پیام مازند

آخرين مطالب

عارف: حق نداریم در زندگی مردم تجسس کنیم/ مچ گیری هنر نیست سیاسی

عارف: حق نداریم در زندگی مردم تجسس کنیم/ مچ گیری هنر نیست
  بزرگنمايي:

پیام مازند - معاون اول رئیس جمهور با تأکید بر اینکه مچ گیری هنر نیست و نباید صرفا دنبال «سوژه» باشیم، گفت: باید پیش از وقوع فساد پیشگیری کرد تا یک مسئول و کارمند در دام فساد نیفتد.
به گزارش ایرنا، محمدرضا عارف عصر امروز (دوشنبه) در مراسم تکریم حجت الاسلام والمسلمین حسن درویشیان و معارفه مصطفی مولوی به عنوان رئیس دفتر بازرسی ویژه رئیس جمهور با بیان اینکه راهبرد دولت چهاردهم پیشگیری از وقوع فساد و جرم است، گفت: از تمامی نهادهای بازرسی و نظارتی تقاضا دارم تا سلامت سیستم و نظام را پیگیری کنند و ما به دنبال صرف آمار دادن در زمینه فساد نیستیم.
وی افزود: امیدواریم روزی برسد که دستورات اسلام آنچنان پیاده سازی شود که فعالیت نهادهای نظارتی و بازرسی کاملا کاهش یابد.معاون اول رئیس جمهور خاطر نشان کرد: باید قبل از وقوع فساد پیشگیری و سلامت نظام اداری را دنبال کنیم تا نیازی به درمان و جراحی نباشد چرا که جراحی های سال‌های گذشته هزینه های فوق العاده برای نظام داشت و آلوده شدن دست یک مسئول را نمی توان با هیچ چیزی پاک کرد.
عارف با تأکید بر اینکه دولت برای بستن کامل پرونده های فساد کاملا آمادگی دارد ادامه داد: دفتر بازرسی دستگاه ها و وزارت اطلاعات وظایف حاکمیتی دارند تا در سالم سازی نظام اداری توفیق داشته باشیم و در پایان فعالیت دولت چهاردهم بتوانیم به مردم و مقام معظم رهبری گزارش دهیم که در راستای مبارزه با فساد و سالم سازی نظام اداری حرکت کرده ایم.
وی با بیان اینکه جایگاه حقوقی دفتر بازرسی ویژه رئیس جمهور و همچنین سایر نهادهای نظارتی بیرون از دولت وظایف مشخص، با اختیارات ویژه و استقلال اقدام است، گفت: در دولت، وزارت اطلاعات نقش نظارتی دارد اما دفتر بازرسی ویژه رئیس جمهور از چنان اهمیتی برخوردار است که در بالاترین سطح دولت بازرسی ویژه رئیس جمهور ایجاد شده است.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه وجود دفتر بازرسی ویژه رئیس جمهور به معنای آن است که بازرسی و نظارت بر امور در نظام اداری به عهده بالاترین مقام اجرایی کشور است، تصریح کرد: جایگاه بالای دفتر بازرسی ویژه رئیس جمهور باید این ظرفیت را داشته باشد که از همه امکانات دستگاه های نظارتی داخل کشور استفاده کند تا بتواند به رئیس جمهور در زمینه مبارزه با فساد و سالم سازی کمک کند.
عارف «ویژه بودن» را از دیگر مهمترین شاخصه های دفتر بازرسی ویژه رئیس جمهور برشمرد و گفت: ویژه بودن به افراد ویژه بازمی گردد و کاری که برای یک شهروند مباح بوده اما برای یک مسئول محکوم بوده و این یک اعتقاد اسلامی است چرا که رفتار مسئولین الگو می شود و باید به بخش هایی از مدیریت کشور نگاه ویژه داشته باشیم.
وی افزود: زمانی که در دولت وفاق ملی شعار عدالت داده می شود در ذات آن سلامت اداری و حکومت است و حتی فردی که یک مسئولیت سنگین دارد حق ویژه نداشته و این نگاه عدالت، ذات انقلاب اسلامی است.
معاون اول رئیس جمهور در ابتدای سخنان خود با بیان اینکه مفتخر هستیم در یک نظام الهی که مبنای آن معنویت و خدمت به خدا و بندگان خدا است کار می کنیم، تأکید کرد: در ابتدای انقلاب مسأله گزینش و بورسیه کردن دانشجویان در نظام جمهوری اسلامی و با هزینه بیت المال که چه ضابطه و وجه ممیزه ای برای انتخاب یک فرد وجود داشته باشد، مطرح بود.
عارف تأکید کرد: تعهد، باور به ارزش های الهی، سلامت اداری و داشتن وسواس در تحصیل مال حلال از مهمترین ویژگی هایی بود که در گزینش مسئولین و افراد در نظر گرفته شد و حال باید در نظر داشت اگر این شاخصه ها را کنار بگذاریم چند نفر در این پست ها و سمت ها باقی می مانند و قطعا کسانی که از نظر صلاحیت تخصصی و کاری بهتر هستند در کشور وجود دارند، اما چرا در میان این خیل افراد یک فرد دیگر انتخاب می شود که قطعا به دلیل بعد معنوی و ارزشی است که به هیچ عنوان نمی توان کنار گذاشت.
وی با طرح این پرسش که در شاخص های احراز پست های کلیدی آیا می توان از پایبندی به واجبات شرعی عبور کنیم؟ تصریح کرد: توجه به این مسائل یک اصل برای گزینش افراد است و طبق آن افراد گزینش می شوند که قطعا برای حفاظت از این شاخص ها راهی جز نظارت، پیشگیری و تذکر نداریم. 
معاون اول رئیس جمهور با تأکید بر اینکه باید مراقبت کنیم که به شاخصه های گزینشی افراد آسیبی وارد نشود اضافه کرد: انسانها دچار اشتباه می شوند اما در گام های بعدی خطا به دنبال توجیه هستند و در زمانی فساد زیرمیزی مطرح بود اما امروزه به عنوان یک حق و حقوق مطرح می شود و اینها عواملی است که در کمین یک انسان است و وظیفه حاکمیت در تشکیلات اداری جلوگیری از قرار گرفتن افراد در چنین مسیری است.
عارف با بیان اینکه حق نداریم در زندگی مردم تجسس کنیم خاطرنشان کرد: نباید یک فرد خوب با ویژگی های اخلاقی و ضوابط و معیارهای اسلامی در مسیر کاری و اداری آلوده به ویژگی ناپسند شود. البته منکر نبودن فساد در نظام اداری نیستیم اما در ذات نظام پاک و الهی جمهوری اسلامی به دلایلی فساد تحمیل شده است و به عنوان کارفرمای فرد تلاش کنید که در مسیر درست قرار گیرد و با ساز و کارهای قانونی و ضوابطی یک کارمند موظف است طبق قانون عمل کند.
معاون اول رئیس جمهور با تأکید بر اینکه سلیقه ای عمل کردن، تبعیض و عدم اجرای قانون مقدمه فساد است ادامه داد: در یک نظام اداری که مبرا از هر گونه خطا است به مرحله ای می رسیم که مقام معظم رهبری فرمان هشت ماده ای که اصل آن بر مبارزه بر فساد بنا شده است را صادر می کند و در سال های صدور این فرمان اقداماتی صورت گرفت که نسبت به نقطه مطلوب فاصله داریم تا جایی که مقام معظم رهبری در فرمایشات اخیر خود فرمودند که از هیچ دولتی در زمینه مبارزه با فساد راضی نیستند.
وی با اشاره به اینکه در نظام پاک و اداری ما حتی یک مورد فساد هم زیاد است تصریح کرد: باید رویکرد ما سالم سازی و سالم ماندن باشد و نهادهای نظارتی از استقلال ویژه ای برخوردار هستند و حکم آنان فراقانون است و تمامی نهادهای نظارتی از جمله دفتر بازرسی، دیوان عدالت و محاسبات اگر دستور لغو یک موضوعی را بدهد برای همه لازم الاجرا است.

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/854427/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

انتصاب یک جوان به عنوان سرپرست فرمانداری شهرستان کلاردشت

ادامه انسداد محور کندوان

ابرناکی موقت آسمان مازندران

سیدرسول حسینی، نامی برای آدرس یک شهر

اعمال محدودیت‌های ترافیکی پایان هفته در جاده‌های شمال

کاهش سریع سطح تراز آب دریای خزر

کندوان مسدود است

«ماهی‌ها به دریا برمی‌گردند» نتیجه ساعت‌ها مصاحبه‌ با خانواده غزه‌ای است

تتوکار سلبریتی‌ها که سارق شد

محمد فاضلی: بهترین آرزو برای توسعه ایران جمع شدن بساط شورا‌های عالی است

مصوبۀ رفع فیلتر واتس‌اپ و گوگل‌پلی کِی اجرا می‌شود؟/ یوتیوب و تلگرام رفع فیلتر می‌شوند؟

روایت‌هایی از یک زندگی مشترک قبل از فروپاشی

تصاویر قبل و بعد از جراحی زیبایی دختر زشت بسیار پربازدید شد

اولین زمزمه‌های تمدید قرارداد احمد نور

مسافران شمالی بخوانند این جاده بسته شد

ریشه های سیر را دور نریزید

5 گوشی هوشمند برتر با قابلیت عکاسی فوق‌العاده در سال 2024

ریال مقابل دلار چند است؟/ایران، دارنده کم ارزش ترین ارز خاورمیانه

مسدود شدن جاده کندوان درپی ریزش سنگ

جاده چالوس مسدود می‌شود

جاده کندوان مسدود شد

انسداد دو طرفه محور کرج چالوس به مدت 48 ساعت

جاده چالوس بسته شد!

پلیس راهور فراجا خبر از محدودیت ترافیکی در محورهای شمالی کشور داد

تالاب میانکاله نیازمند اعتبارات ملی است

ورزشکاران مازندران روزانه بیش از یک مدال کسب کردند

جاده چالوس از فردا مسدود می شود

اعزام 250 نفر از فرهنگیان استان به اردوی راهیان نور

ویژگی های چراغ ریلی و کاربرد آن در فضاهای مختلف

محور کندوان تا این تاریخ مسدود می‌شود

عضو کمیسیون اقتصادی: 80 درصد مشکلات کشور به تحریم‌ها بازمی‌گردد

جاده کرج - چالوس و آزادراه تهران - شمال سه شنبه شب بسته می‌شود

معادل فارسی «تبلت» اعلام شد

حمله پهپادی مجدد رژیم صهیونیستی به اردوگاه «نور شمس» در کرانه باختری

نگرش مثبت دولت به دانشگاه پیام نور عامل افزایش انگیزه در این دانشگاه است

انسداد جاده چالوس و آزادراه تهران_شمال به مدت 48 ساعت از امشب

جاده چالوس و آزادراه تهران - شمال 2 روز مسدود می‌شوند

محور کندوان تا دو روز آینده مسدود است

مسدودیت محور چالوس و آزادراه تهران ـ شمال تا این تاریخ

جاده کندوان از امشب مسدود می شود

جاده کندوان از امشب مسدود می‌شود

لطف‌الله سیاهکلی: کسانی که خودرو 800 میلیونی را 3 میلیارد می‌فروشند، مافیای خودرو هستند

معرفی کتاب "باعشق" برای کودکانی که مادرشان به ماموریت و سرکار می‌روند

مجموعه «نیکی گلسرخ» فریبا کلهر برای کودکان چاپ شد

بدهی 41 میلیاردی، دردسر تازه پرسپولیس!

99 درصد بهره برداران کشاورزی مازندران سرشماری شدند

کلاهبرداری در واردات برنج؛ وزارت جهاد کشاورزی جلوی ضرر را گرفت+ویدیو

ساعت دقیق و محل بازی تیم های پرسپولیس و خیبر خرم آباد

خودرویی‌ها لیدر شدند و اخبار جدید از عرضه نفت ستاره خلیج فارس

اسامی ورزشکاران راه‌یافته به مسابقه تلویزیونی مردان آهنین 1404 اعلام شد