دوم فوریه مصادف با چهاردهم بهمن ماه روز جهانی تالابها نامگذاری شده است، در همین راستا شعار «ارزش بگذاریم، حفاظت کنیم، الهام بگیریم» از طرف کنوانسیون رامسر به عنوان شعار جهانی برای سال جاری معرفی شده که این امر بیان کننده وابستگی حیات انسانها به تالابها است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی با بیان اینکه 50 درصد از تنوع زیستی جهان در تالابها قرار دارد، عنوان کرد: تخریب و بی توجهی به این زیست بومهای شگفتانگیز، معضلات زیستی و آسیبهای طبیعی فراوانی به همراه خواهد داشت.
یوسفی درباره اهمیت نامگذاری کنوانسیون رامسر به عنوان روز جهانی تالابها عنوان کرد: قدیمیترین معاهده بینالمللی در راستای حفظ محیطزیست با تاکید بر حفاظت از طبیعت در جهان، معاهده حفاظت از تالابها و پرندههای مهاجر است.
وی ادامه داد: در سال 1349 در شهر رامسر به تصویب تعدادی از کشورهای دنیا رسید، پس از مدتی به دلیل آنکه این مصوبه در شهر رامسر با حضور 18 کشور جهان به میزبانی ایران در شهر رامسر به امضا رسید و همین موضوع موجب شد تا نام رامسر بر کنوانسیون بینالمللی تالابها نقش ببندد و به عنوان روز جهانی تالابها نامگذاری و معرفی شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی با اشاره به اینکه از نظر مساحت در حدود 250 میلیون هکتار از اراضی تالابهای دنیا در کنوانسیون رامسر ثبت شدند که بزرگترین پهنه محیطزیستی دنیا به حساب میآید، تصریح کرد: ثبت تالاب میقان در کنوانسیون رامسر و ارتقا منطقه شکار ممنوع تالاب میقان به پناهگاه حیات وحش از برنامههای آتی این اداره کل در راستای حفاظت از این زیستگاه ارزشمند است.
یوسفی ادامه داد: تالاب کویری میقان به عنوان یکی از 10 تالاب مهم کشور و آخرین حلقه اکولوژیک حوزه آبریز دشت اراک است که در مجموع 25 هزار هکتار وسعت دارد.
وی ادامه داد: سطح آبگیر دریاچه آن 10 تا هزار 12 هکتار برآورد میشود که به عنوان یکی از زیستگاههای اصلی پرندگان مهاجر در مرکز ایران سالانه پذیرای بیش از 20 هزار قطعه پرنده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی عنوان کرد: تالاب میقان دارای ویژگیهای بوم شناسی خاصی است که علاوه بر پرندگان مهاجر گونههای مختلف پستانداران، ارتمیا و انواع جلبکهای آب شور از دیگر جانداران تالاب و محیط اطراف آن محسوب میشود و گونههای مختلف پرندگان از جمله چنگر، خودکا، اردک نوک پهن، فلامینگو، غاز خاکستری، هوبره، تنچه، حواصیل، اردک سرسبز و علیالخصوص درنای خاکستری از جمله میهمانان این زیستگاه است.
یوسفی تصریح کرد: آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان یک مخاطره طبیعی است که در سالهای 1395، 1399 و 1400 نیز در تالاب میقان اراک مشاهده شد و سال جاری نیز از آذر این بیماری در تالاب گزارش شد که اقدام به موقع و همکاری سایر دستگاهها بهویژه مدیریت بحران این بیماری هماکنون مهار شده و از 28 بهمن تاکنون مورد جدیدی گزارش نشده است.
وی تاکید کرد: بیشتر لاشههای جمعآوری شده از گونههای غازهای خاکستری و سرسبز بودند که به صورت بهداشتی دفن شدهاند و بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان تنها در منطقه تالاب میقان اراک مشاهده شد و به هیچکدام از واحدهای صنعتی نیز سرایت نکرد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی اظهار کرد: همکاری بینالمللی، مدیریت پایدار اکوسیستمها، تقویت قوانین و سیاستها، توسعه زیرساختها و آموزش و آگاهیبخشی عمومی میتواند آیندهای پایدار و سالم برای تالابها فراهم کند.
کد خبر 835887
-
يکشنبه ۱۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۸:۵۱:۱۵
-
۱۰ بازديد
-
-
پیام مازند
لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/867610/