پیام مازند

آخرين مطالب

احتمال وجود حیات در قمرهای اورانوس چقدر است؟ علمي

احتمال وجود حیات در قمرهای اورانوس چقدر است؟
  بزرگنمايي:

پیام مازند - دانشمندان می‌گویند احتمال دارد اقیانوس‌هایی در سطح قمرهای اورانوس وجود داشته باشد و این قمرها ممکن است به نحوی قادر به ایجاد و حفظ شکل‌هایی از حیات باشند.
به گزارش ایسنا به نقل از بی بی سی، بیشتر آنچه ما درباره اورانوس و قمرهایش می‌دانیم اطلاعاتی است که فضاپیمای وویجر 2 سازمان ناسا در دیدار 40 سال پیش خود از این مجموعه جمع‌آوری کرده است.
اما مطالعات جدید به این نتیجه رسیده‌اند که دیدار 40 سال پیش وویجر هم‌ زمان‌ شده بود با یکی از قوی‌ترین طوفان‌های خورشیدی و تأثیرات ناشی از این طوفان موجب رسیدن به نتایج نادرستی درباره واقعیت آنچه در اورانوس و قمرهایش وجود دارد، شده است.
اورانوس سیاره‌ای زیبا با حلقه‌هایی یخی است که دور آن را فراگرفته‌اند. اورانوس در لبه خارجی منظومه شمسی قرارگرفته است و یکی از سردترین سیاره‌ها است. نحوه قرارگیری اورانوس به شکلی است که به یک‌طرف خود کج شده، طوری که انگار چیزی به آن برخورد کرده باشد. همه این ویژگی‌ها اورانوس را تبدیل به یکی از عجیب‌ترین سیاره‌ها کرده است.
اولین تصویر نزدیکی که ما از این سیاره مشاهده کردیم در سال 1986 و زمانی بود که فضاپیمای وویجر 2 از کنار اورانوس عبور کرد و تصاویر خارق‌العاده‌ای از این سیاره و پنج قمر آن فرستاد.
اما آنچه دانشمندان را شگفت‌زده‌تر کرد، داده‌هایی بود که وویجر 2 فرستاد. بر اساس این داده‌ها اورانوس و قمرهایش از آنچه تصور می‌شد هم عجیب‌تر بود.
اندازه‌گیری‌هایی که ابزارهای موجود روی وویجر 2 انجام دادند نشان می‌دادند که اورانوس و قمرهایش، برخلاف دیگر قمرهای حاشیه منظومه شمسی، غیرفعال هستند. این داده‌ها همچنین نشان دادند که میدان مغناطیسی محافظ اورانوس به طرز عجیبی معوج و از شکل افتاده است. میدان مغناطیسی آن درهم‌ فشرده و از خورشید دور شده بود.
میدان مغناطیسی یک سیاره گازها و موادی که از بدنه سیاره جدا می‌شوند و یا از طرف قمرهای آن سیاره می‌آیند را در خود به دام می‌اندازد. این مواد ممکن است از اقیانوس‌های سطح سیاره و فعالیت‌های زمین‌شناسی روی آن به وجود آمده باشند. اما فضاپیمای وویجر 2 چنین نشانه‌هایی در میدان مغناطیسی اورانوس پیدا نکرد و به همین دلیل این نتیجه گرفته شد که اورانوس و قمرهایش کاملاً غیرفعال و مرده‌اند.
این نتیجه‌ای بسیار غیرمنتظره بود زیرا شبیه هیچ‌ یک از دیگر سیاره‌های منظومه شمسی و قمرهایشان نبود.
میراندا، یکی از قمرهای اورانوس، که توسط وویجر 2 عکس گرفته شده است. تحقیقات جدید می‌گوید که این قمر احتمالاً اقیانوس زیرسطحی دارد و حتی ممکن است حیات در آن باشد
وجود حیات در قمرهای اورانوس چقدر محتمل است
وویجر 2 در سال 1977 برای مطالعه مشتری، زحل، اورانوس و نپتون به فضا پرتاب شد
اما مطالعات جدید روی این داده‌ها معما را حل کرده‌اند و نشان می‌دهند وویجر 2 روز بدی به نزدیک اورانوس رسیده و از آن دیدار کرده است.
بررسی‌های جدید نشان می‌دهند درست زمانی که وویجر 2 از کنار اورانوس عبور می‌کرد، خورشید در وضعیت پرتلاطمی بوده است و طوفان خورشیدی شدیدی در فضا ایجادشده بود. ممکن است این طوفان مواد و ذراتی که در میدان مغناطیسی اورانوس وجود داشته‌اند، را از آن دور کرده بود. در ضمن میدان مغناطیسی اورانوس به دلیل این طوفان به‌طور موقت منحرف‌شده و تغییر شکل داده بوده است.
آن‌طور که دکتر ویلیام دان از یورنیورسیتی کالج لندن می‌گوید ما برای 40 سال تصور نادرستی از اورانوس و پنج قمر بزرگش داشته‌ایم.
او می‌گوید: «این نتایج نشان می‌دهند که منظومه اورانین می‌تواند بسیار هیجان‌انگیزتر از آنچه تصور می‌کردیم باشد. احتمال دارد قمرهایی وجود داشته باشند که در آن‌ها شرایط لازم برای حیات وجود داشته باشد و یا اقیانوس‌هایی پر از ماهی در سطح آن‌ها باشد!»
وقتی داده‌های مربوط به اورانوس از وویجر رسید، لیندا اسپیلکر، دانشمندان جوانی بود که روی پروژه کار می‌کرد. او هنوز هم به‌عنوان دانشمند پروژه مأموریت‌های وویجر کار می‌کند. او می‌گوید از شنیدن نتایج جدید که در مجله نیچر استرونومی منتشر شده است، بسیار خوشحال است.
او به بی‌بی‌سی می‌گوید: «این نتایج شگفت‌انگیزند و من واقعاً از دانستن اینکه در منظومه اورانین قابلیت‌هایی برای کشف حیات وجود دارد، هیجان‌زده‌ام.»
«همچنین بسیار خوشحالم که مطالعات زیادی روی‌داده‌هایی وویجر انجام می‌شود. اینکه دانشمندان هنوز به داده‌هایی که در سال 1986 جمع‌آوری‌شده‌اند، توجه دارند و نتایج و کشف‌های جدیدی بر اساس آن‌ها انجام می‌دهند، فوق‌العاده است.»
دکتر اوفلیا ویبیسونو از موسسه مطالعات پیشرفته دوبلین، که به‌طور مستقل از گروه محققان فعالیت می‌کند، نتیجه این تحقیق جدید را بسیار هیجان‌انگیز دانسته است.
او می‌گوید: «این نشان می‌دهد چقدر مهم است برگردیم و به داده‌های قدیمی نگاه کنیم زیرا گاهی پشت آنها چیز جدیدی برای کشف کردن پنهان‌شده است که می‌تواند به ما در طراحی نسل جدید مأموریت‌های فضایی کمک کند.»
این دقیقاً همان کاری است که ناسا انجام می‌دهد و بخشی از آن، مدیون این دست مطالعات است.
نزدیک به 40 سال از سفر آخرین وویجر 2 از کنار این سیاره یخی و قمرهای آن می‌گذرد. حالا ناسا قصد دارد مأموریت جدیدی به نام مدارگرد و کاوشگر اورانوس را به فضا شروع کند تا در 10 سال آینده بتوان نگاه دقیق‌تری به اورانوس داشت.
دکتر جیمی جاسینسکی از ناسا که ایده بررسی مجدد داده‌های قدیمی وویجر 2 را مطرح کرده بود می‌گوید این مأموریت باید نتایج این مطالعه اخیر را در برنامه‌ریزی مأموریت جدید مدنظر داشته باشد.
او می‌گوید: «بعضی از ابزارهای فضاپیمایی که در آینده به اورانوس خواهد رفت باید با در نظر گرفتن ایده‌هایی که ما از نتایج بررسی داده‌های وویجر 2 به دست آوردیم، طراحی شوند. این ایده‌ها در مورد شرایطی است که فضاپیما از کنار یک سیستم فضایی یا در میانه اتفاقی غیرعادی از کنار سیاره عبور می‌کند. ما باید در مورد طراحی دقیق‌تر ابزارهای مأموریت، تجدیدنظرهایی انجام دهیم تا بتوانیم به بهترین شکل، داده‌های علمی دقیق را برای کشفیات جدید به دست بیاوریم.»
کاوشگر اورانوس ناسا احتمالاً در سال 2045 به این سیاره خواهد رسید. و دانشمندان امیدوارند دریابند که آیا قمرهای یخی دوردست آن که زمانی تصور می‌شد کاملاً مرده‌اند، ممکن است محل زندگی شکلی از حیات باشند.

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/852482/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

برای یک میلیون نفر از مشمولان سود سهام عدالت پول واریز نشد!

چرا آسمان آبی است؟

تصاویر/ اردوی راهیان نور دانش آموزان مدارس ناحیه3 قم

کتاب «تنها میان طوفان» در بهشهر رونمایی شد

حفظ و انتقال حماسه‌ها و مجاهدت‌های شهدا به نسل آینده ضرورت دارد

تصاویر/ آئین رونمایی از کتاب «تنها میان طوفان» در بهشهر

نکات مهم و کاربردی برای خرید و فروش امن تتر

دقیقی: بازی مقابل استقلال خوزستان برای خیبر خرم‌آباد سرنوشت‌ساز است

بازگشت بازار پس از هیجان فروش دیروز/ لیدری گروه‌های دلاری در میان نوسانات بازار

سرپرست جدید دانشگاه پیام نور استان کرمان منصوب شد/ انتصاب اولین مدیر زن دولت چهاردهم در کرمان

حضور 51 پایگاه بسیج اسوه در دومین رویداد آموزشی و مسئله محور محلات مهدوی مازندران

واکنش قالیباف به بغض پزشکیان برای همسرش

گلایه عیسی کلانتری از گرانی در کشور/ با 40 میلیون تومان حقوق بازنشستگی نمی‌توانم خانواده‌ام را اداره کنم

عارف: راهی جز گریه کردن به حال منابع طبیعی و آینده کشور نداریم!

شعرخوانی زیبا از دکتر مشایخی

با این 8 نرم‌افزار، حسابدار شرکت خود شوید

سیامک عباسی به کانادا مهاجرت کرد

بهترین حساب های پس انداز کدامند؟

یلدای «شهدایی» در گلزار شهدای خرم‌آباد برگزار می‌شود

مسجد اولویت کار فرهنگی قرار گیرد

محدودیت‌های ترافیکی محورهای شریانی و فرعی در کشور اعلام شد

اثر هنری خلبان شهید کشوری در سیمرغ مازندران رونمایی شد

سعید دقیقی: بازی با استقلال خوزستان سرنوشت‌ساز است

دقیقی: بازی فردا با استقلال خوزستان سرنوشت‌ساز است

تصاویر/ بازدید نماینده ولی فقیه در مازندران از نمایشگاه قرارگاه استانی مسجد در دیار علویان

لزوم بهره گیری از ظرفیت محله مهدوی

سفر زمینی استقلال خوزستان/ سرمربی به نشست خبری نرسید

2700 مسئله در قرارگاه های محلات مهدوی مازندران شناسایی شد

کشف 53 کیلو تریاک در محور کندوان

تساوی خارج از خانه سپیدرود رشت مقابل دریای بابل

53 کیلو تریاک در محور کندوان کشف شد

تصاویر/ اختتامیه دومین رویداد مسئله محور محلات مهدوی و پایگاه‌های مقاومت بسیج اسوه مازندران

فعال بودن تمامی ادارات و بانک‌های مازندران؛ فردا پنج‌شنبه 29 آذر

دقیقی: بازی مقابل استقلال خوزستان برای خیبر خرم‌آباد سرنوشت‌ساز است/ موقعیت‌های زیادی در بازی‌ها خلق کردیم و بهره نبردیم

ادارات مازندران فردا دایر است

تصاویر/ بازدید فرمانده سپاه کربلا از محل برگزاری دومین رویداد آموزشی و مسئله محور محلات مهدوی مازندران

شاهد افت فشار گاز در مازندران

امدادرسانی به 10 مصدوم و حادثه دیده در تصادف جاده زاغمرز بهشهر

ادارات و بانک‌های مازندران فردا باز است

شب یلدا پای شب چله شبکه استانی نور

ششمین جشنواره دو سالانه مرحله استانی عکس نور

سومین برد تیم فوتبال آریان ملایر ر هفته نهم لیگ دسته دوم باشگاه‌های کشور رقم خورد

فردا پنجشنبه 29 آذرماه کلیه ادرات و بانک های مازندران باز است

با وجود تعطیلی مسابقات تهران؛ تکلیف بازی هوادار و نساجی مبهم است

ممنوع شدن صید و صیادی در دریای مازندران

کشف 700 کیلوگرم گوشت خوک در سوادکوه

آقای رسایی! اعتقادات مردم با دیدن بازوهای لخت یک خواننده خانم لخت نمی شود

استاد حوزه علمیه قم: حجاب حکم خدا هست ولی اصلا ظرفیت تبدیل شدن به قانون را ندارد

سردار فدوی: عملیات وعده صادق 3 حتما اجرایی می‌شود

روایت فرزند ژنرال اسرائیلی از جنایت‌های صیهونیست‌ها