مصوبۀ رفع فیلتر واتساپ و گوگلپلی کِی اجرا میشود؟/ یوتیوب و تلگرام رفع فیلتر میشوند؟
سیاسی
بزرگنمايي:
پیام مازند - دبیر پیشین شورای عالی فضای مجازی گفت «گوگلی پلی و واتس آپ رفع فیلتر شد»، تصمیمی که امروز شورای عالی فضای مجازی با اجماع آن را تصویب کرد. تصمیمی که از نگاه برخی پایینتر از انتظار و مطالبه مردم بود.: رفع فیلتر گوگل پلی و واتس آپ طلیعه اقدامات دیگر است.
به گزارش تابناک، سید ابوالحسن فیروزآبادی، دبیر پیشین شورایعالی فضای مجازی در گفتوگوی تلویزیونی اعلام کرد: مصوبههای شورا ابتدا ظرف 2-3 روز اداری به دفتر ریاستجمهوری ارسال میشود و بعد از گرفتن تایید رئیسجمهور به دفتر رهبر انقلاب ارسال و سپس مصوبه برای اجرا ابلاغ میشود.
در همین حال، فیروزآبادی، دبیر سابق شورایعالی فضای مجازی در گفتگو با خبرآنلاین میگوید چارهای نداریم باید خوش بین باشیم و این تصمیم برای رفع فیلترینگ واتس آپ و گوگل پلی را طلیعه اقدامات دیگر بدانیم.او تاکید دارد فیلتر واتس آپ که بیشتر یک شبکه ارتباطی است تا شبکه اجتماعی از ابتدا وجاهتی نداشت.
گفتگوی سیدابوالحسن فیروزآبادی را در همین رابطه بخوانید؛
*اقای فیروزآبادی! شورای عالی فضای مجازی تصمیم به رفع فیلترینگ گوگل پلی و واتس آپ گرفت، تصمیم که شاید انتظار بیشتری از آن میرفت، ارزیابی شما چیست؟
امیدوارم این اقدامی که امروز انجام شد، طلیعه اقدامات مثبت دیگر باشد و ما شاهد این باشیم که یک پلتفرم عمومی به طور نامحدود بسته نشود، از این فضا خارج شویم و متناسب با مقتضیات تصمیم گیری شود.
گوگل پلی نقش مهمی در توسعه نرم افزارهای تحت سیستم عامل اندروید در کشور دارد و بشارتی است که بسیاری از کسب و کارهای دانش بنیان میتوانند براساس آن عمل کنند و از این استور (store) مهم نرم افزاری استفاده کنند.
واتس آپ بیش از اینکه شبکه اجتماعی باشد یک شبکه ارتباطی است و انصافا بستن آن هیچ وجهی نداشت و این اقدام باید خیلی زودرت انجام میشد ولی ماهی را هر وقت از آب بگیرند.
*در واقع واتس آپ که امنیتی نبود و گوگل پلی در راستای کمک به کسب و کارهای آنلاین رفع فیلتر شده است و ...
بله همینطور است، گوگلی پلی یک استور از انواع اپلیکیشن هاست، که مردم براساس نیازهای خود اپلیکیشنهای مورد نیاز خود را از آن دانلود میکنند. در دورهای که گوگل پلی بسته است مردم ناچار هستند از استورهای واسطه مثل کافه بازار استفاده کنند و این باز شدن گوگلی پلی دسترسی مردم به همه اپلیکیشنهای اندرویدی را باز میکند و این اقدام بسیار خوبی برای کسانی است که نرم افزار دانلود میکنند و نیاز به اپلیکشنهای متعدد دارد.
*طی چند روز اخیر و براساس اظهارات مقامات مرتبط با این موضوع انتظار بیشتری میرفت که رفع فیلترینگ گستردهتر یا یکباره باشد، بدون تعارف امید دارید که گام بعدی به فاصله کوتاه برداشته شود و مشمول مرور زمان نشود؟
باید امیدوار به اجرای گامهای بعدی رفع فیلترینگ باشیم، باشیم چارهای نداریم.
*چند ساعت قبل از جلسه شورای عالی فضای مجازی نامهای از سوی برخی نمایندگان منتشر شد که ادعا شده بود 136 امضا دارد ولی اسامی امضا کنندگان مشخص نبود، در این نامه با بدبینی نسبت به رفع فیلترینگ نگاه شده بود، این نامه با پیگیریهای آقایان تقی پور، روانبخش و رسایی تهیه شده بود، فکر میکنید با این فشاری که وارد میشود شرایط برای برداشته شدن گامهای بعدی به سرعت فراهم شود؟
طبیعی است که این افراد پیگیر باشند. همانطور که عرض کردم که استفاده از فیلترینگ در کشور به صورت محدود مخالفان جدی دارد و باید به اینکه شاهد باشیم که یوتیوب با ملاحظاتش در کشور باز شد یا سایر پلتفرمها رفع فیلتر شوند، خوش بین باشیم.
*به لحاظ فنی اجرای این تصمیم زمانبر خواهد بود؟
اگر بخواهند عملیاتی کنند همین امشب میتوانند این کار را انجام دهند و نیاز به دو خط command دارد.
ماهوارههای استارلینک وقتی بر فراز آسمان چین میرسند خاموش میشوند
فیروزآبادی گفت: استارلینگ هنگام عبور از آسمان چین، تمام ماهوارههای خود را خاموش میکند و پس از عبور از خاک چین دوباره آنها را روشن میکند. این اقدام به دلیل وزن و قدرت چین در نظام جهانی است و نشاندهنده نیاز به تقویت موقعیت خود در برابر این کشور است. به نظر میرسد که چینیها با مذاکره به این نتیجه نرسیدهاند، بلکه به دلیل قدرت خود توانستهاند این کار را انجام دهند.
خواستار قطع سرویس استارلینک در ایران نیستیم
وی در پایان گفت: ما در اتحادیۀ جهانی مخابرات از اسپیسایکس شکایت کردیم و خواستار این شدیم که این شرکت حقوق سرزمینی ایران را رعایت کند. این شرکت اول گفت در ایران سرویسدهی نداریم و وقتی خلاف این موضوع ثابت شد گفتند که نمیتوانیم فقط برای یک کشور سرویسمان را تغییر دهیم. در نهایت رای گرفتیم که اسپیسایکس باید قوانین ایران را بپذیرد. حالا در مرحلۀ تجدیدنظر هستیم مدارک و مستندات ارائه کردیم. دستور جلسۀ بعدی این است که اگر اسپیسایکس با ایران همکاری نکند ناقض قطعنامهها اعلام میشود. در مورد قطع یا ادامۀ فعالیت استارلینک ایران باید تصمیم بگیرد. ما خواهان قطع این سرویس نشدیم بلکه گفتیم که با ما همکاری کنند.
***
جزئیات جدید از طرح رفع فیلترینگ/ یوتیوب و تلگرام رفع فیلتر میشوند، توییتر و اینستاگرام فیلتر میمانند
بر اساس گمانهزنیها در مراحل بعدی رفع فیلترینگ، یوتیوب و تلگرام رفع فیلتر خواهند شد. در این طرح خبری از رفع فیلتر توئیتر (احتمالا به دلیل آزاد بودن هرزه نگاری) و اینستاگرام نیست. در این طرح، فروش VPN با لایحه دولت به مجلس، جرم انگاری خواهد شد و VPN فروشان مجرم خواهند بود.
به گزارش مهر، یکصد و چهارمین جلسه شورای عالی فضای مجازی چهارم دی ماه با حضور سران سه قوه، وزیران و اعضای شورای عالی فضای مجازی کشور از ساعت 15 تا 17 برگزار شد.
در این جلسه قرار بود «پیشینه، اهداف، وضع موجود، بهینه سازی و اصلاح ساز و کارهای سیاست مسدودسازی» بررسی و گزارشی از آخرین وضعیت اقدامات کلان و بررسی اصلاحیه و متمم بند (د) «سند راهبردی جمهوری اسلامی ایران در فضای مجازی» ارائه شود. دستور جلسه سوم نیز «بررسی وضعیت ارزیابی اهداف و برنامههای محتمل و تدابیر فوری در زمینه امنیت روانی جامعه» خواهد بود.
بررسی 4 برنامه برای تسهیل در دسترسی به سکوهای خارجی در شورای عالی فضای مجازی
بر اساس گمانه زنیها در این جلسه قرار بود برنامه اقدامات مورد نیاز برای تسهیل در دسترسی به سکوهای خارجی با رعایت حکمرانی قانونمند در چارچوب نگاشت نهادی در 4 مرحله مورد بررسی قرار گیرد.
مرحله اول شامل 5 اقدام است که اقدام نخست اختصاص زیرساخت به سکوهای محتوایی منتخب داخلی برای مدت 3 ماه، دوم تصویب بسته حمایتی تبلیغات رسانهای برای پیام رسان های داخلی منتخب (به میزان 500 میلیارد ریال)، سوم ابلاغ سند سیاستها و الزامات تعرفه گذاری ترافیک شبکه و تسهیم درآمد محتوا و مقدمات اجرایی سازی آن را شامل میشود.
بازگشایی گوگل پلی و واتساپ در دستور کار شورا
در چهارمین و پنجمین اقدام، به موضوع بازگشایی گوگل پلی و واتساپ اشاره شده است.
برنامهای برای ارائه یوتیوب از طریق درگاههای حکمرانی پذیر در مرحله دوم
مرحله دوم از این برنامه، 11 اقدام را شامل میشود که موضوعاتی چون ارائه یوتیوب از طریق درگاههای حکمرانی پذیر، تصویب لایحه مقابله با اخبار جعلی در هیئت دولت و اقدام به بررسی دو فوریت آن در مجلس، اجرایی سازی سند سیاستها و الزامات تعرفه گذاری ترافیک شبکه و تسهیم درآمد و محتوا، ایجاد زیست بوم پایدار تولید محتوای مردمی در سکوهای داخلی، تسهیل و ترغیب سرمایه گذاری برای ایجاد و تقویت سکوهای متنوع محتوایی و خدماتی توسط نهادهای حاکمیتی، بخش خصوصی را در برمی گیرد.
ممنوعیت استفاده رسمی دستگاهها از سکوهای خارجی
همچنین ارائه خدمات نسخه نویسی الکترونیکی و پیامک تراکنش بانکی و بازوی ارتباطی دستگاهها با ارباب رجوع به صورت انحصاری در پیام رسان های داخلی منتخب و تصویب ممنوعیت استفاده رسمی دستگاهها از سکوهای خارجی و الزام به حضور در سکوی داخلی، بازبینی و متناسب سازی برخورد با مصادیق محتوای مجرمانه در سکوهای داخلی و خارجی، اختصاص زیرساخت پردازشی و ذخیره سازی پیام رسان ها و شبکههای اجتماعی منتخب داخلی به میزان مورد نیاز برای یک سال آینده، مشارکت و مذاکره با سکوهای خارجی با تاکید بر سکوهای جدید و اصلاح تعرفه در جهت کاهش مصرف سکوهای خارجی و پالایش شکنها در کنار کاهش درآمد کارور از ترافیک خارجی نسبت به ترافیک داخلی از دیگر موضوعاتی است که در مرحله دوم برنامه اقدام تعریف شده است.
در مرحله سوم نیز 9 برنامه اقدام پیش بینی شده است که موضوعاتی چون افزایش کیفیت دسترسی با مزیت بخشی فنی به سکوهای محتوایی داخلی، ارائه خدمات الکترونیکی مرتبط با یارانه، کارت سوخت، پلیس و قوه قضاییه به صورت انحصاری در سکوهای داخلی منتخب، اعمال بخش دوم از سیاستهای تعرفهای با هدف گذاری مشترکان پرمصرف، ارائه سرویسهای جدید تحریم شکن و تدوین و پیادهسازی طرح امنیت خانواده در فضای مجازی را شامل میشود.
بازگشایی تلگرام بعد از مذاکره در مرحله سوم/ ارائه تلگرام از طریق سکوهای داخلی در صورت عدم توافق
برنامههای دیگر در مرحله سوم عبارت است از تدوین و پیگیری تصویب قانون مسئولیت سکوها، افزایش کیفیت شبکه (شناسا نمودن ترافیک و ip، توسعه ظرفیتی و عملکردی سامانههای پالایش)، بازگشایی تلگرام بعد از مذاکره مشروط به پذیرش شرایط مصوب کارگروه ماده 4 و ارائه تلگرام از طریق سکوهای داخلی در صورت عدم توافق (مطابق مصوبه جلسه در شورای عالی فضای مجازی).
شدت عمل قضایی در برخورد با تخلفات در سکوهای خارجی غیرمجاز
تقویت دانش فنی و مقابله موثر با ابزارهای پالایش شکن و تشدید برخورد با پالایش شکنهای غیرمجاز، تدوین و پیگیری تصویب قانون مالکیت فکری، تدوین لایحه جرم انگاری عرضه و فروش ابزارهای حاکمیت گریز و اقدام به بررسی دو فوریت آن در مجلس، جلوگیری از فرار مالیات بر درآمد حاصل از فعالیت اقتصادی و محتوایی در سکوهای خارجی، ساماندهی اینترنت اقشار و ارائه پالایش شکن قانونی، شدت عمل قضایی در برخورد با تخلفات کاربران در سکوهای خارجی غیرمجاز برنامههایی است که در مرحله چهارم در نظر گرفته شده است.
در مرحله چهارم نیز بازگشایی سایر سکوها بعد از مذاکره و پذیرش شروط کارگروه مذکور ماده 4 به عنوان یکی دیگر از برنامهها پیش بینی شده است.
لازم به ذکر است این برنامه در صورت رای مثبت اعضای شورای عالی فضای مجازی اجرا خواهد شد.
گفتنی است؛ رئیس جمهور در دومین جلسه از شورای عالی فضای مجازی در دولت چهاردهم به دکتر آقامیری دبیر شورای عالی فضای مجازی دستور داد با تشکیل کارگروهی به فوریت ابعاد مختلف این موضوع را بررسی و نتیجه کارشناسی را برای تصمیمگیری در جلسه آتی شورای عالی مجازی ارائه کند.
-
چهارشنبه ۵ دي ۱۴۰۳ - ۰۸:۲۶:۲۲
-
۱۸ بازديد
-
-
پیام مازند
لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/854832/